С първи шарени листа, сбъдна се и моята мечта ! ~бебеправене 397~

• 36 892
  • 797
  •   1
Отговори
# 690
AA, много ти благодаря за съветите! Толкова е успокояващо, когато разбереш, че някой друг е минал през същите проблеми 💕 аз съм и без жлъчка - през 2020 ми я отстраниха оперативно, тъй като направих много тежки кризи и се оказа, че имам камъни и е силно възпалена, та точно преди да обявят пандемията минах на лапароскопска операция. Бях си усложнила проблема без да знам с една диета и затова съм много предпазлива сега. За кг - при мен последните месеци нещо много се увеличават и не успявам да сваля, затова реших да опитам с Ипократис. Да мине малко време и ще ви споделя мнение. Неговия режим е доста балансиран.

# 691
  • Замък сред облаците
Inferiya май знаеше доста за храненето без жлъчката, мисля, че нейният мъж е без. Simple Smile

# 692
Ей, това с жлъчката е голяма гадост :/ Относително хубавото е, че ММ не прави кризи, само го наболва от време на време. За това беше спрял всякакви хапчета докато бях на терапия - повечето са мастноразтворими и не му се отразяват добре. Иии от онзи ден пак 1 шепа добавки Simple Smile

Съншайн, ще следя дали си доволна. ММ след операцията с месеци спазваше много стриктна диета и свали безумно, беше почти само на ориз, пиле и ябълки Simple Smile Но после започна да тества кое как му е и си ги върна обратно Simple Smile Тези дни мисля какви крекерчета да му направя, че да не яде боклуци докато е хоум.

Чакайте да ви разсмея, по повод вида, в които сядаме на магарето, че отдавна не съм споделяла моите злепоставящи премеждия Grinning

Скрит текст:
Първия ми преглед беше, когато бях на 20 и уж беше относително по спешност. Оказа се, че не е, ама кой да знае...
Не е много правилно, но при мнооого обилен цикъл на 2ри и 3ти ден спя с тампон. Дали още тогава съм имала ендо само Онзи горе знае.
Та будя с аз една сутрин след доста тежка вечер - сватба, емоции, цял ден не си ял, пиене, а-у. Класика. Отивам аз да пишкам, тръгвам да вадя тампон - няма. Бъркам аз малко по- настоятелно - няма. Махмурлийския ми полу-тийн мозък изпада в паника, повръщах от притеснение, кошмар просто. Отивам аз при АГ (мама я препоръча, каза, че не от най-милите, стара гвардия, ама ще свърши работа за спешен случай). Имам си направление, в него пише "чуждо тяло във вагината". Тя поглежда и се подсмихва "Я да видим, какво ще вадим днес". Качвам се, в цикъл, рошава отдолу, защото ми трепереха ръцете и щях да се осакатя. Гледа тя, гледа - няма. Беше малко разочарована Grinning Явно не съм си сложила вечерта, но на пияна глава кой да помни Grinning
Разказа после как обикновено вади моркови. И след като така мина първия ми преглед някак нямаше как след това да се притеснявам кой знае колко. Щом хора за моркови отиват, аз за едни косми и цикъл ли ще се вайкам Grinning

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 16:38 от Inferiya

# 693
Rayy, нали точно заради това се лекувам. Не мога да произведа сама този хормон и пия хапчета. Моята ендокриноложка е много добър специалист и винаги ми отделя много време и отговаря на всичките ми въпроси. А иначе, може би имам изкривяване тъй като съм лекарска дъщеря и затова вярвам повече на лекарите като експерти. Не искам никого да обидя. А колкото до предния коментар, който доста ме попари - първо беше много груб и второ не беше намясто с "препоръките", които ми даде съответния човек. Може би и защото съм прекалено чувствителна да приемам така навътре нещата.
Стиснати палчета за всички! 💖

Здравейте! Може ли да ми, кажете при кой лекар ходите и в кой град? Благодаря Simple Smile

# 694
Rayy, нали точно заради това се лекувам. Не мога да произведа сама този хормон и пия хапчета. Моята ендокриноложка е много добър специалист и винаги ми отделя много време и отговаря на всичките ми въпроси. А иначе, може би имам изкривяване тъй като съм лекарска дъщеря и затова вярвам повече на лекарите като експерти. Не искам никого да обидя. А колкото до предния коментар, който доста ме попари - първо беше много груб и второ не беше намясто с "препоръките", които ми даде съответния човек. Може би и защото съм прекалено чувствителна да приемам така навътре нещата.
Стиснати палчета за всички! 💖

Здравейте! Може ли да ми, кажете при кой лекар ходите и в кой град? Благодаря Simple Smile

Здравей, в София, д-р Виткина се казва моя ендокринолог. Горещо я препоръчвам, моя приятелка, която е с хиперфункция също ходи при нея и е много доволна. Дано съм помогнала Simple Smile

Inferiya, за живота без жлъчка - и аз в началото бях супер стриктна и свалих, но после пак качих като разширих диетата. Не съм сигурна дали и хормоните не са играли роля още миналата година края. По принцип за след операцията важното е да не се яде мазно, без гъби, яйца и патладжани. Аз не пия никакви лекарства за това и нямам оплаквания. Ще споделям мнение за Ипократис режима - аз си поръчах онлайн режим 85 лв за 3 месеца - имам си профил в сайта му, където има хубави рецепти и оттам мога да му пиша и да задавам въпроси непрекъснато. Решила съм в неделя да се меря (неделя имам свободен ден). Така че, ще поствам ъпдейти по темата. Реших във времето, докато работим по въпроса за бебето с ММ да си помогна с теглото, защото ми тежи и не се чувствам ок. Надявам се да ми помогне и щитовидните хормони да ги вкарам в норма с тази диета.
Стискайте ми палци за успех, момичета!
А аз стискам на всички вас, дано скоро ви се случи чудото и да гушкаме сладки пухкави ангелчета догодина всички! 💖💖💖

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 18:07 от Sunshinegirl84

# 695
Бай дъ уей веднъж като я дъвкахме тая тема,някой спомена за арганово масло,не се сещам сега точно коя беше,ама БОГ ДА Я ПОЖИВИ 😁🥰
От тогава насам,винаги след бръснене се мажа,и на следващия ден пак и нямам проблем пу пу 😂

Ооо я сподели и с нас тази магия с аргановото? Какъв вид и как се процедира с него? Joy

# 696
Може и аз да съм била. Аз използвам арганово масло. Най-често при самото бръснене нанасям. Става и след самото бръснене. От години използвам и не съм имала проблеми със сърбеж и подкожни косъмчета. Разбира се само външно го нанасям

# 697
Инферия 😂😂😂 ...чудя се на теб ли да се смея или на моркова 😅😅
Калестиа моето арганово масло е за коса.Веднага след баня,подсушавам и една капчица размазвам по ръцете и мажа по външната част само.Ето това е,което ползвам за косата от 6-7 години,и за действието в/у нея съм доволна,а вече и за там долу 😁

# 698
Аз лично не бих рискувала с такова. Това за коса рядко е чисто. Даже в повечето случаи не е. Взимам си на Ривана.

# 699
Да,това е смес,но само с натурални масла-арган,земен бадем и ленено семе.Но ми върши работа,и от както го ползвам не съм имала проблем 😁

# 700
Да и аз това се зачудих. Че ми се иска на такова деликатно място да е чисто маслото без примеси. Може би и аз на ривана ще взема.

# 701
Здравейте момичета , не съм от много активно пишещите ,но някои от вас сигурно ме помнят .
Пациент съм на др Шефкетова от август тази година , с пкя съм и ще правим стимулация . Вчера бях на преглед на 3ти ден от мц , и имам цели 2 доминантни фоликула от ляво 22мм ,и от дясно 23мм .(миналият месец имах задържан фоликул 33мм ,но според нея се е махнал с цикъла)
Изписа ми регулон за 21 дни, който от вчера започнах .
Та въпроса ми е това лекарство ще спука ли фоликулите или просто ще спре развитието им и няма да овулирам този месец.
От 3 години се мъча да хвана поне 1 фоликул , а сега са цели 2 и не ми иска да ги изпусна .
Моля за съвет .
Dreamer, имаш задържани фоликули от предния цикъл, предполагам си пуснала кръвни изследвания и си с висок екстрадиол. Обичайно се дава регулон или друго противозачатъчно, за да ги резорбира. Самите задържани фоликули не са качествени, или не се оплождат, или дегенерират после. Та не е сделка да се пробва с тях, според мен. И наздраве, и аз този месец съм със задържани, че ударих екстрадиол като в стимулация... Ако не беше на ден 3 от МЦ, щях да съм супер щастлива, но нйе. За месец или два се чистят ЗФ с лекарства. Освен противозачатъчните, вариант е и ХЗТ. Успех!
Shu34, честито сърчице! Силно да бие до срещата на 4 очи с мама! ❤️

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 00:57 от Danita 14

# 702
Shu34, честито сърчице! Да стои на топло до термин и да се роди здравичко.

По темата за обезкосмяването.
Скрит текст:
Аз се старая преди преглед да съм. Най-неподготвена бях при операцията за ИБМ. Но тогава бях по спешност, не знаех, че съм Б, бях супер изплашена и неадекватна като цяло и никак не ми пукаше, че сестрата ми направи тоалета.
А за прегледа по време на М - първият такъв ми беше преди ЦС и оттогава не се притеснявам въобще когато се наложи. Дават салфетки, нося си мокри кърпи и всичко е точно.

Inferiya, искрено ме рязсмя.

На мен вече ми е 30ти ден. Ако предположим, че О е била на 16тия ден  (прегледа ми беше следобяд), вече имам 1 ден закъснение. Вълнувам се като преди държавен изпит. Нямам никакви ПМС и мисля по обяд да отскоча до Пловдив да си пусна един кръвен. Дали ще излезе в рамките на деня?

# 703
Мери, би трябвало да излезе още днес. Стискам палци Simple Smile

# 704
Shu34, честито сърчице! Да стои на топло до термин и да се роди здравичко.

По темата за обезкосмяването.
Скрит текст:
Аз се старая преди преглед да съм. Най-неподготвена бях при операцията за ИБМ. Но тогава бях по спешност, не знаех, че съм Б, бях супер изплашена и неадекватна като цяло и никак не ми пукаше, че сестрата ми направи тоалета.
А за прегледа по време на М - първият такъв ми беше преди ЦС и оттогава не се притеснявам въобще когато се наложи. Дават салфетки, нося си мокри кърпи и всичко е точно.

Inferiya, искрено ме рязсмя.

На мен вече ми е 30ти ден. Ако предположим, че О е била на 16тия ден  (прегледа ми беше следобяд), вече имам 1 ден закъснение. Вълнувам се като преди държавен изпит. Нямам никакви ПМС и мисля по обяд да отскоча до Пловдив да си пусна един кръвен. Дали ще излезе в рамките на деня?

Благодаря ! Purple Heart

Да съм повлякла крак, моят тест с двете чертички го видях на първи ден закъснение ! Преди 6 седмици и малко.... пращам ти позитивна енергия и ти желая да ги видиш ! Опитай ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт