Как жените убиват мъжествеността на своите мъже

• 14 859
  • 366
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не знам какви са тези отношение мои-твои,в крайна сметка никой стар човек не заслужава да стои като захвърлен.
Аз поне разсъждавам по този начин.
Само да ти кажа, че от вдигане и обръщане на възрастни хора, особено ако са и тежки, такива хубави смъквания на органи и разтягане на връзки може да се получат.
В една книга четох сравнение между различните манталитети, цитирам по памет:
Ако свекървата има проблем с придвижването, за индийците е нормално снахата да си остане вкъщи и да я обгрижва. А западняците ще предложат да се монтира асансьор.

# 256
  • София
Имам две познати, които си докараха дископатия...
Темата стана твърде потискаща.

# 257
  • София
Тая жертвоготовност е голяма на думи само.

# 258
  • София
В провинцията ще те осъдят, ако лично не се занимаваш. А и често парите са проблем. Както и хората, склонни на такава работа. На Запад я вършат доста източноевропейци. Хайде, в София ще намериш, ами в някое село?

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 10:47 от Cuckoo

# 259
  • София
Жертви няма, жертващи се има.

# 260
В провинцията ще те осъдят, ако лично не се занимаваш. А и често парите са проблем. Както и хората, склонни на такава работа. На Запад я вършат доста източноевропейци. Хайде, в София ще намериш, ами в някое село?
Не, няма да те осъдят, но и няма места, подходящи за тежко болни хора, с адекватни грижи, лечение, отношение, всичко. Затова всеки си носи кръста сам. Иначе във форум е лесно, тук приказките не струват, затова някои ги изсипват на ангро.

# 261
  • София
Слушала съм как еди-кого си "го зарязали", само защото децата му не търчат всеки уикенд.
Да отбележа, че е само "ангро" (en gros) , което означава "НА едро", без "на"

# 262
Като няма места по хосписите или нямаш финансовата възможност, не става дума само за жертвоготовност, а за оцеляване. Кой както може, каквито и да са щетите. За живи хора става дума в крайна сметка, за близките ни.
Няма мъжественост/женственост в тази работа. Мъжът ми беше рамо до рамо с мен, когато водихме моя близка по доктори и се грижихме за нея в последните и седмици. Звънеше и уреждаше и прегледи, понеже в някои моменти просто не смогвах сама, а бяхме буквално само ние двамата на пангара, понеже останалата малка част от семейството ми беше карантинирана. В една болница ни питаха "Абе, деца, няма ли някой възрастен, който да се заеме с тези неща?". Нямаше време за молби, уговорки и размишления кой мъж, кой жена, камо ли на кого ще му се накриви шапката. Никога не ми е изглеждал по-стабилен и мъжествен, знам, че мога да разчитам на него за всичко и той на мен.
Знам за случай, в който мъж отказва на жена си да помогне с местенето на починал човек, понеже не обичал умрели хора. Жалка история.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 11:31 от Welt

# 263
  • София
Знам за случай, в който мъж отказва на жена си да помогне с местенето на починал човек, понеже не обичал умрели хора. Жалка история.
Или отказът на големи, здрави и прави мъже да ходят на погребения, щото...не понасяли. Аз ужасно си падам, голям купон е...
Ето една история,  стига да разбирате СЗ диалект https://severozapad.fenersky.com/archives/164

# 264
Да звъниш и да уреждаш прегледи бива. Смяната на памперси и чистенето рани на лежащо болен затрудняват.

# 265
  • София
Да звъниш и да уреждаш прегледи бива. Смяната на памперси и чистенето рани на лежащо болен затрудняват.
Някои с десетилетия.

# 266
Още помня как се наложи да вдигна голям човек, който нарочно реши да си поседне на земята и да охка. Ами не можах. Звъннах един телефон и дойде една жена, която сама го изправи, защото внезапно той реши, че все пак трябва да стане.
Шансът това да се повтори зависи от толкова много условия, че май е равен на нула.

# 267
Не е по темата, но е важно, затова си позволявам да се отклоня. Баба е в село в Северозападна България, намерихме асистентка от самото село, държавната програма ѝ плаща, води ѝ се трудов стаж, затова желаещи има. 8 часа дневно с нея, разделят си ги, както им е удобно. 
Баща ми и брат му, както и снахите са работещи. Преди това се редуваха, но не можеха да отделят толкова време, а и тя живее в селото и може да реагира веднага като ѝ звънне.
Така че ако имате нуждаещ се, проучете.

# 268
  • София
Така че ако имате нуждаещ се, проучете.
Не е за мен. Но е важно какво качество се получава насреща. Нашите имат една приятелка в село в СИ България -  за такава помощ имало само циганки, тази която я обслужвала, не си давала много зор и след 2 часа сядала да пият кафе.  Не зная дали по държавна програма или й плаща на ръка. А двете й дъщери са в Англия.

# 269
  • По света и у нас
Жените убиват мъжествеността на мъжа, като:
1. ходят на работа и изкарват пари
2. се бият в гърдите, че те могат та могат
3. предлагат да си платят обяда/вечерята в ресторанта, или не дай си боже да му платят вечерята
4. предлагат да го карат (да го шофират)
5. казват му, че е тъп, некадърен, инфантилен, женчо
6. помагат му и му улесняват живота, без той да е поискал дори
7. очакват той да се провали или да не се оправи както трябва
8. злепоставят го пред другите
9. решават му проблемите
10. обличат се и се държат като мъжкарани или прекалено неглижарски
11. ухажват го

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 08:44 от PrimaDonna

Общи условия

Активация на акаунт