За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 559
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 11 300
Това пък да се потапят в малко и яйца..  няма ли да стане по-скоро пържена филия, а не пица? Аз бих сложила направо сос за пица, готов или домашен, според мен ще си овлажни филийките, стига да не са някои цепеници. Не бих правила с лютеница точно защото е по-гъста и филиите ще останат по-сухи.

# 166
  • Далечният изток
  • Мнения: 20 087
Цял живот ги мажа с лютеница, под лютеницата масло. Никога не са ми били сухи сандвичите, никога.

# 167
  • Мнения: 1 318
Rolling Eyes Сладко-лют сос така и не направих, нито купих (все още обаче Wink ), но сега молба за ЛЕСНА и успешна рецепта за кифлички със сладко/мармелад. В нета има хиляди, преди време съм се пробвала, ама там където пише че стават пухкави и меки, при мен стават за снаряди Sweat Smile
Имам хлебопекарна, ще го "омеся" там тестото, че вероятно в мен е причината за неставането, то ми е ясно...

# 168
  • Русе
  • Мнения: 6 366
Скрит текст:
Rolling Eyes Сладко-лют сос така и не направих, нито купих (все още обаче Wink ), но сега молба за ЛЕСНА и успешна рецепта за кифлички със сладко/мармелад. В нета има хиляди, преди време съм се пробвала, ама там където пише че стават пухкави и меки, при мен стават за снаряди Sweat Smile
Имам хлебопекарна, ще го "омеся" там тестото, че вероятно в мен е причината за неставането, то ми е ясно...

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_13.html

# 169
  • Мнения: 9 496
Тесото и на двете рецепти е много лесно за работа и стават и за сладк, и за солени кифлички https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html
https://pep-4o.blogspot.com/2016/10/blog-post.html

# 170
  • София
  • Мнения: 12 260
Rolling Eyes Сладко-лют сос така и не направих, нито купих (все още обаче Wink ), но сега молба за ЛЕСНА и успешна рецепта за кифлички със сладко/мармелад. В нета има хиляди, преди време съм се пробвала, ама там където пише че стават пухкави и меки, при мен стават за снаряди Sweat Smile
Имам хлебопекарна, ще го "омеся" там тестото, че вероятно в мен е причината за неставането, то ми е ясно...
Ще ти предложа няколко рецепти за кифлички, или по точно на мен кои са ми любими , ти си разгледай и си избери сама - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/09/blog-post_21.html
КИФЛИТЕ НА НАШЕТО ДЕТСТВО
Скрит текст:
ДОМАШНИ ПУХКАВИ ГЕВРЕЧЕТА, само изглеждат ,че са малко сложни, не е вярно, няма по-лесни и вкусни от тези кифлички, освен това съм дала и много добри обяснения
Скрит текст:
ВИЕНСКО ТЕСТО С ПЪЛНЕЖ ОТ ЯБЪЛКИ
Скрит текст:

# 171
  • Мнения: 5 613
Пробвали ли сте пълнозърнести кори за баница?Белла май имат такива,вкусни ли са печивата,изобщо различен вкус ли имат от стандартните?
Искам да ги ползвам за тиквеник или банички със спанак и гъби.Редовно ли се продават из веригите, ако сте се заглеждали тези ,които често използвате кори.

# 172
  • софия
  • Мнения: 31 173
Пробвали ли сте пълнозърнести кори за баница?Белла май имат такива,вкусни ли са печивата,изобщо различен вкус ли имат от стандартните?
Искам да ги ползвам за тиквеник или банички със спанак и гъби.Редовно ли се продават из веригите, ако сте се заглеждали тези ,които често използвате кори.
Редовно купувам пълнозърнести сръбски. Предпочитаме ги пред другите. Да, вкусът е малко по-различен. В неделя съм планирала да правя с тиква и ябълки.

# 173
  • Sofia
  • Мнения: 22 686
Пробвали ли сте пълнозърнести кори , ...вкусни ли са печивата,изобщо различен вкус ли имат от стандартните? ...
Нормално е да е различен вкусът,  след като  брашното е от цялото зърно, а не само от вътрешността му както  е бялото брашно.
Трябва да пробваш, да видиш да ли ти харесва.    На нас - да. Simple Smile

# 174
  • Мнения: 5 199
И аз с молба за предложение:
Канени сме на гости довечера, аз съм на работа през деня. Искам да приготвя някаква вкусна торта, а реално ще имам около час и половина като време. Идеи?

# 175
  • Мнения: 11 300
Бисквитена Simple Smile хем вкусна, хем бърза

За да не е безсмислен постът ми да споделя отново моята любима бисквитена
https://mycandykitchen.blogspot.com/2018/07/baileys.html?m=1
Препоръчвам направата точно с бисквити тип cookies.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 09:08 от moonriver

# 176
  • Мнения: 43 980
Витаминче, аз бих предложила друг вариант на торта. Но нека по- знаещите да се включат с името му.
Прави се нещо като кекс, издълбава се с уред за махане на семките на чушки, тези отвори се запъват с крема(в него добавях и разтопен бял шоколад). Мисля, че имаше и някаква заливка. Беше много вкусен.

# 177
  • Sofia
  • Мнения: 22 686
Спаначената, морковената ...  Simple Smile  
Въпросът е, че тортите имат нужда от престояване...

# 178
  • Мнения: 5 199
Да, Морена, точно заради престояването питам и аз.
Иначе бих направила моя вариант на тирамису, но няма да има кога да поеме.. :/

Mickkey,
Тази ти рецепта от колко престояване се нуждае?
https://www.mycookingcreations.com/2010/06/torta-di-biscotti.html
Също така, въпрос за начинаещи - нямам силиконова шпатула за разбъркване, може ли с метална лъжица?
А нишестето ванилия или какво да бъде?

moonriver,
Много благодаря. Ще погледна и тази. Дали ще е ок за консумация до час след забъркването?

Леле, mariat , това звучи много вкусно! Моля, който знае рецепта/име, да сподели. Дори не за днес, но искам да го опитам  Yum

# 179
  • Мнения: 11 300
Ами по принцип винаги е по-добре да престои, но мисля, че и иначе би била хубава. Тирамису също съм яла веднага след направа и нямам оплаквания Grinning въпреки че и тя по принцип е по-вкусна престояла. Аз лично стандартна торта с печене не мога да си представя как щеше стане за час и половина от-до, че там бъркаш, печеш, чакаш да изстине, мажеш, ако пък блатовете не можеш да ги изпечеш наведнъж това още повече утежнява положението... Но пък може и аз да съм си просто бавна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт