Забременели след инвитро тема 50

• 56 722
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • до най-прекрасния мъж
От раз всичко без Утрогестана, някъде към 14-15 г.с . Него само ми го намали от 2х2 на 2х1 и го слагах до края на 36 г.с. Не съм имала никакви проблеми, а бременността ми не беше лека  - ниска плацента, скъсена шийка под 30 мм, подготвителни контракции от 5ти месец. Родих в 37+6 г.с. Слушайте си лекаря, той най-добре е запознат със състоянието Ви.

# 721
От раз всичко без Утрогестана, някъде към 14-15 г.с . Него само ми го намали от 2х2 на 2х1 и го слагах до края на 36 г.с. Не съм имала никакви проблеми, а бременността ми не беше лека  - ниска плацента, скъсена шийка под 30 мм, подготвителни контракции от 5ти месец. Родих в 37+6 г.с. Слушайте си лекаря, той най-добре е запознат със състоянието Ви.
Оох една да има от раз 🥰 След днешния преглед малко се разочаровах честно казано, а до сега имах пълно доверие. С ниски нива на вит Д и Б12 съм и въобще не им обърна внимание. С тромбофилия съм, а ми каза да разредя инжекциите през ден ( нито кръвоток е гледан, нито излседвания са пускани). Просто не знам, какво да правя. Иска ми се да го слушам ама..

# 722
Момичета на вас как ви спряха лвкасртвата след трансфер. Приемах Утрогестан, Естрофем,Медрол,лепенки Климара и Дуфастон. Днес АГ ми каза да спирам всичко ( без Утрогестан) от раз. Някъде бях чела че се спират по схема.
На мен ми казаха Естрофема да го спра от раз,но аз си го намалях постепенно и така го спрях. Дозата ми беше висока и не ми се рискуваше да го спра изведнъж. Пиех и преднозолин и него спрях по схема,вече докторката ми я назначи☺

# 723
  • до най-прекрасния мъж
О, Клексан си биех ежедневно до края. Вече съм забравила до кога точно, но май и него някъде около 36 г.с. го спрях. Аз пусках само основен пакет тромбофилии и излезе само MTHFR мутация. Другите ми бяха ОК.

# 724
И на мен ми казаха така за естрофема ,ама и аз си го спрях по моя схема. Беше си ме шубе да го стопирам от раз. Инжекциите прогестерон ,съвпадна последната със сутршния ми преглед ,пък докора взе ,че ми ги спря(аз и без това нямах повече). Ако имах проблем,ест.щеше после да се    изписва нещо,но вс беше ок с рязкото спиране .

# 725
  • Варна
Медрола го спирах по схема, не от раз
Момичета на вас как ви спряха лвкасртвата след трансфер. Приемах Утрогестан, Естрофем,Медрол,лепенки Климара и Дуфастон. Днес АГ ми каза да спирам всичко ( без Утрогестан) от раз. Някъде бях чела че се спират по схема.

# 726
Може ли да споделите схемата, че такива неща прочетох за спирането от раз,че лошо ми стана. Ще си измисля май някаква схема и аз.

# 727
Василка , не знам този лекар ли ще ти следи бременността, ама е добре консултация и с друг.
Моите витамини бяха в оптимални нива преди да забременея и до към 8 месец. Ама ги спрях малко след като родих и за 3 месеца кърмене съм с дефицит на Д и Б9.
За тромбофилия започнат прием на НМХ по принцип само се коригира дозата. Това с инжекции през ден е пълна глупост, защото активното действие е 12часа и има още 12 часа остатъчно. Кръвоток е добре да се следи през 2-3 седмици примерно от края на 3.месец и, ако няма проблем, може и през 4 седмици.
И естрофема, и Климара пластири, и прогестероновите препарати спирах по схема. За кортикостероида нямам спомен, но предполагам и него. В същата болница като Блу, но при друг лекар.

# 728
Може ли да споделите схемата, че такива неща прочетох за спирането от раз,че лошо ми стана. Ще си измисля май някаква схема и аз.
Здравейте, а добре вие защо не се консултирате с АГ за подходяща схема за спиране. Аз като трябваше да ги спирам лекарствата, репродуктивния специалист при който правих инвитро ми каза точно как да ги спра, а не просто ги спираш пък ти си измисляй схема. С това шега не бива, говорете с лекаря.

# 729
Точно репродуктивния специалист, който е и проследяващото ме АГ ми каза да спра всичко от раз. Изрично попитах за всяко едно, каза от раз. Но тъй като не съм от вчера в темата и виждам, че повечето спират по схема ме е страх да спра от раз.

# 730
  • Варна
Аз ги пиех 2 пъти по 1, намалих ги по 1 на ден и после ги спрях, но репродуктивния ми лекар ми беше казал как да ги спра

# 731
Медрола го пих 2 по 1/2, намалихме го само по веднъж за 4 5 дена и го спрях още в 7седмица приключих с него и с естрофем.
Дуфастпна изведнъж. Циклогеста намален по веднъж на ден карах 3 4 седмици и после изведнъж,но съм вече 18 19гс.
А за витамините съм шок. Това ще е само Димов в Шумен. Мен ме караше да пия обикновена фолиева,при положение,че имам мутация и не я усвоявам...
А това за витамините и мен не ме беше отразил. Иначе преди инвитрото много държеше да пия за подготовка витамини по 100 150лв на месец....

Пс: бременността ми е дело на друг доктор, за кошмара при горепоменатият не ща да де сещам.
Бягайте от там!!!

# 732
Медрола го пих 2 по 1/2, намалихме го само по веднъж за 4 5 дена и го спрях още в 7седмица приключих с него и с естрофем.
Дуфастпна изведнъж. Циклогеста намален по веднъж на ден карах 3 4 седмици и после изведнъж,но съм вече 18 19гс.
А за витамините съм шок. Това ще е само Димов в Шумен. Мен ме караше да пия обикновена фолиева,при положение,че имам мутация и не я усвоявам...
А това за витамините и мен не ме беше отразил. Иначе преди инвитрото много държеше да пия за подготовка витамини по 100 150лв на месец....

Пс: бременността ми е дело на друг доктор, за кошмара при горепоменатият не ща да де сещам.
Бягайте от там!!!
Познахте за доктора. И мен ме кара да пия обикновена фолиева, при положение,че съм с мутация. При мен инвитрото при него е успешно. Не ми е изписвал скъпи добавки и доста излсдвания ми пусна. Но определено ще търся и друг доктор за наблюдение на бременността, нещо май няма да се разберем по този въпрос. ( с доктора имам предвид)

# 733
Мисля,че и по време на бременност изписва скъпи изследвания,които само той пуска...

Ако все пак останете там и ходите и на др място,просто се съгласявате с всичко, пък го правете както другият доктор го казва...
Аз така правех с фолиевата, обикновена ли пия, метилирана ли.. той не виждаше. Пиеш ли? Пия! И така. Успех.

# 734
Здравейте момичета, честито на родилите. Не съм писала отдавна, но нямах и сили, през последния месец изживях някакъв кошмар.Ще ви споделя, защото знам, че вие ще ме разберете, а и за да вдъхна вяра на някоя мама в моето положение.
След трансфер на 04.02. на едно 5 дневно топ ембрионче се разболях, но успях да се справя без лекарства. На 14.02. вече имахме установена бременност. Всичко беше прекрасно, понеже ми е 5та(две дечица и две загубени) започна много различна, толкова спокойна, хубава. Хапвах си на корем, чувствах се прекрасно, но на 03.03. изведнъж се почувствах зле, започна да ме боли главата, гърлото, легнах на легло и не можех да мръдна, на 07.03. си направих пср и се оказах с ковид (миналата година пак го изкарах Март), бях парцал, не можех да гледам, естествено никакви лекарства, хубавото беше, че нямах температура и кашлица, но ужасни болки в гърба, кръста и жестока отпадналост. На 08 ми през нощта се събудих обляна в кръв, беше някакъв шок, тръгнахме към болницата, като наистина очаквах най-лошото, но за щастие бебето си беше добре, не можаха да установят защо кървя, изписаха ми но шпа и да спра клексана, утрогестан слагах, така че това беше. Прибрахме се вкъщи, всичко продължи така, но ми бяха забранили да ставам, освен до тоалетната. Децата и мъжа ми се грижеха за нас с бебето и така до събота вечерта, когато при поредното пишкане, сякаш кофа с кръв се изля от мен, изпитах страх, проклинах се, че съм хванала ковида точно сега, но и знаех, че ако е писано ще се роди. Хукнахме отново към болницата и отново същото, сърчицето си тупка, лекари не виждат проблем, обратно вкъщи.
От следващия ден в продължение на 4 дни повръщах по 20 пъти, не спирах да изхвърлям някакви неща и се появи една неприятна миризма. Освен това заприличах на мъртвец, в четвъртък мъжа ми ме закара в болницата, защото бях толкова обезводнена, че залитах, като стана от леглото. Обаче този път доктора не видя сърдечна дейност на монитора, гледаше ме 10мин и сърчицето не помръдваше, след още 10мин, изведнъж направи една пулсация, лекаря ми обясни, че бебето страда и умира, но ще ме приемат и да видят какво ще стане. Светът ми се срина, започнах на ум да се моля на Бог, сдържах сълзите си и просто не вярвах, че ще го загубим.
Качих се в ОРБ и там ме прегледа завеждащия отделението, не знам чудо ли беше станало, но вече сърцето на бебето тупкаше с пълни сили, след продължителния преглед установи, че имам миома и зад нея втори плоден сак със зачатъци на емриинална структура, според него цялото кървене идваше от там, но моят АГ, който ми направи ин витрото отрече тази теория, защото ми бил върнал само един ембрион, но истината е, че го виждах с очите си. В следващите 3 дни изкървях още 3 пъти и този сак изчезна. При изписването още една докторка ме гледа и ме попита два сака ли са били, защото виждала къде е бил втория... Не знам какво е точно, започнах да си мисля дали е възможно да съм забременяла и нормално, тъй като не се пазихме по време на процедурата, макар че ни беше забранен контакта... С МФ сме, но каквото и да бъде се моля всичко да бъде наред. Утре съм на преглед и нямам търпение да видя тупкащото сърчице на нашето геройче. И да гушкаме пухкав финал.
Извинявам се за дългия пост.
Бъдете здрави и се пазете и нека Господ да бъде с Вас. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт