Донорски яйцеклетки

• 15 904
  • 97
  •   1
Отговори
# 90
Отпадна, една донорка може да дари 5 пъти 🤔 не се следи колко са живородените

Здравейте, имате ли информация дали е отпаднал лимита за брой живородени деца от донор на сперматозоиди/яйцеклетки,по принцип е 5, но бях чувала, че може да се е променил ?

# 91
Здравейте, бихте ли споделили какво означава "дублаж"? И по същество какво задавате Вие като желания и по Вашите желания ли се търси донорка?

В чужбина ли? Възможно е сигурно, но нямам представа.
На мен ми се падна украинка, с чиято яйцеклетка успях и бяхме поръчали "дублаж" от аржентинка, но не стигнахме до нея. От испанската банка дойдоха, а в Испания живеят и българи, но дали стават донори там - нямам идея.

# 92
  • София
Дублаж означава втори пакет в случая. Идеята беше да имаме резервен пакет при неуспех. Не 1 голям, а 2 малки пакети взехме от различни донорки, за да избегнем евентуален скрит проблем с яйцеклетките само от 1 донорка.
Ние нищо не сме задавали. Попълнихме въпросник с нашите антропологични данни и заедно с лекарката попълнихме желаните антропологични данни на жената - ръст, тегло, кръвна група, цвят на кожа, коса, очи, образование, налични родени деца и подобни. Лекуващият лекар и консултантът от банката правят финалния избор. Търси се максимално съвпадение с белезите на родителите, особено между донорката и майката,

# 93
Като заплащане, заплатихте ли и втория Пакет? И колко броя Я включват "малките" пакети и колко броя Я са "големите"? И в крайна сметка кой може да "даде гаранция", че от n броя замразени, ще се размразят същия брой ако ембриолозите са читави и само от тях ли зависи?
Може ли да споделите с коя банка "работихте"?
И знаете ли дали самите банки правят проверка на клиниките/лекарите, които работят с тях?

Дублаж означава втори пакет в случая. Идеята беше да имаме резервен пакет при неуспех. Не 1 голям, а 2 малки пакети взехме от различни донорки, за да избегнем евентуален скрит проблем с яйцеклетките само от 1 донорка.
Ние нищо не сме задавали. Попълнихме въпросник с нашите антропологични данни и заедно с лекарката попълнихме желаните антропологични данни на жената - ръст, тегло, кръвна група, цвят на кожа, коса, очи, образование, налични родени деца и подобни. Лекуващият лекар и консултантът от банката правят финалния избор. Търси се максимално съвпадение с белезите на родителите, особено между донорката и майката,

# 94
  • София
Заплатих и двата пакета, но после ми възстановиха парите за неизползвания.
Голям пакет е 8-9 броя, малък е 4-5.
Гаранции няма. Ако не се оплоди нито 1 яйцеклетка от пакет, тогава ми бяха казали, че дават нов на 50% отстъпка, но не знам дали зависи от банката, от болницата или от друго. Не стигнах до такава ситуация. Никой нищо не може да обещае. Има жени, които забременяват от раз и такива с по 7-8 донорски пакета неуспешни.
Лекарите не са богове, нито врачки. Правят всичко възможно, после не зависи от тях.
Аз ползвах Овобанк.
Дали банките проверяват не знам, но има логика, защото сключват договори, а аз съм юрист и не бих сключила договор с някого, без да имам определени изисквания към него. Вероятно следят успеваемостта на клиниката, за д не наруши и техния (на банката) имидж. Нямам представа. Вече тези неща са ми назад във времето, а паметта има свойство да замъглява преминалите трудности назад във времето.

Успех!

# 95
Здравейте, на база на какво се търси съвместимост? (Изключвам визуално)

А и да заведе, може да не са съвместими  двете...

# 96
  • София
Няма друга база, защото за ДЯ няма зависимост като за органите. Единствено е добре кръвната група да съвпада с тази на единия от двойката, но някои лекари отричат и това.

# 97
Здравейте! На 35 ми казаха, че вече съм изчерпан ЯР. След като преминах през всякакви изследвания (вкл. и генетични) се оказа, че конкретна причина няма и всичко ми е наред.  Вероятно съм се родила с по-малко на брой яцеклетки. Още тогава АМХ беше под 1 и шансове особено за изваждане на яцеклетка не ми даваха. Не се отказах да пробвам и след 3 години ходене по клиниките в България реших да отида на преглед в чужбина. Доста се рових и намерих клиника, която се занимава предимно с жени с изчерпан ЯР и в по напреднала възраст дори. След като отидох ми предложиха процедура със стволови клетки, както и екзозом. Идеята на тази терапия беше да се активират яцеклетките, които са останали. Подложих се на терапията след 3 месеца, защото сумата беше доста висока и ни отне време да намерим средсва. След това трябваше да ходя на прегледи, за да се види има ли раздвижване, като до 6 месеца ми казаха, че ще се види дали терапията дава резултат. Продължих да ходя в БГ на прегледи, но както и преди все имаше по 1 фоликулче. За 6 години само 2 пъти стигнах до пункция, но за съжаление 1-я път яцеклетката се оказа некачествена, а 2-рия беше куха. Продължих  да се боря, но тъй като вече съм на 41 реших, че няма време повече за отлагане и колкото да не ми се иска с донорски подадох документи  в клиниката, в която ходя. За съжаление ми казаха, че може да мине 1 година, докато чакам за донор, но ако намеря жена, която е готова да дари яцеклетки няма да чакам изобщо. Лекарят каза, че със свежи яцеклетки било по-добре.      Молбата ми е ако има някой, който би желал да дари, нека ми пише. Разбира се няма да е безвъзмездно.Благодаря!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:31 от Galimera1

Общи условия

Активация на акаунт