Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 622
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не сме излизали от 16 дни - 14 дни карантина, а последните два навън е 3 градуса. Като чета как ги обличате, аз така го кипрех от преди студа, с космонавт + леко одеало и покривалото на количката. Горкото, май постоянно е претоплено, все ме е страх да не го простудя.
_Bella_Mi_, никаква ваксина ли нямате? През първия месец го водих два пъти на консултация, мерки, теглилки, слушалка. Седмица след като навърши 2 месеца пак - мерки и преглед. Кръвни изледвания профилактично, че имаше проблеми след раждането и трябваше първи две ваксини като излезе кръвта. Междувременно се разболяхме, включително и той. Другата седмица става на 3 месеца и мисля да го водя на консултация и може би вече някоя ваксина.

# 241
До втория месец ходихме на 2 седмици горе долу, сега вече всеки месец. Всеки път го мери, тегли и преглежда обстойно.

# 242
Ние днес бяхме на трета консултация - горе-долу през месец ходим. На първата само я прегледа и измери, а на втората и днес сложи и ваксини. Освен редовните по календар, сложихме и Ротарикс.

Да ви кажа какви абсурди ми се случват в последно време. Понеже откакто е лошо времето, излизам само със слинга, ми се случва напълно непознати да ме заговарят на улицата. Миналата седмица един мъж ме попита дали не му е студено на бебето (навлечено с космонавт, гушнато в мен...), а днес върха на тъпотията - разминавам се с някаква жена и тя "Това мишленце ЖИВО ли е?" Направо ме срази. Не знам какво да очакваше да ѝ отговоря - че не е живо или че съм си сложила плюшена мечка на гърдите и така
си ходя по улицата???

Относно обличането, аз слагам боди с дълъг ръкав, ританки/панталонче, суичер и отгоре пухения космонавт от НМ. Имам и шушляков, но според мен той е за най-големите студове (под 0). Днес като я разсъбличах при педиатърката, беше цялата червена и топла, хем якето ми не се закопчава около нея.

# 243
Вече има сложени 2 ваксини и преди тях си е преглежда обстойно. Преди това 2 пъти ходихме само контролно да я изтегли. Разбрали сме се, ако нещо има да и се обаждам.
  За обличането в студеното е с боди с къс ръкав, някакво комплектче и шушляков ескимос. Слагам и една тънка памучна шапка.

# 244
Ние днес бяхме на трета консултация - горе-долу през месец ходим. На първата само я прегледа и измери, а на втората и днес сложи и ваксини. Освен редовните по календар, сложихме и Ротарикс.

Да ви кажа какви абсурди ми се случват в последно време. Понеже откакто е лошо времето, излизам само със слинга, ми се случва напълно непознати да ме заговарят на улицата. Миналата седмица един мъж ме попита дали не му е студено на бебето (навлечено с космонавт, гушнато в мен...), а днес върха на тъпотията - разминавам се с някаква жена и тя "Това мишленце ЖИВО ли е?" Направо ме срази. Не знам какво да очакваше да ѝ отговоря - че не е живо или че съм си сложила плюшена мечка на гърдите и така
си ходя по улицата???

Относно обличането, аз слагам боди с дълъг ръкав, ританки/панталонче, суичер и отгоре пухения космонавт от НМ. Имам и шушляков, но според мен той е за най-големите студове (под 0). Днес като я разсъбличах при педиатърката, беше цялата червена и топла, хем якето ми не се закопчава около нея.
Може ли да попитам дали е удобно така с раница и космонавт - някъде ми беше попаднало, че не трябва да слагаме космонавт като е с ерго раница и затова още не смея да изляза така.
Колко размера по-голям е космонавта и дрешките, когато излзиате с Раницата?

# 245
Didivid, и аз срещам подобни неадекватни коментари от някакви изперкали баби 😒 опитвам се да не се връзвам, но понякога не мога да се сдържа и им отговарям да се застелят 🤪

Ние днес сложихме Синфлорикс (първа доза). Имаме и първа доза на Хексима и първа на Ротарикс. Младежът е вече 64 см и 6,700 кг. Бяхме и на ортопед. Направиха му ехо на тазобедрените стави и гръбначния стълб. Всичко е наред. Ще отидем пак на 6 месечна възраст.

# 246
Мами с опит, какви инхалатори ползвате. Гледам има смарт меш, компресорен. Трябвало да има голям обем на мъглата и тн.

# 247

си ходя по улицата???

Може ли да попитам дали е удобно така с раница и космонавт - някъде ми беше попаднало, че не трябва да слагаме космонавт като е с ерго раница и затова още не смея да изляза така.
Колко размера по-голям е космонавта и дрешките, когато излзиате с Раницата?

Космонавтът е размер 62 и отдолу гледам да не я навличам, ако бодито е по-тънко, слагам суичер, но ако е по-дебело карам без. Аз все още я нося в слинг, а не в раница и засега не съм имала проблем. Напасвам слинга, така че да е удобно и си джиткаме. Даже както казах, днес направо прегря, но и поседяхме 20 минути пред кабинета на топло, може би затова. Друг път си е топличка като я извадя от космонавта и оттам заключвам, че ѝ е добре и не ѝ е студено.

Шапка памучна и аз слагам под качулката, пропуснах да кажа.

Daaaamyamama, дори не беше баба, жена на около 40-50, да се чудиш с кой акъл задава такива абсурдни въпроси... Живо ли е... Господи...

# 248
На мен ми е много неудобно да го наместя в раницата, ако е с космонавта. Взех едно поларено гащеризонче в размер 3-6 месеца и слагам него вместо космонавт и го завивам в моето яке.

# 249
Въпрос към мамите вече с цикъл след първо раждане. По-обилен ли е?
Втоеи месец ми идва и е много по-обилен от нормалното. Преди почти нямах цикъл, сега е река. Нормално ли е това.

# 250
Въпрос към мамите вече с цикъл след първо раждане. По-обилен ли е?
Втоеи месец ми идва и е много по-обилен от нормалното. Преди почти нямах цикъл, сега е река. Нормално ли е това.
Да, да. Нормално е
Второ раждане ми е, и сега и след 1вото раждане цикъла е доста по-обилен.
По е първите 2,3 пъти като ми идваше беше доста

# 251
Здравейте, мами! Как сте вие и малките бебоци 😊

Исках да ви попитам, дали сте получили парички вече за майчинството. На мен последния ми болничен, издаден от педиатъра, беше до 6-ти дек. Оттогава няма никакво движение. Няма и никакъв лог в е-сайта на НОИ.

Още едно въпросче от мен, свързано със съня на бебоците. Някой ползвал ли е услугите на консултант по сън? Имам чувството, че по цял ден се приспиваме и явно не се справям много добре, защото просто е мъка. Тамън беше почнал да спи по-дълго и само с едно събуждане нощем. Напоследък обаче е много неспокоен и го взимам при мен на спалнята, суче, но пак е неспокоен и супер много се върти. А на мен все пак ми е неспокойно нощем и не успявам да се “наспя” и кръстът ми е леш (освен от носенето)

# 252
Аз си получавам майчинството в началото на всеки месец. След третият и последен болничен (издаден от ЛЛ на детето) се попълва и някаква декларация. Това от нашата счетоводителка го знам, но тя я е попълнила от мое име и я в входирала където трябва. Попитай как е във вашата фирма.

Относно консултант по сън - аз следя двама такива, слушам им лекции, и мисля да направя консултация защото и при нас мисля, че трябва да се работи по режима. Асоциацията му вечер за заспиване (с гърда) започна да става много силна и се буди нощем, реве, докато не цокне, не става така...

# 253
Асоцирам спането с доброто храненена бебо. Пример - давах му 150мл у спеше спокойно до едно положение. След това взе да се буди сутрин по рано. Увеличих дозата на 165мл и пак спи до 7-8 сутринта. През деня е различно къде по 30мин, къде по 1-3 часа. Важно ми е вечер да спи. С кърмвнвто май е по-сложно. Няма определени мл, които трябва да се изпият, защото моя не спира докато не му дръпна шишето. И 200мл да му дам ще си ги изпие. А на гърда заспиват, залъгват се.
Ние минахме фотосеята. Бебо беше във вихъра си. Гука, говори, стоя мирен. Но точно накрая на обличането да си ходим рев, спеше му се много. И заспа веднага в колата. На моя мъж много му хареса. А 1месец ми опява, въобще не обича такива неща. Аз бях по на нокти, че облекло, преобличане и настроение на бебо зависят от мен.

# 254
  • Wonderland
Здравейте,момичета
По повод цикъла- за втори път ми идва и ми е доста обилен около 3-4 дни. Второ раждане ми е, и първият път по спомен беше така, с времето нещата се нормализират.
За спането нашият има пауза от около 5-6 часа през нощта и се буди след това за хранене. Яде около 140 мл горе долу 7-8 хранения има. Както е казала и Петя с кърменето е по сложно, защото не можеш да определиш точно колко е изял. Вечер заспива към 22.00 часа грубо плюс минус 30тина минути. През деня има хранене,после 1 -1.3 час игра и пак заспива, май сме от поспаливите. Но недостатък е,че спи единствено ако е в ръцете ми все още.
И нашата фотосесия мина вчера Grinning
Държа се мъжки,от време на време имаше примрънкване,но в рамките на нормалното бяхме. Баткото ни беше много щастлив, гушкаха се през цялото време и снимките ще са много сладки.
* Хаха, те мъжете май хич не са по снимките. ММ също цял месец мрънка,ама как, ама той е бебе, ще плаче, това е тормоз.....Ние досега никога не бяхме ходили, но му хареса да гледа как децата се забавляват и колко мила гледка са. Ние успяхме да се преоблечем даже с два комплекта с минимално мрънкане. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт