Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 265
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Dentz моя лекар ми каза,че мога да пия допегит.Относно  Frizubin пих го цял месец пак изписан от него.Сега си взех Прегнако да опитам с него.
Стана ми интересно за Биогейма.
С първата си бременност го пих два месеца по 60 гр.,дори не съм чела подходящ ли е.
Доверих се на тогавашния ми лекар.
Но сега виждам,че не е трябвало.
Добре,че всичко е било наред.
ПП.Как пиеш допегита?
Само при нужда ли,или лекаря ти го изписа по схема?

# 151
Предния път ми помогна Ефералган и лукчета. Че се чудя дали сега мога пак да пия Ефералган разтворим де... Да уточня предния път беше в края на август месец...

# 152
Baby2021, те пък лекарите масово изписват витамини за бременни, без да проверяват има ли нужда , няма ли. Да не говорим , че акоимаш мутации в усвояването , по-скоро могат да навредят , отколкото да помогнат.
Преди малко се прибрах от консултацията с хематолога. Вливката на желязо определено си е свършила работата. Вдигнала съм хемоглобина, попълнила съм депата . Само белтъкът ми е паднал под долна граница и сигурно ще си взема протеин , ама ще го изкоментирам пак с АГ-то макар , че тя е от старото поколение и е против приема по-скоро Simple Smile
Ще трябва и за раждането да се разберем, че тя е на едно мнение, а следящият ме платено АГ е на друго. Аз бях на трето, ама съм по-склонна да се съглася с този втория.
Протеин бих си взела само такъв , на който ясно е посочено какво съдържа . Нито Биогейм, нито Прегнако ми вдъхват доверие и не бих ги пила. Фризубин , поне се води медицинска храна.

# 153
Оо супер, Ирен! Колко ти каза да поддържаш желязо и хемоглобин на този етап? Blush

Да минава бързо, Габи! Сигурно овлажнителят също ще ти се отрази добре, ако ви е сух въздухът.

# 154
dее92, за конкретни стойности не сме говорили. Така или иначе вече съм в норма. Каза само до раждането да продължа с по 2 ампули тотема на ден. И за НМХ се разбрахме до кога ще го слагам.

# 155
Baby2021, те пък лекарите масово изписват витамини за бременни, без да проверяват има ли нужда , няма ли. Да не говорим , че акоимаш мутации в усвояването , по-скоро могат да навредят , отколкото да помогнат.
Преди малко се прибрах от консултацията с хематолога. Вливката на желязо определено си е свършила работата. Вдигнала съм хемоглобина, попълнила съм депата . Само белтъкът ми е паднал под долна граница и сигурно ще си взема протеин , ама ще го изкоментирам пак с АГ-то макар , че тя е от старото поколение и е против приема по-скоро Simple Smile
Ще трябва и за раждането да се разберем, че тя е на едно мнение, а следящият ме платено АГ е на друго. Аз бях на трето, ама съм по-склонна да се съглася с този втория.
Протеин бих си взела само такъв , на който ясно е посочено какво съдържа . Нито Биогейм, нито Прегнако ми вдъхват доверие и не бих ги пила. Фризубин , поне се води медицинска храна.

Ирен, радвам се, че вливките са си свършили работата. Heart

Dee92 Силно се надявам Heart

# 156
gabby92 на мен ми помогна тонзилотрен и чай от липа и шипка, лимон и мед
iren 11 радвам се че резултатите са добри, нека така се задържат докрай
Бях решила да си взема протеин на Прегнако, ама сега като ви чета и се замислям дали да не е Фрезубин.

# 157
Здравейте, момичета Simple Smile пак ви изпуснах края, сега наваксвах с 20 страници четене. Пожелавам на всички с неразположения да се оправят бързо, и внимавайте, че с тоя ковид трябва да се следим нещата да не се задълбочават.
Загледах и аз протеините от любопитство, нещо на тези, които са за бременни не им намирам състава; бих си избрала някой по-изчистен с ясен състав.
При мен все така, бях на преглед, бебчо продължава да е с 10 дни напред (почти 2 кг в 30+5), АГ по този повод каза, че ще ме третира като рисков пациент с гестационен диабет. От натоварването с глюкоза ми излезе на 1 час 9.7, иначе другите две са идеални. Подозирам, че ИР тук си играе ролята, ако поддържам висок инсулин, той може да кара бебето да расте. Диетата си спазвам и преди бременността, и сега особено, и се надявам да не се наложи да го вадят по-рано (докторът каза, че може да се наложи да го извадят със секцио, ако започне да старее плацентата). Хич не ми се ще секцио, искам си естествено, но ако се наложи - каквото-такова. То крачето му е дълго на бебчо, може би затова тежи повече. Иначе е с главата надолу и раздава яки шутове в стомаха, понякога направо си ме боли.
Бях на кардиолог миналата седмица, назначи ми да си сложа холтер заради съмнения отпреди 6 години за AV-блок, та и това свърших. Чакам резултатите в понеделник.
Вие подготвяте ли се за раждането физически някак? Аз си правя упражненията за тазовото дъно, и йога за бременни един път в седмицата, но трябва да сляза от колата и да започна повече да ходя..

# 158
Габи, когато аз бях с течащ нос и леко драскащо гърло, вземах инфлуцид, тонзилотрен, цинабсин. В носа пръсках морска вода, в гърлото Тантум Верде, смучех лукчета и кофлет на Хималая. Отделно три пъти на ден мед, лимон и джинджифил по 1ч.л. и много чай от липа с нарязан пресен джинджифил вътре. Правих си и два антигенни теста - през три дни. На мен ми изписа АГ Фризубин, но изобщо не мога да го пия. Вече втори месец се опитвам с първата кутия.

# 159
Здравейте мами, скоро не съм се включвала, че все не остава време. Имам едно питане, по принцип през цялата бременност съм повръщала 2 пъти, от снощи ми е лошо и тази сутрин я изкарах цялата в тоалетната, има ли някоя минала през нещо подобно? Др път бих си взела глюкоза, но сега в този случай не знам.

# 160
  • София
Mikata, аз не бях повръщала изобщо и към 20г.с. имах една такава сутрин. Беше инцидентно и след обяда вече бях добре. При теб продължава ли?

Аз да се оплача че ходя и се чеша по корема като крастава. 😩 Преди две седмици ме сърбеше високо горе под гърдите, а сега явно се опъва долу ниско. Обаче ходя и се подчесвам постоянно. Дори се усетих, че и през нощта по пътя към тоалетната и обратно пак се чеша. 😃Мажа по 4-5 пъти на ден с олио и масло. Дано ми се разминат стриите.

# 161
И аз идвам с оплакване. В 7 часа се събудих от много болезнена контракция. Сядах и се чудих какво да правя, накрая пуснах пералня. После пак легнах, имах още няколко контракции, които боляха, но сега май спряха. Естествено, това се случва петък срещу събота Rolling Eyes засега мисля да не се панирам и да не ходя до болницата, но явно е време и малкото останали неща да подготвя.
За повръщането - повече течности и ако продължи - лекар.
За сърбежа - мога да ти кажа моя дерматолог какво ми предписа, би трябвало да помогне, но не съм сигурна дали си заслужава парите за оставащото време, а и при мен беше изключително силен сърбеж.

# 162
  • до най-прекрасния мъж
Рошличка, аз също се дръгна непрекъснато. Уж мажа, ама ще видим, като родя, какви ще са последиците. Засега няма видими стрии, но те май се появяват, когато корема спадне. Питах онзи ден докторката, при която ходя да ми следи коагулацията. Каза, че може да се дължи не само на разпъване, а и на Клексана, който слагам. Често ме сърбят и краката, а аз там бия в момента.
Гърдите ми са ужас тия дни. Зърна и ареоли са толкова сухи, че се люпят сериозно. Взех да мажа често, че нещата отиват на рагади, а аз още не съм почнала да кърмя. Вероятно кожата изсъхва от търкането по блузата, че вкъщи си ходя без сутиен.
Не знам оплаках ли ви се, че пак ми смениха датата на ФМ за след 2 седмици. Докторката е с Ковид. Тогава ще съм в средата на 35 г.с. То не знам има ли смисъл въобще да я правя. Ако пак отложи, мисля да откажа часа. Докторът, който ме следи, каза, че няма да е късно, а и той си гледа всичко всеки път. Ако знаех, че пак така ще стане, щях да запиша другаде.
Напоследък усещам ритмично пулсиране долу ниско. Това хълцане ли е  според вас? Като сърдечен ритъм е, но не съвпада с моя, а да е но беба, не вярвам. Много е бавен, за да е нейния. Появява се за 5-10 мин и после спира.

# 163
И аз се чеша доста, но е все още поносимо. Обикновено като съм по цял ден с дънки за бременни, тогава ме сърби повече и мислех, че е от него.

Пулсирането вероятно е хълцане. При мен се случва значително често. Като аз пия вода май минава по-бързо (или си въобразявам 😂).

От два дни имам доста често контракции, но не са болезнени....по-скоро ми спира дъха и усещам като някаква тежест. Днес ми се случи докато шофирах, не беше никак приятно, ама нямаше и къде да отбия.

За повръщането - повече течности да не се обезводниш. Аз много повръщах първите 3 месеца, пиех Антиметил и чай от джинджифил. На този етап може и за вирус да става въпрос, щом до сега не си имала такъв проблем.

Снощи пък се събудих от текнала коластра от едната гърда. 😁

# 164
Аз също усещам понякога такива ритмични подскоци и си мисля че хълца.
И на мен от вчера ми е лошо, повръща ми се, снощи ме позаболя корема ниско долу и отдолу едно напрежение имам. По ми е твърд корема сякаш.
Да питам мамите които си правят клексан 0,6, намирате ли го по аптеките че ми казаха че временно бил спрян. И АГ от ЖК ми даде едни изследвания за раждането, но си спомням че като ходих да раждам баткото имах и картон с мен. Вече не се ли пишат такива картони

Общи условия

Активация на акаунт