Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 512
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък да кажа, че на мен с климатици ми е прекрасно комфортно. И сметките са ми по-ниски, от икономично ползване на ТЕЦ. Единствено топлата вода от ТЕЦ ползвам.

На комфорта на ТЕЦ-а имах възможност да се насладя само за година-две, защото когато се сдобих с ТЕЦ отопление, вече бяха почнали да вдигат цените. Пуснати радиатори на макс, не можеш да ги пипнеш, че ще се опариш. Това беше, но за кратко, поне при мен.

Аз съм склонна да плащам по-високи сметки и да ми е комфортно.
Съответно, който не го харесва, търси без, защото е безмислено да не го ползва и да плаща сградна инсталация.

Не искам да отклонявам дискусията към една друга тема, специално посветена на Топлофикация, но съм кардинално несъгласна с болднатото. За мен проблемът не е колко се плаща (много ли е, малко ли е) в абсолютни стойности, а дали това, което се плаща, е реално. Защото няма как да се съглася, че една гарсониера с радиатори, пуснати почти целодневно да поддържат 19-20 градуса,  което е на ръба на мръзненето, може да "изработи" толкова енергия на отоплителен сезон, колкото ми бяха начислили за последния отоплителен сезон, през който ползвах радиаторите на ТЕЦ-а. Защото ако е било толкова, тогава отоплението на ТЕЦ е супер НЕефективно. Това последното го пиша, защото е много модерно да си еко и зелен и да мислиш за природата. Е, аз не съм нито еко, нито зелена, но от практическа гледна точка най-ефективното отопление за мен е най-добро.

# 76
Отоплението с ТЕЦ е ефективно, когато всички живеещи се отопляват и няма изключени радиатори, крадене на топло и прочее.
И когато системата е хоризонтална и всеки си има топломер.

# 77
ТЕЦ-ът е голяма благодат, цяла зима жилището е равномерно затоплено за някакви съвсем приемливи суми. Жилище за собствено ползване в София без ТЕЦ не купувам.

# 78
То хубаво и приятно, но Топлофикация София дължи над 100млн лева. Ясно е, че тва не може да продължава вечно. Моето мнение е, че тая черна дупка трябва да се закрие и да се замести с газ. Усещането е същото.

# 79
Цитат на: man_darin_ka link=topic=1379366.ms

[quote author=koala191919 link=topic=1379366.msg43693436#msg43693436 date=1635160441

Аз съм склонна да плащам по-високи сметки и да ми е комфортно.
Съответно, който не го харесва, търси без, защото е безмислено да не го ползва и да плаща сградна инсталация.

Не искам да отклонявам дискусията към една друга тема, специално посветена на Топлофикация, но съм кардинално несъгласна с болднатото. За мен проблемът не е колко се плаща (много ли е, малко ли е) в абсолютни стойности, а дали това, което се плаща, е реално. Защото няма как да се съглася, че една гарсониера с радиатори, пуснати почти целодневно да поддържат 19-20 градуса,  което е на ръба на мръзненето, може да "изработи" толкова енергия на отоплителен сезон, колкото ми бяха начислили за последния отоплителен сезон, през който ползвах радиаторите на ТЕЦ-а. Защото ако е било толкова, тогава отоплението на ТЕЦ е супер НЕефективно. Това последното го пиша, защото е много модерно да си еко и зелен и да мислиш за природата. Е, аз не съм нито еко, нито зелена, но от практическа гледна точка най-ефективното отопление за мен е най-добро.
[/quote]
Добре, за теб специално ще се изразя по друг начин - по-важно ми е да ми е топло, отколкото да съм практична. И ще подчертая, че това ми е важно на мен, всеки има право да се топли както иска и защото така иска Simple Smile
Включих се, не за да рекламирам парното, а за да кажа на Диди, че някои хора намират разлика в отоплението с парно и го предпочитат, съответно го търсят при придобиване на имот.

# 80
  • София
За съжаление топлофикационните дружества не могат да поддържат един стандарт за съотношението цена-качество.

За нас ТЕЦ-ът е страхотна загуба на пари. Хем скъпо, хем студено. Бих се разделила с него веднага, ако можех. Доколкото знам никой в сградата не се е отказал, стара, тухлена сграда. Няма да ви казвам колко са ни месечните сметки, защото не е за това темата, но въпреки огромните сметки, пускам климатици, за да докарам приятна температура.

У зълва ми, точно обратното. Много топло с ниски сметки. Същият тип е сградата, стара тухла.

И нашите плащат доста по-малко от нас, въпреки че са в сграда със съмнително качество от 90-те.

Та за мен, на прима виста, ТЕЦът е минус. Ако някой със сметки може да докаже, че са ниски, тогава ОК. Макар че те и сметките са им такива, че нищо не се разбира. Sad

# 81
ТЕЦ-ът е голяма благодат, цяла зима жилището е равномерно затоплено за някакви съвсем приемливи суми. Жилище за собствено ползване в София без ТЕЦ не купувам.

Приемливи са, щото са цяла София плаща за тва парно. Независимо включени ли са към Топлофикация или не. А сега очаквам и цяла България са поеме дълга...

# 82
  • Отвъд алеята зад шкафа
Познайте цял ден какво зяпам - парапети!

Много си харесах една тераска:

Аз предпочитам ТЕЦ, най-малко заради топлата вода. С 2 бани, вана и 4-членно семейство, бойлер е ...голям компромис.

# 83
Като изключим факторът сметки, мен ме дразни в топлофикация, че пускат парното много късно и го спират много рано (по моите субективни критерии). Когато съм била на газ пусках радиаторите още септември.

# 84
  • София

Приемливи са, щото са цяла София плаща за тва парно. Независимо включени ли са към Топлофикация или не. А сега очаквам и цяла България са поеме дълга...

След като нямаш парно и топла вода и си се отказал не ми е ясно защо всички да плащат? Плаща този, който ползва.

# 85

След като нямаш парно и топла вода и си се отказал не ми е ясно защо всички да плащат? Плаща този, който ползва.

Ами аз имам... а всички ще платят, защото държавата ще поеме дългът на Топлофилкация София. А защо има дълг - щото сметките са "приемливи".

# 86
  • София
И за какво плащате след като не ползвате парно и топла вода? Нашите са се отказали от над 15г. вече и една сметка нямат начислена.

# 87
Дълговете на Топлофикация са още от преходните години на демокрацията, когато и се вменяваше социална роля и беше заповядано да има търпимост към неплащане. След това колкото и да се мъчат, не могат да излязат от дълговата яма. Отделно, че ТЕЦ-овете са неефективни, по стари технологии. Ако бяха когенерации с комбиниран цикъл (има  една в Пловдив) при сегашния скъп ток да са вече на печалба.

# 88
И за какво плащате след като не ползвате парно и топла вода? Нашите са се отказали от над 15г. вече и една сметка нямат начислена.

Ползвам парно и топла вода, но тва е соц отживелица (да и в Ню Йорк има няколко пресечки с парно, знам) , която отдавна трябваше да бъде заменена с газифициране.

# 89

Simple Smile Ето, и ти потвърждаваш същото, за което пиша - сметките са съвсем приемливи.
А това, че общинското дружество е крадено яко, е въпрос,  който трябва да отнесеш към прокуратурата. Но едва ли ще го направиш.

Общи условия

Активация на акаунт