Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 625
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,момичета
По повод цикъла- за втори път ми идва и ми е доста обилен около 3-4 дни. Второ раждане ми е, и първият път по спомен беше така, с времето нещата се нормализират.
За спането нашият има пауза от около 5-6 часа през нощта и се буди след това за хранене. Яде около 140 мл горе долу 7-8 хранения има. Както е казала и Петя с кърменето е по сложно, защото не можеш да определиш точно колко е изял. Вечер заспива към 22.00 часа грубо плюс минус 30тина минути. През деня има хранене,после 1 -1.3 час игра и пак заспива, май сме от поспаливите. Но недостатък е,че спи единствено ако е в ръцете ми все още.
И нашата фотосесия мина вчера Grinning
Държа се мъжки,от време на време имаше примрънкване,но в рамките на нормалното бяхме. Баткото ни беше много щастлив, гушкаха се през цялото време и снимките ще са много сладки.
* Хаха, те мъжете май хич не са по снимките. ММ също цял месец мрънка,ама как, ама той е бебе, ще плаче, това е тормоз.....Ние досега никога не бяхме ходили, но му хареса да гледа как децата се забавляват и колко мила гледка са. Ние успяхме да се преоблечем даже с два комплекта с минимално мрънкане. Grinning
Вие много хапвате. Ние сме на 5 хранения през 3 часа по 165мл.

# 256
  • Wonderland
Да, по 980 мл му се пада за 24 часа ако хапва 7 пъти, но последния месец е качил 850 гр. и е пораснал 3 см педиатърката каза,че не е проблем. Иначе е 6600 гр и 64 см мисля, че си е в норма. Не знам ако давам по повече дали ще ги намали и ще станат на 5 или 6?

# 257
На нас просто толкова ни се пада. Като става към 7 и заспива към 9. Моят юнак е 6кг и 65.5см. По кило на месец качва до сега, като личната каза, че не е малко. Аз й викам много е слаб, тя ме гледа странно.

# 258
Майчинство още не съм получила, но до 16.12 ми беше третия болничен.
  Моята госпожица е само на изцедена кърма и яде между 6- 7 пъти на ден по 130мл. Вечер има голяма пауза по около 6-7- 8часа. После яде на между 2- 3 часа. За 3+м.е 11,5 см пораснала и е качила 2.8кг.
   Някой има ли идея какво мога да правя с изцедената кърма? Първата е от почти 3м., всеки ден замразявам и вече няма никъде място.

# 259
  • Wonderland
Идеални размери са бебчетата. Heart
За кърмата освен до замразяваш и евентуално да даваш на някой,ако иска. Може по нататък в пюрета,каши да слагаш,но друго аз не се сещам. Може би някоя мама,която кърми ще бъде по- полезна. Hug

# 260
  • София
Когато храната е 150 мл и повече, в шише от 260 мл ли я приготвяте или в две малки?
Аз съм в болничен до 27.12, но от Личен състав ми изпратиха декларациите за попълване още в началото на месеца.
Замразената кърма можело да се влага в готвена храна и пюрета. Така че ще трябва да събираш още 3, 4 месеца.

# 261
Когато храната е 150 мл и повече, в шише от 260 мл ли я приготвяте или в две малки?
Аз съм в болничен до 27.12, но от Личен състав ми изпратиха декларациите за попълване още в началото на месеца.
Замразената кърма можело да се влага в готвена храна и пюрета. Така че ще трябва да събираш още 3, 4 месеца.
В голямо шише, махнала съм всички малки вече. И аз попълних всички документи, само за връщане н данъка не съм занесла, че ги изпуснах последния път. И аз майчинство не съм взимала. Изплатила са ми и последния болничен.

# 262
  • Wonderland
В голямо шише,едно малко съм оставила за чай, но той засега отказва и чая и водата....
Болничен съм до 26.12 - засега ми изплащат всичко без закъснения в началото на всеки месец.

# 263
Мерси, момичета! Предполагам, че януари вече ще се появи майчинството в сайта на НОИ. Иначе аз вчера и днес дадох замразена кърма, защото почна да не ми стига. Днес обаче имаше странен вкус и я хвърлих. И аз ще я ползвам за захранването по-нататък. Чувала съм, че се правят и маски и кремчета, но не съм ползвала.

# 264
Аз работих до последно и всеки месец получавам постъпления откакто излязох в 45-дневния болничен.
Знам, че след третият последен болничен от ЛЛ на бебето се попълват някакви декларации, но нашата счетоводителка ги попълни от мое име. Попитай най-добре как стоят нещата във вашата фирма.

# 265
За майчинството се ходи до работното място. Казаха ми да нося копие от акта за раждане и на място попълних декларация и бланка за отпуск до 09.22г.
  Аз определено ще слагам кърма в пюретата.
 Вече хвърлих голяма част, което имах замразена от Септември и Октомври. Всеки ден отделям по около 350мл.. Страх ме е да намаля с цеденето.

# 266
Мили момичета,
Започнахте ли с опитите за режим?
И тези които са били вече на ваксини - как ги понесоха бебчетата?

# 267
Да, аз попълних също декларация 1 и 2, но вероятно ще ги входират и ще ги получим януари. Иначе с ваксината не сме имали проблем. Болеше го при апликацията, но това е нормално. Не сме имали проблем след това.

Относно режим аз си мислих, че съм направила, като следвам интервал от  1:30 будуване, но последните два дни приспиването ни е много трудно Sad

Jelena, +350 мл на ден! Как го постигаш? Пиеш ли нещо стимулиращо и през колко време цедиш? Откакто почна да пие по 1л. На ден не успявам да замразя.

# 268
И за мен днес приспиването беше нещо страшно, по никакъв начин не мога да го приспя, по 2 ч. будува между дремките, които бяха до късния следобед 2 х 30 Мин. с 300 зора.
Добре че към 4 успях да го приспя и заедно откарахте 2+ ч., че иначе щях да припадна вече от нерви.
Моят шишко и съня след баня си промени тук от едно известно време и в чудо се виждам.

# 269
Ами вие сте си добре, хубави са дремките ви като време. Аз през деня не мога да заспя. Не че и с него много се занимавам последните дни. Но той понякого ме оставя сутрин да поспя. Буди се, но явно никои не му обръща внимание и пак заспива. Ставам като вземе да мрънка чак. Иначе хич не ми се става.

Общи условия

Активация на акаунт