Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 833
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За Бистрица- 4 автобуса,всичките стигащи до метростанция, в зависимост от.частта на деня са на около 30мин редовни. Има магазини, аптека, кафета, ресторанти, железарии, училище, ясла, детска градина, читалище, автосервиз. До околовръстното с кола си за 10мин. И все пак зависи къде в Бистрица, защото има и отдалечени вилни зони, примерно над километър от главната улица и площада. Новото строителство е в тези части. В "селската" си част се почиства снега и улиците са прилични. На места е газифицирано. Като цяло е добър вариант за къща до София.  Симеоново и района на Камбаните са също комуникативни.
Мерси. т.е. като цяло си е устроено? В неделя ще разгледаме по-обстойно.

# 556
Хора, от скоро си търсим жилище в София, цените както знаете са ужасно високи, особено при нашите желания- 3стаен в хубав квартал - Лозенец, Хиподрума, Стрелбище, Белите Брези, Хладилника и т.н. тухла-ново строителство, на висок етаж.

Попаднах на някакви обяви в olx, които меко казано на фона на всички друга са с двойно по-ниска цена, струват ми се фалшиви. Вие какво мислите? Например тази?
https://www.olx.bg/d/ad/tristaen-apartament-hladilnika-CID368-ID … eason=ip%7Clister

# 557
Каква е крайната сума за прехвърляне на паркомясто в ценовия диапазон около 15000 евра, ако може да ме ориентирате? Благодаря Simple Smile

# 558
  • София
Хора, от скоро си търсим жилище в София, цените както знаете са ужасно високи, особено при нашите желания- 3стаен в хубав квартал - Лозенец, Хиподрума, Стрелбище, Белите Брези, Хладилника и т.н. тухла-ново строителство, на висок етаж.

Попаднах на някакви обяви в olx, които меко казано на фона на всички друга са с двойно по-ниска цена, струват ми се фалшиви. Вие какво мислите? Например тази?
https://www.olx.bg/d/ad/tristaen-apartament-hladilnika-CID368-ID … eason=ip%7Clister
Не знам дали са фалшиви, но кажат ли ми вече, че го продават с обзавеждането нямам много вяра. Този специално го има и в Имот.бг, но звъннете и питайте изобщо в Кв. Хладилника ли се намира и после дали изобщо ще се продаде с мебелите.
Ние преди няколко месеца отидохме на един в Овча Купел, оказа се, че жената си взима цялата покъщнина, но в обявата пишеше, че ще се продаде напълно обзаведен. Иначе мисля, че доста фалшиви обяви има, защото съм звъняла и ми казват, че току що са го продали ама да се видим да обсъдим какво ни трябва точно.

# 559
Какво ме дразни напоследък:
Пише 3 стаен-75-90кв примерно
Четеш описание, гледаш снимки, схеми/чертежи пък то 1стаен.!!
Ма пиши си,  1на спалня + (обслужващи)хол,кухня, трапезария +сервизни/баня WC
Аз като търся 3 стаен = търся 3 стаи за спане + (обслужващи)хол,кухня, трапезария +сервизни/баня WC

Дори сега в преброяването хората ясно броят само брой стаи/спални

# 560
  • София
Мен ме дразнят квадратурите... Абсурдно ми е ново стройтелство 70кв. да ми е 3 стаен.

# 561
Какво ме дразни напоследък:
Пише 3 стаен-75-90кв примерно
Четеш описание, гледаш снимки, схеми/чертежи пък то 1стаен.!!
Ма пиши си,  1на спалня + (обслужващи)хол,кухня, трапезария +сервизни/баня WC
Аз като търся 3 стаен = търся 3 стаи за спане + (обслужващи)хол,кухня, трапезария +сервизни/баня WC

Дори сега в преброяването хората ясно броят само брой стаи/спални

Не казвам, че е правилно така да се дефинират жилищата, обаче е тъпо да те дразни нещо, което е установена практика от десетилетия. Ми така е прието у нас - всяко помещение/стая да се брои. И има някаква логика, защото стая значи помещение, а не спалня. Да, в чужбина казват колко са спалните, ама не казват 2 rooms flat, а 2 bedrooms flat. Та и да се дразниш и да не се, така е у нас.

# 562
Тристаен винаги е било хол+2 спални.

# 563
Здравейте,извинявам се,че нахлувам така в темата.Предстои ни закупуване на жилище и сме се спряли на 2стаен апартамент,абсолютно ремонтиран,мебелиран и т.н.Бих помолила да споделите мнение за тази обява.Семейство с две деца сме,предполагам е от значение.Спряхме се на този ,защото съпругът ми смята,че в момента е много по-удачно да се вземе готов за живеене апартамент,от колкото тепърва да се вземе нещо за ремонт.Аз обаче не съм сигурна дали е прав.
Става въпрос за малък град.

https://valente.svishtov.com/m/view_ad.php?id=1788

Предварително Ви благодаря

# 564
  • София
Ами ако в момента живеете на квартира ще е по-добре да е обзаведен иначе ще ремонирате, ще плащате наем и ипотека. С 2 деца двустаен иначе не знам как ще стане, но вие си преценявате.

# 565
Здравейте,извинявам се,че нахлувам така в темата.Предстои ни закупуване на жилище и сме се спряли на 2стаен апартамент,абсолютно ремонтиран,мебелиран и т.н.Бих помолила да споделите мнение за тази обява.Семейство с две деца сме,предполагам е от значение.Спряхме се на този ,защото съпругът ми смята,че в момента е много по-удачно да се вземе готов за живеене апартамент,от колкото тепърва да се вземе нещо за ремонт.Аз обаче не съм сигурна дали е прав.
Става въпрос за малък град.

https://valente.svishtov.com/m/view_ad.php?id=1788

Предварително Ви благодаря
Не знам дали сте обърнали внимание, че апартаментът се продава без електроуредите.
Аз не разбрах и на кой етаж е  - на обявата пишат за асансьор, а на снимките ми се вижда, че е първи етаж. Иначе на мен ми хвана окото - пипнат е отвътре. С външна и вътрешна изолация, източно изложение, мазе, килер.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 18:10 от etr

# 566
Ако това лилавко не ви боде очите...

# 567
  • Сф
Зависи, каква е разликата в парите на обзаведен / необзаведен  и или празен в града. Как е с майсторите. Аз предпочитам по- евтин и тотал щета, но мм е в строителството, освен това ще няправи ремонта качествено. Един ремонт може да глътне много, зависи какво искате, но може и по- скромно да се направи, Този луксозен апартамент след 5,10 години няма да е нищо особено. Май вие сте  права. Обаче ако не разбирате от ремонти и нямате поне човек. .. Лошо
.

# 568
Не знам само къде ще бъдат децата ви в този двустаен апартамент. Дори сега и да са малки и могат да спят при вас - едно на спалня, едно на малко легло под прозореца, до кога така? Ако направите спалнята детска, не виждам къде може да сложите диван в кухнята, за да спите вие там. Интериора няма да го коментирам, защото това е въпрос на вкус. Мен толкова искрящо обзавеждане ме побърква.
Навярно и в Свищов избора е ограничен, но моето мнение, че трябва да продължите да търсите нещо по-подходящо.

# 569
  • Варна
Явно на някои хора "розавкото" им е по-важно от място за децата...
След 10 години всичките тия мебели ще са овехтяли и морално остарели, а децата - пораснали и спящи сигурно на надуваеми дюшеци в коридора. Не смея и да си помисля за бюра за учене...
То направо като виц звучи идеята за този апартамент за постоянно живеене на четиричленно семейство. И на 50 квадрата наблъскали 7 трапезни стола в кухнята... то няма място за толкова хора в целия апартамент...

Общи условия

Активация на акаунт