За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 553
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Дами, дайте отговор на въпрос, който ... ми е трудно да опиша.
Искам люто-сладък сос. Вземала съм разни полуготови хапки от магазини и към тях пакетче сос, който е нещо доматено, леко лют, но в същото време и сладък, с детето мн го харесахме, ама сега за 1 лъжица сос да купувам пакет хапки...не ми е оферта. Може ли да ми предложите някакъв такъв готов (марка, име) или как да се пробвам да направя Simple Smile

# 151
  • Sofia
Искам люто-сладък сос. Вземала съм разни полуготови хапки от магазини и към тях пакетче сос, който е нещо доматено, леко лют, но в същото време и сладък, с детето мн го харесахме, ама сега за 1 лъжица сос да купувам пакет хапки...не ми е оферта. Може ли да ми предложите някакъв такъв готов (марка, име) или как да се пробвам да направя Simple Smile
Това прилича на лют Кетчуп. Simple Smile
Иначе и сама може да си направиш - домати от консерва, захар и чили. Събираш ги, блендираш, кипваш да се редуцира и имаш доматен сладко-лютив сос, по ваш вкус относно сладко и люто.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 21:45 от Morena

# 152
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_24.html

# 153
Morena, i_peych Revolving Hearts , благодаря ви!
Да, нещо такова гъсто като на i_peych е онова.
Ще се пробвам да сътворя нещо, ако детето не го хареса, аз люто ям с удоволствие, ще си го изям Yum
Страхотни сте!

# 154
Търси във веригите сос сладко чили.

# 155
Манго сос на Еxotic food също е сладко-лютив.
Скрит текст:

# 156
Изпитана рецепта за пица с блат от хляб търся.

# 157
Това "блат от хляб" нещо специално ли е?
Аз обикновено правя пица от нарязани филии стар хляб като отгоре редя обичайните неща , които слагам на пица ( например лютеница , подправки , колбас , кашкавал)и пека на горен реотан във фурната.

# 158
Да, с филийки хляб, но махат ли им се коричките, дали се поливат с някаква смес(прочетох и рецепти с яйца+ прясно мляко). За това търся  изпитана рецепта, която да се харесва, а не колкото да става за ядене.

# 159
  • In transit
Мари, нямам изпитана рецепта, но мога да ти кажа аз как бих я направила. Ще намажа тавата с мазнина (зехтин, олио), ще наредя филийките. Коричките бих ги махнала само ако я правя със селски хляб, който е с дебела кора...ако са тип тостер ще ги оставя. Ще ги наредя плътно и ще ги залея с тънък слой консерва домати (нарязани) или леко сгъстени домати (не от концентрата). Отгоре ще наредя моцарела, варена шунка, гъби (или каквито продукти съм решила да сложа), малко сух риган, леко ще поръся със зехтин и ще изпека на по-висока температура (220-250С) за 15-20 минути.

Ако се потопят филиите в мляко и яйца няма да е пица, а бърза баница Simple Smile

# 160
Благодаря, предадох идеята.

# 161
И с потопени става, даже според мен ще е по-добре, че иначе ще е по-суха.

# 162
  • Русе
Само заради насладата на окото ли се прави пица. Аз правя на отделни филийки. Сух хляб, набързо потапям от едната страна в зеленчуков бульон. Намазвам със зехтин, кетчуп и редя отгоре каквото имам в хладилника. Поръсвам с кашкавал и изпичам в партигрила.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 19:02 от i_peych

# 163
  • Далечният изток
В нищо не ги потапям аз. Намазвам филиите с масло, отгоре лютеница, салам, сирене, кашкавал, малко босилек или риган, дори и само чубрица съм поръсвала и пека. Стават чудесни сандвич-пици.

# 164
Нямам идея каква е идеята. Питат ме дали имам хубава рецепта и реших да ви питам, защото аз нямам, а четох различни варианти в нета.

Общи условия

Активация на акаунт