Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 472
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Конкретно желязото ли е изследвано или хемоглобина?

# 631
Миналия месец пих за нисък хемоглобин малтофер един месец и се беше покачил хемоглобина. Даже това беше септември. Иначе скоро, ще видим как са стойностите. Сигурно пак да се е понижил. Иначе на мен Тотемата ми беше помогнала предния път в 9м. И след рабдането веднага пиех от нея и за 7 дни се оправи хемоглобина. Явно не на всеки влияе така.

# 632
Аз също от месец пия малтофер заради нисък хемоглобин, другата седмица ще видя дали имам подобрение и се е покачил.

# 633
Конкретно желязото ли е изследвано или хемоглобина?
И двете съм изследвала, хемоглобина ми е 121, желязото 11. Даже и феритин пусках - 30, което май не е много

# 634
Сега се прибирам от преглед 26 г.с. Моята мома главичката ѝ е малко по-малка отговаря на 24+5, но АГ каза, че не може да говорим за изоставяне. Тежи 760гр. И ми предстои консултация с ендокринолог, заради съмнения за гастационен диабет. Явно видимо съм се стреснала заради главичката ѝ, защото ми каза да се радвам, че с тази захар не върви 2 седмици напред. Има ли някоя мама с такова разминаване?

# 635
Мария мисля, че в същата седмица само че +6 дена ми казаха същия размер, мисля че няма как да изостава...вече за главипката не знам как стоят нещата.
   Как сте днес момичета, нещо е много тихичко в темата тези дни?

# 636
  • sofia
При мен вчера в 24+6 главичката беше BPD 6.22 и отговаря на 25+2 и бебка беше 715 гр. Не мисля, че има нещо притеснително.

# 637
Събота и неделя винаги е тихичко, аз с нетърпение чакам някое коментарче.  Simple Smile

# 638
Хм, аз бях на преглед в 25+5 и по различните измервания малчо отговаряше на 26+5 и 27ма седмица (едното беше главичка, другото бедро, за коремче не помня). Според изчисленията на ехографа е 1кг (+/- 50грама). Не споменаха нищо за прекалено бърз растеж… Някой друг вече да е стигнал до 1кг в тази седмица?

# 639
  • sofia
Хм, аз бях на преглед в 25+5 и по различните измервания малчо отговаряше на 26+5 и 27ма седмица (едното беше главичка, другото бедро, за коремче не помня). Според изчисленията на ехографа е 1кг (+/- 50грама). Не споменаха нищо за прекалено бърз растеж… Някой друг вече да е стигнал до 1кг в тази седмица?
Просто бързо растат мъниците и от 25та до 27-8 седмица е нотмално да станат около 1 кг.

Аз пък днес си взех една прахосъбирачка и съм много доволна, минах цялата къща за нула време. Вижте на какво се радвам Joy

# 640
В 25+4 беше 800гр. и лекарката каза, че си върви идеално. Мен ме притеснява, че редовно се обръщам по гръб през нощта и се събуждам цялата схваната, тоест няколко часа съм била така и се притеснявам да не оставям бебето с ограничено количество кислород така. Отделно живея с пушачи, които попринцип не пушат вътре, но единият има ужасния навик сутрин и вечер да пуши цигара в тоалетната, а на мен ми става лошо от дима като мина след него даже и няколко часа по-късно. Много съм изнервена, че не се съобразяват, това ще им е внучето все пак и можеше за няколко месеца да си промени навика и да не пуши в тоалетната, а другаде. Ако имаше къде да ида, нямаше въобще да се замисля, ужасно е да се живее със свекър и свекърва.

# 641
  • sofia
Сим, за цигаритеее бляк, аз и в асансьора мразя многоооо. Съчувствам ти.
Аз моите свекита виждам, когато аз преценя, ходим им на гости, готвят ни вкусно, поговорим си и си се обичаме така. Без излишни мнения

Дано скоро си имате вашето място. Ще обзавеждаме заедно къщи с теб Simple Smile

# 642
Преди и ние идвахме за малко, хапвахме вкусно и се прибирахме, но нали да спестим от квартири и за няколко месеца да дойдем тук. На мен не ми харесваше много идеята, но ако знаех какви навици имат съвсем нямаше да се съглася. Вече нямам търпение да обзавеждаме набързо и да се приключва този ад. Попринцип едни познати още на акт 15 си направиха ремонта и на акт 16 директно се нанесоха, но този строител бил казал, че не може така и да чакаме акт 16. Но докато го чакам корема ми ще е много голям, че да обикалям магазин за плочки и други глупости, че даже и ще родя, а не искам да оставям въпросните свекър и свекърва да ми избират обзавеждането, че те вкус нямат много и много пестят от важни неща и все излиза скъпо това после. Онзи ден свекърва ми говори как нямало нужда от шпакловка, че те сега много гладки ги правели стените, свекъра пък пази металните креватчета от мъжа ми и сестра му като са били бебета и вика да извадел едното от мазата, че да не даваме пари за това. Въобще трудно е, ако си излея всичко на мъжа, знам че той няма какво да направи и само и на него ще му е гадно и затова ви се оплаквам тук, съжалявам.

# 643
Оо и аз имам такива ситуации с моите. Не че са лоши хора, ама съвсем различно мислене от моето...тъй като сега сме с тях докато стане нашия ремонт, и май май ще сме там и като се роди бебето, а тази мисъл ме побърква просто...аз не стига че ще съм изнервена от новото ами и да се съобразявам и с тях и ако ми се пък бъркат направо ще си хвана нещицата и при моите, поне докато приключи ремонта.
Сега със сигурност съм по-раздразнителна от преди и все се хващам за най-малкото, или поне на мен не са ми приятни някои неща. Моят приятел той не му прави впечатление свикнал си е, ама аз не съм и се дразня много. Та такива работи и при мен има, така е като се живее заедно с роднини.

# 644
Аз имам чувството, че ще ми е най-добре да се самоизолирам някъде за три месеца Joy не че ще стане, но ми се иска. Ние сега правим ремонт, мъжът ми е нервен на майсторите, аз му се нервирам на него, че само се ядосва и за това говори и ме напряга и така Grinning Иначе напоследък доста време прекарвам в бг мама, но в частта за интериор и ел.уреди Joy
Нямам търпение да приключи цялата сага, имам чувството , че само аз не съм гледала клипчета как се отглеждат бебета, какво да купя и т.н. А около мен няма никой с малко дете, така че практическият ми опит е точно нула.

Общи условия

Активация на акаунт