ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 477
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Момичета, имам въпрос аз, по-скоро към кърмещите. Бях чела някъде, че надвечер количеството кърма е по-малко, отколкото сутрин, незнам колко е вярно. От няколко вечери малкия заспиваше адски трудно, сучеше на често и доста неспокойно. Снощи се събуди, хапна малко и заспа, обаче едната ми гърда остана препълнена. Реших да се цедя и млякото, което събрах (около 70мл)запазих в шише в хладилника. Тази вечер след баня му дадох да суче, уж се наяде, опитваше се да заспи, пак не успяваше. Реших да му дам снощната кърма от шишето, изпи около половината и заспа веднага. Та се чудя дали е възможно наистина вечер да му е малко и затова да заспива трудно. 🙄
Смятам, че е възможно това да е причината, но и същевременно е нормално.
И Йоанка сега, и каката преди вечер сучеха доста на често.

Даже не знам как си успяла да изцедиш толкова. 😃 Вечер се чувствам мега пресъхнала. 😄 (за сметка на нощното будене, когато пък преливам.. 😃)

# 301
Не знам, трябва наистина да преливам, че да изцедя. Ей сега пак съм така,дори блузата ми е прогизнала, той спи още. И все пак според теб как да процедирам вечер, едва ли ще мога всеки път да цедя. Спомням си и с баткото имах такива случаи, но не помня как съм действала, само че на около 4 м запопнах да му давам вечер АМ след баня, което за сега не ми се иска да правя..

# 302
  • САЩ
Моника, Яренце, аз също имам усещането че вечер имам най-малко кърма, а към 3-4 през нощта най-много. Нормално е, тогава произвеждаме най-много пролактин. Но честно казано не съм цедила вечер и не съм сигурна, няма как да знаем със сигурност ако не цедим. И моето бебе вечер е най-кисело, но не мисля че е от липса на кърма.

# 303
  • София
Monika, принципно колкото по-малко/рядко цедиш, толкова по-бързо ще влязат нещата в час.

Ако са ти много пълни гърдите, цеди по съвсем малко, до облекчаване. С тенденция да намаляваш количеството.
Ако само мокри по малко и можеш да търпиш (нямаш бучки, не те боли), то стискай зъби. 😃

Всяка външна намеса (помпа/АМ) "обърква" гърдите какво да произвеждат- съответно повече или по-малко.

*аз така и не извадих моята помпа този път. Оставила съм Йоана да се оправя сама, за да може да си регулира точното количество- не повече, не по-малко. 😃
Горе долу 2 пъти на ден (преди обяд и вечер) е нон стоп на гърда, а нощем докато се събуди за ядене усещам тежест, но леко. И мокрото е доста малко.

# 304
Моето е нон стоп на гърда след 4 30 до към 6 сутринта. Ама я кърмя легнала и спя. Ако вземе да грухти, сядам в леглото да я оригна. Също и надвечер преди лягане се застоява повече. Това, че вечер намаля млякото няма значение. Ако бебето е сукало по-малко, след час-два ще се събуди да си цока пак.

# 305
На мен не ми пречи, че тека вечер, нито, че ще иска след час да суче. Мен ме притеснява това, че просто не може да заспи, плаче и тотално отказва да суче, за да стимулира по някакъв начин. Просто като види, че не му тече явно както трябва се опъва назад и изпада с истерия😀

# 306
Моника, моят батко беше така. Явно мъжете са такива 😂😂😂 Момичетата са по-упорити и търпеливи поне при мен и сучат. А баткото искаше да си отвори устата и да му се излее едно количество, а той да гълта. Борихме се 6 месеца и в крайна сметка не успях повече да го кърмя, явно съм допуснала грешка някъде 🙄

# 307
При нас нещо се случи след ваксината миналата седмица. Първо като се прибрахме не можеше да засуче. След това два дни почти само спеше и на 4-я ден изака слузесто ако с кървави нишки. Реших , че е от гърдата ми, защото ме болеше едната от трудното засукване , но за всеки случай спрях всичко млечно,понеже няма промяна вчера спрях и кафе и шоколад, всичко с консерванти, цитруси,ядки.Общо взето съм на варен картоф, свинско и пилешко. Днес ще го водя при педиатърката, защото съм много притеснена .Според нея няма връзка ваксината, а по-скоро съм прекалила с млечните.Всеки памперс отварям с голям страх какво ще има вътре.

# 308
Да, те винаги така казват. Ваксините никога не са причината!
100% многото сън и отказът на мляко е от ваксината. Дано е вече добре бебенцето и кървавите нишки са били еднократно. Знам от един педиатър, че ваксините съдържат белтъчини, които са непознати за бебешкия организъм и по принцип се вкарват със захранването, той препоръчва ваксиниране след първата годинка.
Ще ми бъде интересно да споделиш какво е казала вашата педиатърка.

(Само да споделя веднъж с голямото дете видях такова нещо в памперса и си изкарах акъла, но като разгледах внимателно се оказа червена власинка.)

При нас нещо се случи след ваксината миналата седмица. Първо като се прибрахме не можеше да засуче. След това два дни почти само спеше и на 4-я ден изака слузесто ако с кървави нишки. Реших , че е от гърдата ми, защото ме болеше едната от трудното засукване , но за всеки случай спрях всичко млечно,понеже няма промяна вчера спрях и кафе и шоколад, всичко с консерванти, цитруси,ядки.Общо взето съм на варен картоф, свинско и пилешко. Днес ще го водя при педиатърката, защото съм много притеснена .Според нея няма връзка ваксината, а по-скоро съм прекалила с млечните.Всеки памперс отварям с голям страх какво ще има вътре.

# 309
Момичета, с какво почиствате ушите на бебетата?

# 310
Аз, както ми показа педиатърката, леко овлажнявам клечка за уши с физиологичен разтвор и тогава почиствам внимателно.

# 311
След баня с клечка, в ушето бъркам, ако се вижда нещо. Все още са му чистички и не го тормозя излишно.

# 312
Според нея е от млечните продукти. Обясних й , че не за първи път пия мляко . Всеки ден пия чаша мляко и хапвам сирене . Според нея е от това. Каза ми , че при бебетата на ам е лесно просто сменят млякото , на понеже е на кърма е по-сложно. Трябва да мина на диета. Всяко ако е с кървави жилки. Каза чак в края на седмицата да очаквам подобрение . Изписа ни Линекс бейби и пусна микробиология на акото.И според нас е от ваксините. Надявам се да се оправи.

# 313
Според нея е от млечните продукти. Обясних й , че не за първи път пия мляко . Всеки ден пия чаша мляко и хапвам сирене . Според нея е от това. Каза ми , че при бебетата на ам е лесно просто сменят млякото , на понеже е на кърма е по-сложно. Трябва да мина на диета. Всяко ако е с кървави жилки. Каза чак в края на седмицата да очаквам подобрение . Изписа ни Линекс бейби и пусна микробиология на акото.И според нас е от ваксините. Надявам се да се оправи.

Мн странно..

В една от лекциите си Ася Демирева споделя че по време на кърмене няма забранени храни, а ограничени количества само.

# 314

Мн странно..

В една от лекциите си Ася Демирева споделя че по време на кърмене няма забранени храни, а ограничени количества само.
Именно и аз така знам и от книгата на Хедра и от лекциите на Ася. Била съм прекалила с млечните . Ама една чаша мляко и 100 -200 гр сирене не мисля, че е прекалено. Не знам и аз. Сега съм на диета и дано се повлияе . Не ми се иска да спирам с кърменето. Толкова добре вървеше. Нямах възможността да кърмя дъщеря си и сега имах втори шанс да опитам дано всичко е наред и не се налага.

Общи условия

Активация на акаунт