Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Ноември 2021 (Тема 16)

• 73 070
  • 712
  •   1
Отговори
# 465
  • София
G&B, много сте хубави!

За естетиката на българина, мен ме побърква това, че нямаме концепция за сходство - всяко нещо е различно, като кръпки са сградите, както и Савова отбеляза, входовете, вратите. Кръпки и то грозни, а не арт пачуърк. Не знам кой така ни е счупил - комунизмът ли да оцеляваш на семейно ниво капсулиран, не знам... Гледам стари къщи, шевиците ни, имали сме усет за красиво, дяволите го взели... Ама сега нещо не си се получава, освен тук-таме единични избухвания, които пак стоят нелепо на грозотията наоколо.

# 466
Участието на ниво индивид е важно но и на ниво управа не е за подценяване.
Вчера в новините даваха как изглеждат запалените коледни  светлини в Париж. Магни също назад показа украсата в Малта. Доплаква ми се. Тук сме трето качество хора и видиш ли трябва да се радваме на минималните усилия, които прави столична община за празничната атмосфера на града. Визирам опърпани, наметкани гирлянди, светещи украси с наполовина изгорели лед светлинки, кич...

# 467
Винаги ми е мъчно и тъжно, когато се коментира негативното у нас, сякаш в т.нар.нормални държави няма мръсотия и грозота. За личната хигиена и навици на местните също има какво да се желае...добре че покрай пандемията се понаучиха да си мият ръцете. Grinning

За всичко се оправдаме с половинвековното турско иго и с комунизма.

# 468
  • София
Във всички държави има гета  където е ужасно, има и неприятни и мръсни хора, но определено в повечето големи европейски градове е по- приятно, отколкото в София и в останалите големи бг градове. Няма защо да се лъжем. Проблемът е комплексен. Поведение на хора и липса на управление и корупция.
Това съм го гледала в Азия. Хотели 5 звезди, прекрасна природа, а липса на канализация и почистване.

# 469
  • На острова
И в Лондон е мега мръсно и боклуци се въргалят навсякъде.

G&B, честита да си ❤ Прекрасни младежи!

# 470
Да са живи и здрави и обичани, уважавани всички дами с рожденни дни!
Ех чистота, инфраструктура, поведение…винаги ми идва на ум история, която зная от приятелка. Вървят майка и дете. Ядат банани. Детето си изяжда банана и хвърля обелката на земята. Майката си изяжда банана, подава обелката на детето, то я пуска на земята. Приятелката ми каза, че й идвало да я спре и да и каже: Изтървахте нещо… та и на мен все така ми иде…

Иначе аз правя кичури , леко изсветляване 1 път в годината. Цветът ми е естествен. Последните бяха по различна технология и не ми харесват толкова.

Предните бяха по-красиви

# 471
Винаги ми е мъчно и тъжно, когато се коментира негативното у нас, сякаш в т.нар.нормални държави няма мръсотия и грозота. За личната хигиена и навици на местните също има какво да се желае...добре че покрай пандемията се понаучиха да си мият ръцете. Grinning
И мен, чужденците не са по малки мърлячи от нас, при нас друг е проблема.......не ми се разправяше една случка по един проект дойдоха холандци в морския ни град да снимат боклуци, защото им казали, че България е много мръсна. Два часа обикалях с тях да заснемат нещо, то на пристанище ходихме, то поискаха малките населени места около града да разгледаме. Отчаяха се, че материал не намериха. Накрая се зарадваха на една сезалова лента, вплетена в щъркелово гнездо.
За миенето на ръце е вярно, тръгвяме да обядваме с едни англичани и аз търся къде да си измием ръцете, защото бяхме обикаляли, те си седнаха на масата и си ядоха с ръце дори и хич не им дремеше.
Над нас живеят руснаци, ако щете вярвайте на балкона си намирах сноп косми, ежедневна дамска превръзка, за фасовете си е ясно, дори не ми се спомнават. Оплаках се на домоуправителя... да видим до кога.

# 472
MarietaYo, на втората снимка много ми харесва косата ти! Имам същият цвят на естествената ми коса и ми даде идея за кичурите. Отдавна го мисля, но все не се решавам. Simple Smile

Агент, страхотна прическа и цвят! И пуловер! Wink Кашмирът, мерино-то и вълнените смеси надушвам и на снимка. Stuck Out Tongue Winking Eye А и цветът му отива на косата и тена на лицето ти.
Скрит текст:
Докарах победен цвят като на Агент при последното си боядисване. Innocent Беше ми писнало от тониране, смесване и какви ли не бои, и марки. Винаги ми се получава по-тъмно от желаното и с един червен или жълт подтон. Желаният цвят идва след поне десетина измивания и точно когато го постигна, корените вече за ново боядисване. И пак същата история.
При последното чудене каква боя да купя и на коя марка да заложа за сетен път, мернах добрата стара Арома Колор. Винаги пренебрежително съм я подминавала. Този път се спрях и разгледах подробно цветовете.
Гледам "лешник". Open Mouth Онзи стар лешник, с който се боядисвах преди повече от 20 години и цветът, който никога повече не успях да докарам.
Ами, купих я. "Мечка страх, мене не" и се намазах. И стана! Онзи стар "млад лешник"Relieved с нюанси на сивеещо, зеленикаво и опушено на места, и основа в светъл и мек цвят. Без омразното жълто и черевенещо. Боята е хубава като качество, косата ми става лъскава и жива, маската за след боядисваното също е добра. А бе за 3 лв. и постигнат желан резултат е направо брилянтна! Smile Какво повече да иска човек от една боя?! Smile

Добавям.
Откраднах линка от друга тема, но ми се ще да го споделя и тук. Пасва на темата, само дето възрастта не отговаря, но и нас това чака. Wink
Една страхотна "бабичка-разбойничка"! Жестока е и ме изкефи максимално! Relieved Искам като порасна да съм като нея! Heart Eyes
https://www.highviewart.com/moda/63-godishna-dama-koyato-sluchay … 0omX-rpWL1ZDrU7Yk

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 17:04 от Sysly

# 473
И в Лондон е мега мръсно и боклуци се въргалят навсякъде.

G&B, честита да си ❤ Прекрасни младежи!
Точно вчера си мислех колко е красив Лондон украсен с коледната украса и как ми се ходи на коледен пазар там. Много се мърси и там, но глобите са солени и се чисти постоянно.

Мариета, леките вълни в косата и цвета е много нежен и при теб.

# 474
Лондон е всичко друго, но не и Англия. Тук са събрани от цял свят и май местните вече са малцинство. И въпреки това не знам къде я виждате тази мръсотия? До сега не съм видяла някой да си хвърля боклука от прозореца. Боклука тук е петък и събота вечер като излезнат да се напият, но през другото време трудно би видяла боклук, освен ако не живееш в някое гето.
Живея в съвсем нормален квартал и първото нещо което забеляза майка ми като дойде е колко е чисто и подредено и как входа и коридора в блока ни е винаги чист и поддържан.

# 475
  • пустинята Гоби
И нашият блок е подреден и спретнат, и улицата ни се чисти всеки ден, ама цял ден чета, колко е мръсна София и какви мизерници сме българите. Че има какво да се желае, има, но в никакъв случай хората не са виновни. Да не говорим в Лондон колко българи има и то не от най-големите интелектуалци на страната. Но както и да е, любим град, ще идвам скоро пак на гости.

# 476
В София само като видя и вдишам мръсния въздух, всичко останало няма значение.

# 477
G&B, страхотни синове си родила и отгледала, но и майка им държи много достойно фронта!
Ако усещаш нужда от момиченце да ти пратя моето Wink

MarietaYo - много ефектна коса! И на мен ми допадна повече стилицията на вълни. За съжаление на моята глава всякакви "кичури" изглеждат ужасно зле, но на теб ти стоят чудно!

Благодаря за комплиментите, но да бъдем реалисти - косата ми няма да изглежда точно така, когато препускам за поредната задача във всекидневието и се опитвам да я омотая на кок полумокра. Но е хубаво да знаеш, че като те пипне и понакъдри префесионалист все още изглеждаш полуприлично Wink

О, Агент, много, много добре. Ако това е междинен цвят, то каква е крайната ти цел?
Крайната ми цел е да докарам корените и лоулайтите до ниво 7, а хайлайтите до 8. Бях разписвала май в тази тема теориите си защо позавяхнал тен на 40++ има нужда от топъл оттенък в косата, и ви бях позаляла и със снимки, та няма да ви отегчавам за пореден път.

Агент, страхотна прическа и цвят! И пуловер! Wink Кашмирът, мериното и вълнените смеси надушвам и на снимка. Stuck Out Tongue Winking Eye А и цветът му отива на косата и тена на лицето ти.
Скрит текст:
Докарах победен цвят като на Агент при последното си боядисване. Innocent Беше ми писнало от тониране, смесване и какви ли не бои, и марки. Винаги ми се получава по-тъмно от желаното и с един червен или жълт подтон. Желаният цвят идва след поне десетина измивания и точно когато го постигна, корените вече за ново боядисване. И пак същата история.
При последното чудене каква боя да купя и на коя марка за заложа сетен път, мернах добрата стара Арома Колор. Винаги пренебрежително съм я подминавала. Този път се спрях и разгледах подробно цветовете.
Гледам "лешник". Open Mouth Онзи стар лешник, с който се боядисвах преди повече от 20 години и цветът, който никога повече не успях да докарам.
Ами, купих я. "Мечка страх, мене не" и се намазах. И стана! Онзи стар "млад лешник"Relieved с нюанси на сивеещо, зеленикаво и опушено на места, и основа в светъл и мек цвят. Без омразното жълто и черевенещо. Боята е хубава като качество, косата ми става лъскава и жива, маската за след боядисваното също е добра. А бе за 3 лв. и постигнат желан резултат е направо брилянтна! Smile Какво повече да иска човек от една боя?! Smile
Wink Мерси, и аз си го харесвам! Прост кашмирен пуловер, дънки и шал ми е униформа.
Имам същият проблем с боядисването - косата ми е високопорьозна и става винаги много по-тъмна от желаното. А Бабет е страхотна!

Навремето имах шеф чужденец. Та той казваше "Странно племе сте това българите. Като индивиди сте страхотни   - интелигентни, начетени,  широкоскроени, да му е драго на човек да общува с вас... Но като общество никакви ви няма - нямате усет за социум и социална ангажираност и отговорност. "
Та така, тогава спорех с него по въпроса, даже Левски привеждах за пример; сега от дистанцията на времето и понатрупани наблюдения върху други социуми му признавам, че е доста прав.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 19:06 от Agent Provocateur

# 478
Навремето имах шеф чужденец. Та той казваше "Странно племе сте това българите. Като индивиди сте страхотни   - интелигентни, начетени,  широкоскроени, да му е драго на човек да общува с вас... Но като общество никакви ви няма - нямате усет за социум и социална ангажираност и отговорност. "
Та така, тогава спорех с него по въпроса, даже Левски привеждах за пример; сега от дистанцията на времето и понатрупани наблюдения върху други социуми му признавам, че е донякъде прав.
Да и според мен е напълно прав...няма ни като общество, като социална ангажираност и отговорност. Иначе не си ги давам българите и за сто чужденци наредени пред мен!

# 479
Ей сега по Нова говори някакъв професор и каза, че разликата се усеща още като мине сухопътната ни граница и призова да се направи нещо, за да не се срамува от преминаващите чужденци.

Общи условия

Активация на акаунт