Детски дрехи... и отношение на околните

• 6 169
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Това е скандално... И за ризите също. (...) Ако съм на ваше място такъв скандал ще ѝ вдигна лично на тая "учителка" в детската градина...
И аз, поне така мисля, бих се постарала да я навра в на кучето гъза, отделно социалните, освен ако при тях случаят не е "разбираме колко е тъпа ситуацията, ама сме длъжни". Чак не мога да повярвам, че е възможно да се случи подобно нещо.

Не знам какво трябва да значи "социална превенция", но подобна постъпка, ако случаят е истински, не ми се вписва в понятието нито нито за загриженост, нито за коректност.

И да, за България ли става дума, вероятно не? Не че се превръща в адекватна и коректна постъпка, ако е извън България. Разликата е, че извън България, като емигрант, просто не бих си отваряла много устата в такива случаи, колкото и малодушно да е.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 16:07 от Магдена

# 61
Добре де, вие с еднакви дрехи ли ходите на работа всеки ден?

# 62
  • Пловдив
Какво значение има това?

# 63
Това е скандално... И за ризите също. (...) Ако съм на ваше място такъв скандал ще ѝ вдигна лично на тая "учителка" в детската градина...
И аз, поне така мисля, бих се постарала да я навра в на кучето гъза, отделно социалните, освен ако при тях случаят не е "разбираме колко е тъпа ситуацията, ама сме длъжни". Чак не мога да повярвам, че е възможно да се случи подобно нещо.

Не знам какво трябва да значи "социална превенция", но подобна постъпка, ако случаят е истински, не ми се вписва в понятието нито нито за загриженост, нито за коректност.

И да, за България ли става дума, вероятно не? Не че се превръща в адекватна и коректна постъпка, ако е извън България. Разликата е, че извън България, като емигрант, просто не бих си отваряла много устата в такива случаи, колкото и малодушно да е.

Естествено че за България става дума. В чужбина никой не се интересува как ходят облечени децата, че и възрастните.

# 64
Какво значение има това?

Като нямаш какво да ядеш ходиш с еднакви дрехи да. Аман от такива изказвания. Имах още една съученичка - дете на самотна майка. Имаше два комплекта дрехи, едни обувки и едно яке. И тя беше подигравана от съучениците ни - ама пак казвам. Какво друго да видят вкъщи?

# 65
Ариел, силно се съмнявам да сте били подигравани само заради дрехите, та обобщаваш така на едро.
Злобните деца обикновено все се оплакваха от другите за каквото се сетят.

Общо взето бяха малко децата, растящи в охолство и винаги е имало деца на самотни майки. Аз не си спомням нито веднъж някой мой съученик да е бил коментиран заради дрехите. Освен, ако някой се беше добрал до нещо марково, което съответно беше УАУ.

# 66
  • Пловдив
Нединка, нека най-добре Издислав да си каже за къде става дума. Иначе и аз съм чувала, че простаци и просто кофти  хора се въдят само в България. Wink

# 67
Магдена, в момента уча в Германия. Всички ходят еднакво и нормално облечени. Никой не парадира с пари, маркови дрехи, скъпи телефони. Нещо напълно нормално за България. Да хората те, чанчат за други неща, но никога заради липса на пари. Има кофти хора навсякъде, не само в България.

# 68
Издислав е в САЩ, това по мои спомени.

# 69
И в Германия забелязват хубавите и скъпи дрехи, но не си позволяват да коментират.

# 70
Сега се сетих за реплика на училищната психоложка, която детето посещаваше в първи и втори клас.
" Виж какви хубави маркови дрешки ти купуват родителите, а ти правиш еди как си. "

Сега за сезона има към 6- 7 якета, дебела жилетка, два дебели елека- повечето миналогодишни, подарявани- нови или от приятелка- има една цъкаща съседка / кипра/, как бил презадоволен.
Тази същата ако му види скъсаните подметки на маратонките ще припадне.Simple Smile

# 71
Нединка, нека най-добре Издислав да си каже за къде става дума. Иначе и аз съм чувала, че простаци и просто кофти  хора се въдят само в България. Wink

Простаци има навсякъде, но проявленията са различни. Темата за дрехите обаче се повдига основно в България. И не само за дрехите. Българите сме царе на показността във всяко едно отношение. Не случайно отвсякъде извират обяви за бързи кредити. Някои няма какво да сложат на масата за ядене, но на анцуга трябва задължително да пише Армани, детето трябва да има плей стейшън, а в джобчето да звъни последният модел смартфон.

Аз живея в чужбина от 16 години. Тук децата масово износват дрехи на братя, сестри, братовчеди, децата на съседката, на колежката или на приятелката и нали се сещаш повечето на какво заприличат след втория им собственик. Отделно скъсаните чорапи са доста срещано явление. Като бебе синът ми ходеше на музикални занимания, където родителите бяхме по чорапи на килима в залата. Ами масово особено татковците бяха с дупки на чорапа. Децата редовно, като сложат едни обувки, ги свалят, като се разпаднат на краката им. Дали това е добре или зле, е друг въпрос. Въпросът е, че не се коментира и не се създава усещането у хората, а още по-малко у децата, че са някакво второ качество хора затова, че на блузката вече не е ясно каква е била картинката.

# 72
Сега се сетих за реплика на училищната психоложка, която детето посещаваше в първи и втори клас.
" Виж какви хубави маркови дрешки ти купуват родителите, а ти правиш еди как си. "
Тая е психоложка колкото аз съм Моника Белучи!
Вярно е, че тук прекалено много се вглеждаме в чуждата паничка и искаме да се показваме каквито не сме! Затова сме рая на ментетата!

# 73
  • France
И в Германия забелязват хубавите и скъпи дрехи, но не си позволяват да коментират.
Във Франция И коментират...

# 74
Във Франция И коментират...

Но никой няма да те обиди за  дето ходиш с едни и същи обувки или яке, нали?

Общи условия

Активация на акаунт