Забременели след инвитро тема 50

• 56 679
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
За съжаление, както и другите са обяснили, никой не може да даде гаранция за успешна бременност до финал. Моят случай беше трансфер на перфектен ембрион на 12.11.2021 г, успешна имплантация, високо ЧХГ, перфектно нарастване и удвояване, нямам никакви хронични или автоимунни заболявания, всички хормони и изследвани витамини в норма, т. е. всичко перфектно като по учебник до 6 г. с., когато без никакви болки или симптоми прокървих, кръвоизлив, започна рязко падане на чхг (на половина за 24 ч) и всичко приключи ей така. За два дена вече нямаше и плоден сак.
Има пък и много случаи на момичета с не толкова добро качество на ембриона, със заболявания, прокървявания, лежане по болници и въпреки това ембриончетата им се оказват по-борбени и се раждат здрави дечица.
Това не е нито да те плаша, нито да те успокоявам. Това са фактите и ти стискам палци ти да си от тези 30% късметлии, при които всичко приключва успешно.

Добре де, ами има генетични аномалии, то не би ли трябвало да не се дели сега, т.е. още в началото да покаже дефекта си. Или това се случва на по-късен етап?!

# 316
За съжаление, както и другите са обяснили, никой не може да даде гаранция за успешна бременност до финал. Моят случай беше трансфер на перфектен ембрион на 12.11.2021 г, успешна имплантация, високо ЧХГ, перфектно нарастване и удвояване, нямам никакви хронични или автоимунни заболявания, всички хормони и изследвани витамини в норма, т. е. всичко перфектно като по учебник до 6 г. с., когато без никакви болки или симптоми прокървих, кръвоизлив, започна рязко падане на чхг (на половина за 24 ч) и всичко приключи ей така. За два дена вече нямаше и плоден сак.
Има пък и много случаи на момичета с не толкова добро качество на ембриона, със заболявания, прокървявания, лежане по болници и въпреки това ембриончетата им се оказват по-борбени и се раждат здрави дечица.
Това не е нито да те плаша, нито да те успокоявам. Това са фактите и ти стискам палци ти да си от тези 30% късметлии, при които всичко приключва успешно.

Добре де, ами има генетични аномалии, то не би ли трябвало да не се дели сега, т.е. още в началото да покаже дефекта си. Или това се случва на по-късен етап?!
Tea-Krista, eдно към едно ситуацията и при мен. Всичко чудесно, докато не отидох на рутиненпреглед и уставиха, че ембриончето е без сърдечен ритъм. Бях в 9та седмица. Сега се възстановявам емоционално от загубата и с надежда за успешен финал при следващ трансфер.

# 317

Tea-Krista, eдно към едно ситуацията и при мен. Всичко чудесно, докато не отидох на рутиненпреглед и уставиха, че ембриончето е без сърдечен ритъм. Бях в 9та седмица. Сега се възстановявам емоционално от загубата и с надежда за успешен финал при следващ трансфер.

А имахте ли някакви индикации в смисъл отшумяване на симптоми? Или кървене нещо което да е като някакъв вид причина или просто явно ембриона не в бил качествен или… Аз съм в седма седмица и това е най-големия ми страх,да не спре развитие. Като чета при колко момичета приключва всичко и изпадам в паника 😥Страха е огромен!

# 318

А имахте ли някакви индикации в смисъл отшумяване на симптоми? Или кървене нещо което да е като някакъв вид причина или просто явно ембриона не в бил качествен или… Аз съм в седма седмица и това е най-големия ми страх,да не спре развитие. Като чета при колко момичета приключва всичко и изпадам в паника 😥Страха е огромен!
Милото, никакви симптоми. Отлично разбирам страховете Ви, но давам непоискан съвет, не четете за нашите загуби. Просто ще се побъркате и вцепенявате от страх. Аз също се ужасявам от следващ трансфер след загубата. Даже се замислям за консултация с репродуктивен психолог, за да намеря как да я преборя всичко, доколкото е възможно.

А на Вас желая леко бременеене и да се радвате на бебче.

# 319

Милото, никакви симптоми. Отлично разбирам страховете Ви, но давам непоискан съвет, не четете за нашите загуби. Просто ще се побъркате и вцепенявате от страх. Аз също се ужасявам от следващ трансфер след загубата. Даже се замислям за консултация с репродуктивен психолог, за да намеря как да я преборя всичко, доколкото е възможно.

А на Вас желая леко бременеене и да се радвате на бебче.

Аз съм с две поредни кухи бремености и никога до сега с мъжа ми не бяхме стигали до ембрион със сърдечна дейност. Имам дете но от друг мъж. Този страх вече го имам сега след като се видя че всичко е наред и имаме ембрион идва страха да не спре развитие. При мен ЧХГ в началото имаше лек застой и това още повече ме влудява. Всички знаем че първите седмици са най-критични. Знам ме не трябва и се опитвам да не го мисля,но страха ми е много по-голям и нз как ще го преборя. Успех ти желая! Аз също бях се замислила след второто кухо яйце за психолог,но при всяка следваща бременост страха ще го има,да не се повтори сценария😥❤

# 320
При мен първата бременност нямаше кръвоизлив, просто спря развитие. Да, симптомите отшумяха няколко дни преди това. При втората бременност не помня колко пъти прокървявах, всеки път за да ми е още “по-готино” и симптомите изчезваха. За сега всичко е успешно, надявам се да е така до финал. Симптомите в началото ту се появяват, ту изчезват.
За съжаление много жени преминават през мисед и аборт, но това не трябва да ви отчайва. Поплачете си, оставете си време да го преживеете, но после човек трябва да продължи напред и да вярва в добрия край. Имам приятелка с 3 спонтанни аборта и сега е бременна, всичко е наред. Ако ембриончето не е здраво и да се тормозите, и да се страхувате, нищо не можете да направите, за съжаление.
Колкото до aneliaani аз не мисля, че лекарката с нещо е виновна, просто казва, че ембриончето се развива добре, по-скоро жената май не е наясно с целия процес. Който е дълъг и сложен, и нищо не гарантира успеха. И все пак е важно да останете така позитивно настроена, просто знайте, че още нищо не е сигурно, за да не се разочаровате после.

# 321
Лекарката още в началото ми каза, че иска да прави генетични изследвания и чак тогава ще го замразят. Днес пак се чух с клиниката и всичко е перфектно според лекарката. Дели се и развива отлично. Днес ще правят изследванията и предполагам, че утре ще го замразят. Ще пиша какво е станало след няколко дни, като ми кажат, но знам, че нищо не може да се обърка вече, защото това са доста дни перфектно развитие и делене. Ако имаше генетичен проблем, щеше да е спряло развитието си, нали? Така че , мисля, че нямам повод за притеснение.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 16:43 от aneliaani78

# 322
Лекарката още в началото ми каза, че иска да прави генетични изследвания и чак тогава ще го замразят. Днес пак се чух с клиниката и всичко е перфектно според лекарката. Дели се и развива отлично. Според мен и самият Господ вече не може да обърка нещата дори и да иска Simple Smile)) . Днес ще правят изследванията и предполагам, че утре ще го замразят. Ще пиша какво е станало след няколко дни, като ми кажат, но знам, че нищо не може да се обърка вече, защото това са доста дни перфектно развитие и делене. Ако имаше генетичен проблем, щеше да е спряло развитието си, нали? Така че , мисля, че нямам повод за притеснение.

Anelianni78, поздравявам те за позитивизмът, който имаш, по този начин зареждаш и останалите момичета с позитивно мислене. Аз стискам много палци нещата при вас да се случат. Това изследване което ще направят на бластоциста вероятно е ПГД/ПИД, което е много хубаво наистина и затова няма да имаш свеж трансфер, а ще го замразят, защото резултатът от изследването излиза чак след 1 месец и след това ще правите ЗЕТ. Но повярвай ми, че трудната част продължава и след ЗЕТ-а. Аз имам 14 перфектни ембриони, от които замразихме 13, върнахме 1 и днес на 11-ти ден след трансфера, резултатът е 0.10, т.е дори не е имало имплантация, а уж е бил перфектен. Пожелавам ти това да е твоето ембрионче и да го гушкаш в себе си 9 месеца, а след това да бъде в прегръдките ти цял живот. Просто повярвай ми, че нещата не са толкова прости, колкото си мислиш или си ги представяш. Всяка крачка е рискова, дори и след положителен резултат пак няма гаранция за успех, но аз много се надявам с твоят позитивизъм да привличаш само положителна енергия и нещата да Ви се получат. Успех и стискам палци! Ще чакаме добри новини!

# 323
Здравейте,

Хубаво е че сте оптимистично настроена, но бих ви дала един приятелски съвет и той е да не се пренавивате Simple Smile

Минали сте първи етап на един доста дълъг процес. Доколкото разбирам имате един 5 дневен бластоцист ? Това че е стигнало до тази фаза, не означава че е генетично здрав и за това, в някои случаи, препоръчват да се прави ПИД (предимплатационна диагностика). С този метод се проверява генетичното състояние на бластоциста и дали е годен или не за трансфер. Това че се е делял перефектно и е стигнал до 5 ден в никакъв случай не означава, че ще мине ПИД успешно, едното няма общо с другото.

Другото което е - чака се до 5 ден да стане бластоцист, в някои случаи и до 6ти, ако се развива по-бавно, взема се материал за ПИД и се замразява.. не знам колко дни са минали вече при вас, но ми звучат като повече от 5. Имайте в предвид че деня на пункцията не се брои.

Казвам ви да не се пренавивате, защото има доста дами в тези форуми с по 5-6 уж перфектни бластоциста и последвал трансфер и без настъпила бременност. Наскоро една дама сподели, че приключва след 18 трансфер…

Няма лекар който да може да ви даде 100% гаранция за успеваемост.

Пожелавам ви успех!

Лекарката още в началото ми каза, че иска да прави генетични изследвания и чак тогава ще го замразят. Днес пак се чух с клиниката и всичко е перфектно според лекарката. Дели се и развива отлично. Според мен и самият Господ вече не може да обърка нещата дори и да иска Simple Smile)) . Днес ще правят изследванията и предполагам, че утре ще го замразят. Ще пиша какво е станало след няколко дни, като ми кажат, но знам, че нищо не може да се обърка вече, защото това са доста дни перфектно развитие и делене. Ако имаше генетичен проблем, щеше да е спряло развитието си, нали? Така че , мисля, че нямам повод за притеснение.

# 324
Момичета много, много Ви благодаря за отговорите! Аз не знаех тези неща. Лекарката нищо не обяснява, честно казано, а и аз сега не се чувам с нея, а с някаква друга (лекарка или биолог), която ме информира. Взеха яйцеклетки в четвъртък, и ги оплодиха веднага! Т.е. мисля, че трябва да броя и четвъртък, тогава са 7 дни, ако не броя четвъртъка са 6 дни.
Как може да има генетичен проблем, щом се развива перфектно. Тя каза, че се дели перфектно и расте. Ако има генетичен проблем, не би ли трябвало да спре развитието си? Извинявайте, че питам, но наистина не знам. ПО телефона лекарката е адски позитивна и аз ... наистина не вярвам, че нещо може да се обърка, щом толкова перфектно се развива. Тя само това ми повтаря, че всичко е перфектно! А ако има генетичен проблем, какво се прави? Това ли е най-критичният момент? Този сега? Или самия трансфер е най-критичната част? Предварително благодаря на всички Ви за отговорите!

# 325

Чак ми е съмнително и нереално човек да е толкова позитивен предвид нещата през които преминаваме, а и да кажете че Господ вече не може да обърка нещата , ми идва прекалено много …
Пожелавам успех🍀

# 326
Позитивна съм , защото не съм чела нищо до момента. Преди години имах сериозен здравословен проблем и тогава четях от сутрин до вечер и бях изпаднала в страхотен стрес и депресия, затова сега нищо, нищичко не съм чела и може би затова нагласата ми е такава. Моята логика е, че щом расте и се дели ... би трябвало всичко да е ок. Но явно има много неща, които не знам. Съжалявам и се извинявам, ако съм Ви подразнила! Не вложих нещо лошо в написаното! НО сте права, можело е да се изразя другояче. Просто знам много малко за процедурата и така. Моля да ме извините!

# 327
А самата пункция също ли беше в четвъртък ?

Най-вероятно разговаряте с ембриолога, който наблюдава вашия бластоцист. Ако има сериозен женски или мъжки фактор най-вероятно щеше да си проличи до 5 ден и да спре развитие, но това не гарантира самото генетично качество на бластоциста, просто показва че се е случило успешно оплождането и развитието до бластоцист. Може да си направите асосиация с фетална морфология, която правят на бременните дами Simple Smile С ПИД ще проверят за всякакъв вид генетични аномалии и точно защото не могат да преценят само по външен вид и делене на бластоциста дали всичко е точно. По принцип ПИД препоръчват при по-възрастни дами, в случай на повтарящи се аборти/мисед или при установен Кариотип при един от двамата партньори и т.н.

В никакъв случай не си мислете и че няма да се получат нещата, просто няма 100% гаранция за успех Simple Smile

Момичета много, много Ви благодаря за отговорите! Аз не знаех тези неща. Лекарката нищо не обяснява, честно казано, а и аз сега не се чувам с нея, а с някаква друга (лекарка или биолог), която ме информира. Взеха яйцеклетки в четвъртък, и ги оплодиха веднага! Т.е. мисля, че трябва да броя и четвъртък, тогава са 6 дни, ако не броя четвъртъка са 5 дни.
Как може да има генетичен проблем, щом се развива перфектно. Тя каза, че се дели перфектно и расте. Ако има генетичен проблем, не би ли трябвало да спре развитието си? Извинявайте, че питам, но наистина не знам. ПО телефона лекарката е адски позитивна и аз ... наистина не вярвам, че нещо може да се обърка, щом толкова перфектно се развива. Тя само това ми повтаря, че всичко е перфектно! А ако има генетичен проблем, какво се прави? Това ли е най-критичният момент? Този сега? Или самия трансфер е най-критичната част? Предварително благодаря на всички Ви за отговорите!

# 328

Чак ми е съмнително и нереално човек да е толкова позитивен предвид нещата през които преминаваме, а и да кажете че Господ вече не може да обърка нещата , ми идва прекалено много …
Пожелавам успех🍀

Стискаме палци на дамата, разбира се. Или не я информират както трябва, или е прекалено позитивна. Трудното при нея тепърва предстои, но някак дамата зарява главата в пясъка, съзнателно или не. Не искам да звуча негативно, но за жалост знаем, че малко са тези от нас с успешен финал от първи опит.

# 329
aneliaani78, завиждам ви на оптимизмът ви ...
Едва ли лекар ви обещава, че "всичко ще е наред и нищо не може вече да ви се обърка "
Недейте да "четете" между редовете какво ви говорят лекарите!

На колко сте години? Извинявам се за личният въпрос...

Общи условия

Активация на акаунт