Фигурно пързаляне - 10

• 40 879
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Утре в Перм започва юношеското първенство на Русия. Реално утре е жребий и тренировки, а състезанията от 15-и до 17-и. За съжаление, Алиса Двоеглазова отпадна заради контузия, а толкова исках да видя битката ѝ с момичетата на Плюшенко- Софя Титова и Вероника Жилина. Алина Горбачьова е най- сериозното име сред участничките, виждам и още няколко момичета, които се пързаляха на Гран При. Реално, от цялата патаклама с ISU и създаването на руското Гран При най- много спечелиха момичета, по- слабо познати на широката публика, които получиха страхотен шанс за изява. Вероника Яметова и Софя Захарова (това интервю цяла седмица не мога да стигна да го прочета) са най- яркият пример, чак и мен ме спечелиха.
Момчетата също ще се гледат, въпреки че не ги следя сериозно, виждам и там някои познати имена.

# 586
  • MJF
Гледам волните мъже сега. Мъча се с първите 2 групи спортувайки пред екрана.

На края на волната на Yelim eдно че се ядосах на тази грешка на салхова ами се шашардисах в следващея момент от надписа за нулирани стъпки горе вдясно , направо Rolling Eyes , ама няма такова нещо в протокола де та се успокоих. Ким като проверих има направо прекалено много стартове до тук в сезона и то като отчетем локациите им направо се чудя въобще как успява да поддържа форма и да е толкова стабилна до тук в сезона. Голям респект има от мен. Мда.

Iceman, мда точно така е. Много фигуристки  "от регионите " и въобще този сезон имаха шанс да се посъстезават в руската гран-при серия. И виждаме много интересни нови лица.
Аз по традиция гледам руското национално юньорско първенство. Ковид малко ми обърка графика /традицията последните 2-3 сезона но се връщам към графика си. Значи това е следващия старт. Нямаме почивка и туй то. WinkSmiley нон  стоп нахлузили кънките.

# 587
  • Sofia
Шоши, сигурно си писала, обаче мен хич ме няма тоя сезон, та ще ме светнеш ли какво става с Пайпъл и Пол, къде са?
Иначе да добавя, че много много ми хареса на канадците Лоранс/Николай волната програма. Идея, костюми, музика, изпълнение – всичко чудесно. Зарадвах им се на среброто, хем досега не съм им била фен, даже не ги харесвах особено, но вече с друго око ще ги гледам, признавам.

# 588
  • MJF
Пайпър-Пол са в медицински таймаут. Малко след като ги гледахме на ФГП. Ако не бъркам официално инфо бе за операция на апендикса на Пайпър. По план би трябвало да са на СП но ....ще видим. Пропуснаха националното си и 4К.

Видях първите 2 групи от волните мъже и първия от третата група.
Скрит текст:
Първите трима стъпили на волния лед протоколно изгледани. Трудно им се отдава по принцип еле пък на 1800м. Rakhat BRALIN опита 3а. Dias JIRENBAYEV с приятно за гледане изпълнение без 3а. Darian KAPTICH очаквано трудно на волната, скоковете са криви , леви, ....едни тулупи му се получават добре, опита де 3а , някак си го приземи , не падна. Edrian Paul CELESTINO приятен по леда но само да не скача.     Yudong CHEN опитва контент с 4с, 4т-3т, 3а, за сега не му се получава.
Sihyeong LEE светъл лъч сред цялата таз плеада преди него. Но не му е и мястото в тази група. В голям афект съм още от съдиите как го "рязаха" на кратката. Eй на , от зор на волната май не видяхме скок който да не беше поне тано а повечето и рипън. Полушегувам се. Браво на Ли, герой!
Лиам Капейкис още ми е крив с надутата оценка от кратката, тук поне що годи на мястото си с което показа на волната.
Охо, ама ние сме със съдия на волните мъже. Номер 9- Татяна Йорданова. Като си догледам волните мъже , ще разгледам останалите и нея Wink

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 21:44 от Шошулчо

# 589
  • Sofia
Ааааа да, вярно че имаше новина за апендикс по-рано, но съвсем бях изключила и забравила. Благодаря ти! Дано се оправи Пайпър за СП.
Мъжете от 4К ще ги пропусна, нямам време, а и не ми се гледа май... Освен ако не ми изрекламирате нещо супер-дупер, което си заслужава Satisfied
От спортните погледнах само волната на победителите (от кумова срама, дето се вика) – миии не, не им е най-доброто изпълнение... Даже не разбрах накрая тия емоции, чак пък толкова бурни, откъде дойдоха.

# 590
  • София
Уф, изгледах моите любимци Чок и Бейтс на 4-те континента и съм много щастлив за тях, особено от волната им програма. 😍

# 591
  • MJF
Охо, Diavolo. Липсваш тук. Ето доволен си , дори много щастлив Wine Glass Satisfied
Днес ще догледам волните мъже и 100 на 100 ще препоръчам на Сиена Wink
А след тях започвам волния танц.

Первенство России среди юниоров 2023

4K  
Сядам да си  догледам и ....блокиран записа на волните мъже в ютуб ooooh! ново 20 . Та на друг ресурс.
Волните мъже изгледани. Цветния протокол.
Скрит текст:
Шайдоров пак герой на волната като миналата година на този старт. Стабилни скокове. По "пешеходцвото" май напредък няма. Чух от Ник , че е имал проблеми с добирането до този турнир. Аман.
От Гоголев очаквах повече все пак. Но туй  е положението. От трите 4-рни един само се получи , а и той малко колеблив.
Мне, много неубедително волно изпълнение във всяко отношение от Шимада, разсипа се. Най-слабата му волна на моя екран този сезон.
Jaeseok KYEONG след като се пребори с единия от двата си аксела нататък весело пърхаше по леда но при смяната на темпото/мелодията просто се поувлече и от там и грешките във втората част, много емоционален. Свободно пързаляне.
Наумов очаквано "потвори" на воля.
Орцел доволен, доволен и треньора. Съгласна съм че това му е sb. Въобще живна Конрад на този старт, туй добре.
Шун Сато пак герой на волна! Зарадва ме, доволна Bowtie Онзи сдвоен тулуп към края бе ненужна грешка но туй не ни е проблема. Главния проблем е да правим чиста кратка. Нашата съдийка .....като видях вторите оценки дето е "налепила".....ooooh!
Ча с грешка на най-слабото му място - аксела. И автоватично в този момент се сетих за кратката.... и за това как пък почна волната на мъжете и ...въобще за тези 1800м и т.н. Пълен афект. Миналогодишния победител завърши 4и този път.
Бо почти без скок като хората, очаквах нещо такова. Да видим на СП каква ще е гледката. След ОИ това му е първи старт.
Не е да не очаквах точно нещо такова каквото се получи на волната от Джими Ма. Но и прекали де. И всичко това след чистата кратка. Лош състезател си е и туй то.
Наш Кийгън, със спасявания на два пъти запазена марка Smiley, останалото на 6 както се казва. Издържа геройски до края Месинг. Голяма радост за всички. Satisfied
Као  с почти чиста волна за първи път в сезона. Получи заслужено pb. С две стабилни изпълнения на този старт.
Крайното класиране
И така от пиедестала съм доволна. За Шун това е първи медал от такъв ранг турнир. За Кийгън също. А за Као това злато идва след третото място миналата година. Въобще трима напълно доволни медалисти. Както при дамите. Симпатяги.
На Сиена препоръчвам да види волния Кийгън . Sihyeong LEE също. А за разлика от българската съдийка аз бих препоръчала да се види и Сато
Кийгън салтото за нищо го няма , излезе и на церемонията за медалите със задно салто. ooooh! Smiley

Jeremy Abbott
Какво съвпадение Smile . На откриването на 4К на "масовката в бяло" един от фигуристите много ми заприлича на Абът като силует преди да се вгледам че не е той.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 08:35 от Шошулчо

# 592
  • MJF
Loena Hendrickx - прясно интервю взето на Art on Ice.

Волните танци видях.  Крайното класиране. Три доволни дуета на подиума. За Лажуа-Лага и Лорънс-Николай това са първи медали от такъв ранг турнири. За Медисън- Евън това е ...след началото на този сезон.
Щедро се раздадоха от съдиите sb-та и pb- та. Но с повечето не съм в синхрон, на моя екран имаше и по-добри съответни изпълнения назад в сезона. Голяма инфлация на оценките, голям съдийски цирк.
Скрит текст:
В първата група     Holly HARRIS / Jason CHAN действително се справиха много добре за себе си. Видяна и Катарина Мюлер до бортика в тази група , което ме подсети че Тим Дик се е "завтекъл" в такъв следващ дует , че няма шанс на моя екран, по партньорка ще е в бан.Mr. Green
Втората група ми бе интересна от до по различни причини. За начало "Пантерата" , стараха се но  видимо тежеше 1800м и сие. След това Мисато-Тим също се постараха но Колето също едва едва. За да се стигне до сбоя на Дайс.
Мнооого интригуваща, приятна , интересна и от този род гледка Frowning1 няма що. Следващия път американската федерация като ѝ  делегира ISU голям старт , да се надскочи и го проведе на 2000 м.  Егати и Tired Face
Грийн и на кратката и на волната ми се видя тежко и не много в крак. Въпреки че не тя падна. Слаб старт им се получи.
Последната четворка с очаквана картина. Кристина - Антъни започнаха добре но още от половината нататък "ме загубиха". И тук тежко а и като изначално не са в звънтяща форма ....
Физиономията на Захари в K&C на оценките им е "кадъра на волната за мен". Макар че ясно , че имаше и прострация от цялото изтощение/изцеждане . Не е това sb-изпълнението им на моя екран. Гледам Лага по време на програмата с лупа , само и само да не виждам свръхмимиките за тази програма  от Марджъри.
Лоло-Ник  и Меди-Евън ясно. Съумях да гледам предимно Лоло и предимно Евън та така що годе  в мир. Първите не сбъркаха видимо нещо този път, туй добре. Вторите самата програма в този  ѝ вид я изпълниха добре.
Какво ефективно нещо са заплахите Wink. Отворих протокола на кратките спортни дуети. Цели 9 се събрали , втория китайски таки и не е стигнал до състезателния лед. И виждам само 2 дуета с 2а. Отвориха ми работа и ще трябва да ги видя и тях. Поне на кратката Thinking
4K
Кратките спортни дуети видяни. Дори коментар имам. Цветния
10 чифта- почти гран при формат. Нещо което не ми хареса на старта като цяло - "музиките", не сами по себе си ами като цяло, един такъв "пресен" концерт се получи, въпреки че някои състезатели се стараха в презентация но много своеобразно , което в повечето случаи бе Grinning
Скрит текст:
Двата младши китайски дуета за начало. И за двата важи музикалния ми коментар. На двете момчета "реагирах" , особено Yongchao YANG го помня много добре от юньор, помня че му давах съвети да гледа да превключи на танци но не би. Дали са му друго момиче.
Huidi WANG / Ziqi JIA съм ги виждала в сезон 19/20, "Онзи" който юньорите си го допързаляха, вкл. със СП.
Хореограф за двата дуета е даден като едно и също име- ала китайско. То и гледаката е такава. Напомня на времето когато китайските спортни дуети не бяха стигнали до хорео извън Китай, но тогава поне бяха с класика, а тук посегнали към и ......гротеска/карикатура. Иначе гледката позната , прилична техника на туист, изхвърляне, скокове мираж и старание на останалото.
До къде се докара китайската федерация ooooh!
Коровин, зле, много зле защото освен Isabella GAMEZ и той не малко "натвори" Rolling Eyes.
След тази "сива" гледка в първата група следващата започна ударно.
Единственото чисто изпълнение на тази кратка програма и това което бях препоръчала да се види от този старт - Перейра- Мишо. Браво! Много се радвам че се показаха така. Втората им оценка не искам да я коментирам Tired
Danny O'SHEA за нула време вече с трета партньорка . Пак , пак и пак.
Kelly Ann LAURIN / Loucas ETHIER вече и на голям ISU старт при сеньорите, получиха pb с почти чисто визуално изпълнение, доволни от себе си." Крива" гледка  а и не вярвам антропометрично в тях.
От Деана -Максим пак очаквах/ми се искаше повече. След приземяването на изхвърлянето на два крака се разколебаха и на следващия елемент и така и до края не се върнаха на началния настой. Това танго до тук бе най-добре в началото на сезона на Небелхорн- имам предвид като презентация.
Valentina PLAZAS / Maximiliano FERNANDEZ са колоритна гледка целия сезон до тук. Преброих сега 8 старта до тук в сезона, много плътен премиерен. Ако тренират по-добре, ако се задържат, ... да не ми се обижда треньорския им щаб.
Emily CHAN / Spencer Akira HOWE паднаха на скока , но за разлика от съдиите и останалото се получи " по -разбръцано" на моя екран, много вълнение и се разсейват от техниката а тя по принцип им е слабото звено. Аз бих ги сложила под Перейра-Мишо като оценка.
Рику-Рюичи също с падане на скока. Те в отделна лига тук. Като цяло "сбито" изпълнение, не беше само скока виновен.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 08:57 от Шошулчо

# 593
  • MJF
Галата на също блокирана на ютуб. Предвид локацията на СП този сезон не знам какво въобще ще видя на този ресурс. А на ISU устите не мож им затвори когато обяснавят и се кълнат че , ......с тоз ресурс. Както и да е, има и други. Там и ще я прегледам. За разлика от волните спортни дуети , които ще си ги спестя, достатъчна бе гледката на волната. Ясно на база нея , 1800 м и цветния протокол кой,  как и какво.

Започнах руските юньори
Първоначално в сезона мислех че ще гледам и руската югп серия но .... то порцията фигурно изведнъж се увеличи а свободното ми време не. Та тези които не участваха на гп при сеньорите ще ги видя тук след голяма пауза. А и доста нови за мен лица очаквам.
Начало с кратките момчета
Стигнала съм  до номер 10 по стартовия ред. Първите 9 стъпили на краткия лед видяни. В първата група още в началото се Smiley . Пръв на леда Сарновский и аз "добре е че започваме с познат фигурист, въобще не е пораснал от както не ми е попадал на екрана". Последва също познатия и непорасналия Кутовой. Аз точно се успокойх " е не почваме с непознати" и идва момента на hahaha , трети на леда отново Сарновский само че попораснал.
Кратките момчета по принцип ги гледам лесно защото много добре се вижда кой до къде е стигнал на фона на общата им рамка- аксел, задължителния този сезон рит и каскада, без разни четворни изсилвания по закон. Така лъсва как са с останалата част- втората оценка.
Та от видяните Угожаев и Дикиджи най-добре. Радвам се да ги видя в позната форма и светлина. След тях откроявам Соловьев- него не го помня от преди. Ниските Кутовой и Сарновский младши едно на ръка но този Лазарев все пак.... това е дете а не момче. Съвсем друга група за мен Peace , не го догледах. А иначе някои момчета и във видим пубертет - Голубев, Автушенко.

Кратки видеоинтервюта от Ермолина

# 594
Руските девойки. На кратката програма Алина Горбачьова беше над всички, момичетата на Плюшенко имаха проблеми с 3А и останаха назад, а като цяло имаше невероятна плътност на резултатите, което остави изключително отворена волната програма. Е, току- що изгледах въпросната волна, ето и малко впечатления.
Скрит текст:
От първата групата видях първите 3 момичета. Още от началото се зададе усещане за доста добро състезание и момичета, които в последствие останаха на последните места, направиха доста чисти програми и дадоха добър тон. Софя Титова се пързаля трета след катастрофата на кратката. Падане на 4S, проблеми на 3A комбото и добри 3А и 4S. Чардаш-а от кратката ѝ програма ми хареса значително повече като хореография. Ясно беше, че ще прогресира доста, но ще стигне ли до подиум?

В средата на втора група се появи Вероника Жилина. Три четворни, троен аксел, изпълнение с променлив успех, но без падане. 4S беше много добър. Най- добрата хореография до момента и изобщо сред най- добрите в състезанието, хубав външен вид и излъчване. Рекох си, че това е шампионско пързаляне и има шансове за победата.

Последваха Надежда Панталеенко и Алиса Юрова, които направиха добро впечатление на кратката. Надежда направи 4T с <. 5- о място не е зле. Алиса с 2 грешки и предвид нивото се срина в класирането.

Стигаме до последната група. Елизавета Куликова с много приятна програма но e на лутца я смъкна с няколко места. Даря Садкова с красива, нежна програма, страшно много ми хареса. Обърка обаче два тройни лутца и пропадна страшно много в класирането. Интересно е да видиш ученичка на "Хрустальный", при която хореографията е приоритет пред скоковете.

Мария Гордеева с два прекрасни четворни (не знам, къде видяха q на тулупа, но може и да са прави), стабилна хореография, хубаво хорео сегмент. 5 точки зад Жилина и на практика си гарантира подиум.

Алина Горбачьова беше просто превъзходна. Имаше много амбициозна заявка с три четворни, но мъдро улесни съдържанието на програмата. Изключителен четворен салхов, ако бях съдия имаше поне +4 от мене (съдия 2 дава +2, не знам да се смея ли, да плача ли). Хубаво посторена програма, отлична хореография, още по- добро изпълнение. Нямаше нито една дори дребна грешчица (помарка, както казват колегите в Русия). Най- високи компоненти, втората в произволната и победа с 5 точки и половина пред Жилина.

Смело мога да заявя, че волната на момичетата ми беше най- интересния за наблюдаване ден през целия сезон. Много високо ниво, където дори една грешка веднага те изстрелва няколко позиции надолу. Критиките ми са към реководните органи на фигурното пързаляне. Задължителния ритбергер, добавен към задължителния аксел, прави кратките програми много еднотипни. Липсата на стъпки във волната също е сериозен минус, въпреки че в настоящото състезание никак не ми развали впечатленията.

Утре ще погледам волната на момчетата и ако не ме мързи ще напиша и там няколко реда.

# 595
Като ранобудна птичка днес сутринта изгледах и волната на момчетата... е, последните две групи. Този път ще пиша малко по- сбито.

Арсений Федотов и Лев Лазарев бяха в своя собствена категория и направиха много добра битка. Лазарев с два четворни лутца! Саша Трусова има своя достоен последовател:smiley: Само за комбото 4Lz- 2A-2A взе 22.54. Добавяме още една четворка и един троен аксел. Арсений пък изпълни три четворни и два 3A. И двамата направиха по едно падане, което не бих казал, че развали впечатленията. Федотов определено беше по- добрият от двамата (а и от всички останали) като компоненти. 3 точки оттам и малко преднина от кратката му донесоха заслужена титла.

От останалите имаше някои направо безумни предварителни заявки. Григорий Фьодоров- 4Lz, 4T, 4T-2A,  3A- Eu- 3S, 3A, 3Lz- 3Lo. Абсолютна лудост, но пък се справи прилично и добута до бронзов медал. Съотборникът му при Светлана Соколовская Едуард Каратанян също имаше амбициозни идеи, които обаче малко се промениха. Абе и двамата са си лика- прилика със Сонечка Самоделкина- риск на макс, пък каквото стане.Smiley

Никита Сарновский с тре четворни и два 3А, не падна нито веднъж въпреки доста грешчици, но малко не му стигна за медал.

Състезанието не ми хареса чак толкова, колкото на девойките, имаше бая падания, но в последната група валяха ултра си-та и си струваше да се гледа. Положително впечатление ми направи, че за разлика от мъжкото съревнование преди няколко седмици, тук имаше доста по- приятни разцветки на костюмите, а не 80% черно.

# 596
  • MJF
Iceman, аз като ги догледам тогава ще се върна да те прочета. Blush
Много непознати лица и искам да ги видя без да се спойлвам.

Аз догледах кратките момчета
От останалите ми 10-18 ми харесаха Логинов, Зонов и Андрусик - това независимо от грешките по скоковете им.
Като гледам класирането на кратката ...."Двете допубертетни запетайки" Лазарев и  Федотов за мен са извън състезанието. Такива от "детската градина" като ми ги "набутат" на юньорски старт....гледам ги само извън състезателната програма. Несериозно е да се пречкат в класиравнето. Peace
Започнах кратките момичета
Видях първата група на краткитя лед, първите 6. Те "по поръчка" 6 допубертетни маломерни.  Smiley
Освен това последните 2 поредни без музика на моя екран. От всички тях най ми допадна Милана Лебедева. Алиса Юрова също добро впечатление ми остави. И двете за първи път ги виждам.

Аз иначе съм ударник, Bowtie прегледах гала Mr. Green . Тази на 4К. Wink
Да изброя и откроя кой видях по реда на излизане : Наумов, Yelim, Celestino. Цели 2 танцови дуета "изтърпях" на галата но все пак трябваше да направят за този сезон нови гала номера а не "на старите лаври" - Грийн-Парсънс и Лажуа-Лага- поизмъчих се да ги изгледам от до, да си знаят. Във втората част на галата който беше подредил анблок Амбър, Siyang ZHANG - Yongchao YANGи Кийгън има голям поздрав от мен. Ударна порция се получи Satisfied.  И отделно ако е същия субект да го похваля че е включил Edrian Paul CELESTINO на галата, сигурна съм че въженцата трябваше да са по-здрави/по-добре завързани за кънките но ... забавно се получи Satisfied

# 597
  • MJF
Руските юньори
Догледах кратките девойки.
Скрит текст:
Риска с двата 3а не се оправда, еле пък единия беше и в каскада та после трябваше "спесение".
Като цяло предпубертетен набор от 18. Сега се усетих че пубертетните са "ги пратили" при сеньорите. Wink
И така от втората и третата група откроих Лабутина, В. Жилина, Куликова, Плескачьова, Горбачьова, Петрова и Гордеева. Така по ред на излизане иначе ще ги объркам съвсем. Това е набор от почти непознати ми момичета.
Започнах и краткия танц. След "латинокошмара" при сеньорите сега малко разнообразие с танга, че и патерн. Добре че поне са 15 а не 18. Да видим докъде ще ги изтърпя преди да премина "в моите води" - спортните дуети. Wink
За четене:
Sara Conti - Niccolo Macii    2
Bruno Marcotte
Bradie Tennell
Julia Sauter
Anna Cappellini
Анна - Лука продължават да липсват на спортните гали като танцов дует. Проблясъци след тях има но нещо трайно/по традиция интересно - не.
Aljona Savchenko
Maia and Alex Shibutani
Jennifer Janse Van Rensburg and Benjamin Steffan

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 09:39 от Шошулчо

# 598
  • MJF
Още за четене:
Lia Pereira & Trennt Michaud
Lucrezia Beccari and Matteo Guarise

Руските юньори
Краткия танц видян.
Скрит текст:
И тук сега като гледам класирането се разминавам с ....Какво видях?! Предимно нови дуети за мен. Някак си за по -лесно ги сортирах за запомняне по треньорски щаб. Та след 15 кратки танци като композиции и въобще ми харесаха тези на два щаба. Този на Румянцева и сие и този на Рубльова и сие.
Повече ме впечатлиха видимо "малките" дуети, които тепърва и при двата партньора ще се променят антропометрично. От "порасналите" повечето са в дисонанс партньор-партньорка като ниво на пързаляне а това въобще не ми допада принципно в танците. Та запомних двата дуета с партньор на име Фролов и двата дуета с партньор на име Гончаров. Водачите в класирането въобще пък не разбирам, в този дуети "от километър" е виден "дисонанса", който имам предвид в танците аз, а и имаха грешка.
Мислех че състезанието продължава с кратките спортни дуети а се оказа , че по график първо са волните момчета. Та ги започнах тях. Очарована съм че старта е завършил със спортните дуети. Разгеле, някой ги оцени Wink . И друг път съм споделяла , че турнирите по фигурно пързаляне ги оценявам най-вече като погледна графика на състезанието , как са подредени/съчетани дисциплините и най-вече спортните дуети.

# 599
  • MJF
Руските юньори
Изгледах и аз волните юноши. Готова съм с тях.
Iceman, прочетох те за тях.
Имаше голямо скоково разнообразие а и това 4луц с 2двойни аксела. Те Лазарев и Федотов освен всичко останало са вярно и в една друга категория - тази на преди юньори. Сценария който следва за тях ми е ясен, затова и не ги гледам с възхита , хич. Мда, видях и "подвизите" на Соколовская и сие с Фьодоров и Карартъйнян
Коментар имам като допълнение към гореспоменатите.
Скрит текст:
Въпреки че ги виждам повечето почти за първи път ги позапомних тез левенти - Дмитриев, Автушенко, Полянский. Логинов и  Соловьев определано ми харесаха , поздрави на треньора им Гачинский. Зонов и Кутовой стига да ги нямаше тез пусти старши скокове ....останалото е много добре при тях. Тях двамцата си ги знам от предишни сезони. Андрусик е от новите интересни открития за мен, самобитен един такъв. Никита Сарновский интересно как ще се развие от тук нататък, само да е здрав. Угожаев и Дикиджи жалко че посгрешиха със скоковете но на фона на "вундеркиндите" къде къде по -нормална, по-балансирана , по-зряла и т.н. от този род гледка
Доволна съм от гледката, голямо разнообразие видях. Да видим как ще се развие тази нова порция юньори. В предишната израснаха много интересни екземпляри Smile
Започнах и кратките спортни дуети
Първите 3  видях и те са ми напълно непознати. Не ме впечатлиха но  силно подозирам , че са и нови дуети сами по себе си . Интересното почва от тези до които съм стигнала - Артемева-Брюханов.

Общи условия

Активация на акаунт