Фигурно пързаляне - 10

• 40 871
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Саша Трусова няма да участва на Гран При финалите другата седмица. Честно, предвид сезона, никак не бях шокиран от новината. По- важни са Кондратюк и шоутата на Плюшенко. Ще я замени Ана Фралова. Настя  Зинина и Ксениця Сицина също няма да са в Питер.

За мъжете пиша малко по памет, но май няма да ги има Михаил Коляда и Иля Яблоков.

Междувременно, Плюшенко забърка абсолютно излишен скандал с недоволството си от съдиите на юниорското първенство.

# 601
  • MJF
Пак съм при доставчик без .ru уикенда ама вече му свикнах на...
Изгледах кратките спортни дуети. Не погледнах класирането след като ги видях но подозирам че водят трите по - познати ми и по-непресни дуета.
 Започнах и волните момичета , последно видях Понтелеенко. Дано не бъркам името. Така без таблица под ръка няма как да споделя впечатленията си като хората от видяното. Но на волните момичета съм сигурна че съм от половината нататък, мисля че преполових втората група а те са 3. Много силна волна се получава. Ако не бъркам нямаше нито една състезателка недоволна от себе си на финала на програмата си. Много чисти и силни волни, изпълненията също приятни откъм презентация и сие. Протокола впечатлява като скоков набор. Тези акселни секвенции и разните ойлерни комбинации много разнообразиха гледката именно при юньорите, спор няма. Загубих бройката на 4Т и 4С и на 3А които видях до тук.  Въобще гледам без проблем момичетата на волната до тук. Утре ще ги довърша и до края остават дуетните волни.
Мислех че трутно ще ги изгледам юньорите , така веднага след двата поредни сеньорски по-големи старта- ЕП и 4К, но лесно ми се получава, явно се пренастроих правилно и след първоначалното нагаджане с к,атките момчета нататък ... тръгна по вода.

Значи дошъл реда и на руския ФГП Iceman. Нека тези които ще участват да си довършат сезона с възможно най-малко разочарования. Ясно че на всички тези състезатели не им е никак лесно с мотивацията и сие. Ей на даже сладолед няма кой да похапне "на диванчето" след като ще липсва Иля Яблоков. Ама нека на спокойствие са долекува той а не ...в тоз странен сезон. Мен за неговото поколение /порция - набор 2003-2005 ме е много яд. Първо Ковид а после и .......Ей на, развали ми се настроението като се сетих, а да не започвам за руските спротни дуети след порцията Мишина -Галямов, Бойкова-Козловский и Даша-Денис , направо да му се приреве на човек за това цялото поколение.

# 602
  • MJF
Да попиша малко  с .ru , че ще забравя какво съм видяла Wink . А и сега ме напуши смях. Не се бях въобще усетила , че по календара на ISU следват именно юньорите- ЮСП тази седмица, така че аз съвсем правилно на юньорския фронт, готова съм напълно и за "останалите" от тях Smiley

Та довърших си волните момичета
Обаче. Аз хубаво похвалих първите 2 групи/шестици на волната програма но дойде ред на третата група и там настана ThinkingNeutral Face . Не знам и не искам да знам какви са ги свършили съдиите на кратката та се получи такъв автогол бих казала. Като изключим последната състезателка в последната група- Горбачьова останалите 4 от 6 бяха доста по-слаби, по - назад с материала. Така да го кажа. Неприятно ми стана, защото твърде силно ми се напомни за съдийството.
Както и да е . Браво на всички момичета от първите 2 шестици групи и Горбачьова. Постарах се да ги позапомня. Да дерзаят.
Iceman, да знаеш че се върнах и чинно от до те прочетох за момичетата. Мда.
Крайното класиране

За кратките спорти дуети все пак да напиша нещо.
Скрит текст:
Юлия АРТЕМЬЕВА / Алексей БРЮХАНОВ ме зарадваха с почти чисто изпълнение. Екатерина ЧИКМАРЁВА / Матвей ЯНЧЕНКОВ бяха безусловно най-добрите на кратката и на моя екран това им бе sb от това което съм видяла до тук от тях в сезона. Голямо браво. А Елизавета ОСОКИНА / Артём ГРИЦАЕНКО ме изненадаха най -приятно.

Нина Мозер
Споделям това интервю защото ми бе интересно в частта за ISU , спортните дуети и Мозер.
Матвей Янченков
На канадския танцов фронт се е разпаднал дует- Haley Sales- Nikolas Wamsteeker. Никълъс се е заел с образованието си и т.н. Напълно одобрявам. Гледам ги от доста отдавна , сигурно от първите им участия на националното им, още съвсем пресни юньори и еднакво руси Smile, после минаха при сеньорите и потъмняха Wink, но и това не помогна. И от тогава кой знае какъв напредък при тях не се получи. Да не ми се обиждат.

# 603
Шушулчо, поласкан съм, че обръщаш толкова внимание на моите коментари, а аз не претендирам за абсолютно
 никаква експертиза.Smile

И Евгений Викторович също не остана никак доволен от съдийството, даже заплаши, че негови състезателки ще бягат по чужбина.Smile После се посдърпа с щаба на Горбачьова, говореше се, че ще го разследва Етичната комисия или както там се казваше (вярно, че се шумеше в началото на сезона за това, пък накрая тая комисия май не свърши никаква дейност), се оказа, че няма да стане. Абе, както казах и горе, абсолютно излишни скандали.

Гледам сега разписанието за Гран При финалите- и при юношите, и при старшите са набутали и 4-те съревнования в 2 дни. Просто не знам как ще ми стигне времето да изгледам всичко.

За финал, не следя много изкъсо двойките, но попаднах тия дни на любопитен материал за Бруно Масо и не много лицеприятни думи за Альона Савченко.

https://sport24.ru/news/figureskating/2023-02-23-figurnoye-katan … skandaly-v-sporte

# 604
  • MJF
E то оставаше и рядко включване освен мен да не чета в темата. Wink
Полушегата настрана. Разбира се че чета всичко каквото се пише тук. Повече от интересно ми е обмяна на мнения и впечатления.
Покрай това за Альона -Бруно. Назад във времето ми са попадали интервюта с Анисина- Пиезера и Морозов и Тарасова. Когато са потренирвали с нея. Голям смях, особено Пиезера и Тарасова да се прочетат един за друг като говорят. После от Жубер съм срещала впечатления и коментари след работа с представители на съветската школа в този спорт. После от Фло- Флоран Амодио. После от Пешала- Бурза, ............и все са в един стил. Имиджа на ала френския фигурист и как той тренира отдавна е създаден Smiley и много често се и потвърждава.
Ей на , сега от действащите мога да отлича само Фа. Той определено овреме се взе в ръце. А не ....."френска му работа."
А пък Альона освен продукт на съветската школа и сама по себе си е 100% нахъсан състезател. Тя е от кръвната група на Плюша, Ягудин, Ханю.....диша чрез своето спортно занимание.
SmileWink

# 605
  • MJF
Руските юньори
Волните танци изгледани.
В общи линии се повтори това което забелязах на кратката. Като програми и въобще цялостен фасон на леда ми харесаха от същите треньорски щабове дуетите. Добре е че ги има Румянцевя и Рубльова на руския танцов фронт, поне при юньорите , като не им дават място нататък Tired
От дуетите отличавам Анна КОЛОМЕНСКАЯ / Артём ФРОЛОВ, Анна ЩЕРБАКОВА / Егор ГОНЧАРОВ , Екатерина РЫБАКОВА / Иван МАХНОНОСОВ и Анна РУМАК / Глеб ГОНЧАРОВ.
Крайното класиране Добре е че на първо място сложиха все пак дуета който е за него. Но разликата с този който е на второ място.....нищо общо с истината/реалността. Еле пък с такава минимална разлика. Ако бях съдия нямаше въобще да са на почетната стълбичка. Както и да е , познати картинки, еле пък на национални турнири. Tired
Волните спортни дуети започнати.
Скрит текст:
Видях първата група. Очаквано новите за мен 3 дуета в нея се поизмъчиха. Но Анна МОСКАЛЁВА / Максим ЛОЖКИН ги взимам под внимание, да дерзаят.
Днес ще приключа с тях и съм готова за местене от Перм в Калгари.

Таблицата
Картина https://www.youtube.com/@SkatingISU/streams
Започват със спортните дуети. Сега погледнах състава. Ще видя три дуета - китайския , Тюменцев и Анастасия - Хектор. Последните се надявам да не "творят" на този старт защото са и без това единствените , които ще заприличат на зрителя на спортен дует.

Александр Смирнов

# 606
  • Sofia
Анна ЩЕРБАКОВА / Егор ГОНЧАРОВ – това онази Анна ли е, последната олимпийска шампионка или е съвпадение на имена?! Rolling Eyes

# 607
  • MJF
Eeee не. Не давай такива идеи WinkGrinning . Слава богу не става така в танците. Виж някой от синглите може да иде успешно и сравнително бързо в спортните дуети. Но танците ....са друга бира.

Анна Щербакова - Егор Гончаров
Добре че все пак имаше , макар и един , танц от този жанр. Аз принципно харесвам такива програми, в тази стилистика. И съдиите са виновни , че почти не ги виждам при сеньорите.

# 608
  • Sofia
Хахах, да, спонтанно реагирах и не вложих много мисъл, признавам, пък и имената на цитираните юнори не ми говорят нищо. Убегна ми, че иде реч за танци, а не за спортни и то за юнори все пак, макар че разликата във възрастта на двете Анни едва ли е повече от 2 години.
Мерси за уточнението!

# 609
Аз пък май не съм ги гледал нито веднъж, но знам, че обраха всички възможни победи през сезона в Русия, плюс някакво състезание в Азия, май беше в Китай. Ще ви зарадвам, че двамата няма да участват на Гран При днеска и утре.

Между другото, ако някой е пропуснал, в средата на месеца в Русия ще правят състезание за шоу програми. Всеки трябва да предложи номер, който досега никъде не е показван. Ето и участниците:

Скрит текст:
Олимпийские чемпионы и/или чемпионы мира

1. Камила Валиева
2. Екатерина Боброва и Дмитрий Соловьев
3. Татьяна Волосожар и Максим Траньков
4. Алина Загитова
5. Марк Кондратюк
6. Евгения Медведева
7. Анастасия Мишина и Александр Галлямов
8. Виктория Синицына и Никита Кацалапов
9. Татьяна Тотьмянина и Максим Маринин
10. Елизавета Туктамышева
11. Анна Щербакова
12. Алексей Ягудин

Спортсмены, отобранные по заявкам:

13. Софья Акатьева
14. Матвей Ветлугин
15. Пётр Гуменник
16. Макар Игнатов
17. Василиса Кагановская и Валерий Ангелопол
18. Михаил Коляда
19. Андрей Мозалеёв
20. Анна Погорилая
21. Елена Радионова
22. Евгений Семененко
23. Евгения Тарасова и Владимир Морозов
24. Елизавета Худайбердиева и Егор Базин

Евгений Викторович Плюшенко каза, че поискал 10 млн. рубли за да участва, което е повече от наградата за призьорите.Smiley

# 610
  • MJF
Bowtie готова съм с руското национално първенство за юньори.
Волните спортни дуети. Протокола .
Скрит текст:
Доволна съм като цяло от волния старт. Въпреки грешките по изпълненията. Артемева-Брюханов и Чикмарьова- Янченков си ги знам. Първите са пресен дует но от добре познати фигуристи, с опит достатъчен в спортните дуети. Радвам се , че им се получава добре. Вторите са рискови тепърва кой колко ще расте. Да дерзаяте и двата дуети , любимци са ми не от вчера.
За мен голямото и приятно откритие на този сезон в спортните дуети - юньори са Осокина-Грицаенко. Осокина много добре я помня като момиче в синглите и сега съм много силно впечатлена какво видях в края на първия ѝ сезон в спортните дуети. Голямо браво и на двамата. Амлитудно, мощно, стабилно , сеньорско като общ фасон пързаляне и изпълнение показаха. Горните два дуети са юньористи а Осокина - Грациенко са готови за сеньорите.
Анастасия ЧЕРНЫШОВА / Владислав АНТОНЫШЕВ е интересно как ще се развият.
Крайното класиране.
Като цяло съм доволна от руските юньори и в четирите дисциплини. Много добри и силни неща съумяха да покажат на този старт. Доста нови лица/имена. "Ковидното поколение юньори" в по-голямата си част вече дебютира при сеньорите и съответно новите попълнения на тяхно място при юньорите вече дерзаят. Въобще Satisfied

ЮСП.
На    1,045 м надморска височина е тоз Калгари. Проверих сега. Щото отворих таблицата и протокола на кратките спортни дуети.
Видях Барам-Тюменцев и Анастасия-Хектор. Първите чисто за себе си изпълнение. Вторите останаха без спирала. Нещо още в самото ѝ начало Хектор пропусна да заеме позиция, но и преди това някак си тежко вървеше кратката. Стисвам им силно палци на волната. Не помня попадало ли ми е интервю назад в сезона с Анастасия-Хектор относно сегашното им състояние-тренировки, щаб и т.н. Thinking . Абе силно стисвам палци, пропуснаха 4К и мислех че в Калгари ще са тип-топ като форма а те......
Bowtie ударник съм и видях кратките спортни дуети т.е. китайския дует друг път/ на друг старт. Гледката на видяните 2 дуета ми е повече от достатъчна еле пък непосредствено след руските ми юньорски дуети. Туй не е студен душ, не леден душ ами .....пародия с главно п. Mr. Green
На двете изпълнения превъртях за да видя оценките "на диванчето" та чух Тед какво фъфли. Той този сезон за разлика от мен явно се е намъчил с isu юньорките спортни дуети по югп. Обикновено е по-ведър. Mr. Green

Започнах кратките девойки.
Скрит текст:
В първите 2 групи живнах на два пъти. Първо Хана Франк -енергетика и темп. Второ на Полина DZSUMANYIJAZOVA - цялостната картина.
III
Бабет съвсем я е налегнал пубертета, на югп бе по-свежа, получи стъпки 4-о ниво на хубавата си програма.
Зарадвах се като видях  Julian Yee до бортика с Katherine ONG PUI KUAN.
Нашата Киара Христова с фиксирано коляно и от скоковете се получи само комбинацият, а и тя с отметка заслужено.
Яковлева безусловно с най-силното изпълнение в тази група но на мен не ми хареса  програмата-хореото и тази наситеност с връзки изпълнени по този начин.
IV
 Julia van DIJK с хубава програма и изпълнение, освен проблемите ѝ с пубертета.
Olesya RAY след грешката дълго се връщаше в изпълнението, прекалено е припряна. Но интересно какво ще се получи занапред от нея. Виден е спортния характер.
 Xiangyi AN с първото чисто изпълнение за състезанието, програмата-хорео не ми харесва но я хваля за додържаването на позициите и липсата на юньорската припряност / бързане.
Първите 21 видяни като гледам таблицата , това дори не е половината още. Grinning

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 23:16 от Шошулчо

# 611
Пресни впечатления от кратката програма на девойките. Е от 5 от тях, които изгледах.

Софя Титова- направи 3А, но само с 2T и се загуби целия ефект. Самата програма е много по- приятна от произволната ѝ, където освен скокове няма почти нищо.7-о място, но със значително по- малко изоставане в сравнение с Перм.
Алиса Юрова- я, и тя тренирала при "Ангелите". Отново с кратката ми направи много приятно впечатление, давам ѝ и бонус точки за красивата разцветка на тоалета. Бърза и ритмична програма, приятна за гледане, стъпки 4-о ниво. Жалко за грешката на аксела.
Мария Гордеева- чисти скокове, чиста програма, но нямаше нещо, което да ме накара да ахна. 3-о място, точно 70 точки.
Вероника Жилина- правилно не рискува с троен аксел. Още една чиста програма, страхотни пируети, особно комбинирания, абе, допадна ми почти всичко. Накрая пресрочи времето и изгуби ниво от layback- а, а ѝ дадоха и точка наказание. Това наказание за просрочване на времето ми се струва, че доста избирателно се прилага. За мен трябваше да е на първо място. От момичетата тук ми се струва, че тя е най- готова за преход при какичките.
Даря Садкова- до голяма степен мнението ми е същото като за Гордеева- приятна за гледане, пластична, но нищо, което да ми вземе акъла. Определно в моя scorecard не бих я сложил на Вероника.

Вчера пък Плюшенко обявил, че заради съдийството си налага едногодишен мораториум за общуването с медиите.Smile Този човек ми става все по- симпатичен.

# 612
  • MJF
Iceman, от този дублиран сезон и разни наименования вече почвам да се обърквам. Това сега е руското финал гранпри / фгп за юньори. А къде/кога е сеньорския финал Thinking
Да сложим таблицата за прегледност.
Руския фгп за юньори

Споменатите горе от теб фигуристки нали ги гледах до вчера та и но "новите" за мен вече реагирам и по име. Алиса Юрова и Вероника Жилина значи правят две поредни добри изпълнения на кратки, защото помня какво направиха миналата седмица на националното им. За останалите 3 съм с такова впечатление по недостатъците им от този предпоследен им старт.

Интервюта:
Анастасия Чернышова/Владислав Антонышев
Анна Коломенская/Артём Фролов

Развесели ме надписа на това видео "Quietly Throwing Shade at the Judging"
Denkova & Staviski Quietly Throwing Shade at the Judging - 2007 European Championships Compulsory
За любителите на видеоархива обръщам внимание, че на този ютуб канал се качи в последно време голям архив от сезон 2005-2006 и 2006-2007.
Мило ми стана като чух записа. Покрай нашия танцов дует за първи път опитах какво е да гледаш състезание във фигурното с борещ се за първото място на всеки старт състезател/и с родния флаг и да ти е голям любимец. Гоооолеми емоци и то всякакви. Що нерви със съдиите.Mr. Green , редовно бях за скрита камера пред екрана.
 Сега гледам къде къде по-спокойно и май ми е по-добре. Но пък като опитала от първа ръка мога да разбера типа зрители " по флаг". Макар че будят редовно Grinning у мен .

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 09:58 от Шошулчо

# 613
Да, това е руския юниорски гран при финал (доста думи станаха). Сеньорският финал е тази събота и неделя. Алиса да, Вероника Жилина сега направи хубава кратка, на националното за юниори имаше проблеми с тройния аксел, което реално ѝ коства титлата.

Edit:
Току- що мина и произволната на девойките. Честно казано, нямам настроение да пиша. Абсолютна съдийска гавра със Софя Титова и вместо да се бори за 1-2 място, остана дори извън подиума. 2 тройни аксела, 2 четворни салхова, нула падания, а съдиите (след огромно забавяне) си извадиха разни техни тълкувания да не казвам откъде и оценката ѝ за техника магически падна от 87 на 69. Даже отначало помислих, че има грешка. Даря Садкова направи 2 ултра- си и 2 падания и къде завърши? Разбира се, 2 места пред Титова. След като в Пекин научихме, че 2>5, днес разбрахме, че 2 падания> 4 ултра-си елемента. Неслучайно публиката викаше "позор". ФФККР заслужават Плюшенко да им тегли една майна и да отиде, примерно, в Казахстан.
Вероника Жилина спечели, но при нея просто нямаше за какво да се хванат.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 15:26 от Iceman

# 614
  • MJF
Мда, така е на вътрешните/националните стартове съдийството от време оно.

А девойките в Калгари на кратката програма загазиха с техническия специалист Шин Амано, по протокола се познава. Grinning
Аз напреднах още малко с кратките девойки. Последно видях Minsol Kwon, значи в актива си имам 34 кратки програми до тук. В днешната ми партида само 2 състезателки откроих- Минсол и съотборничката ѝ Yujae KIM. И двете от един и същ треньорски щаб, но хореото на стъпките на Yujae определено не ми хареса. Браво на Hyung Kyung Choi и сие за тези две състезателки- 2 маломерни и напълно допубертетни набор 2009.

Сега отворих таблицата и протокола на волните спортни двойки. Много ме е яд за Анастасия -Хектор и този им старт. Къде къде повече очаквах от тях. Ще събирам желание до утре за да видя двата първи дуета. Всички да вземат да скачат секвенции с 2а,  няма какво да се мъчат  с ритове, луцове и сие. И юньорите и сеньорите. Disappointed

Coffee
Кратките девойки на ЮСП изгледани. Протокола. Имаме и български съдия - номер 9 - Весела Попова.
Скрит текст:
VII и VIII група.
Ами Накаи с чисто изпълнение. Браво. Нямам забележка в тази розова/бродуейска програма. Не са по мой вкус но ...има и такива.
Кая Рютер се замахна на максимална сложност за нея и почти ѝ се получи. На националното беше в по- фит/свежа. Стисвам ѝ палци на волната, на националното се получи именно тя много добре.
"Лъвчето" Мао Шимада с образцово изпълнение, нямам забележка. За малко да се озори на последния пирует Smiley . Безапелационно най-доброто изпълнение на краткия старт.
Клер Сео за жалост с голямо "творчество" на каскадата в самото начало а след това до края чисто изпълнение.
Джия Шин също с чисто изпълнение, по учебник.
За финал на тази дълга кратка двете европейки Репонд и Петрьокина. Кими "се запозна" с Амано в пълна сила. Но тя нейната скокова техника е такава че и от моя екран без повторения са видни... на ЕП се надскочи просто. Нина такъв 1а изпълни в самото начало , че можеше да мине за хореоелемент и на всичкото отгоре не се ограничи само с това. Гооолям валидол, думи нямам. Tired
Сега като разглеждам таблицата те съдиите хубус натворили но от моя диван пред екрана резултатите в челото на класирането не са толкоз гъсти. Ами Накаи е с по-висока оценка. Разликата м/у Мао Шимада и Джия Шин е около 2-3 точки поне. От следващите 3 Минсол бих сложила начело. И т.н.

Получи Петрьокина оценките си и аз чакам още поне 1 състезател. Еми не съм видяла трета японка. А Тед ми обявява край на кратката. Останах много изненадана. Та справка. ooooh! за енти път "благослових" квотната политика на ISU.
Следват кратките младежи.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 10:01 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт