Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Вие стари?!  Баш пък ти и компания😀💐 Дух, интелект, бързина и широта на мисълта, чувство за хумор и усет за мига и красотата …….. Невероятни хора има тук, някакси е нереално даже …..

Мерси за вниманието, бях на гости в новия дом на едни нови млади 30++, та ме нямаше за малко. Красота, за цените на имотите няма да говорим.

Мечтата е споменавана, не е нещо голямо, но е лично, който знае - да го приема много на сериозно. Животът е хубав с неизвестното, иначе е ден да мине, друг да дойде …..

Малката е вече “голяма”, с размери и вид на манекенка и с ум като бръснач, да си го търси сама. Вече има опашка😀.

# 511
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро! Вижте анкетата от 12-класната тема:

Малко ми е странно - най-много за Холандия и ни един за УАСГ. Какво се случва с тази Холандия, какво правят децата като завършат там? Отиват в друга държава в западна Европа, остават в Холандия, връщат се в България?

И защо никой за УАСГ? Там има много хубави специалности.

# 512
  • софия
E, Gad, този форум е много малка извадка.
Все пак УАСГ всяка година стартира годината, така, че явно не страда от липса на студенти.

# 513
  • София
Титина, е как така да не е причина? При нас, като падне интернетът и всички се закачат на мобилните, съответно и той почти кляка. Луди хора Simple Smile

Много е тъпо, когато хубавия ти, спокоен район се превърне в .... шумен, пренаселен. Аз имам опит, където ида и ме последва половин София, барабар с гостите Sad

# 514
... Малко ми е странно - най-много за Холандия и ни един за УАСГ. Какво се случва с тази Холандия, какво правят децата като завършат там? Отиват в друга държава в западна Европа, остават в Холандия, връщат се в България?
...
След Брекзит, студентите, които не могат да си платят таксите в UK, разбираемо масово се насочват към Холандия. От личните ми наблюдения, там пък въпросът с настаняването става много сериозен. Виждала съм снимки с опашка чакащи за оглед студенти. Някои деца не успяват да си намерят квартира и дори се връщат тук, което ми се струва доста разочароващо ... Дано англичаните измислят някакви стипендии, които макар и частично да покриват безумните суми.

# 515
  • в страната на чудесата
Черпя торта!
🎂🎂🎂🎂
Довечера и вино Simple Smile

# 516
  • София
Няма нищо странно в резултатите от статистиката. След Брекзит Нидерландските университети са, ако не  единствената, то основна алтернатива за обучение извън България на поносими цени. Колко хора могат да си позволят такси от по 17-25К паунда годишна такса плюс още толкова за разходи и всичко това умножено по 4? За САЩ дори няма да коментирам, а в Айви университет не приемат всеки с пълна стипендия, за да си заслужава тегленето на огромен кредит.

Лейка, честит празник Flowers Rose. Пожелавам ти здраве, много хубави и незабравими преживявания и удовлетворение:-).

# 517
  • софия
Черпя торта!
🎂🎂🎂🎂
Довечера и вино Simple Smile

Да се изсипва отгоре ти багодат, зрдраве и много смях и лекота! Наздраве, Лейче!!! Heart

# 518
  • Отвъд алеята зад шкафа
Лейка, Честито! Предполагам, че е Рожден Ден! Да си жива и здрава!

За Холандия ми е странно, че има такъв наплив, честно. Конкретни университети ли гонят или просто да е в  "чужбина"?

Имаме ли някой в темата с опит в Бокони? Върти ми се, че през годините се споменаваше някъде от някой.

# 519
  • София
Честит празник, Лейче! Много щастие и радост ти желая! Flowers Hibiscus Wine Glass Tada

# 520
  • София
Лейче, ЧРД! Здраве, щастие и повече ПО ти желая. Joy

# 521
Имаме ли някой в темата с опит в Бокони? Върти ми се, че през годините се споменаваше някъде от някой.
Опит нямам, но бяха на "дните на отворени врати" и в нашето училище.

Лейче, здрава и щастлива да си!

# 522
  • в страната на чудесата
повече ПО е просто вълшебно пожелание.
Момичета, много ви благодаря!
Надявам се с изборите да мине и ковид лудницата. И да няма следваща...

# 523
Здрава бъди, Лейка.

Модерно е детето ти да учи навън - демонстрира се престиж, ниво, амбиции. Аз съм със смесени чувства по темата.
В университета, в който преподава мъжът ми, нивото на българските студенти традиционно е много добро. В добрите университети в Европа подбират добре студентите си.

# 524
Бокони аз съм споменавала.  Опит нямам. Но последно гледах, че са спрели MBА, който бяха стартирали с Американския.
Общо взето съм го оглеждала, заради икономическите програми. Специализирани мастери и EMBA.

Общо взето, заедно с Виена са добри програми по икономика. Бокони е дори често в топ класациите.

Общи условия

Активация на акаунт