За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 492
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Искам да направя крем супа от карфиол, до сега не съм приготвяла. Четох различни рецепти в нета. Според едни карфиола се вари, според други се пече преди пасиране. При кой метод става по-вкусна крем супа? Предварително благодаря Simple Smile

По този начин я приготвям аз: Обикновена крем-супа от карфиол.

# 46
  • Шумен
Благодаря, за споделените рецепти, страхотни сте Simple Smile

# 47
  • софия
Искам да направя крем супа от карфиол, до сега не съм приготвяла. Четох различни рецепти в нета. Според едни карфиола се вари, според други се пече преди пасиране. При кой метод става по-вкусна крем супа? Предварително благодаря Simple Smile

По този начин я приготвям аз: Обикновена крем-супа от карфиол.
аз правя всяка крем супа с картофи, добавям и карфиол/ако е карфиолена/, грах ако е грахова..и т.н..както и задължително, след пасиране на зеленчуците, добавям прясно мляко, масло и обичайно чер пипер.  картофът дава плътност на крем супата.

# 48
  • Sofia
Така е за картофа, но и без него стават добре карфиолена или от броколи,  приготвят се с по-малко вода. Това,  който иска да намали въглехидратите, особено ако се яде и с крутони супата. Пък мляко, сметана и масло са си обичайните екстри за крем супите. Simple Smile

# 49
Аз освен всичко добавено в предните два поста обичам като подправка да добавя наситнен пресен копър.

# 50
  • София
Здравейте!
Направих преди три седмици буркани с бъзак и захар за сироп, но ги сложих в хладилника, защото ме нямаше. Сега гледам в единия още има неразтопена захар отгоре. Не изглежда да има сироп, но не съм проверявала с лъжица. Даги извадя ли на топло, колко време още, изобщо моля за помощ! Какво да ги правя?

# 51
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!
Направих преди три седмици буркани с бъзак и захар за сироп, но ги сложих в хладилника, защото ме нямаше. Сега гледам в единия още има неразтопена захар отгоре. Не изглежда да има сироп, но не съм проверявала с лъжица. Даги извадя ли на топло, колко време още, изобщо моля за помощ! Какво да ги правя?

По принцип три седмици трябва да стоят на топло, за да си пуснат сока. Не трябва да са с капачки бурканите, а покрити с марля.  Просто в хладилника няма възможност да започне "кипването" и отделянето на сок. Сложете ги на топло / затворена тераса/ и следете за появата на сок. Не мога да Ви посоча в какъв срок ще завърши отделянето на сок, но при всички положения ще е над 10 дни. Следете сока да не стане горчив и да изпуснете момента.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post.html

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 19:43 от i_peych

# 52
  • София
Благодаря!

# 53
Все още не съм направила сиропираното нещо,за което исках рецепти.Много си харесах,благодаря ви ,за помощта.Скоро ще опитам някоя.
Искам пак съвет,правя крилца с марината от соев сос,мед,горчица при печене не слагам вода.Племенника ми много ги харесва и иска от сосчето на маринатата,но такова не остава.Има ли вариант това да се случи.Повече олио ли да им сложа или вода ?

# 54
  • Русе
Скрит текст:
Все още не съм направила сиропираното нещо,за което исках рецепти.Много си харесах,благодаря ви ,за помощта.Скоро ще опитам някоя.
Искам пак съвет,правя крилца с марината от соев сос,мед,горчица при печене не слагам вода.Племенника ми много ги харесва и иска от сосчето на маринатата,но такова не остава.Има ли вариант това да се случи.Повече олио ли да им сложа или вода ?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_29.html

# 55
  • Sofia
А маринатата сипваш ли при крилцата. Направи повече от нея, но я разреди с малко вода.

# 56
Срещали ли сте безвреден микс от сушени подправки? Без глутамат и други красоти, само подправки и сол?

# 57
  • софия
Пикантина има. В синьо пликче. И в ДМ има био зеленчуков микс.

# 58
Ами на килограм крила слагам по супена лъжица от всичко и общо взето не остава много от марината,а някой път ако е повече загаря по хартията за печене и пак не остава.Ще опитам следващият път и с малко водичка.
Сушени подправки имам това по етикет няма вредности: https://randi.bg/miks-susheni-zelenchutsi-picantina-100gr

# 59
Здравейте, да попитам нещо - последните два пъти като топя бял шоколад на водна баня не става течен, а по-скоро гъста маса.. мога да си го намажа на филия.
Защо се получава така, шоколадът ли ми е развален?

Общи условия

Активация на акаунт