Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 603
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Тестовете като абсолютен брой явно са налични. Проблемът е, че по-голямата част от тях вече са били доставени по училища за двукратното тестване на учениците от начален етап. Твърде възможно е все още  да не са успели ги преразпределят съгласно новата схема.

# 691
  • Пловдив
Както всичко в тая държава, така и с тестовете изскочиха проблеми.
Дори и не коментирам ,че нито деца, нито родители знаят, че се правят на гладно и не трябва да са пили течности. Колко от тях ще дойдат хапнали и пийнали и едни пари ще отидат на вятъра, не дай боже и деца да се разболеят.
По-интересно е, че не знаем има ли, няма ли тестове. Кацаров твърди ,че има до средата на януари. МОН твърдят ,че нямат за всички деца дори и за този понеделник. Чудя се на кой да вярвам.
Логиката ми върви в посока ,че Кацаров отново лъже. Ако имаше достатъчно тестове щяха да ги тестват 2 пъти в седмицата, както е в цял свят. Второ децата са във ваканция част от тези месеци, което значи ,че достатъчно тестове няма към този момент. Третият ми довод, е че е комунист и си лъже по дифолт ,ама това вече е субективизъм от моя страна.

# 692
  • Майничка
В Пловдив директорите ги чакаха днес следобед, затова част от гимназиите настояваха за тестване от вторник.

Рени, това за консумацията го пише в декларацията.

# 693
А дъщеря ми преди малко ме попита, дали може утре да си измие зъбите, преди училище. Аз не можах да й отговоря и за всеки случай й казах, да не ги мие🤔

# 694
  • Разпиляна във въображението
Утре с песен сме на училище. Само майката на едно момиче не иска да я пусне на училище. Така и не разбрах какъв е проблема с плюнката, но всеки си знае. Само ми е странно, че те ще са 40 мин. в час, а тя, у дома, ще е 30 мин. Не съм видяла разбивката на каката.

# 695
  • София
Тестовете не трябва да се правят на гладно, а 30 минути преди теста трябва да не си ял и пил. Това не изключва закуската /ако е по-рано/, а още по-малко миенето на зъби.

# 696
Благодаря, но нашето училище е до нас, и дъщеря ми става, мие се,  облича се и излиза. Това го прави за много по-малко от 30 мин.

# 697
  • Пловдив
Гери, не знам къде го пише, но никой от нашите 7 класа не знаеше. От вчера имам достъп до вайбър групите на класовете, защото аз ще бъда жертвата доброволец. Та никой от децата не знаеше.
Тестването ще започне в 7.30 . Родители доброволци няма-писах мъжа ми ,за да не провалим тестването. Утре ще разбера как ще се случат нещата.
 Писах на гладно ,защото са първа смяна. В нашето училище втора няма, та съвсем изключих такъв вариант.

# 698
И при нас инструкциите са 30 минути преди теста да не се хранят и пият. Ще ставаме по-рано утре, за да може да закуси до 7. В 7.30 ще ги тестват. Ако не сработи така, ще мисля друга организация.

# 699
Когато някой подписва нещо, добре е да го прочете преди това.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 21:28 от Анонимен

# 700
Pipilota, благодаря! Май ти успя да разтълкуваш точно какво е искал да каже нашият класен. Явно наистина не са наясно дали ще има тестове за тези, които не са подали декларации в петък, а ще поискат да ги представят утре. Пет пъти четох какво е писал докато схвана какво може би иска да каже. Но както казах, това е обичайно при неговите съобщения.
В декларациите, които попълвахме изрично пише за 30-те минути. Единствено не разбрах моят като има сертификат дали трябва да отиде в 7:30 или направо в 8ч. За доброволци също не са питали. В класовете на малките има. За големите не знам как ще е.

# 701
Да прочела съм го. И миенето на зъбите какво общо има със закуската и поемането на течности, 30 минути преди да отиде в училище? Тя става 20 минути преди училище, оправя се и отива навреме.

# 702
  • Пловдив
Моето дете няма да се тества. Нямам такава декларация. Детето ми е ваксинирано. Прочетох и двете листовки на двата теста, защото не се знае кой вид ще бъде доставен при нас и от там разбрах и писах на децата. Въпросът е ,че никой не се интересува и никой не чете.  Сега схващам как са осигурени тестовете за тази седмица -няма да тестваме два пъти и хоп имаме тестове. Чудесно просто.
 Стон, при нас изрично е написано -тези със сертификат да дойдат директно за първия час.
За миенето на зъби нищо не съм прочела. Ако листовката предоставена от вносителя е коректно преведена-не съм видяла такава забрана.

# 703
Пише го даже с удебелени и уголемени букви в нашата декларация /дето не съм я попълвала/. Бях си предложила услугите като доброволец- не са ме търсили. Може би предпочитат хора, чиито деца ще ходят присъствено, или пък имат много доброволци.
Сега схващам как са осигурени тестовете за тази седмица -няма да тестваме два пъти и хоп имаме тестове. Чудесно просто.
Ми да, то беше ясно!
В малък град в северна България  който не подпише декларация оставал на асинхронно ДО. Интернетът .... нещо си...

# 704
gabidi, не беше по повод твоя въпрос. Имах предвид това:
Цитат
... не знам къде го пише, но никой от нашите 7 класа не знаеше.

Общи условия

Активация на акаунт