Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Ноември 2021 (Тема 16)

• 72 152
  • 712
  •   1
Отговори
# 540
Савова, камъчета ли виждам или очилата ми са за смяна отново? Joy
Отпусни се бе момиче, няма лошо понякога и гротескно да изглеждаме. Акцентът е на “понякога” Stuck Out Tongue Winking Eye

# 541
Вдъхновение се черпи от всичко. Аз за мАникюр преравям Пинтрест да намеря идея. Винаги отивах подготвена. Един от най-идейните ми е бил вдъхновен например от първите лично отгледани огромни смокини Simple Smile

Маникюристката ми е художничка и само й трябваше идеята.
Друг път е въпрос на настроение. Винаги правех детайл.
Аз обичам едри пръстени. Един но забележим. Един път бях с един с водно конче. И тя ми го претвори в маникюр. Уникално. Не съм правила снимки обаче.

Тук се снимах в Мадрид, в банята в хотела Simple Smile, за да й изпратя снимка на блуза, която си купих същия ден, точно като маникюра, който ми беше спретнала ден по-рано.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 15:56 от MarietaYo

# 542
Няма камъчета, оптична измама от възглавницата е.
На работа имаме един хирург австриец. Невероятен пич е. Един ден си говорехме за нещо и някой го пита дали има татуировки или пиърсинг и той каза нещо от сорта на “ Ти като имаш Ферари, лепиш ли му някакви лепенки ?”. Един вид искаше да каже че изглежда достатъчно добре и няма нужда от такива неща.
Подсъзнателно винаги съм била на този принцип когато стане въпрос за нокти. Просто нямам нужда от декорации. Достатъчен ми е един червен лак и дори мъже са не питали какъв е този лак Joy .

# 543

Зимно време наблягам на вариациите на червеното и декорация на един нокът, но понякога ми се иска и шаренийка като на снимката.

# 544
Един ден си говорехме за нещо и някой го пита дали има татуировки или пиърсинг и той каза нещо от сорта на “ Ти като имаш Ферари, лепиш ли му някакви лепенки ?”.
Сега остана да си признаем колко от нас се чувстват като Ферари. Simple Smile

# 545
Савова, за маникюра сме на едно мнение на 100 процента.
Магни, не аз нямам желание за бягство и искам да съм внимателно подбрана...за мене си, за другите може и да не изглеждам така...
Савова, точно, не чувствам потребност от декорации по ноктите, камъчета особено абсурд....достатъчен ми е един едноцветен лак!
Дълги години ползвах ОПИ, но последните години страшно го развалиха, особено четките.
Последния ми лак е ПУПА, топа също. Много съм доволна, издържа дълго.

Не се чувствам като Ферари! Wink

# 546
Аз както вече нееднократно съм казвала, съм абсолютно категорична че не бива да поставяме всичко в рамки. Дори и да престъпим добрият вкус, няма нищо лошо понякога да сме извън него. За разнообразие и с мярка. Чизмите, минижупа, късите шорти, орловите нокти и всичко що определяме като липса на добра преценка за стилен вид, са понякога приятно бягство от самите нас. С две думи, не ви ли е скучно винаги да сте внимателно подбрани и организирани - не съм сигурна, че последната дума изрязава това, което се опитвам да кажа, но не се сещам за друга по-ясна 😂

Аз пък те разбрах, Магни Sparkling Heart ! Нищо лошо няма да излезеш от коловоза който следваме. След като е измислено, за хората е направено. Пробва се, и тогава или се харесваш или не! Никой не те кара насила да облечеш или обуеш нещо. Щом ти харесва пък със сигурност идва момент, в който ти писва от дадено нещо и искаш да го скриеш в миша дупка и да преминеш на друга вълна било то от новата мода или от ретро годините.

Преди 5 - 6 години, когато ходих с гел лак естествено, че съм си слагала декорации.
Скрит текст:

През всякакви форми съм минала, като дори и тези на Копче и бих казала, че бяха доста удобни при захват

Алпеса, много нежно предложение!

Аз пък не мога да нося пръстени. Първо, никога не съм си харесвала ръцете, вечно сухи и като форма ме дразнят - грубовати и кокалести. И широко, средно кокалче в комбинация с  малка обиколка на фалангата в основата. И всеки пръстен ми се върти или не може да премине през кокалчето.
Отново на 6-ца за Савова - прекрасна длан!

# 547
Аз нещо не схванах спора с лаковете..)
Ама и грам не се впечатлявам кой какво си слага на ноктите и дали ги носи дълги като граблива прица, или къси за удобство.
Аз съм от вторите. Ползвам много ръцете, често в тежък физически труд, та няма как да ги държа дълги. Харесвам класиката (червено, нуд, бордо, лятото - корал, диня) и най-вече удобството. Неонови, шарени или лъскави и накичени не ми допадат, но пък съм виждала ярки и пъстри дами, на които много им отиват. Радват ме поддържаните нокти - независимо дали са с лак или без.

# 548
  • София
И аз съм от феновете на един цвят на ноктите. Искам да имам дълги, ама няма да ми се получи в този живот. Но избухвам с глитър, тъмни цветове и други чудеса. Обожавам тъмни нокти, но се кефя и на нюд цветовете.

# 549
  • Бургас
Има жени/хора/ на които им отива цвят, отиват им бижута, по-шантави дрехи, маникюри и такива, на които им отива неутралната гама, семпли визии така, че изказвания от типа това е красиво, това е грозно са меко казано невъзпитани.На мен също ми допадат повече класически визии, изчистени линии и цветове, по-малко и определени цветове, но това си е за мен, за моя типаж.Няма тема, която да не се развали.

# 550
Не знаех какво е прическа лоб и благодарение на снимките виждам, че съм точно с такава прическа. А колко много различни визии може да се направят с нея? Ще пробвам начупените, но като знам колко трудно се поддава косата ми на такива интервенции (трябва задължително с топлинна обработка).

И аз! Наистина много удобна, практична, лесна за поддръжка прическа, която в същото време дава мегдан за експерименти.
За начупване ползвам тази маша:
Скрит текст:
Не че държи дълго, но когато потрябва- спасява положението.

И понеже имам календара на Essie вече, да попитам кои са по-добри Essie или O.P.I?

Завид за календара на Еси! Hug
И двете марки харесвам, и двете ползвам много, но при мен Еси определено са по- дълготрайни. Ако обикновено ОПИ- то започва да ми се лющи от 3- 4 ден макс, дори Infinite Shine, то при Есито това се случва някъде около ден пети, минимум. Рядко оставам с един и същи лак толкова време, но се случва/ налага и тогава Еси- то никога не ме е подвеждало.

# 551
Ръцете издават възрастта, спестявам си всякаква екстравагантност, а и нямам нужда. Никога не съм харесвала рисунки и камъчета по ноктите си. Доволна съм от семплия си геллак. И за другите неща така, след определена възраст има риск правейки се на интересен просто да евтинееш.

# 552
На мен маникюристка, която е много добра и работеща с OPI, ми беше споменавала, че са премахнали някаква съставка от лаковете, която е била вредна и оттам се е намалила предишната им  всеизвестна трайност.

# 553
На мен маникюристка, която е много добра и работеща с OPI, ми беше споменавала, че са премахнали някаква съставка от лаковете, която е била вредна и оттам се е намалила предишната им  всеизвестна трайност.
Явно е така и за мене ОПИ вече не е същият и престанах да го ползвам. За сега ще остана на ПУПАТА, и без това повечето време правя гел и рядко маникюр вкъщи.

# 554
  • Варна
Не знам дали има други такива съфорумки, но аз лично с декоративно разкрасяване от всякакъв тип не се занимавам. Чувствам се зле с такива неща върху себе си, може да звучи странно за някои, но харесвам се повече без тях.
Каквото декоративно съм слагала съм на 20+ години, прецених лично за себе си че с нищо не ме кара да се чувствам по добре(дори обратното се чувствам) и от тогава не ползвам такива неща, не само в ежедневието, а на всякъде. Не ползвам имам предвид не купувам/не притежавам.
Иначе без другата козметика не мога дори и един ден - кремове/маски/пилинги за лице, кремове ръце/тяло. Някой път дори преспивам със студено пресовано масло по лицето.

Достатъчни са ми тяло под 50 килограма, оформени вежди и крем за лице. За първи път си боядисах косата тази пролет на 45 години в естествения ми цвят, причина увеличили се бели косми иначе не бих, и явно вече трябва да го правя редовно

Общи условия

Активация на акаунт