Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 838
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има комплекси с много по-големи такси за подръжка, като Резиденшъл парк, в които подписваш безкомпромисни договори. Не липсват желаещи.

# 526
https://m.imot.bg/details/1e163169219754768
Защо е толкова ниска цената?Защото имаме проблем , с който ние собствениците не можем да се справим.
Какъв е пък този нерешим проблем?

Проблема е със самонастанили се лица.

# 527
Коментираше се, че 1500 лв. месечна вноска по ипотеката + 300 лв. такса поддръжка е нищо работа.
Почти 2К месечно за жилището, без никакви други разходи, може и да са ОК за вас и вашия кръг от познати, но не смятайте, че такива доходи, респективно разходи, са ОК за повечето хора.

И да, за всеки влак си има пътници, но пък смятам, че хвърлянето на пари, без правенето на сметка колко и за какво точно се плаща, не е разумно. Ако ще искам да ми е поддържано в затворения комплекс, щях да искам оферти от различни фирми, за да избера най-добрата като качество и цена. Съответно, ако не съм доволна, щях да я сменя. А не да съм закрепостена към едни авери, които могат да вдигат цените колкото си искат, а да се придържат към минималното качество.

Пинко, 47К за 28 квадрата боксониера в този район ми се вижда много. Гледах обяви за съседния микрорайон - 10, малки готови жилища няма на  пазара, на практика, само в строеж. Явно хората не искат да продават в момента.

Гадамер, Уилям Такъри има книга за подобни хора.

П.С. От известно време взимам ГТ от спирка до Хепи, вечер, когато им изнасят боклука. Не съм особено сензитивна към миризми, но това, което се носи от техните чували, е за противогаз. Което автоматично ме отказва да ги посещавам. Не знам кога са станали изискано заведение, в моите представи от преди десетилетие сигурно те бяха просто заведение за бързо хранене.

# 528
  • Отвъд алеята зад шкафа
В случая не мога да разбера какво толкова се обсъжда - таксите подръжка се обявяват предварително, не е изненада, че в затворените комплекси ги има. Който си купува на такова място е наясно и си прави сметката. Не всеки купува с кредит освен това.

# 529
Хепи си е фаст фууд отвсякъде.

# 530
В случая не мога да разбера какво толкова се обсъжда - таксите подръжка се обявяват предварително, не е изненада, че в затворените комплекси ги има. Който си купува на такова място е наясно и си прави сметката. Не всеки купува с кредит освен това.

Не винаги е така, когато гледахме апартаменти, ни казаха само таксата за сградата, но не и за комплекса.

# 531
От писаното в имотните теми оставам с впечатлението, че брокерите дават едни занижени числа за таксата поддръжка, не само за затворените комплекси, а въобще. А инвеститорите набутват поддържащи фирми, с които са свързани, още от началото след А16. След това вече е много (по-)трудно да се откачиш от тези фирми.

# 532
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нали се подписва договор за тази подръжка?

# 533
Е, в целия хаос (за едната бройка да напиша вече популярния хаУс Laughing) по получаване на ключовете и влизането в жилищата, планирането на ремонтите, запознаването с новите съседи, е най-удобно от инвеститорите да "препоръчат" тяхна фирма за поддръжка. Кой ще се занимава в този момент със събиране на оферти, свикване на нови събрания и т.н.? И масово затварят очи и гласуват за подписване.
Пък след това четат договорите, какво има и какво няма в тях - много често има малко задължения и достатъчно задължения за плащане, срещу което има малко работа за извършване, работещи клаузи за контрол на изпълнението, за неустойки при неизпълнение, за прекратяване на договора. И става като с майсторите - ама това и онова не влиза в цената, заплаща се допълнително.
А на следващата година - преподписване, ама с увеличена цена.

И да дам конкретен пример, не е за затворен комплекс - 120 лв. на месец, всеки месец в годината, за снегопочистване на 1 м. широк тротоар, 10-15 м. дълъг. Но кой ти гледа подробно - фирмата ще изрива снега, доволни сме.

# 534
  • Сф
https://m.imot.bg/details/1e163169219754768
Защо е толкова ниска цената?Защото имаме проблем , с който ние собствениците не можем да се справим.
Какъв е пък този нерешим проблем?

Проблема е със самонастанили се лица.
Лошо. Само веднъж съм чувала за подобен проблем. Собственика е с фин възможности, даже беше взел Л. Беров за съдействие, нищо. Чак скоро успя да ги изхвърли. Сигурно се влачи 20 години. И не беше сигурно за собствеността, точно както Гого пише, ония си бяха опекли някак нещата. Това е голям риск, може с една студена вода да остане новия собственик .Че и отгоре, докато се занимава, ЕВЕНТУАЛНО  да си възвърне собствеността. абе голяма  играта, даже се чудя как продават като не са във фактическо владение.

# 535
  • София
Благодаря, ladyzie-знаех че някой вече го е проверил.
Междувременно видяхме това в един етаж над този проблемния. Много шукаритетен и за ремонт.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d16358667885948 … mp;f1=1&fe7=1

# 536
  • Германия
Аууу, потресаващ кич 🤮

# 537
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тук трябва да влезе едва бригада и да изрине всичко до тухла.

Ето за Резиденшъл парк , който иска да чете: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/12/27/ … raia_na_grada/amp

# 538
Жива да не бях от тази реклама, която е сълзлива като латино сериал.
 Още си спомням един предизборен клип, където онова създание говори благо, застанал нейде из бизнес начинанието си - Ето я и леля Нам-си-коя! Все едно лелките всичките натам са тръгнали да живеят.
Една потребителка на бг-мама е върл фен на живота там... но аз не мога да си се представя в такава обстановка, най-малкото да срещна онова създание по улиците на комплекса би ми скапало целия ден.

# 539
100 кинта може да не са много, но предпочитам да ги дам за пица, която ще ям аз, а не тия дето поддържат комплекса. Освен това като гледам какво става по морето с "поддържащите фирми" не очаквам в София да е много по-различно, просто липсват традиции в тоя бизнес, за репутация и дългосрочни гаранции пък въобще, нито пък има бърз механизъм за разрешаване на проблем.

Междувременно видяхме това в един етаж над този проблемния. Много шукаритетен
С такива съседи не бих живяла Rolling Eyes Още повече, че като се продаде у тях ще почнат големи и дълги ремонти които ще трябва да търпиш. То не че на други места е гарантирано тихо, но поне има шанс, а в този блок/вход май дразнителите изглеждат гарантирани.

Общи условия

Активация на акаунт