Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Забелване на уролог в 4тия месец. Препоръчвам!!!!!!

# 466
  • София
Доникъде не сме. Аз вече не вярвам това да може да стане в домашни условия.
Явно ще трябва както Петя казва.
По корем лежи преди хранене докато се измори и му натежи главата. Около 5 минути може би.

# 467
  • au bout du monde
Моят бебо е забелен без нищо да съм правила. Много му е еластична кожата, още първия път като дръпнах и беше готово. Докато при баткото мн бавно, до година се мъчехме.

# 468
Само аз ли няма да пипам за момента? Дори не ми е ясно какво "точно" се прави..

# 469
То теории има много за забелването. Аз стм възприела една - не да го чакам сам да се забелва като поотрасне. Да се чуди какво става и да го боли. По добре е за мен като е бебе, хем не помни хем не боли толкова. Аз съм споделяла, че ние рано го забелихме на уролог и не е ревал след това. Чиста работа.

# 470
  • Wonderland
Съгласна съм и споделям мнението на Петя. Големият ми син започнах постепенно забелване от около 40тия ден, сега също с малкият започнах по този начин. Но съм записала час за уролог, защото с големия винаги оставаше едно малко местенце където се слепваше и не успявах. На малкият сега му е доста еластична и успявам да се справя доста добре, но за всеки случай ще отидем към 5тия месец на уролог.

# 471
Как се справяте с косопада, кърмя и от два месеца няма такова отпадане на косата имам чувството че скоро ще остана без косица...

# 472
За съжаление и аз съм така, слага ампули разни, правих 1-2 маски, втривах корени от коприва - капе ли капе, само че вече 4 месеца. Четох за шампоани, но на дали помагат, все мисля, че е на хормонална основа. Това ми е 3то дете, и с другите две окапа много яко, после се възстанови, но е много стресиращо.
На Бобо му излезе зъбче, доста трудно го изкара, не спеше и стенеше, темп и кашлица, то беше съчетано с грипа, който изкараха сестрите му. Надявах се да по изчакат зъбите, но не концерт по желание.
За обръщане, почти на 5 месеца е, никакъв признак да желае да се обръща. Мързеланчо е. Но ще дойде и това време.
Как се справяте с косопада, кърмя и от два месеца няма такова отпадане на косата имам чувството че скоро ще остана без косица...

# 473
Ехее, честито зъбче! ☺️
Косопадът е хормонален и колкото и да искам да си мисля, че нещо ще помогне - едва ли. Явно трябва да се изчака да мине и това е. При мен обилният косопад започна като детето стана на 3м.
Иначе в момента ползвам Ревалид серията, но няма ефект. Даже косата ми става една твърда от тях, ще си се върна на Дюкре.

# 474
Аз започнах Ревалид от първите 2-3 ползвания имах ефект. Продължавам да го ползвам на всяко миене на косата. Бях взела и 3-4 от ампулите им, не знам те самите дали имаха ефект, но шампоанът определено има при мен. Като свърши опаковката, ще направя пауза и ще видим как ще е.

Иначе по-назад някой беше питал за нощното хранене - ние нямаме от към 3тия месец, спи си твърдо по 12 часа и повече оттогава (21-9, 10). Аз се цедя последно към полунощ и след това към 9, 10 сутринта. Нямам проблеми с лактацията, освен около цикъл както ви бях разказвала.

# 475
И аз мисля, че няма бягство от косопада, трябва да си го изтърпим Cry Пия биотин, омега, шампоан и ампули против косопад да не е без хич.

Изкушавате ме и мен за такъв уред за пюрета, но бих взела някой по-бюджетен.

Моето човече доста започна да се разсейва през деня, уж гледам да яде, но и нощем си наваксва. От скоро зпочна пак да ака и през нощта Expressionless

Иначе сега в студените дни трудно се успиваше вкъщи, малко вдигнах пак интервалите и май се подобриха нещата Blush Обаче последните 20-30мин преди сън си киселее и иска да ръце. Сега е на 4м+ и будува първи сън 1,40ч, а останалите по 2ч, като гледам да спи поне 60мин.

# 476
В лидъл има съд за готвене на пара, чудя се дали да взема тъй като искам аз да правя пюренцата му. Вие на какво мнение сте в този сезон домашно или купено?

# 477
Ако имате предложения за бюджетен уред за пюрета, ще се радвам да разгледам. 250+ лева не бих дала за такъв уред, по-скоро ще готвя с цедка за готвене на пара, ако цената е такава.

# 478
Аз съм приготвяла с касеролка и цедка за пара, понякога дори просто слагам много малко вода и капак и то пак става един вид на пара, ползвам си и водата.
Засега съм замразила много сладка домашна тиква и смятам да започна с нея. Иска ми се да са български продуктите, с които ще готвя, друг вариант е био от Лидл, но са вносни. Ще го мисля, но няма да се втелясвам, и двете деца захраних с домашни пюрета, стават мн бързо, все едно вариш кафе. Имам в бурканчета праскови и круши, и сливи също, правя и една каша от кафяв ориз, сама си го обработвам. И аз съм близо до кухнята на Данаил Николаев в Пловдив, но нещо не съм ползвала кухня преди, сега ще видим, не мисля, че е лошо, просто си им готвих и се получиха нещата. Сега може да не стане. Смятам да давам и finger foods, децата доста рано започнаха да гризкат плодове и някакви там палачинки с банан, броколи опитваха. Идеята ми е, че смятам да ги съчетая храненията. Ще си давам пюре, но когато ядем, ще е на масата с нас да гризка нещо.
Момичета, толкова се радвам за тези от вас, на които бебетата им спят по цяла нощ. За мен това е мираж, наслаждавайте се. Аз толкова се надявам да започне да спи Божидар, но мяй няма да стане, сега и със зъбите.. Просто се моля да издържа психически.

# 479
Аз ползвам мултикукър и той си има приставка за готвене на пара. Мисля в близкото бъдеще като започна със захранването към 5 + да го ползвам
За 200 + лв за уред за няколко месеца и аз не съм ок да давам.
Иначе и аз съм приготвяла с 1вото дете с тенджера и приставка за пара метална☺️
Ако държите на уред :
На мапи, ако имат намаления идват на по 80,90 лв (емаг)

Общи условия

Активация на акаунт