За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 534
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 969
Искам да направя карамелен сос, имате ли някоя изпитана рецепта? Знам, че се слага сметана, но не ми е ясно става ли с готварска или трябва да бъде сладкарска? Каква е разликата между двата
КАК СЕ ПРИГОТВЯ СОЛЕН КАРАМЕЛ - тук е солен, но ти ще изключиш солта и ще получиш карамелен сос и в момента имам ,държа го в хладилник и когато го исам го затоплям на водна баня и готово.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_711.html
Скрит текст:

Как да разбирам 1/2 морска сол - 1/2 лъжица или?

# 136
  • София
  • Мнения: 12 259
.............

Как да разбирам 1/2 морска сол - 1/2 лъжица или?
1/2 ч.л. - лъжичката съм изпуснала и веднага ще я добавя, благодаря............ добавих я

# 137
  • Мнения: 393
Много благодаря на всички, които се включиха в карамеления въпрос! Hug Ще опитам и солен карамел.. не се бях сещала, но  ще го пробвам задължително!

# 138
  • Мнения: 2 783
И аз благодаря отново! Hug

# 139
  • Мнения: 5 198
Кюфтета по чирпански, почти по рецета на i_peych - благодаря за рецептата.
Сосът днес е по-гъст от необходимото (правих ги вчера вечерта), но за първи опит съм доволна

# 140
  • Мнения: 2 637
Ах, как съм изпуснала на Пейчев рецептата. Мъжа ми тамън каза, че са му се дояли кфтета с доматен сос, ама аз таквоз не знам как се готви. Един път опитах по някаква рецепта и стана пълен буламач.

# 141
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 289
Покрай темата, открих супер способностите на стъкления съд с капак, от йенско стъкло! Тази вечер готвих в него, единствено ми трябва наръчник, кое месо колко трябва да се пече, за да не отварям съда.
Сега ще ми се смеете, но пилешкото го готвих около 2ч, като първите 25 мин на 170 градуса, после на 120гр.изобщо нз колко трябва и как да знам дали е готово, а залагам на продължително време и ниски температури.

# 142
  • Далечният изток
  • Мнения: 20 084
Аз си пържа кюфтета. Отделно си правя доматения сос с подправки, чесън. Може би някои слагат лук, но у нас не ядем лук. В края на готвенето на соса прибавям и кюфтетата, да поврят за няколко минути. Накрая пресен магданоз и готово.

# 143
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
..., единствено ми трябва наръчник, кое месо колко трябва да се пече, за да не отварям съда....
Пилешко не съм пекла затворено на фурна, но то се готви по-бързо и лесно от червеното месо.
Колко се пече месото... ако е мускул - бавно и дълго, иначе - бръзо и яростно. Simple Smile

# 144
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:
Покрай темата, открих супер способностите на стъкления съд с капак, от йенско стъкло! Тази вечер готвих в него, единствено ми трябва наръчник, кое месо колко трябва да се пече, за да не отварям съда.
Сега ще ми се смеете, но пилешкото го готвих около 2ч, като първите 25 мин на 170 градуса, после на 120гр.изобщо нз колко трябва и как да знам дали е готово, а залагам на продължително време и ниски температури.

Тук има доста статии по интересуващата Ви тема.

# 145
  • Мнения: 5 942
Пиле преди също правех бавно и на ниско, но повече от шубе, за да не го изпусна (още ме е шубе, ММ запечатва, когато се налага). Почти винаги ставаше сухичко -.-
Пробвай с патица, тя е ок с повече време. Тествахме уикенда ей тази рецепта и стана дооооста вкусна https://www.bonapeti.bg/recepti/pechena-patitsa/

Иначе има ли голяма разлика дали нещо ще се пече с фолио или в йенско стъкло с капак?

# 146
  • В страната на мечтите.
  • Мнения: 1 210
Момичета, днес ще правя пържено свинско с праз лук, но не мога да измисля гарнитура. Картофи ядохме вчера и нещо не искам да се повтарям, ако може да ми предложите нещо интересно. Благодаря предварително 😁

# 147
  • софия
  • Мнения: 31 144
Ориз (с грах), зелева салата, дребна паста.

# 148
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Момичета, днес ще правя пържено свинско с праз лук, но не мога да измисля гарнитура. Картофи ядохме вчера и нещо не искам да се повтарям, ако може да ми предложите нещо интересно. Благодаря предварително 😁
Салата с булгур или арабски кускус/ перлен ечемик/лимец и зеленчуци с медно-чеснов дресинг например. Това е по добрият вариант ако няма сос ястието.
А може и да го сервираш върху булгур или кускус (показвам нагледно) и отделно салата.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 17:18 от Morena

# 149
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:
Момичета, днес ще правя пържено свинско с праз лук, но не мога да измисля гарнитура. Картофи ядохме вчера и нещо не искам да се повтарям, ако може да ми предложите нещо интересно. Благодаря предварително 😁

Общи условия

Активация на акаунт