За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 492
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 12 811
Искам да направя крем супа от карфиол, до сега не съм приготвяла. Четох различни рецепти в нета. Според едни карфиола се вари, според други се пече преди пасиране. При кой метод става по-вкусна крем супа? Предварително благодаря Simple Smile

По този начин я приготвям аз: Обикновена крем-супа от карфиол.

# 46
  • Шумен
  • Мнения: 5 276
Благодаря, за споделените рецепти, страхотни сте Simple Smile

# 47
  • софия
  • Мнения: 564
Искам да направя крем супа от карфиол, до сега не съм приготвяла. Четох различни рецепти в нета. Според едни карфиола се вари, според други се пече преди пасиране. При кой метод става по-вкусна крем супа? Предварително благодаря Simple Smile

По този начин я приготвям аз: Обикновена крем-супа от карфиол.
аз правя всяка крем супа с картофи, добавям и карфиол/ако е карфиолена/, грах ако е грахова..и т.н..както и задължително, след пасиране на зеленчуците, добавям прясно мляко, масло и обичайно чер пипер.  картофът дава плътност на крем супата.

# 48
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Така е за картофа, но и без него стават добре карфиолена или от броколи,  приготвят се с по-малко вода. Това,  който иска да намали въглехидратите, особено ако се яде и с крутони супата. Пък мляко, сметана и масло са си обичайните екстри за крем супите. Simple Smile

# 49
  • Мнения: 5 434
Аз освен всичко добавено в предните два поста обичам като подправка да добавя наситнен пресен копър.

# 50
  • София
  • Мнения: 368
Здравейте!
Направих преди три седмици буркани с бъзак и захар за сироп, но ги сложих в хладилника, защото ме нямаше. Сега гледам в единия още има неразтопена захар отгоре. Не изглежда да има сироп, но не съм проверявала с лъжица. Даги извадя ли на топло, колко време още, изобщо моля за помощ! Какво да ги правя?

# 51
  • Русе
  • Мнения: 6 362
Скрит текст:
Здравейте!
Направих преди три седмици буркани с бъзак и захар за сироп, но ги сложих в хладилника, защото ме нямаше. Сега гледам в единия още има неразтопена захар отгоре. Не изглежда да има сироп, но не съм проверявала с лъжица. Даги извадя ли на топло, колко време още, изобщо моля за помощ! Какво да ги правя?

По принцип три седмици трябва да стоят на топло, за да си пуснат сока. Не трябва да са с капачки бурканите, а покрити с марля.  Просто в хладилника няма възможност да започне "кипването" и отделянето на сок. Сложете ги на топло / затворена тераса/ и следете за появата на сок. Не мога да Ви посоча в какъв срок ще завърши отделянето на сок, но при всички положения ще е над 10 дни. Следете сока да не стане горчив и да изпуснете момента.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post.html

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 19:43 от i_peych

# 52
  • София
  • Мнения: 368
Благодаря!

# 53
  • Мнения: 5 594
Все още не съм направила сиропираното нещо,за което исках рецепти.Много си харесах,благодаря ви ,за помощта.Скоро ще опитам някоя.
Искам пак съвет,правя крилца с марината от соев сос,мед,горчица при печене не слагам вода.Племенника ми много ги харесва и иска от сосчето на маринатата,но такова не остава.Има ли вариант това да се случи.Повече олио ли да им сложа или вода ?

# 54
  • Русе
  • Мнения: 6 362
Скрит текст:
Все още не съм направила сиропираното нещо,за което исках рецепти.Много си харесах,благодаря ви ,за помощта.Скоро ще опитам някоя.
Искам пак съвет,правя крилца с марината от соев сос,мед,горчица при печене не слагам вода.Племенника ми много ги харесва и иска от сосчето на маринатата,но такова не остава.Има ли вариант това да се случи.Повече олио ли да им сложа или вода ?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_29.html

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Все още не съм направила сиропираното нещо,за което исках рецепти.Много си харесах,благодаря ви ,за помощта.Скоро ще опитам някоя.
Искам пак съвет,правя крилца с марината от соев сос,мед,горчица при печене не слагам вода.Племенника ми много ги харесва и иска от сосчето на маринатата,но такова не остава.Има ли вариант това да се случи.Повече олио ли да им сложа или вода ?
А маринатата сипваш ли при крилцата. Направи повече от нея, но я разреди с малко вода.

# 56
  • Мнения: 9 047
Срещали ли сте безвреден микс от сушени подправки? Без глутамат и други красоти, само подправки и сол?

# 57
  • софия
  • Мнения: 31 133
Пикантина има. В синьо пликче. И в ДМ има био зеленчуков микс.

# 58
  • Мнения: 5 594
Ами на килограм крила слагам по супена лъжица от всичко и общо взето не остава много от марината,а някой път ако е повече загаря по хартията за печене и пак не остава.Ще опитам следващият път и с малко водичка.
Сушени подправки имам това по етикет няма вредности: https://randi.bg/miks-susheni-zelenchutsi-picantina-100gr

# 59
  • Мнения: 6 173
Здравейте, да попитам нещо - последните два пъти като топя бял шоколад на водна баня не става течен, а по-скоро гъста маса.. мога да си го намажа на филия.
Защо се получава така, шоколадът ли ми е развален?

Общи условия

Активация на акаунт