Забременели след инвитро тема 50

• 56 671
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Да пункцията беше в четвъртък и мисля, че същият ден направиха оплождането. Т.е. днес е 7 ден, ако броим и четвъртъка или 6, ако броим от следващият ден.

# 331
Не се брои деня на пункцията, но е странно че е 6 ден и още не са го замразили 🤔

Щом сте пуснали ПИД явно ще правите замразен трансфер (т.е. ЗЕТ).

Дано всичко наистина ви се случи като по мед и масло 🙏

Да пункцията беше в четвъртък и мисля, че същият ден направиха оплождането. Т.е. днес е 7 ден, ако броим и четвъртъка или 6, ако броим от следващият ден.

# 332
Аз се извинявам,но имам чувството,че не разбирате момичетата какво ви обясняват. Съгласна съм с поетапното поднасяне на инф.,второ -добре е ,че не сте отчаяна предварително(както бях аз)  и трето-не разбирам какво точно питате?Как ,ако вече ви е замразено ембриончето ,да спре развитие? Ако нещо се случи в крио камерата или там ,където е замразено ,вината ще е в ембриолозите.Ако след трансфер не се имплантира,ще търсите проблема,АКо се имплантира и нещо се обърка(Недай си Боже 🙏🏻) ,пак се търсят причини,кое е повлияло на неуспеха. Всеки ден питате ,дали с развитието на ембриончето може да се обърка нещо,а то сигурно вече е замразено?! Кое по-точно на този етап би могло да се обърка вече ? Може би имате предвид да ви отговорим какво ще излезе от ПИД теста,но това нз кой може предварително да го каже 🤷♀
 Весели празници и спокойно,всичко ще бъде наред!

# 333
Аз те разбирам напълно, aneliaani78. Преди първият ми опит аз също не четох, не исках. Надявах се, че при инвитрото, където ходим на частно и плащаме луди пари, лекарите поне ще ни разясняват и дават необходима информация. Всичко беше перфектно и с ембриона, и с изследнията ми. Бях също толкова позитивна като теб, убедена, че няма какво да се обърка. След трансфера ембриона не се имплантира. Това беше огромно разочарование, което породи много самообвинения от незнание. След този първи неуспешен опит реплика от доктора "Ти сигурно си запозната от интернет, така че няма какво да обяснявам" ми стана ясно, че тези клиники са поредните инкубатори за пари на гърба на мъката на хората.
При последния ми опит вече много бях чела и много истории имаше, при които въпреки много усложнения завършват успешно. Това отново ми донесе огромно разочарование заради позитивизма ми, че дори и след кръвоизлива може да съм от онези късметлийки, при които всичко ще завърши успешно. Но уви, отново надеждите ми не се оправдаха.
Аз нямам повече опити - нямам замразени ембриони, нямам яйцеклетки (с ИЯР съм), нямам много време (на 44 г съм) . Нямам друго дете, което да осмисля живота ми и вече съм сама. Вече не съм оптимист. На мен ми свърши оптимизма. Дано твоят не ти донесе разочарования.

Цитат на: aneliaani78 ванията миlink=topic=1379739.msg44022280#msg44022280 date=1640179118
Момичета много, много Ви благодаря за отговорите! Аз не знаех тези неща. Лекарката нищо не обяснява, честно казано, а и аз сега не се чувам с нея, а с някаква друга (лекарка или биолог), която ме информира. Взеха яйцеклетки в четвъртък, и ги оплодиха веднага! Т.е. мисля, че трябва да броя и четвъртък, тогава са 7 дни, ако не броя четвъртъка са 6 дни.
Как може да има генетичен проблем, щом се развива перфектно. Тя каза, че се дели перфектно и расте. Ако има генетичен проблем, не би ли трябвало да спре развитието си? Извинявайте, че питам, но наистина не знам. ПО телефона лекарката е адски позитивна и аз ... наистина не вярвам, че нещо може да се обърка, щом толкова перфектно се развива. Тя само това ми повтаря, че всичко е перфектно! А ако има генетичен проблем, какво се прави? Това ли е най-критичният момент? Този сега? Или самия трансфер е най-критичната част? Предварително благодаря на всички Ви за отговорите!

# 334
aneliaani78, с този прекомерен позитивизъм наистина не си помагаш! Прочети повече за самия процес, за различните етапи от процедурата. Споделяш, че преди време си се паникьосала дори само от прочетеното в Интернет. Помисли как би ти се отразил психически един неуспех, какъвто всъщност е по-вероятният развой. Момичетата вече ти написаха % успеваемост. Не искам да съм груба, давам ти съвет. Моя приятелка е същата като теб, постоянно изпада в разни емоционални дупки само защото не е прочела нищичко. Разбирам, че сигурно така ти е по-лесно да живееш, но в дългосрочен план това е лош избор за психиката ти.

# 335
Позитивна съм , защото не съм чела нищо до момента. Преди години имах сериозен здравословен проблем и тогава четях от сутрин до вечер и бях изпаднала в страхотен стрес и депресия, затова сега нищо, нищичко не съм чела и може би затова нагласата ми е такава. Моята логика е, че щом расте и се дели ... би трябвало всичко да е ок. Но явно има много неща, които не знам. Съжалявам и се извинявам, ако съм Ви подразнила! Не вложих нещо лошо в написаното! НО сте права, можело е да се изразя другояче. Просто знам много малко за процедурата и така. Моля да ме извините!
Аз лично съм след 3 процедури инвитро от която последната беше на 6.11.2021 с 2 5-дневни перфектни бластроцита и опитен ми е неуспешен
Януари ще слагаме последното перфектно 5-дневно и се надявам то да е бореца
Но не винаги всичко е ок за перфектната бременност
Пожелавам успех на всички
Весели празници

# 336
Момичета харесва ми как си обсъждате и давете съвети. Но тази тема е за вече бременни момичета, и не е мястото тук. Затова форума е пълен с теми, всяка си има заглавие, и  аз просто моля момичето да си намери подходящата тема за етапа на които се намира и да споделя с момичетата. Благодаря. Нямам нищо лично към никой.

# 337
Всъщност бях пуснала нова тема, но беше преместена тук. До вчера питах дали може нещо да се обърка, т.к. до вчера не е бил замразен. Благодаря на всички Ви за отговорите. Прочетох малко по темата, резултатите от генетичните изследвания ще излязат след празниците предполагам, но лично аз смятам, че няма как да са лоши. Просто няма земна или друга сила, която да обърка нещата. То вече е замразено и там нямам какво да му се случи. Изследванията ще са ОК, така мисля. За трансфера, вече разбрах, че има риск да не стане, но 30% са доста добър процент според мен. Ще Ви пиша какво е станало след празниците, но съм сигурна, че изследването ще е перфектно. А, ако няма генетичен проблем, ще има идеален шанс да се имплантира добре. Благодаря на всички Ви за помощта и за бързите отговори. Пожелавам от сърце на всички Ви успех.

# 338
Не се пренавивайте за резултатът от ПИД. Много често при деленето на ембриона се получават генетични грешки. Особено при инвитро оплождане. Не ви го пожелавам, но при един ембрион шансът е 50 на 50. Още повече, че е изчакван до 6ти ден не говори добре за развитието му. Мои познати по на 25 години, здрави без генетични проблеми, от 6 изследвани ембриона само 2 бяха здрави, останалите с аномалии, така че.....Приключвам със спама, извинете

# 339
VDimitrova111, много, много, много Ви благодаря за полезният отговор! Значи това, че се дели перфектно не е гаранция. Защото аз съм чела, че когато жена забременее и загуби детето си още в началото, много често се оказва, че плода е имал дефект и природата сама си е свършила работата. Обаче, ако е дефектно ... тогава, защо се дели по нормален начин?! Или това става на по-късен етап в развитието му. Извинявам се, че Ви питам, но ходя при най-най-ужасната лекарка на света. Тя нищо не обяснява и е адски, наистина адски груба. Разплака ме няколко пъти вече и добре че сега говоря с друга лекарка, която не е като нея. Всъщност нищо не ми обясни до момента. Затова Ви благодаря от сърце, че ми обяснихте това! Да сте жива и здрава!!! Благодаря Ви от сърце

# 340
Момичета искам да ви попитам. При вас до коя седмица вземахте естрофем и преднозолин Ф? И есторфема как го спряхте! За преднозолин Ф ясно е че по схема. За естрофема докторката ми каза след празниците да го спра изведнъж,а това ме притеснява. Тогава ще съм в 9 седм почти,но сега го вземам 3х2 вагинално и ме притеснява че от 6хапчета трябва изведнъж да го спра. Чета че някои момичета го спират по схема и го слагат или пият до по-късно до към 12 седм. Благодаря на вллючилите се!

# 341
Здравей, Милото! От изброените, аз приемах естофем до 12г.с., обсъдихме лекарствата като се записах на женска консултация и го спрях от раз. Не съм имала проблеми тогава. От поддържащите лекарства ми остави утрогестана, който си го продължавам и сега с останалите назначени.

# 342
Aaneliaani78, ако си прочетете първите постове в тази тема  как хвалехте ембриона и докторката си, че са ПЕФЕКТНИ и последния си пост, колко е ужасна и как ви разплаква ще разберете ( може би, съмнявам се ) какви небивалици пишете...

Вие пишете в "Забременели след инвитро тема 50" ....това, че имате един ембрион замразен или не на 5/6 ден  и вие самата не знаете... не значи, че сте бременна.

Моля да си изберете някоя от темите, които ще ви посоча и да пишете там!
 https://www.bg-mamma.com/?topic=870807  "Изчерпан яйчников резерв"
Питах ви на колко сте години, не ми отговорихте... не звучите и не разсъждавате трезво, логично... мога само да предполагам, но мисля, че тази тема е подходяща за вас и там ще научите много и ще се запознаете с доста истории...и каква е реалността ( аз лично минах през тази тема и ми бе много полезна)

https://www.bg-mamma.com/?topic=1395018    "Чакам аз, вълнувам се, мечтая, с чертички две да се похваля ! ~бебеправене 399~"           Тази тема е за бебеправещи в каквато фаза сте в момента!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако продължите да пишете тук и не зачетете трудът  ми ще го счета за обида и подигравка!

# 343
Много Ви благодаря за линковете. Относно лекарката - изказах прекрасните си впечатления от ембриолога, с който разговарям, жената е много позитивна и внимателна. А не от сама лекарка, която е груба, наистина адски груба и не обяснява нищо. В нито един пост не съм казала, че лекарката е перфектна. А само, че ембриона е такъв. Все пак, не си позволих да напиша името на клиниката, за да не и направя по някакъв начин антиреклама. Още веднъж Ви благодаря за отделеното време и за линковете. Пожелавам Ви весели празници.

# 344
Плюс това 10 пъти се повтори, че това че се дели перфектно в началото не означава нищо, себе си посочих като пример, че перфектен под микроскоп ембрион спря развитие в 8 г.с. Други момичета обясниха и пак във всеки коментар въпроса какво може да се обърка. Общо взето 2 страници се дъвчи едно и също и то в неподходящата тема. И на мен вече ми става обидно.

Общи условия

Активация на акаунт