Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 058
  • 769
  •   1
Отговори
# 15
Кой каза ваканционен имот?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1k16128876699030 … k=796j8z&f1=3

А някой има ли идея защо такава огромна отвън сграда изглежда така малка отвътре?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1k15744103778255 … k=796kbm&f1=3

Като гледам неизмазаната къща с архаично обзавеждане, набутана насред нищото от първата обява ми призлява. Може да е добра за 1-2 дена през лятото, но не знам кой би искал да живее в подобно нещо за повече време.

# 16
  • София
Ако отдаваш краткосрочно 80 кв. в София, сумата също многократно надвишава 400Е.

А в София можеш да следиш бизнеса и имота по-изкъсо. Теоретично ще наемат вилата две двойки студенти, но на практика ще дойдат 20 човека. 360 лева са съвсем по джоба на 20 студенти. Няма как да контролираш това при краткосрочно наемане, а вилите са като магнит за младежи с намерение за купон.

Разбира се, във ваканционния имот има едно очарование, което не подлежи на изчисления. И ако има на кого да разчиташ на място за поддръжката и обслужването, вероятно ще си струва.

# 17
Високата цена би трябвало да отказва  подобни младежки компании. С апартаментите за отдаване под наем е същата работа.

Simple Smile На родителите им излиза по-евтино да платят една къща за гости рожденния ден на тинейджъра, отколкото да го направят в техния имот. Реален случай. Разбира се, не са обявили предварително, че ще оставят без надзор двадесетина тинейджъра, но на практика е станало точно така - закарали ги и казали чао.

-------------------

Но щом сте решени да пробвате - успех ви пожелавам. Ако не опитате, няма да разберете дали е вашето нещо или не.

# 18
  • София
Относно ваканционния имот да се очаква 30% годишна заетост означава 100% заетост през уикенда, което е постижимо само за определени локации и сегмент на клиентите. Разбира се има и нощувки през седмицата, но е важно да се знае дали са регулярни или инцидентни.

# 19
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, нали като отдаваш имот, виждаш на кой го отдаваш. А и краткосрочните наеми Ковид ги удари здраво. Аз не бих разчитала на AIRBNB.
Плюс това къщата има капацитет. При 4 или 6 легла, няма как да дойдат 20 човека.
 Ето в тези къщи примерно се събира едно семейство с 2 деца,

на идване има управителка, която посреща и обяснява, концепцията е за тишина и спокойствие. Да не казвам, че в две от местата, на които бях това лято, имаше забрана за деца. И това при доста високи цени, Хвърчило струваше 450 лв на вечер за 2 двойки. Така че вероятно могат да дойдат и студенти, но те ще са позволеният брой и ще се съобразяват с правилата на къщата. Мога да изброя доста такива места из България, защото проучвам от известно време. Това не са масовите къщи за гости по 20.00 лв нощувката, с битовия стил. Има едни жестоки къщи в с.Баня, не съм ги посетила все още, но ще се възхитя на родители, които  ги наемат за РД на тийнове.

Oceans, точно за определен сегмент посетители става дума. Друг е въпросът ще успея ли да ги привлека тези хора. Но подобно търсене определено има. Членувам в една група за къщи за гости - ами масовото предлагане и масовото търсене са....

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 20:11 от gadamer

# 20
Колежка отдаваше вилата си под наем. Беше голяма разправия с жената, която я поддържаше. Претупваше чистенето на вилата, постоянно й звънеше да отиде да посрещне гостите, нищо че предварително я уведомяваше. Тя все закъсняваше. Трудно беше да я смени, защото нямаше голям избор на домакин.
Отделно ремонтите са по-скъпи. Трябваше да поправя джакузито - търсише майстор, защото в малкото населено място няма. Разведена е и не разчита на мъж, което значи, че всякакви други дребни и по-големи ремонти чакат на нея. Посудата все "свършваше" - счупени или прибрани. Мине се, не мине, счупено шкафче, някоя декоративна лампа. Постоянно пазаруваше някакви нови неща. Вилата е в близост до ски писта и главно е заета зимния сезон. Казваше, че като тегли чертата, не изкарва толкова много, за да си заслужава цялото главоболие. Обмисляше да я продаде, но не знам какво се случи.
Моето мнение е, че да отдаваш имот под наем в курортно селище на наематели, които се сменят всеки уикенд, трябва да имаш бърз и лесен достъп до него, за да го наглеждаш.

# 21
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, в случая не е така близо. Ще го мисля.

# 22
Ние години наред като ходехме на море отсядахме в апартаменти в един апартаментен комплекс при различни собственици, някой сами си управляваха по 1-2 апартамента, други имаха лице, на което разчитаха за всичко. Моето мнение, е че за да се управлява такъв имот човек или трябва да е наблизо или да има човек на който по всяко време като звънне да знае, че ще отиде.

Единия път се повреди бойлера. Съобщихме, отидохме на плаж, върнахме се и бяха монтирали нов, та даже го бяха и включили! Имотът беше на собственик.
Втори случай имахме в друг апартамент - хладилника отказа. Обадих се на човека, който ни настани и той докара друг хладилник, вероятно от друг апартамент, изтегли стария в коридора да не ни пречи и да извика майстор. Мога да кажа, че ние като наематели не сме усетили никакво притеснение, че са се случили тези проблеми. Хората обаче реагираха наистина бързо и в двата случая.

Разказвам това, защото ако човек не си направи правилно сметката или ще му тръгне име от недоволни клиенти или просто няма да отдава, а е важно на каква стойност ще е инвестицията.

Скъпия апартамент не ми допада на мен. Голямо уж, пък едната спалня дето телевизора й е отляво е толкова малка и тясна, че изглежда даже неудобна.

# 23
Цитат на: man_darin_ka
Тези ажурни терасКи се наричат "френски", само вертикални пръчки, без хоризонтални. И са по-добрият избор от гледна точка на безопасност - не могат деца да се покатерят по хоризонтални пръчки.
И те ли се наричат френски? Те половината неща в тоя живот френски... Френски прозорци, френски тераси, руската салата на руски е френска салата, пържените картофи са French fries, за други френски неща да не говорим...
Мен не ме кефи тоя стил, а е станало много модерно да го слагат повсеместно - парапети на тераси, стълбища, огради, градинско осветление тип "фенер" и т.н. Прилича на решетки на затвор, нищо че са извити и усукани.
Естествено ако е с хоризонтални пръчки не е по-добре в никакъв случай...

За апартаментите - това в Лозенец ми харесва като стил, с изключение на камините (не можах да преброя колко са), които вероятно ще си стоят така неизползвани да са по-красиви, че иначе с оцапани с пепел и сажди не са така чаровни, както и псевдо-животинските кожи по пода. Това ми идва супер кичнозно. Останалото е яко, банята със свободно стоящата вана дори е много добра. Кухнята с мивка и аспиратор на острова също прави впечатление, по-скоро с това че е по-трудно да се реализира, а не че има някакво значение на коя страна ще ти е мивката.
Но както и другите казаха, не бих дал 810к за това нещо, още повече че някак си не виждам тука 380 кв.м. Дори с общи части, дори да смятат и гаражи вътре, пак... Освен терасата да е 150 кв.м. и да смятат и нея по 1700 евро.

# 24
Благодаря за новата тема.

Още съм в потрес от онзи панелен бункер с бомбоубежището, добре че съпругата е имала превес за решението.

# 25
Благодаря за новата тема.

Още съм в потрес от онзи панелен бункер с бомбоубежището, добре че съпругата е имала превес за решението.

Аз не само от това, а и от плочника отпред, цимент, цимент, бетон... наистина не бях попадала на по-кофти предложение. За какви пари се продаваше, че не ми се рови назад?

# 26
  • София
Пък аз като дете си мечтаех да живея в едни бутикови сгради с апартаменти, всеки със собствено дворче, някъде зад Била на България ще се пада сега - тогава бяха накрай квартала). Около тях имаше точно такива плочници и отдушници, може би за подземни гаражи. Изглеждаше ми много спретнато и чисто тогава.

Но тези сгради с дворчетата за онова време бяха нещо, което не бях виждала другаде и с другите деца ходехме да ги гледаме и да си представяме как ще живеем там.

Ха, още са там. Открих ги на Стрийт вю, но разбира се, първоначалната им идея е доста опорочена в повечето дворове.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 12:25 от Илит

# 27
  • София
Това са били експериментални блокове, много са интересни. В статията ги има, също и други яки кооперации. http://whata.org/blog/10-sofiiski-kooperatsii-v-koito-iskame-da-vlezem

# 28
А някой има ли идея защо такава огромна отвън сграда изглежда така малка отвътре?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1k15744103778255 … k=796kbm&f1=3

Като се извади от квадратурата първия етаж, който си е все едно мазе /първи етаж- гараж, две избени помещения, санитарен възел и стълбище/ остават 210 м2-75 м2= 135 м2.
От втория е третия етаж ако се извадят дупките за вътрешната стълба/ около по 10м2/ на плоча и големите тераси остават по 40 м2, вкл. стените. Теснотийка си е за къща.

# 29
точно за определен сегмент посетители става дума.
Много е малък този сегмент потребители и има все повече предлагане напоследък, пък ако разгледаш из инстаграм там ВИП-овете все по чужбина миткат и докато не стане престижно да се снимаш във вила в България гореспоменатия сегмент няма да бъде особено печеливш. А и с течение на времето обстановката в една такава ВИП вила бързо ще изостане от модните тенденции и клиентелата пак ще забегне да търси нещо ново, така че собственикът има да наваксва по много параграфи.

Те половината неща в тоя живот френски...
Френски, френски, ама има разлика дали френско от Париж или френско от Марсилия Wink

Общи условия

Активация на акаунт