Различни мнения относно отношенията с родители

• 11 203
  • 251
  •   1
Отговори
# 165
  • France
Който иска, да взима малцинството от маАлата за пример. Аз не искам.
Сексуалният живот е отговорност. Може би твърде голяма за 15-16 годишните. Особено с новите технологии. Има опасност от ривендж порн, намкво си шейминг и тн. Имах съученички, които си направиха сефтето просто за да си мине по реда. На бързо, на купон, със случаен партньор. Години по-късно са признавали, че съжаляват за тази им прибързаност.

# 166
  • Пловдив

Янтра, а каква е причината да не искаш синовете ти да водят гаджета у вас?
Като за начало - тримата сина имат обща спалня.

# 167
Малцинствата ги оставете, там проблемите са други, и най вече ще дойдат когато спрат да бъдат малцинства. Но много сериозно бих се притеснил, ако децата ми не проявяват никакъв интерес към общуване на живо с техни връстници, от техния или другия пол. Тийнейджърска възраст е точно за тази цел, ако има пропуски, после по трудно или е невъзможно да се наваксат.
Понеже имам и много примери, движил съм се и в геймърски среди на времето, много си останаха такива- игрите, чи...ите, жените меркантилни, на някои държавата им крива и така си я карат и на 40.

# 168
  • France
И приравняваш общуването със секса? Интересно...

# 169
Вдяваш ли изобщо какво пиша?

# 170
  • France
Какво подразбираш под общуване на живо?

# 171
Честито, февър. Лека бременност и успешно раждане.

# 172
Не виртуално, с реални хора, с компании, да и с гаджета. Това в диапазона 16-20. Щото съм се нагледал и на такива- учи мама, няма да се занимаваш с друго. После се почва- хайде бе, мама, кога ще си намериш приятел/на, кога ще имаме внуци...

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 18:45 от rf22

# 173
  • France
И коя от нас отрича това? Thinking

# 174
По мое време, почти всички между 16-18г срещнахме първите си любови и съответно секса не беше мираж ( съученици и приятели). Повечето създадохме семейства преди да навършим 30.
"Бройки" е груба дума, но по - добре опит преди да създадеш семейство, от колкото после!
Никой родител не осигурява терен за секс! Но аз не мога да се правя на разсеяна..От моите тийн години знам, че "забранявам ти",  не значи нищо!
Познавам родители, които са заявили " С момиче ще ни запознаеш само ако ще се жените"
Предпочитам да участвам в живота му, то всеки етап ни е урок и опознаване.
Не казвам, че е правилно..

# 175
Също съм на мнение, че опитът с различни хора и характери е важен преди създаването на семейство. Не бих го посъветвала да се жени преди 30 г. То, не, че ще ме пита, ама, ако ме пита, де.....

# 176
  • София
Кой е казал, че не е нужен опит?
Но пък защо трябва да е на 16 и мама да постила и пере чаршафите.
18-19 е достатъчно зряла за секс възраст. Пък за опита в леглото човек има поне 40-50 г. напред.

# 177
Разбира се, че не на 16....принципно говоря.

# 178
  • София
Всички знаем какво правят, но сра̀ма да имат. Сори.

# 179
Ние навремето не сме правили секс по на 16-17, нито в детските ни стаи. Децата ни също (тези, които са вече над тази възраст) също не са започнали на 16. Не разбирам този зор да се бърза, че и родителите активно да подпомагат и подкрепят процеса.
Февър, ти си по-млада от мен, ние масово правехме секс на по 16-17 години. Имах съченички даже и на 15 започнаха. Аз държах децата ми да правят безопасен секс, то си беше ясно, че ще правят, пък на кой когато му дойде времето. Дъщеря ми беше за пръв път с момче на 18 г. и май беше почти последна в класа им (елитна езикова гимназия). Синът не сподели, но подозирам, че и той на около 18. Така че това, че съм им дала тази свобода в никакъв случай не им е повлияло в отрицателна посока. Предпочитах да не си забравям главата в пясъка като други родители. Най-добрата приятелка на дъщеря ми в 12 клас всеки уикенд ходеше у гаджето си с преспиване. Обаче баща ѝ питал майката: "Смяташ ли, че те правят нещо?", на което жената много се смяла. И което не им попречи да си завършат университети в други градове и едва тогава се ожениха.
Масово родителите не знаят или предпочитат да не знаят какво правят децата им. Наскоро 12-годишно момиче ми сподели, че вече прави секс. Българче, единствено дете, от нормално семейство.

Общи условия

Активация на акаунт