За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 684
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Някакви рецепти за бисквити с ябълки да предложите? ☺️

БЪРЗИ ЯБЪЛКОВИ СЛАДКИ

https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.330

# 631
  • Sofia
Имам много лимони и ми се иска да направя лимончело 🍋🥂🍋
Ако някой е правил и има рецепта,моля да я сподели 😘

# 632
  • In transit
Doli, не съм правила, но мога да ти намеря хубава рецепта..даже оня ден я мернах, само да се сетя къде точно. Grinning
Лимоните ти трябва обаче да са от тези с дебелите кори. Уточнявам защото са от тези, които в момента се продават с тънките кори няма да стане.

# 633
  • Sofia
Ето една от нета  (рецепта за Лимончело) - https://bg.bio-green.net/6574555-how-to-make-limoncello-in-a-natural-way
Пък има и на Бон Апети.

# 634
  • София
Имам много лимони и ми се иска да направя лимончело 🍋🥂🍋
Ако някой е правил и има рецепта,моля да я сподели 😘
Получаваш , ама моята рецепта е с процедура, т. е с изчакване от 15 дни, за да може лимоновите кори да пуснат достатъчно аромат,  също така е и прецеден през цедка, но може и със захарен сироп, и е по-бързо,  добавила  ic; източник,  рецептата е от итал. кулинарен сайт  -  ЛИКЬОР ЛИМОНЧЕЛО
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_68.html
Скрит текст:

# 635
  • Sofia
Благодаря много.
Ще ги прегледам рецептите и ще преценя дали ще се справя 😁

# 636
  • In transit
Doli, намерих я. Simple Smile

Продукти:
 8 лимона от Соренто
 1 литър алкохол 95 °
 1 литър вода
 700 грама захар

Измийте лимоните под течаща вода и ги изчеткайте внимателно. Обелете лимоните, за да използвате само кората.
  Сложете 700 cl алкохол в кана. Поставете лимоновите кори в алкохола и ги оставете да престоят един месец на тъмно и сухо място за да си пуснат добре аромата.
  След месец извадете каната с алкохола, който междувременно е придобил сламеножълт цвят.
  Поставете тенджера на котлона с водата и захарта, без да завира. Оставете получения захарен сироп да изстине, след това го изсипете при алкохола в каната и добавете още 300 cl алкохол.
  Приберете отново на тъмно и сухо място за 40 дни. След това филтрирайте алкохола, за да отстраните лимоновите кори и сипете в бутилки.

Рецептата е оттук: https://www.sorrentoinfo.it/ricetta-del-limoncello-di-sorrento/

# 637
  • София
Благодаря много.
Ще ги прегледам рецептите и ще преценя дали ще се справя 😁
Doli, не може да не се спавиш, изключително лесно е, само да имаш търпение да изчакаш малко време, но ще имаш разкошен резултат.

# 638
Здравейте.
Аз съм от питащите Simple Smile в тази тема, но искрено благодаря на всички, които отделят от времето си и пишат съвети, предложения и рецепти.

Пак искам съвет -
имам пакетче 250 г застояло краве масло и много ( поне 20 бр) яйца, искам да вложа голяма част от тях в някакви трайни сладки или соленки.
Не държа да са атрактивни ( не ги правя за гости и празници), а да са вкусни.
Какво ще ми предложите?

# 639
Младо телешко в буркани - нужно ли е да се запържва преди бурканите и колко време се вари след това?

# 640
  • София
Здравейте.
Аз съм от питащите Simple Smile в тази тема, но искрено благодаря на всички, които отделят от времето си и пишат съвети, предложения и рецепти.

Пак искам съвет -
имам пакетче 250 г застояло краве масло и много ( поне 20 бр) яйца, искам да вложа голяма част от тях в някакви трайни сладки или соленки.
Не държа да са атрактивни ( не ги правя за гости и празници), а да са вкусни.
Какво ще ми предложите?

Сладки с джинджифил

Фруктови сладки

Сладки с кедрови ядки и корнфлейкс

Парижки венчета

Коледни сладки с джинджифил

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 08:19 от Vanja77

# 641
Момичета, как да изчисля колко желатин да сложа в крем за торта?
Искам да не е прекалено желиран ефекта, просто визуално за стягане, че иначе бързо се отпуска и губи форма.
Почти никога не съм ползвала желатин, имам и агар агар... Кое е по-подходящо? И какви са тънкостите?

Много ще съм ви благодарна за помощта, че ще правя торта на ММ и искам да се постарая малко и над визията. ♥️

# 642
Какъв е кремът за тортата?

# 643
Какъв е кремът за тортата?
500 г крема сирене
60-80 г захар
450 г тиквено пюре
200 мл. студена сладкарска сметана

# 644
  • Sofia
По принцип едно пакетче желатин 10г е за 500мл течност.
Щом не искаш пълно желиране, може би да ползваш половината.
Захарта ми се вижда малко... на 500г крема сирене, освен ако  не ползваш подсладена/сладкарска сметана.

Общи условия

Активация на акаунт