За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 651
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря ти, утре ще се прави. Flowers Hibiscus

# 31
  • Sofia
Успех!

# 32
  • София
Купих чаени бисквити и 1 кг. сладкарска извара от Лидъл. Искам да направя чийзкейк. Изпитана рецепта? Може и за нещо друго с изварата, че половината ще ми остане от нея.

Желиран сладкиш с праскови и извара

Пирог *Жираф*

# 33
Благодаря, Ваня! Хареса ми "жирафчето".

# 34
Аз суров чийзкейк не умея, само печен Blush
Ей това ми е изпитаната рецепта за обикновен чийзкейк, може да се направи с каквото и да е сладко или пък с никакво Simple Smile Пак не е с извара... но е чуден начин за някого да пробва ревен Simple Smile

# 35
  • София
Благодаря, Ваня! Хареса ми "жирафчето".

Може да го направиш, предполагам, че няма да те затрудни. За мен е удоволствие да го приготвям - с минимални усилия ефектът е страхотен!

# 36
  • Бургас
За първи път правя туршия .Рецептата е само с морска сол. Наредих буркана, залях, затиснах го, въпроса ми е трябва ли плътно да го затварям. Май някъде четох, че се оставя само похлупен.

# 37
  • Точно където трябва
Искам да направя пърленки. За първи път. Чета рецепти, но ме изненадва бакпулвера. Те нали не набухват? Някой може ли да даде изпитана рецепта. Ще ги правя с масло и шарена сол. И може ли тестото да се замеси в хлебопекарна?

# 38
  • Sofia
Искам да направя пърленки. За първи път. Чета рецепти, но ме изненадва бакпулвера. Те нали не набухват? Някой може ли да даде изпитана рецепта. Ще ги правя с масло и шарена сол. И може ли тестото да се замеси в хлебопекарна?
Разбира се, всяко тесто  може да се меси и от машина. Ако си месила друг път тесто... понеже нямам рецепта, просто забърквам тестото, не съм мерила...  Брашно (например пробвай с 200г), вода, сол - до нелепнещо тесто. Омесваш и оставяш добре покрито да почине 10-15мин. После на набрашнен плот разточваш до около 3мм (ако са по-тънки стават тортили Simple Smile ) дебелина с размера на съда, в който ще ги печеш - на сух съд.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 12:18 от Morena

# 39
Някой знае ли някакъв YouTube канал, от който да се научиш на някакви основни техники за готвене? Нещо като готварски курс? Аз знам за Готвене за начинаещи, но търся и още някой, даже няма да е лошо да не е ориентиран към българската кухня, по-скоро към световната.

# 40
  • Русе
Скрит текст:
Някой знае ли някакъв YouTube канал, от който да се научиш на някакви основни техники за готвене? Нещо като готварски курс? Аз знам за Готвене за начинаещи, но търся и още някой, даже няма да е лошо да не е ориентиран към българската кухня, по-скоро към световната.

# 41
Разбира се че става и в хлебопекарна, само имай предвид времето за месене щом е с бакпулвер а не с мая че не ти трябва продължително омесване да развиваш глутена много-много. Ако избереш рецепта със сода е същото.
Ако имаш само една програма за тесто, не я оставяй цялата, тя ще е дълга и за тесто с мая. Трябва ти месене колкото да се замеси на тесто, само няколко минутки. Ако има програма за омесване на паста, ползвай нея. Ако е само дългата, просто я спри като е омесено.

# 42
  • Шумен
Искам да направя крем супа от карфиол, до сега не съм приготвяла. Четох различни рецепти в нета. Според едни карфиола се вари, според други се пече преди пасиране. При кой метод става по-вкусна крем супа? Предварително благодаря Simple Smile

# 43
  • Русе
Скрит текст:
Искам да направя крем супа от карфиол, до сега не съм приготвяла. Четох различни рецепти в нета. Според едни карфиола се вари, според други се пече преди пасиране. При кой метод става по-вкусна крем супа? Предварително благодаря Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_21.html

# 44
  • Sofia
Искам да направя крем супа от карфиол, до сега не съм приготвяла. Четох различни рецепти в нета. Според едни карфиола се вари, според други се пече преди пасиране. При кой метод става по-вкусна крем супа? ...
По-концентриран е вкусът на печения карфиол, вареният поема вода.
Но като ще е супа плюсът на варенето пък е, че си имаш овкусен бульон.  
Ако обичате синьо сирене - отива му... иначе подравки ще трябва да ползваш, че вкусът на карфиола само е слаба работа.  Според нашето семейство запръжка от зеленчуци и подправки или само подправки при сервирането на крем супа просто променят нещата... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт