COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 392
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 195
Мила, не разбирам защо се мъчиш. Ала-бала си така пише, не знам успокоява ли се, доказва се на себе си за решението си...тя си знае. Омръзна ми вече да чета, че ги принуждавали, правата им, заразявали се дори от ваксинирани и се притеснявали, че имунитетът им бил "специален" с този на ивка-сливка.  Дразнят ли, какво правят не знам, ама не е момента за това. Пир по време на чума не е добре. Всъщност, май точно това ще видим. Кацаров ми се струва да гледа уплашено, но се прикрива. Самият той не знае какво да прави. Нищо вече не може, късно е за всичко, а с такъв народ и не можеш. Няма и кой да го накара-нито имаме кой да следи за мерки, нито да се налагат...това трябва армията и полицията да излезе направо, че и машините. Сериозно го мисля. За мен няма друг начин, но и никой не би го направил. Ще си мрем и това е. Няма вече ваксинирани, преболедували, мутанти, всички сме под ножа.

Какво се прави в подобна ситуация човечеството е открило преди 500 години. Вече сме в положение, когато само пълна карантина за минимум месец и половина - два може да ни изкара от батака, в който от простотия и невежество се набутахме.

# 196
Проф.Кожухарова не трябва да я канят в медиите,но и те са подлизурковци.Канят всички удобни на властта.На въпрос,защо не са казали по-рано на медиците за ЗС,тя отговори,че го имало в заповедта от началото на септември.При какъв % какви мерки ще се взимат.Laughing Не съм медик,но имам ли време да прочета всички заповеди?Те ако не кажат ясно и разбрано,не повторят на д-ри и др.обслужващ персонал,кой друг да го направи?
Абсолютно безотговорна жена,фурнаджийска лопата.
Нямам никакъв толеранс за правата на антиваксърите и нежелаещите да се тестват.Никъде не чух за задълженията им в обществото като цяло.Щом не искат да имат задължения,да си грабват правата,децата и да се отеглят в гората.Прекалено много внимание им се отделя на тези електорални единици.Smiling Imp Не,че на някой политик му пука за правата и здраветона ивки,мивки и семейства ,които заплашват във фб,ако тестват децата им.Тези ''горди и свободолюбиви'' радетели на правата си,са много удобен инструмент в ръцете на политиците.Толкова им е капацитета,кой да го осъзнае?Тате буха в търбуха и гордо го развява-признак на просперитет,задължително с пандизчийска подстрижка.Мама вкарва няколко игли ботокс в тЕлото си,а от тест и ваксина получава пристъпи на ярост.Тези млади хора са продукт на присъствено обучение през последното десетилетие.Хвала!

# 197
  • София
Съгласна съм с Петър Велков. Такъв див популизъм за някой и друг антиваксърски глас, такова чудо никога не е било.

# 198
  • Пловдив
Обясниха кога ще се въведе локдаун в България
Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1 000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун.
Ще се мисли ... !

# 199
Вчера в Мол Пловдив, аз търсих охраната да му покажа сертификат, та представям си по други места как ще е. Вътре нямаше много хора, основно ученици. Но разбира се се наслушах в магазините за плюене по мерките и заканване на персонала да напусне.

# 200
  • София
Кога най-сетне ще спре да се говори за децата и някой ще каже истината в очите - трябва задължителна ваксинация за хората над 60 г. Кога ще се предприемат истински мерки за да се накарат хората над 60 г. да се ваксинират. Сегашните мерки могат да принудят младите и здрави хора по моловете и фитнесите да се ваксинират. А възрастните кога??? Там е основния проблем - при хората над 60 г. Зеления сертификат тях не ги засяга по никакъв начин. Те не ходят по кръчми и дискотеки. Докога ще се занимаваме с млади и здрави хора и няма да обръщаме внимание на истинския проблем - хората над 60 г.
Хората над 60 г. са масово наплашени от джипитата си и от разни телевизионни звезди, че високото им кръвно и аритмията им са противопоказни и не могат да се ваксинират. С няколко такива съм говорила - "Да, бих се ваксинирала, ама на мен ми  противопоказно, щото съм със сърдечно заболяване ". Ходи обяснявай.

Онзиден обясних на една такава дама, че съм с две сърдечни операции, 22 прекарани пневмонии и не са ми поставяни никакви ваксини до сега. И, че съм се ваксинирала още през април, по настояване на лекаря ми, който е казал, че такива хора, като мен е задължително трябва да се ваксинират. Доста сериозно се замисли, започна да ме разпитва за видовете ваксини - какво знам, с какво съм се ваксинирала и т.н. След около 40 минутен разговор беше доста склонна да се ваксисира. Почти съм сигурна, че ще го направи.

# 201
Напълно ваксинираните разпространяват covid-19 в по-малка степен, отколкото смятаха изследователите

Тези, които са получили поне две дози ваксина срещу covid-19 и се заразяват с covid-19, не разпространяват много инфекцията. Сега изследователите знаят по-ясно защо и повече за това колко голям е този ефект.

Рискът от заразяване с covid-19 е малък, ако сте ваксинирани. Ако все още страдате от така наречената пробивна инфекция, която се оценява на 15–20% от ваксинираните, рядко заразявате други хора.

Няколко изследователи са разгледали по-отблизо на какво се дължи това. Един от тях е Рос Кедл, професор по имунология в Университета на Колорадо в САЩ.

Той изследва ваксините и техния имунен отговор от 25 години. По време на пандемията фокусът му беше върху ваксините срещу коронавирус.

- Обикновено, когато поставяте ваксина в мускула, както се прилага корона ваксината, не очаквате тя да доведе до имунитет конкретно в носа и устата, казва Рос Кедл в интервю за шведския Yle.

Но поне РНК ваксините, произведени от Pfizer и Moderna, бяха изненадващи в този момент.

- Те всъщност са забележително добри в производството на антитела в носа и устата. Много от нас, изследователите, се изненадахме, когато установихме това. Преди да проверим въпроса, предположихме, че е очевидно, че няма да намерим антитела там, казва той.

Както неваксинираните, така и ваксинираните хора, които имат covid-19, могат да имат същото количество вирус в носа си. Мнозина тълкуват това, че и двете групи могат да разпространят инфекцията също толкова лесно.

Въпреки това, ваксинираните са леко болни за кратко време, а освен това антителата се прикрепят към вирусните частици и ги правят по-малко опасни, дори ако са били разпространени на друг човек.

- Има няколко лабораторни изследвания, които показват това сега, по доста ясен начин. Изследователите са проверили колко добре вирусите от ваксинираните хора могат да заразят клетките и отговорът е, че вирусните частици не са много добри в това, заявява Кедл.

Едно проучване показа например, че вероятността ваксиниран човек да разпространи болестта на човек, който не е ваксиниран, е с около 70% по-ниска, благодарение на ваксината.

- А вероятността един ваксиниран човек да зарази друг ваксиниран е дори по-малка от тази, посочва Кедл.

Той също така споменава, че бъдещите ваксини, които ще се приемат през носа, вероятно ще осигурят още по-добра защита срещу заразяване.

Следователно изглежда, че има ясна нужда например от финландската ваксина, която в момента се разработва и която трябва да се приема под формата на назални спрейове. Очаква се тя да бъде готова някъде през следващата година.

Изследванията също така показват, че защитата, която корона ваксините осигуряват срещу симптоматична инфекция, т.е. срещу дори леко разболяване, намалява с времето. Намаля донякъде след около 6-8 месеца след втората доза.

https://svenska.yle.fi/a/7-10007748

Facebook изтри видео с бразилския президент Жаир Болсонаро, в което той твърди, че има връзка между ваксината срещу covid-19 и СПИН.

Той твърди, че докладите от Обединеното кралство показват, че хората, които са напълно ваксинирани, развиват болестта СПИН, според AFP.

Това не е първият път, когато Facebook изтрива публикациите на Болсонаро.

# 202
    Фен съм на Любо Киров. Днес мисля готви огромен концерт на закрито, не мога да кажа точно залата. На входа щяло да има пункт за тестване с антигненни . Леле мале е в коментарите , продал се бил, и той ли като другите слепци. Отделно ,че не му е баш сега времето на такъв мащабен концерт.
     Нашите , докато се намислят вирусът дали ще ги чака ? Тотална липса на адекватност и пълно безхаберие, всичко само за един електорален глас повече.

# 203
За заплахата за напускане според мен като мине известно време и ще се кротнат всички "бунтари". Никой не е тръгнал на работа за чест и слава, трябват пари. Особено в период на няколко кризи едновременно. Та точно сега да си безработен е върхът на глупостта. Но разчитат че управляващите ще се поддадат на натиска. Вчера гледах репортажа от СЗОК - ами отделите били в отпуск всички. Там, където работя аз такова нещо никога няма да се позволи. Тоест който е разписал тези отпуски, сега да си поеме отговорността. Като не им харесва, да напускат, има специалисти, които са ваксинирани и си търсят работа в момента.

# 204
  • София
Tigar_123, изберете си който искате президент. Услуга ще му направите на настоящия. Нека видим всичките полулисти те какво точно ще направят, много ми е интересно. Кандидати бол. Даже едната обещава 4-дневна работна седмица.

# 205
Точно това си мислех,докато слушах за отпускарите.Понеже всички в тези структури са връзкари,затова си правят каквото искат.Какви конкурси правят и кой ги печели,само те си знаят.Предварително.Освобождава място или ако някой е преместен-повишен,ако се пенсионира,или гътне.Нека освободят тези ''безценни кадри с безценен ген'' и направят конкурси.Ще има много желаещи,сигурна съм.

# 206
Проф. Дичев: Отказът от ваксиниране се превърна в култ, ново богомилство
"Заради безкрайния преход, през който преминаваме от 31 години, не сме създали достатъчно добра управляемост на нашето общество. В България от толкова време сме и в предизборна ситуация, различни кандидати за славата имат интерес да казват глупости, крайни мнения да изказват".
Това коментира пред БНР културният антрополог проф. Ивайло Дичев, преподавател в Софийския университет.
По думите му мерките са закъснели, но "няма как служебно правителство да въвежда сериозни мерки":
"Много лоша шега ни изигра тази изборна година... Правителството добре започна със зелените сертификати, те са компромис, но пълното затваряне ще дойде, за жалост".
В предаването "Нещо повече" проф. Дичев допълни:
"Изведнъж се появи това усещане, че човек ще запази своето достойнство, като се противопостави на властта. Това го оприличавам на секта, на ново богомилство. Настана лудост. Това се превърна в култ, във вид защита на собственото самочувствие... За демократичното общество се предполага, че всеки трябва да поеме отговорност, за да запази другите".

https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prof-Dichev-Otkazut-ot-va … gomilstvo-1141125

Това е точната дума, не се бях сетила- конспираторите наистина приличат някакви сектанти..

# 207
  • Пловдив
За заплахата за напускане според мен като мине известно време и ще се кротнат всички "бунтари". Никой не е тръгнал на работа за чест и слава, трябват пари. Особено в период на няколко кризи едновременно. Та точно сега да си безработен е върхът на глупостта. Но разчитат че управляващите ще се поддадат на натиска. Вчера гледах репортажа от СЗОК - ами отделите били в отпуск всички. Там, където работя аз такова нещо никога няма да се позволи. Тоест който е разписал тези отпуски, сега да си поеме отговорността. Като не им харесва, да напускат, има специалисти, които са ваксинирани и си търсят работа в момента.

Ще се кротнат, разбира се. Който иска да работи, ще спазва правилата и ще прави каквото трябва. Щом трябва да се тества - ще се тества. Само управляващите  да не се огънат, а да издържат да премине недоволството. Ще недоволстват, ще мрънкат няколко дни, после ще приемат нещата такива, каквито са.

# 208
Точно това си мислех,докато слушах за отпускарите.Понеже всички в тези структури са връзкари,затова си правят каквото искат.Какви конкурси правят и кой ги печели,само те си знаят.Предварително.Освобождава място или ако някой е преместен-повишен,ако се пенсионира,или гътне.Нека освободят тези ''безценни кадри с безценен ген'' и направят конкурси.Ще има много желаещи,сигурна съм.
Да, точно така. И сега шефката им да не вдига рамене, ами да им прекрати отпуските и да напускат! Плащаме им да ни обслужват. Никъде го няма това цялата администрация в отпуск и напук. Да си ходят. И това в Здравната ни каса видите ли, дето контролира нашите пари за здравеопазване.

# 209
  • София
Приятел е преболедувал ковид през април, с карантина и официален PCR тест...няма сертификат в системата, в  РЗИ София не вдига никой, моля за имейл, на който може да се пише, за да се издаде сертификат.

Общи условия

Активация на акаунт