Фирмени Банкети - мнения,ситуации ?

• 7 823
  • 214
  •   1
Отговори
# 120
И моите не са за разправяне.

# 121
При нас се знаят тези, които не ги пускат половинките или им правят сцени всеки път и им звънят по сто пъти.
На такива събития хората си говорят за някакви общи служебни неща макар и по-неформално, какво има да прави съпругът/жената на някой в такава компания - нито познава хората, нито ситуациите, които се обсъждат. Тук изключвам семейни фирми, в които всички са роднини.
Какво би се очаквало от мен, ако заведа половинката - с колегите ли да мингълвам, на него ли да му обръщам внимание, че да не скучае...

# 122
На едното място, където работех, банкети имаше всеки месец. Половинките не бяха поканени, освен мъжа на едната колежка, който беше 'наш човек' на шефа.

И тези банкети бяха организирани и платени на 100% от шефа?

# 123
Точно така. Ще излъжа общински или държавни се водехме. Колективът беше 10 човека. От тях 5 - твърдо присъстващи винаги, а шестият почти винаги.

# 124
Точно така. Ще излъжа общински или държавни се водехме. Колективът беше 10 човека. От тях 5 - твърдо присъстващи винаги, а шестият почти винаги.
Частна фирма абсурд да прави банкети всеки месец, че и да плаща всичко. Явно при държавните не е проблем...

# 125
Ехее какви банкети имаше едно време, в онези големи предприятия и заводи, всякакви заварки се случваха и на банкета да притиснеш колежката до потна риза под звуците на You are my destiny🤣
Ходили сме по всякакви служебни мероприятия твърдо отделно. Кой когато иска се прибира, не сме се питали за час за връщане. Може да ми се ходи на пиано бар след вечерята, няма как да знам как ще тръгне купона. Мъжът ми е повече от 30 г държавен служител, банкети и командировки да искаш, голям кеф като тръгне, за мен свободна вечер, или излизам , или си разпускам, как пък няма да мисля какво прави там. На другия ден учтиво предполагам, че е прекарал добре, той отрича било скучно🤣, да бе да , сигурно.
За командировките в чужбина,  сто процента посрещащата страна /домакините ги водят по разни клубове от всякакво естество. Обикновенно разказва каквото реши, чак пък да искам подробности или да си загубя съня заради червени фенери и весели улици не ми се е случвало.

# 126
Какви ларж жени имало, евала 😀

# 127
Аз имам двама необвързани колеги, дето са все по командировки и кво? Разказват как е минало, коя срещнали и пофлиртували, но общо-взето пълна суша откъм нещо наистина да се е случило.
А като тръгне жененият мъж, той вече ще жъне безброй победи и ще... ъъъ... ощастливи много жени. Само него го чакат тия жени, особено пък женен. Разбира се.

# 128
Аз имам двама необвързани колеги, дето са все по командировки и кво? Разказват как е минало, коя срещнали и пофлиртували, но общо-взето пълна суша откъм нещо наистина да се е случило.
А като тръгне жененият мъж, той вече ще жъне безброй победи и ще... ъъъ... ощастливи много жени. Само него го чакат тия жени, особено пък женен. Разбира се.
Хората малко си ги представят командировките като холивудските филми Grinning Едва ли не всяко пътуване е свързано по цели нощи в дискотеките и клубовете. Де да беше така.
Който си е шавлив - не чака командировката.

# 129
Мислех да пиша съвсем друго, ама като ѝ прочетох поста на авторката относно майка ѝ, направо си я представих като селянка великолепна, дето да те е срам да я закараш пред хора. Според мен не ѝ изневерява, просто милият се чуди как да ѝ каже, че се срамува от нея и да не последват истерични кризи. Отделно, че май вече му е дотегнало от простотиите ѝ и се чуди как да избяга за малко от вкъщи.
Не водя никой на фирмените ми банкети, не желая да ме водят на чужди такива, моите собствени са ми достатъчно тъпи, че да вися и сред на мъжа ми колегите, сакън да не го погледне някоя. Ако мъж ме провври докато съм на банкет и ми се изтупа неканен, ще отлети още на самия банкет с еднопосочен билет. Такива психарски изпълнения не понасям никак.

# 130
  • София
Размяната на подаръци и представено като размяна на трипер….

# 131
Размяната на подаръци и представено като размяна на трипер….
Опитах се да си представя как се прибирам от коледния банкет с подарък от някой колега чаши и чорапи, а милУтУ ми вдига скандал. Ми не можах да си го представя, избухвам в смях.

# 132
Мъжът ми повдигна вежда, когато се върнах от коледното парти с подарък дантелено секси бельо. Ама само едната. Щото все пак секси бельо, трябваше да го пробвам пред него и така...

# 133
Чалга не понасям и на банкети не ходя.
Не стига, че ги гледам постоянно разни колеги, ами и в свободното време с тях да се събирам - не, благодаря!
И, да, при нас са много селяндурски изпълнения.

# 134
  • Пловдив
Преди ковидно време фирмата на мъжа ми организираше веднъж годишно, лятото, фирмен банкет със семействата. Можеш да си заведеш внучето даже, детето, жената, приятелката, каквото искаш. Предварително ги записват - Иванчо + жена и две деца. За децата организиран аниматор да ги занимава цяла вечер, плюс подаръчна торбичка. Тогава жени и любовници са поканени на фирмените банкети. По друго време също организират фирмени банкети - без половинки. Съответно половинът ходи сам.
Аз все работя във фирми, които организират банкети само за персонала и ходя без мъжа. Прибирам се когато реша, от време на време даже го будя в 4-5 да си ме прибира вместо такси.

Моето мнение е, че ако са поканени и други половинки, преобладаващо колегите са с партньорите си, то и аз мога да отида, ако имам желание. Но ако мъжът ми не желае да ме заведе на банкет с други семейни колеги - то определено имаме проблем.

Ако партито е заявено като парти само за персонала - не ходя.

Общи условия

Активация на акаунт