Забременели след инвитро тема 50

• 56 701
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, от коя седмица започнахте да спирате естрофема и прогестероните и по схема ли беше?В 11 седмица съм и ми казаха да почна да ги разреждам, а мен ме е шубе особено за прогесторона след кръвоизлива от миналия месец.
Здравей, аз спрях Естрофема след като видяхме сърдечен пулс, така ни каза лекаря. Като го разредих по схема. Прогестерон специално подкожната инжекция я спрях от раз в 12 г.с, а другия прогестеронов препарат, който приемах - Утрогестан го спрях също по схема пак там 12-13 г.с като се разреди - Една седмица примерно само вечер се поставя, пък другата седмица само по една гранулка и вече по- следващата се спря съвсем.🙂🙂

# 301
На мен инджекциите (Пролутекс) ми ги спряха около 16г.с по препоръка на АГ и си продължавам с вагиналния . Естрофема го спрях 9г.с

Момичета, от коя седмица започнахте да спирате естрофема и прогестероните и по схема ли беше?В 11 седмица съм и ми казаха да почна да ги разреждам, а мен ме е шубе особено за прогесторона след кръвоизлива от миналия месец.

# 302
Аз бях със ЗЕТ на естествен Ц този път и нямах Естрофем. Прогестеронът (имжекция + глобули) ми бяха назначено до началото на 10 г. с. АГ тук ми каза като стигна 10 г. с. да си слагам 3 дни глобули само вечер, след това 3 пъти само вечер през ден. Не съм имала зацапвания с тази схема.

# 303
Момичета, пак съм аз. Днес се чухме отново с клиниката, казаха ми, че се развива се чудесно! Тя ми каза, че вече е почти невъзможно нещо да се обърка!!! И съм много, много щастлива! Просто исках да споделя! Simple Smile

# 304
Момичета, пак съм аз. Днес се чухме отново с клиниката, казаха ми, че се развива се чудесно! Тя ми каза, че вече е почти невъзможно нещо да се обърка!!! И съм много, много щастлива! Просто исках да споделя! Simple Smile

Да не Ви посърна ентусиазма, но не мога да разбера Вашата лекарка как така дава 100 % за успешен трансфер, камо ли бременност до финал.

# 305
И аз се зачудих. Никой не може да гарантира успех. Тепърва предстой трансфер, имплантация, развитие на ембриона. Никога не съм чувала доктор да гарантира...

# 306
  • София
aneliaani78, ако не е тайна, в коя клиника сте? Защото за първи път чувам лекар или ембриолог да говори по такъв начин на пациент...

# 307
И аз съм мн изумена как  ви ги говорят тези неща . Не знам да има такова изследване ,което да гарантира на 100%имплантация,камо ли успешен финал. Важното е,че сте мн позитивно настроена 👍🏼Бихте ли споделила в коя клиника сте?

# 308
Не за трансфера, а за развитието на оплодената яйцеклетка. Каза, че всичко е просто перфектно и няма начин да се обърка нещо с развитието на плода на този етап.
А за трансфера нищо не е казала. Но според нея, самата оплодена яйцеклетка се развива перфектно. Т.е. за етапа в, който се намира яйцеклетката каза, че според нея няма как да се обърка. Т.е. няма как да спре да се развива, това имаше предвид.

# 309
Бихте ли споделили в коя клиника сте 🙂

# 310
Ами след последните няколко коментара малко се притеснявам да не направя антиреклама на клиниката. В София е, въпреки, че аз не съм от там.
Все пак да попитам, след като вече се развива много добре, според лекарите и са минали вече 6 дена, има ли някакъв шанс да спре развитието си?! Аз не съм чела по темата, за да не се шашкам, но лекарката е много позитивна и казва, че се развива перфектно и ... поне аз останах с впечатлението, че нямам какво да се обърка на този етап.
И още един въпрос, кой етап е по-критичен и рисков? Този сега или трансфера?

# 311
Момичета,

Колко цикъла изчакахте да минат (средно) преди да пристъпите към замразен ембрио трансфер?

# 312
Всичко зависи от трансфера и дали ще има имплантация, може и неперфектен ембрион да доведе до успешна бременност, както и обратното. Желая ти успех!

# 313
Ако сте оплождали само 1 яйцеклетка(аз с такова впечатление оставам), това си е доста критичен момент също. След 6-ти ден надали има какво да се обърка. Но иначе трансфера според мен е по-критичен, все пак успеваемостта на инвитро процедурите е около 30 и няколко % само, дори и с перфектни ембриони.

Пожелавам ви успех докрай! И запазете позитивната нагласа Simple Smile

# 314
А защо като е перфектен ембрион не са го замразили на 5ти ден, а го чакат до 6ти. Не ме разбирайте погрешно, но по принцип ги чакат до ден 6 само ако не са се развили добре за деня си.

Общи условия

Активация на акаунт