Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 626
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
С каквото и да започна захранването, все ще се стигне до шоколадите от бабите 😂
Шегувам се, разбира се. Мисълта ми е, че няма да се вманиачавам всичко да е чак толкова био-мио и т.н. Не съм привърженик на това.
Обичам да готвя и се старая вкъщи да консумираме сезонна и прясна храна. Тъй че определено ще му готвя аз в началото. Да, няма изобилие от сезонни зеленчуци точно март-април, но не мисля, че е драма. Ще купувам пресни от магазина. Имам възможност да купувам и домашни продукти - мляко, яйца, месо и ще се възползвам. Не съм предубедена, по-скоро съм предубедена към разните там готови и пакетирани храни.

ПП: Нашето семейство се занимава с био земеделие и от опит мога да кажа, че за някои култури има списък от препарати, с които могат да се обработват. Да имате едно наум, че не всичко био е био..

# 481
Аз ще си и правя пюретата, после на държавната кухня. Ще си и купувам неща от магазина като цяло. Реално погледнато сега като си я кърмя, аз  да не ям био и т.н., така че.... Това си е лично мнение.

# 482
  • Wonderland
Честитооо зъбче ! Дано следващите ви излизат по лесно и леко! Hug
Охх, за косопада.... няма спирка, нищо не действа при мен и съм се отказала. Хубавото е, че имам нови косъмчета, така че все някога ще спре. Мажа, пия и съм купила всичко, което трябва,но трябва и търпение!
Съгласна съм,че по хубаво от готвеното вкъщи няма! Аз съм от жените, които обожават да седят в кухнята и да творят,но на този етап захранвам с купени, поради липса на домашни и по качествени продукти на пазара. Отглеждам си някои зеленчуци и подправки в двора и знам както каза и Мира , че и за био-то пак си трябват препарати, ако искаш да изкараш нещичко като реколта. Засега сме на купешките, защото както споделих по назад започнахме захранването, пък по нататък като започнат да излизат и българско производство и домашно ще приготвям. А пък след 10тия -11 тия месец ще се запишем и на кухня.
Прекаленото вманиачаване само може да навреди поне според мен, така че хубаво е и по децата да се водим и интуицията ни на майки.
Naturallly, това с finger foods ми хареса много и е идеино. Hug

# 483
Да попитам като отворите пюре от буркан колко дни може да се изполва. Пише 24часа, аз давам 48. Поне малко да го употребя. Иначе за под пара не знам, но тиквата и картофите варих с малко вода под капак.

# 484
Момичета, как е режима на бебчетата ви?
Моята бебка спи по 4,5 пъти малко дрямки по 40мин и спи почти цяла нощ. Пие по около 150-180 мл мляко 5 пъти на ден. При вашите бебчета как е?

# 485
Момичета, как е режима на бебчетата ви?
Моята бебка спи по 4,5 пъти малко дрямки по 40мин и спи почти цяла нощ. Пие по около 150-180 мл мляко 5 пъти на ден. При вашите бебчета как е?

Ние за сега само се будим към 9 и заспива в 11 вечерта, през деня всеки ден спи различно.

# 486
Ние за сега установихме някакав режим. Имаме 3 спанета през деня, като най дългото е 1.30 мин. Вечер заспива 20:30 като имаме едно нощно хранене към 4 и окончателно се буди в 7:30. Така сме от около месец. На 10 прави 5м. Все още не съм започнала със захранването . На консултацията беше 66см. 6.700 кг.

# 487
О забравих да кажа моят гладник и нощем се буди да хапне по, малко около 3/4 пъти.

# 488
  • София
Момчето хапва 5 пъти по 150-180 мл и спи по цяла нощ. През деня 2, 3 пъти по 30, 40 минути. На 4 месеца и 10 дни тежи 7, 200 кг и 72 см

# 489
Ако не излизаме- има 4 спанета през деня. 3 са за по 30- 40мин., а еднато с помощ около 1.30ч.
  На кърма е, яде 6 пъти по 140мл. 66см и 7060гр.( родена е 3400- 52). Нощно време вече не търси да яде, но сънят и е накъсан и на моменти се буди с плач.

# 490
Здравейте, момичета! Ние имаме обикновено по 3 дремки, като обикновено са по час, ако се разбуди и се кърмим може и до 2,5 часа да го докара. Нощем обаче е неспокоен и се буди поне 2 пъти да суче. Утре става на 5 месеца и мисля да започнем със захранването, тъй като ми се иска вече в 6 месец да вкарам и безглутенови каши и птиче месо, за да получава необходимото количество желязо.

Как върви захранването при тези от вас, които вече сте почнали. С какво почнахте и как се приемат различните засенчи и от малчовците?

# 491
Бебо вече е на пюре. Яде 4 пъти по 180мл. мляко. Но явно след пюрето е пак гладен, та има малко рев. Уж му давам вече 120гр. пюре. Не знам на какво се дължи. Още ли иска?! Вечер спи от 8.30 до към 7-9 зависи, без да се буди. През деня той сам си направи режим. 3-4 дрямки  по 30 мин. може и повече.
Има добра опора на краката, държи ги изправени. Ествествено го държа и аз. Мисля, че иска да сяда вече. Послушен е, много се смее и радва като му казвам, че е прекрасен.

# 492
А моята спи толкова много през деня ,че вечерта ни държи будни  😁 Така и идва и не я насилвам да променяме графика.

Иначе не иска да лежи вече, вкисва се, иска да седи като голямо момиче 😁 Мърмори и се смее много.

Другата седмица започваме захранването и ние.

# 493
Здравейте, сменихте ли вече коша за количката? Мият почна да се изнервя в лежащи положение. Взех му и допълнително чувалче за количката, та мисля да го пробвам.

# 494
Здравейте, сменихте ли вече коша за количката? Мият почна да се изнервя в лежащи положение. Взех му и допълнително чувалче за количката, та мисля да го пробвам.
Скоро ще започвам да предлагам пюрета, изчаквам да минат поне 4 дни след поставената ваксина

Аз обмислям да ползвам лятната с едно дебело чувалче, че и моята бебка не иска вече напълно легнало.
Прави опити за лазене, надига се, върти се... 😎

Общи условия

Активация на акаунт