Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 506
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Ако се пуска Анти Ха се пуска 4 часа след инжекция - факт, и тогава няма смисъл да ви бодат два пъти преди и след.

Ако пускате само другите е добре да ся на гладно сутрин час преди следващата инжекция - те се и влияят от повече неща. Така знам и така съм процедирала. За всеки случай казвате после при какви условия ся пуснати.

# 646
Здравейте, на колко време се пускаше анти Ха? През 3 седмици ли? И след първите инжекции (слагам от 3 дни) кога да пусна за пръв път, за да видим дозата ок ли е?

# 647
  • Sofia
Здравейте, на колко време се пускаше анти Ха? През 3 седмици ли? И след първите инжекции (слагам от 3 дни) кога да пусна за пръв път, за да видим дозата ок ли е?
Всеки лекар има различни изисквания.
Например Сигридов казва на 3 седмици.
Паскалева ги пуска веднъж на тримесечие.
Попитайте вашият лекар как процедира.

# 648
Аз съм ги пускала сутрин на гладно преди инжекцията. Пращайте ги всеки път, независимо дали на Вас Ви се струват ок, нека тя да ги види и да прецени. Моите винаги са били такива, но все пак ги изпращах.

# 649
За Анти Ха има изискване инжекциите да са слагани поне 2 седмици в един и същи час, следователно поне 2-3 седмици след първата може да се провери дозата. За следенето всеки лекар има различни изисквания. Според мен е важно първоначалната доза да се определи, после по средата да се види дали е достатъчна и в последният триместър задължително, защото кръвта естествено започва да се сгъстява. Ако бебето наддава и кръвтококът е добър, не виждам смисъл от по-чести изследвания.
Но най-добре лекар да прецени.

# 650
Здравейте.  Днес бях на последна ФМ 28г.с. Доктора каза, че с кръвотока всичко е наред и бебчо си се развива нормално.  Пия само Акард 150мг,  но мен ме притеснява първите три показателя, че са занижени.  Това нормално ли е в по напреднала бременност?

# 651
Не са занижени, а са по-ниски от средните стойности, става дума за резистентност на артериите, хубаво е да е ниска
Здравейте.  Днес бях на последна ФМ 28г.с. Доктора каза, че с кръвотока всичко е наред и бебчо си се развива нормално.  Пия само Акард 150мг,  но мен ме притеснява първите три показателя, че са занижени.  Това нормално ли е в по напреднала бременност?

# 652
Много ти благодаря.  🤗 Това не го знаех, че е по - хубаво да са ниски. 

Не са занижени, а са по-ниски от средните стойности, става дума за резистентност на артериите, хубаво е да е ниска

# 653
Момичета, някой на фраксипарин 0,3? От къде купувате? Пак не намирам? Питам за София.

# 654
Имаше ли някакво противопоказание да се пие но шпа при тромбофилия? Имам някакъв спомен, че съм чела нещо такова, но не съм сигурна. Понеже бях с кървене и ми дадоха 6 таблетки на ден, и сега ми изплува някакъв спомен в главата...

# 655
Противопоказанието, доколкото знам е за проблеми с шийката
Имаше ли някакво противопоказание да се пие но шпа при тромбофилия? Имам някакъв спомен, че съм чела нещо такова, но не съм сигурна. Понеже бях с кървене и ми дадоха 6 таблетки на ден, и сега ми изплува някакъв спомен в главата...

# 656
  • Sofia
Специално за тромбофилията съм попаднала тук в старите теми на мнения, че Но-шпа отпуска гладката мускулатура, в това число и кръвоносните съдове. И ако случайно има вече образуван тромб, поради това отпускане той може да се освободи.
Но това го знам от мнения във форума, не знам доколко е достоверно.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 18:45 от Brin de muguet

# 657
Тоест той е полезен при тромб така ли?
Аз съм с хематом и отлепен плоден сак и ми го дадоха, защото имах и контракции.
Също ми дадоха и селен, някой знае ли защо се пие по време на бременност?

# 658
Може би няма проблем да се пие но-шпа, защото моя гинеколог всеки път ми казва при нужда, че мога да го пия.

# 659
Дано, благодаря ви.
Имам и един много важен въпрос. Sign Exclamation Някой има ли опит със заместители на фраксипарин и клексан, а именно зибор или фрагмин? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт