Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 438
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Или имат за продажба няколко апарт. в блока.

# 721
Какво е мнението Ви за сайта sofiain.com? Офертите реални и актуални ли са?

# 722
  • София
Реални са да. Даже от там гледахме 2 апартамента в Дървеница. Попаднахме на доста готина брокерка.

# 723
  • София
Скрит текст:
Каква е целта на обява с една снимка на предблоковото пространство? Аз как да преценя сега, дали ми харесва или не?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16358752107540 … k=7dws46&f1=1

Вероятно е набирателна оферта или е капариран, но още не я свалят.
Оказа се реална. Ще отидем да видим.

# 724
  • София
Каква е целта на обява с една снимка на предблоковото пространство? Аз как да преценя сега, дали ми харесва или не?

Честно казано, аз си купих моя апартамент от обява без нито една снимка. Само по описанието се сетих къде се намира, а по квадратурата се сетих какъв апартамент да очаквам (няколко дена преди това бях ходила на оглед за същата квадратура в съседен блок и тъй като СТ е еднотипно, не ми беше трудно да разбера). Оказа се, че обявата е току що пусната, брокерката още не беше ходила да огледа апартамента и да направи снимки, а там имаше и наематели. Та, извадих късмет.

По доста обяви с една снимка на предблоковото се ориентирах къде се намира (гугъл стрийт вю доста помагаше) и си спестявах ненужно обикаляне.

Тук в тази обява, обаче...

# 725
Това е в Младост 2 на ул. Св. Киприян. Блокчетата, ако не се лъжа са две едно до друго и са съвсем нови. Заграденото отпред не е парцел за строеж, а кучешка поляна, а след нея е парк. Не мисля, че отпред ще се застрои някога, но за сметка на това зад блока е доста нагъсто застроено. Минавам често оттам и затова си позволих да коментирам.

# 726
  • София
Скрит текст:
Това е в Младост 2 на ул. Св. Киприян. Блокчетата, ако не се лъжа са две едно до друго и са съвсем нови. Заграденото отпред не е парцел за строеж, а кучешка поляна, а след нея е парк. Не мисля, че отпред ще се застрои някога, но за сметка на това зад блока е доста нагъсто застроено. Минавам често оттам и затова си позволих да коментирам.
Да, точно там е. Hands Plus1

# 727
Как вървят % обезщетение на земя от строителите? За София, в квартал

# 728
  • София
Зависи кой квартал. Зависи от параметрите. Общо взето всички обезщетяеми собственици смятат по колко би се продавал квадратни метър, колко е максимумът за застрояване и така определят.

Мисля от 25 до 40-45 в супер добра локация. Но за квартал, мисля че е между 25-30. И пак зависи от квартала, параметрите.

Освен ако в последната година няма някакви големи промени.

# 729
Вярно е, че редовно "мешаме" коментарите в имотните теми, ама да попитам тук, от любопитство, ако някой знае
Какво ще строят на мястото на бившия гараж на УБО на Данаил Николаев и Милко Бичев? Че вече половината почти терен са го разчистили.

Това намерих в нет-а
"Заповед № РА50-447/13.06.2018 г. на Гл. архитект на СО относно разрешаване на устройствена процедура за  изработване на проект за ПУП – Изменение на план за регулация и застрояване (ИПРЗ) на УПИ I – „за гараж, бензиностанция и газостанция“ (ПИ с идентификатор по КККР № 68134.408.1), кв. 129а, м. „Подуене-център“, район „Оборище“ с цел създаване на нов УПИ I-1 „за КОО, офиси, хотел, ЖС, ПГ, и ТП“, с административен адрес ул. „Проф. Милко Бичев“ №2.".

# 730
# 731
Мдам, това е! М+13.
Като христоматиен пример как с "предприемчивост" се забогатява в България.
Ако южната част на парцела са жилищните сгради (жилищата), няма да е зле, хич даже. Над 3-4 етаж ще имат гледка към Витоша и града поне в следващите 50-100 години. Ще са до входа на метрото и до парка, като пресекат улицата.

# 732
  • София
На самия булевард ли е или малко по-навътре ще е строежа? Защото Данаил Николаев е много натоварен и шумен булевард.

# 733
  • София
Предстои ми продажба. Имам 2 неща, които не са ми ясни :
1. Ако реша да взема стоп-капаро, как се документира то? Като банков превод и ясно описано в основанието за какво е или пред нотариус?
2. Ако купувачът иска ( така се очертава ) да се изповяда сделката на по-ниска от реалната цена, как става плащането? Какви са опциите?

# 734
Ами по втора точка - кинтите във сак Grinning
Всъщност не знам, може и друг начин да има, не съм много запозната.
По принцип ако има такова плащане под масата и се изповяда на по-ниска цена има ли как данъчните да те подпукат или не е доказуемо кой дал, кой взел .. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт