С първи шарени листа, сбъдна се и моята мечта ! ~бебеправене 397~

• 37 196
  • 797
  •   1
Отговори
# 465
  • Замък сред облаците
Дарлинг, тия промени в организма се случват едва след като ЧХГ мине няколко хиляди. Иначе баланса на нутриентите в организма ти и киселинността на средата зависи от принципното ти хранене. През бременността просто има по-висок оборот при някои метаболитни процеси и някои нутриенти се харчат повече или по-малко. Няма строго определена зависимост, начина ти на живот има голямо значение. Примерно, здравословното хранене с предимство на зеленчуците и без джънк води до алкална среда. Прекаляването с джънка  пък повишава киселинността неимоверно (говорим тип американците дето никога не ядат друго освен пакетирана храна примерно).

# 466
Дарлинг, Гугъл Grinning Ето първите 3 отговора, които излязоха по темата, включително се споменава, че безразборното тъпчене с кисело е вредно. А това да ти се дояде нещо, което си обичал, не си ял от години и ти е попаднало преди няколко дни е нормално. Вкъщи лютеница не ядем. Виж - отида ли при баба няма празно Wink Но сега като знаеш, че е често срещано да ти се ядат кисели краставички внимавай да не опустошиш няколко буркана Grinning

Скрит текст:
- When a fetus is developing inside the womb, during the second trimester its skeletal system starts developing. For good development, enough calcium has to be transported from the mother's body to the fetal body. To promote this, an acidic environment is necessary which is somewhat lacking in the mother's body, and hence the craving for sour foods.

- Due to early pregnancy response like nausea, vomiting and low appetite, many pregnant women prefer to eat sour or acidic food. But this is not recommended and should be controlled.
Research shows that if the pregnant women take in too much sour food, the proliferation of the embryonic cell and fetus's normal growth and development will be negatively impacted. Even worse, it may cause genetic mutation of the cells. All these may lead to abnormality in the fetus.
If pregnant women have to eat the sour food, it is recommended that they eat the sour fruit or vegetable such as tomato, strawberry, grape, orange. These fruits or vegetable are not only harmless, but are nutritious to the pregnant women.

- Sometimes, women will crave sour foods such as pickles and salty snacks such as potato chips or French fries. This may be your body's way of retaining fluids and replacing sodium lost during your first trimester, during which progesterone levels can lead to losing more sodium in your urine.

# 467
Не правих кръвен , защото беше в началото на Ковид , точно когато забраниха излизанията даже . Добре , че имаме аптека под блока . Заредих се с тестове и правих всеки ден . Не , че са така показателни , но ми стигаше да се успокоя като виждах , че се насищат .
Зацапването дори не го забелязах на бельото , а на хартията във ВЦ . Почти преди всеки Ц , ден , та понякога и два , самия секрет сякаш се променя . При избърсване виждах бледи розови/кафеви следи и бях сигурна , че ще ми дойде … изобщо не предположих , че е имплантация 🤷♀ По нищо не го различих …

# 468
  • Замък сред облаците
Благодаря за полезното инфо, Инферия! Много систематизирано и определено по-полезно от моето лаишко описание Simple Smile

Дарлинг, Гугъл Grinning Ето първите 3 отговора, които излязоха по темата, включително се споменава, че безразборното тъпчене с кисело е вредно. А това да ти се дояде нещо, което си обичал, не си ял от години и ти е попаднало преди няколко дни е нормално. Вкъщи лютеница не ядем. Виж - отида ли при баба няма празно Wink Но сега като знаеш, че е често срещано да ти се ядат кисели краставички внимавай да не опустошиш няколко буркана Grinning

Скрит текст:
- When a fetus is developing inside the womb, during the second trimester its skeletal system starts developing. For good development, enough calcium has to be transported from the mother's body to the fetal body. To promote this, an acidic environment is necessary which is somewhat lacking in the mother's body, and hence the craving for sour foods.

- Due to early pregnancy response like nausea, vomiting and low appetite, many pregnant women prefer to eat sour or acidic food. But this is not recommended and should be controlled.
Research shows that if the pregnant women take in too much sour food, the proliferation of the embryonic cell and fetus's normal growth and development will be negatively impacted. Even worse, it may cause genetic mutation of the cells. All these may lead to abnormality in the fetus.
If pregnant women have to eat the sour food, it is recommended that they eat the sour fruit or vegetable such as tomato, strawberry, grape, orange. These fruits or vegetable are not only harmless, but are nutritious to the pregnant women.

- Sometimes, women will crave sour foods such as pickles and salty snacks such as potato chips or French fries. This may be your body's way of retaining fluids and replacing sodium lost during your first trimester, during which progesterone levels can lead to losing more sodium in your urine.

# 469
Мери, благодаря за отговора! ❤ ами и аз уж отписах, ама вече се чудя дали пък не е станало и кога да направя пак тест.. въпреки че сега съм с 37,4 … вече пети ден я поддържам около/над 37 и просто ще звънна на личната лекарка, въпреки че миналата седмица си правих кръвни изследвания след ковид и всичко беше наред..

# 470
Дейзи , пожелавам ти успех … дано се покаже някоя срамежлива чертичка ❤

И да допълня само , че моя приятелка вече 3 месеца е с нередовен цикъл и закъснения след Ковид … не казвам , че и при теб е така , само споделям за преболедувалите момичета , че е възможно да се отрази 🙂

# 471
  • София
Здравейте, чета ви от известно време и реших да се включа.
Имаме дете на 4г, заченат след 4-5м опити. След много перипетии, проблеми и загуби на близки хора, с ММ успяхме да сме на една вълна и от този месец започваме опити. Не смятам, че съм подготвена психически, но това е естественият развой на събитията и много го искаме.
Стискам палци на всички опитващи и нека скоро всички се похвалим!

# 472
Неизвестна16,добре дошла и дано не се задържиш дълго тук.

Дейзи,дано да е за добро 🙏 имам някакво добро предчувствие.

Моето време за тест/Ц също започна да наближава и усещам как почвам пак да се вторачвам 😡  Но категорично не трябва да се поддавам на предварителни тестове.За щастие нямам налични.Че не знам кога се изчиствам от съдържанието на инжекцията за овулация,съдържаща чхг(?).Не бих искала празни надежди.  Казала съм на ММ да не ми позволява такива мисли 🙄

# 473
Дейзи, стискам палци да се е получило и да видиш прекрасни 2 чертички! Flowers Four Leaf Clover

Неизвестна16, добре дошла и бързо да минаваш в съседната темичка. Flowers Hibiscus

Амира, и при мен обратното броене започна и също ме сърбят ръцете за тест. Аз пък за съжаление имам 2 express test и сутрин тичам бързо до тоалетната, за да не се изкушавам. Grinning

Вчера си получих пъзела, но даже не съм го отворила. Имам да проверявам 90 писмени работи за едно обучение, гледам с това да се залисвам.

# 474
Здравейте момичета! Минавам само да се разпиша, че и този месец няма да съм аз. ConfusedГледаме с надежда към следващия вече.

# 475
Мери, да не би да е за проверител, нас ни бяха побъркали с обученията за проверители. 😁

Неизвестна, добре дошла! То понякога, ако чакаш да се почувстваш готов... може и години да минат. Успех!🍀

# 476
Хера, точно за това е.
Скрит текст:
Записах се за проверител в начален етап. Искат ни по 50 за Математика и по за БЕЛ. Покрай ОРЕС. Покрай карантинираните колеги, ОРЕС и още 2 обучения, съвсем ги бях изоставила. Сега за 3 дни ще трябва да наваксам. Имам напредък.. 36 по БЕЛ и 5 по Математика Grinning

Аа, и на всичкото отгоре съм председател на СИК.
Само до пъзела ми е..

# 477
Мери, доста дини си понесла под мишница, стискам ти палци да успееш да отметнеш работата преди да луднеш. Stuck Out Tongue Closed Eyes
В нашето семейство също има доста учители, включително ММ, та искрено се възхищавам на хора като теб и Хера, които са поели по този път. Wear Mortar Board

Неизвестна, добре дошла и дано и този път ви се случат нещата така бързо като с първото! People Baby

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 14:20 от Fayona

# 478
Fayona, понякога се струпват доста задачи наведнъж, но рядко се оплаквам. Действа ми много зареждащо когато съм продуктивна и ефектът е положителен.
За мой късмет, живеем на село и има къде да си правя "бягството" от психическото напрежение. Трябва да има все пак баланс.
А относно професията - сравнително рано (9-ти клас) открих, че това е "моето нещо". Така се стекоха нещата, че не започнах в ДГ (а много исках), а в училище. Малко време ми трябваше, за да се убедя, че там ми е мястото. Преди да ми направят договора постоянен, се шегувах, че и да ме гонят, няма да си тръгна.

# 479
Последен ъпдейт от мен и спирам да ви занимавам. При все, че 2.5 години правихме първото дете как забременях от раз не ми го побира акъла. Второто ЧХГ днес е 1999... при 570 в понеделник. Пробите са взети с 10 минути разлика. Лееко съмнително покачване има, но на прегледа ще се разбере.

Неизвестна, добре дошла, но не се задържай. 🙂

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 19:31 от fillme

Общи условия

Активация на акаунт