Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 619
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • au bout du monde
Моят от доста време е вече надигнат, защото се напъва да става. Не иска вече легнал. Баткото стоя до 7ми месец в бебешкия кош😄 той хич не мърдаше и не си даваше зор да става.

# 496
Леле, лелеее!

Тази Септемврийска тема я бях изключила направо, а то се пишеее, ли пише.
Имаше застой Октомври месец и аз тотално ви забравих...

То може никой вече да не ме и помни 😂.

Родих 5.09, почти месец по- рано, ама мъжагата е стабилен. Тежеше си 3300 (ох май толкова) и 50см...

Сега е 8 кила и само на кърма, КОЯТО НАМАЛЯ, защото ми дойде... Ш'са гръмна!!!

Продължава да яде през 3 часа през деня по 120/130мл. И нощем също се буди да си цока ..но по-рядко. Не е много по стабилното ядене .

През деня ако е в мен или баща си, откарва по час, два сън... Ако го оставя - 30 минути, баци.. И е крив , крив до небесата.

Понеже му е голяма дупарата, още не е тръгнал да обръща, но умира да го изправям на крачета и пълзи НАЗАД.. Кай честно!!!

Все се тревожа, дали всичко е наред, все си мисля, че не правя достатъчно... Абе, хич не си е работа понякога ...

# 497
Моят разбойник се обръща постоянно не мога да го оставя и минутка сам..

# 498
Вкъщи се мерихме вчера и моят сладур излиза 8,300 🤷🏻♀ Днес се бебеносихме 1,5 км и кръстът ми сега е леш 🤣🤣🤣вече втори ден хапва пюре и почна да разбира горе-долу как се яде. Е, сигурно 1/3 минумум му е във врата и по лицето 😂😂😂 днес купих АМ и най-накрая се наканих да му дам, за да видя, дали ще спи по-спокойно. Еми, Пи 130 мл и почна да се муси. Мяташе се 40 минути докато му чета и накрая пак се приспахме на гърда 😬 ще видим, дали ще се буди през 2 часа

# 499
Вкъщи се мерихме вчера и моят сладур излиза 8,300 🤷🏻♀ Днес се бебеносихме 1,5 км и кръстът ми сега е леш 🤣🤣🤣вече втори ден хапва пюре и почна да разбира горе-долу как се яде. Е, сигурно 1/3 минумум му е във врата и по лицето 😂😂😂 днес купих АМ и най-накрая се наканих да му дам, за да видя, дали ще спи по-спокойно. Еми, Пи 130 мл и почна да се муси. Мяташе се 40 минути докато му чета и накрая пак се приспахме на гърда 😬 ще видим, дали ще се буди през 2 часа

Ехеее, вие сте на четене?

Аз през деня правя опити - Йок, братче - 'ич му не е... Гледа настрани и си приказва неговите работи 😂😂😂

# 500
Ние в неделя сефтосахме летния кош, много му хареса, супер много разглежда, а накрая даже заспа, което не ми се вярваше, предвид стимулите наоколо. На консултацията с ортопеда попитах от кога може да започнем да ползваме летния кош и той каза, че реално може след 2рия месец, това за след 6ти месец било от времето, когато кошовете били само на 90 градуса. Та на първа степен на седалката направихме много приятна неделна разходка.
За захранването мисля да го започнем на 5++ някъде и мисля да опитам ЗВБ. Има ли тук други привърженици на метода, ще се радвам да споделяме опит.
И да питам как сте с нощния сън? При нас е ужас. Вечер заспива към 8, но повечето пъти след 10-20-30 мин се буди с рев. След това към 1 почва да се буди на всеки час, да мрънкя, да пъшка, мърда, вдига крачета, сумти и не спи просто. Яде в 3 часа, но общо взето до сутринта през половин един час мрънкя. Някои нощи дори изпада в истерия и се налага да го носим.. отделно спи по корем от няколко дни и ми е леко притеснено, но видимо му е комфортно.

# 501
Моят мъж нито се обръща, нито иска да се надига сам. Май го мързи и му е кеф така. В количката основно спи, така че не съм я надигнала. При мен има само 3 степени - прав, легнал и средно, което мисля си е доста надигнато за него още. За ортопед не ходете при Хайвазов. Няма такава пародия. Само споделям.

# 502
При нас даже отново тъкмо го направи,на сън се обърна по корем и веднага вдига главата и се опулва и тръгва в опит за лази.. ако не го хвана на време се събужда за игра..

# 503
Кошчето за новородено още нааай-много месец ще го мъча, моят синковец почти го изпълва, а като го облека с нещо по-обемно съвсем. Летният кош на количката и при нашата е с три варианта за наклон, ще видим дали ще му е интересно да се вози и разглежда. Към момента приспан го слагам в количката за разходка 😀

Нашата педиатърка не ми каза преглед при ортопед на 6 м., а доколкото знам трябва. Вие ще правите ли такъв?

# 504
Да, ходим в Надежда при Фурлакис.

# 505
Аз съм го извеждала няколко пъти с коша за кола към шасито и е доста по-спокоен в него и му е интересно да зяпа. Към края на седмицата го дават хубаво време, така че и аз ще извадя летния кош.

Иначе и аз запазих вече час при Фурлакис за средата на март. Чудих се също дали да запиша и за нефролог, но ще изчакам да говоря с педиатъра, дали ще може да даде заветното направление 😒

Иначе снощи нямаше разлика от даването на АМ. Пак си се буди 3 пъти. Веднъж кошмари, зъби, глад. Миличкият ми Sad мажа го с дентокинд и чакам да ми се обадят от аптеката за прословутата Камилия (че явно много се търси). Дано да го облекчи 🥺

Моят се обръща, но рядко. Трябва да е на кеф. Иначе непрестанно се надига и прави едни мостове, та смяната на памперсче е станала мъка. Фурлакис на прегледа ми каза, че добре правим, че му слагаме гащи, а не памперсче, за да има свободно движение на тазобедрените стави. Е, гащите 3-ка пропускат, та вечер гледам да е с памперсче 4-ка. Сглобихме му столчето за ядене, но може би малко избързахме, та сега му давам пюренца на приставката шезлонг (ползваме столчето на Стоки, което расте с бебето).

Вие как въвеждате нов зеленчук? Чудя се, дали е необходимо първият да е 5 дни или да си действам на 3 дни. Никой от нас няма алергии, за които да знаем. Два дни си правя някакви закуски с елда и просо, току-виж като стане време да хапва каши  да му е познат вкуса 😂  мисля на 6 месец да почна да ги въвеждам към зеленчуковото пюре и да започна да давам и СЗ с плод, ама ще видим как върви.

# 506
Какво е това захранване????? Аз въвеждам на 3 дни и сега при не нашия педитър ми каза, че много неща съм въвела за 3 месечно бебе.

# 507
А аз даже не се и замислям още за захранване 😂... Чак след месец ... сигурно!
Искам да пробвам ЗВБ. Има ли тук опитни мамчета, да споделят опит?

Тенк ю!

# 508
ЗвБ? ПРЕВОДА КАКЪВ Е.

# 509
Абревиатура е - захранване водено от бебето.

Общи условия

Активация на акаунт