Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 007
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Амбър, точно така! Ако учителите кажат, че има нужда от помощ, ще помогна. Имам възможност, работно време мога да си договоря и ЗС имам. Ако трябва и слюнка ще джуркам, ако трябва и формуляри ще пиша. Мисля, че няма да съм сама.

# 286
Добре де, защо в Европа на учителя не е трудно да осъществи тестването, а само в България. Пак нещо е побългарено и не е преписано като хората. Аз нямам против да си тествам детето у дома, за да се облекчи учителя, ако трябва и клип ще направя. Но честно не вярвам всички резултати да са реални- майката Х няма да тества детето,.а например таткото и да покаже фалшив резултат. Царе сме в измамите.
А по повод доброволците написах защо не мога да се отзова. Все пак не всички родители са си вкъщи или работят от вкъщи за да се отзоват.

# 287
  • София
Когато започне някой да ми казва "защо се разправяме за права и задължения", вече ми е ясно, че иска да ме изнуди да върша повече работа, отколкото ми е в задълженията и най вече да свърша неговата работа.. При западняците, доколкото имаше информация, в повечето случаи родителите вкъщи си тестват децата и организацията за тестването по училищата е много по-добра и обмислена.

# 288
  • Sofia
Ох, нещо се опитвам да не се ядосвам, ама все някой ме провокира. Та сега класната ме ядоса нещо. Има ли някой тук, който няма да пусне детето на училище, независимо по какви причини, и какво са му казали от училището?

# 289
Именно, ролята на учителя е да обучава, а не да прави тестове, да събужда детето за училище или да следи то да е с направен тест, за да е в клас.
Така ли?
Значи учителят може да ходи на зелени и бели училища.
Може да се организират лагери на морето.
Може на въпросните лагери да помага и да се грижи за децата - кое повърнало, кое се изпуснало, кое вдигнало температура и т.н.
А сега врякнахте за едни плюнки.
Ми стойте си по къщите и си работете дистанционно. Вече имате избор.
Хубавото е, че и аз ще имам избор. Защото досега нямах.
Само че, аз като изряден данъкоплатец и работодател ще искам да работите на половин заплата.
Защото мястото ви е в клас, а не пред монитора в хола.
Часовникът тиктака. На хората като мен търпението се изчерпа.

# 290
Когато започне някой да ми казва "защо се разправяме за права и задължения", вече ми е ясно, че иска да ме изнуди да върша повече работа, отколкото ми е в задълженията и най вече да свърша неговата работа.. При западняците, доколкото имаше информация, в повечето случаи родителите вкъщи си тестват децата и организацията за тестването по училищата е много по-добра и обмислена.

Заповядай в частния сектор. Не само ще изпълняваш каквото ти кажат, ами и ще се радваш, че си на работа и имаш клиенти.

# 291
  • Русе

А по повод доброволците написах защо не мога да се отзова. Все пак не всички родители са си вкъщи или работят от вкъщи за да се отзоват.

Едното е,че при нас се прилага някаква малко деформирана демокрация , под формата всеки може да реши и да настоява. ММ е в Германия последните месеци по няколко седмици. Във фирмата където са, всяка седмица се правят тестове на целия персонал , от лекари ,независимо от ваксинационния статус. Предполагам и в училищата е нещо подобно. При нас още се събират съгласия. Не знам как е в  училищата по света, но при нас явно има тонове формализъм и централизъм. Поне това ми споделят близки учители.
   На практика правителството прехвърли топката на училищата,без да има подходяща основа ,като вменени задължения на родители например - още ги питат искат или не искат и без да има структуриране на задълженията.

Тепърва светът ще се променя. Не само търпение ще ни трябва.

# 292
Ако в един клас на едно единствено дете родителите са със зелен сертификат, работата е лоша, и то не само с училището, даже хич.

Аз нещо взех много да се отчайвам.

# 293
  • София
Да, а учителите си умират да носят отговорност за двайсет-трийсет деца по зелени училища и екскурзии! Не зная учител на екскурзия да е оставил оповръщано дете или с температура. По-скоро съм чувала обратното - учителят звъни на родителя и му казва, че детето повръща и е с температура, да дойдат да го вземат, а родителят си пита ушите.
Ти може да си данъкоплатец, но си работодател само на хората, които си наела лично. Това, че детето ти е записано на училище не те прави работодател на учителите.
И пак уточнявам - мен служебно не ме засяга какво става в образователната система, защото не съм в нея. И не, не работя дистанционно. Работихме дистанционно точно две седмици, когато затвориха държавата.

Мерси VV, аз си върша работата съвестно като работник. Клиентите ги изпраща държавата и са доста повече, отколкото можем да поемем като работа. Затова е важно те да си спазват графика, иначе работата се прекратява, ако отсъстват и не си водят децата. Няма защо да ме заплашваш как или скачам, или съм без работа.

# 294
И пак уточнявам - мен служебно не ме засяга какво става в образователната система, защото не съм в нея.
Освен товя нямаш и ученици.
Чудя се какво правиш в училищния подфорум тогава?
Въпросът разбира се е риторичен.

# 295
  • BG
Ох, нещо се опитвам да не се ядосвам, ама все някой ме провокира. Та сега класната ме ядоса нещо. Има ли някой тук, който няма да пусне детето на училище, независимо по какви причини, и какво са му казали от училището?
Mиналата година задържах на ДО след като тръгнаха за по-малко от месец щерката, даже май седмица-две, в гимназия е. Голям натиск от учителите беше-защо, докога и в тоя ред. Определено повлия и на отношението на преподаващите и учители към нея. Беше се сдухала милата доста.

# 296
  • София
Защото се интересувам като родител и защото работя с деца. Тези деца ходят на градина и училище и ме засяга дотолкова, доколкото трябва да съм наясно как се развиват нещата в образователната система.
Можеше да кажеш едно "извинявай" за това, че тръгна да ми обясняваш как "вие гракнахте", но явно е по-лесно да реагираш с втора нападка "а ти какво правиш в темите".

# 297
  • Sofia
Mиналата година задържах на ДО след като тръгнаха за по-малко от месец щерката, даже май седмица-две, в гимназия е. Голям натиск от учителите беше-защо, докога и в тоя ред. Определено повлия и на отношението на преподаващите и учители към нея. Беше се сдухала милата доста.

В случая въпросът ми е какво изискват от родителите от училището в момента - извинение с медицинска бележка, по домашни причини или подаване на декларация за минаване в ОРЕС. Не че не мога и трите да ги направя, но искам да знам как е регламентирано или всяко училище импровизира.

# 298
Миналата година моето бе единствено, което бе оставено у дома с обяснението,че изчакваме достъп до ваксина.
Класната ми каза, че няма проблем и че ще може детето ми да слуша часовете.Аз от своя страна я уверих, че нямаме никакви претенции по отношение на обучението и ще изпълним всичко, което се поиска от нас.
Така и беше.
На мен са искали само декларации .

# 299
Учителите са доста натоварени с формалности всякакви, безкрйно ненужни, но пък задължителни. Предполагам че и след всеки тест трябва да се попълнят не знам си колко формуляра. Някой сподели, че и родители имат готовност да се включат в процеса, ами да се включат вместо да пишат стотици постове тук, колко им е важно ПО.  Някой са силни май само на постове, поне като количество.
Има много желаещи родители да се включат, но повечето нямат ЗС.
Ако признаят антителата, тогава ще бъка от доброволци. Поне по мои наблюдения е така.

Общи условия

Активация на акаунт