Любители на котки - Тема 166

• 24 602
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Ами...ще звъня утре да питам къде имат безопасна упойка ...
Горкият котьо...
Приятелят ми каза да го изнеса на терасата с одеало...Садист.Той да спи навън с одеало,котаракът си остава при мен,свикнал си е,как пък няма да го оставя да плаче/настине...
Явно затова не искат мъжки котета...
Направо все едно си имам пор...
Абсурд да е болен,играе си и си хапва...
Просто се развива момченцето.
Не знам,може да почне да се държи лошо.Ще го водя на вет.Напоследък наистина се бие повече от обикновено...

# 541
И аз за елхата 🌲исках да питам как процедирате. Гледам в Лидл ще има в саксия та се замислих това дали е варянт за да не я обръща ако тръгне да се катери.

Дзак

# 542
  • Бургас
Аз пък съм дроб сърма, направо нямам вече спомен как ставам и как лягам. Убита съм. Ама да ви покажа малко бубички:
Малката Сузи, спи в пристройката при кучето, явно там се чувства в безопасност:

Баба Дучи - Дукесата, и тя там, при малката Сузи:

По-нататък още, че съм труп вече. Аз и моите любимчета ви пожелаваме лека и спокойна нощ ❤

# 543
  • Бургас
ICI,ще те разпитвам утре за вет,но ще платя,искам да внимават с котарачето,т.е. порчето е вече...

И не давам никаква част от ушенцето му,ще го поставя като условие да не се пипат ушите.

# 544
Котките са до характер - каквото ти се падне.
Аз изгубих 18 годишен старец, сега гледам 3 годишна и тримесечно момченце. За мен е ново две на куп. Поразии има, но не са фрапиращи. Някои мебели  или вещи прежалваш,  но трябва и граници да има.
Дядото звездичка и голямата котка при гости изчезваха. Бебето понякога седи, понякога се крие. Вкъщи рядко има гости.
Леля ми изгуби един, сега гледа втори. В тях почти никой не влиза. Първия не знам защо надебеля, кастриран беше, дете бях. Стоеше, гледаше ме и не мърдаше. Ако го погаля - хапеше и дереше. Сегашния е на 4 години. Идва, дава да го гушнеш и започва да те хапе и дере. Скача ми по краката ако просто говоря. Тя е малко ... Счита че даването на скъпа храна и купуването на скъпи играчки да си играе сам е достатъчно. Някак няма усет ...

За тоалетната:
Бегинс звездичката е сменил всички видове тоалетни включително пясък и вестници. Всичко си вършеше там. Човешка грешка беше пясък при възпалено око и от там тръгна края.
Феликс, три годишна мацка, си е решила - голямата нужда под душа, малката на канала. Опитах всички видове тоалетни. Понякога като беше по- малка виждах урина в пясъка/силикона/бентонита. Сега откакто има бебе вкъщи, от месец и половина, я виждам как души празната тоалетна докато сипвам пясък или бентонит. Веднъж се случи на чисто нов пясък да я гледам. Тя влиза, рови, зарива хубаво и излиза. Струйка урина няма. Копира малкото. Заради него хапва малко пауч с отвращение. Даже се опитва сама да си играе с балон.
Кокорчо освен че изпада в захлас да рови в тоалетната, ползва и саксии за голяма нужда.

А за кастрирането ... Болна тема ми е!
Първия не беше, не знаех. Пикаеше, смърдеше.
После порастнах, а и тази тема много ми помогна да убедя майка ми че да му клъцнеш нещата не е против природата, а е за негово здраве. Феликс е кастрирана защото с писането тук убедих майка ми. Надебеля малко, но нямахме проблеми. Беше на 8 месеца, а на 5 я взехме. Водила Коки за обезпаразитяване и да го видят и сама питала кога. Казали й 8 месеца. Той е на 3. И аз говоря - дребно нещо, да не я бие, да не я гони за да я ...

Мария заслужава да й избяга заради женска. А миризмата и боя - ще свикне. Явно й харесва, но ще си изгуби приятеля.

Кое горе вдясно е опашка? Още една йога - Кокорчо:

# 545
  • Бургас
Е как ще заслужавам да избяга..
Че и да ми харесва да мирише...
Май не говорим на един и същи език тук.
Не съм имала мъжки котарак.Откъде да знам,че изведнъж започва да смърди...
Имах женска,не е миришела така.
Хари пишка по-малко в легенчето.Нали не е болен?А само маркира?
Това за няколко дни ще го преживея.
А приятелят ми...е друга тема,аз вече искам да го натиря,той усеща и се натиска...Както и да е,има си причини, сериозни при това.Надали би се махнал,защото котаракът ми мирише.Би мрънкал,наистина може да го изнесе навън,те мъжете не мислят много...

# 546
Мария, кастрирай го и спести и неговите, и твоите мъки.

# 547
  • Бургас
Мария, кастрирай го и спести и неговите, и твоите мъки.
Е,явно се налага.
Ще разпитам утре къде,за колко лв и т.н. кастрират,ще потърся мнения за Бургас...
И ще се пръсна от притеснение да не ми се затрие котарачето.
Дано е всичко наред.

# 548

От Мин Коледа:)
Елхата е до тавана

# 549

От Мин Коледа:)
Елхата е до тавана
И елхата през цялото време не е припаднала?
Добра и възпитана котка.

# 550
Те, елхите, спират да са им интересни след 2-3 ден, не го мислете толкова.
Аз съм за кастрация, нашият беше малък като почна да маркира на мъжа ми обувките. На следващия ден отиде на лекар и се приключи с тази драма.
Много рядко ходи на тоалетна вкъщи котанчо, понеже излиза. Няма миризми на коте вкъщи, иначе ползвам силиконова тоалетна.
Само да го възпитам да не ми дере дамската чанта и на детето креслото и ще е чудесен;)

# 551
Изобщо не съм съгласна, че след два-три дни им стават безинтересни елхите. Отново е до котка (съдя от три по различно време).
До преди няколко години винаги в къщи е имало голяма естествена елка, като повечето играчки са стъклени, много от тях антики от над половин век, някои дори с малки поражения от локално запалване от времето, когато имаше само свещи (със сигурност над половин век, защото нямам спомен от това).
Елхата се слагаше в един ъгъл в хола, и надлежно се връзваше с тел за двете страни (много преди да има котка, защото като мине малко време, сама се опитваше да припада).
Първата котка се катереше елегантно по дървото, без да закача играчките. Една година, когато развалях елхата, установих, че е обелила немалка част от кората на стъблото, но нямаше мръднала или пострадала играчка.
Една година, точно когато щях да махам елхата, бях на вън. В момента, в който влизам, чух шум като от падане на нещо. Какво се оказа - котката била високо на дървото (много добре знаейки, че не й е там мястото), и като чула, че се прибирам, сколила предполагам почти от върха и за дълго се покри някъде. Дървото се беше наклонило към ъгъла, нямаше как да падне.
Втората котка, живееща част от лятото на вън на село, изобщо не се интересуваше от елхата, осъзнавайки, че не е живо дърво (на село се катереше до върховете на всички дървета). Обикновено лежеше под нея, изживявайки се като коледен подарък.
А преди 7 години беше последната елха у нас. Мъри беше тинейджър, тръгнах да украсявам елхата. Винаги започвам от горе, като се катеря по столове и стълби. Имаше няколко закачени стъклени топки на най-високо. След това закачих няколко самоделни играчки, направени от мене с мъниста. Седнах да изпуша една цигара, и след малко половината играчки, закачени с добре усукана тел, бяха вече на земята...
Опитах се да продължа с нечупливи играчки, но Мъри се катереше, скачаше и докато не свали поредната играчка на земята (добре завързани с усукана тел), не мирясваше. Така елхата остана с няколко миниатюрни топки на върха, без играчки, без гирлянди и без безопасни светлини на батерии.
В началото на януари имам рожден ден и до преди гадния вирус сме се събирали приятели от как се помня.
И всеки, който влезеше, оставаше стреснат - защо изглежда така елхата?
Е, това беше последната елха... И постепенно приятелите свикнаха, че тази красота липсва.
Вече на средна възраст, Мъри продължава от време на време нарочно да събаря саксии с цветя от големия цветарник. Като малка унищожи всички, сега от време на време попълвам с нови, и пак дават жертви. Не ми се рискува с нова елха.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 23:50 от Недоволна

# 552
Отдъхнах си и аз, че не сме само ние с белите. Трагикомичното в случая е, че правя ремонт и пръскам сума пари, а Котьо разрушава току що направеното. Дето се вика не мога и да му се порадвам.. Като сега е на вълна драще по вратите, току що боядисани... За сополите по току що боядисаните стени писах... Нагризани кабели на рутер, зарядно и телефон, на лаптоп.. Вчера за втори път събори лаптопа от масата.. Цяло чудо, че проработи но не знам докога... Издраскани току що купени кожени боти... И т. н. Но нищо от това не може да се сравни с маркирането. Всичко друго бих изтърпяла.. Ако ще и да ми се изака в чиниите... Но тая воня не! Засега не е почнал. ОТ два три дена не ми се е клатил.. И даже чат пат спи в леглото ми кротко. Но може би е въпрос на много малко време да почне. И ако не беше тоя ринит да съм го завела вече. Изпитвам истински ужас от маркирането, особено да не го направи на новия ламинат, че няма чистене.... Дрехи.. Може и да ги прежаля.. Но ако маркира под и стени.. Наистина ще го закъсам.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 04:58 от pandorina

# 553
  • Бургас
Ами...моят не само маркира,явно и пропя.
Събуди ме точно в 04:00,понахапа ме,помрявка...

Аз честно казано бих се разстроила от подаръци в мивката/леген,който не е за целта...
Ремонт евентуално през лятото ще се прави,дотогава се надявам да се поукроти малко.
Врати не дере,има си две шкафчета+рамката на леглото ми за целта...
Кабели за щастие не гризе,обувки вероятно ще дере,ако има достъп.Чантата ми я надра.Към дрехи не е проявявал интерес,поне не ги къса.

# 554
Той дере врати не за да си точи ноктите а за да влезе. Ей сега ме събуди с драще е но аз го заточих в транспортната клетка и ще стои там докато се наспя. Странното е че не мяуче. Кротува си вътре.

Общи условия

Активация на акаунт