Всякакви въпроси относно пералнята - тема 12

• 35 954
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • оттам, откъдето започва България
Пералня iberna LBI 2514 Young (на майка ми) не източва водата. Anguished
Къде да търся проблема. Мислех първо да проверя филтъра, но такъв няма. Thinking

Помпата е проблемът. Вече не е проблем, поправена за 50 лв. Simple Smile

# 526
Здравейте, прочетох тази тема и част от предната и виждам, че има много знаещи хора, та ще ви помоля за съвет.
В момента имаме пералня LG F1068QD, купувана преди 12 години, доста пъти спира да работи и все я оправят, оня ден по време на пране на едни чаршафи, може би 2 часа след като ги въртя, почна да свири с грешка. Писна ми и реших, че просто е време за нова, все пак дойде един майстор вчера, взе една част и каза, че сигурно е от нея, ако има ще я смени и "Може би ще тръгне".
Та сега с въпросите:
1. Струва ли да я оправяме? Аз и без това не я харесвам особено как пере, преди това имахме Whirlpool 6th sense, купувано 2005 година, топ модел за тогава и переше в пъти по-добре. Като правихме преместване понеже майка ми нямаше пералня, решихме да ѝ дадем тази, пък ние да купим нова, та така се сдобихме с това ЛГ.
2. Ако решим да купуваме нова, какво да гледаме да има/няма задължително?
3. Наистина ли Миле са толкова по-добри от останалите?
4. Какво мислите за пералните за вграждане, много по-зле ли са от нормалните?

Нямаме ограничение от бюджет, но за съжаление имаме ограничение в мястото, пералнята стои под плот и има врата отпред, дълбочината, която имаме е 60-61 см. Отзад има гипсокартон, може да го махнем и да има още 2 см, а при много зор ни казаха, че може и да изкъртим част от стената за още повече място, но това вече ми се струва много екстремно. Аз много исках Миле, защото имам тяхна сушилня от 8 години и съм супер доволна. Но всички Миле са поне 64 см Sad Досега ей тези съм набелязала, може ли мнение за тях:

1. https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l8-fec-68s
2. https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wiw28541eu
3. https://www.tehnomix.bg/peralnya-za-vgrazhdane-aeg-l8fbe48si
4. https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan28160by и https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan28263by - тук разлика не виждам освен външния вид, за който ми е все тая, защото ще стои зад врата.
5. https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/peralni/peralnq-ae … 5-9kg-a-invertor/ - всъщност в този сайт с дефекти ли са?
6. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW100-B14979-S/p/680120 - за тази марка нищо не знам, добра ли е? МАлко ме съмнява дали наистина тази пералня е дълбока 59см щом е 10кг

Ако някоя от тези е добра, няма да къртим, ако не... правим си място, купувам Миле и надявам се забравям за майстори, ремонти и имам хубаво изпрано пране.
Чета назад, че май не сте фенове на Бош, а аз тъкмо натам клонях заради функцията им за дозареждане, всеки път все някое чорапче е останало. Ще ми се да има и аква стоп, не държа на функциите за с TwinDos и подобни, защото много, много рядко пера с течен перилен препарат, хубаво е да има аквастоп, мисля. Също искам да е възможно най-тиха.
Дълго стана Sad дано някой има търпение да го изчете и да даде акъл Simple Smile Мерси предварително.

# 527
  • Terra incognita
Никъде не грешите, а просто предишната пералня не е изплаквала добре.
Със сигурност е така, но някак не ми допада, че като облека дрехата и след 2 часа просто не мирише на нищо. Обичам праните дрехи да ухаят добре, а сега- нищо 😃
Чекмедженцето има 2 отделения за перилен препарат за препиране и основно пране + още едно за омекотител и капсули Миле, именно там го слагам още в началото. Може би там нещо греша?
Здравейте, имам пералня Miele. Дрехите след пране излизат с много слаб аромат, като дори след сушилня пак не ухаят, както с предната ми пералня.Това характерно ли е за тази марка, или аз някъде греша? Слагам омекотителя още в началото на прането, както винаги съм го правела.
А омекототеля в правилното отделение ли слагате?
И аз съм с Миле. Ако добавя омекотител, което вече рядко ми се случва, материите си ухаят доволно.

# 528
  • София
VickyTaylor - центрофигирай на по ниски обороти - 1000-1200 и ще се задържа повече препарат/омекотител.

# 529
  • Terra incognita
Не се бях замисляла. Обикновено центрофугирам на 1200- 1400. Другия път ще пробвам на 1000

# 530
Здравейте.

Преди около 2 месеца си купихме следната пералня: https://www.emag.bg/peralnja-samsung-8-kg-1400-ob-min-klas-b-aut … -s7/pd/DVRCK2MBM/

За нещастие нещо не можем да разберем как да я ползваме правилно. До момента имаме следните проблеми с нея:
1) Искам да използвам програма cotton. Нагласям температура, центрофуги и т.н. и на таймера пише 1ч и 30м. (горе долу там беше). След около 10 минути работа, вече таймера е станал над 3 часа.
2) Пробвахме друга програма - Cloudy Day. Дрехите ги извадихме почти толкова мръсни, колкото ги сложихме
3) На всички програми, въпреки че сме задали максимално пускане на препарат, почти няма пяна/балончета и пералнята налива много малко вода

До момента сме пробвали следните решения - махнали сме AI функцията, за да не сменя сама настройките. Сменяхме прахта за пране, да не би от нея нещо да не е както трябва, също с приложение на телефона се опитахме да си направим custom програма, но нито едно от тия неща не помогна особено.

Може ли някой, който има същата или подобна пералня да ме посъветва как да я ползвам, каква програма е най-подходяща за ежедневно ползване и какво правим грешно, че не иска да пере добре?

# 531
Не се бях замисляла. Обикновено центрофугирам на 1200- 1400. Другия път ще пробвам на 1000
Аз центрофугирам на 1200. Не мисля, че проблемът е от оборотите.
Явно слагате омекотителя в правилното отделение, а каква марка ползвате. Аз от десетилетия съм само на Ленор и фалове не е имало.

# 532
  • гр. София
Hrisi.72,
1) Пералнята си мери прането 10 минути и след това изписва колко дълъг ще е цикъла на пране. Само че при мен е обратно - започва от 2.30 например и след 10мин пише 1.50 или по-малко. Повече никога не ми е изписвало. Това на програма Памук.
3) Сегашните перални перат с малко вода и по-дълго време в сравнение с пералните от преди. Балончета и пяна рядко има. Не знам каква е била предишната ви.

Моята е АЕГ и от опита с нея вече 2-3 години това мога да кажа.

# 533
При мен Лено златния и Тезори оставят наи траен аромат. Центрофугира  на 1200 обикновенно. Ако се пере с течен няма да видите балончета. Те не се пенят толкова колкото прахът за пране.

# 534
При центрофуга на 1200 оборота , след Ленор /жълт , мисля , че се води орхидея , не остава никакъв аромат/ .
Имам 6-7 вида Ленор , всички други са силни , освен този и един син .

# 535
При центрофуга на 1200 оборота , след Ленор /жълт , мисля , че се води орхидея , не остава никакъв аромат/ .
С този съм
Скрит текст:
След пералня и сушилня е достатъчно наситен и траен.

# 536
С този съм
Скрит текст:
И аз съм точно с този . Няма аромат . После ако искаш ще снимам другите .

# 537
  • Terra incognita
Не съм сменяла препаратите, ползвам едни и същи. Явно изплаква много добре пералнята.

# 538
С този съм
Скрит текст:
И аз съм точно с този . Няма аромат . После ако искаш ще снимам другите .
Странно. Много е траен при мен.
И при предходната ми пералня, и при тази, от аромат не мога да се оплача.
иванита, последното пълнене на вода минава през отделението за омекотител. След него няма повече плакнения, така че липсата на аромат от омекотител не е от доброто изплакване. Другаде явно е причината…

# 539
  • Пловдив
Lenor gold orchid(показаният от Djordja) при мен остава силен аромат след 2 допълнителни изплаквания след основната програма и сушилня.

Общи условия

Активация на акаунт