Фигурно пързаляне - 10

• 40 868
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Днеска почти целия следобед ми мина във фигурно пързаляне. Изгледах момичетата, спортните двойки, че даже и няколко танца. За мъжете вече ми писна, може утре сутринта да хвърля един поглед на най- добрите.

Двойките- Тарасова/ Морозов най- после с чиста програма и са практически наравно с Бойкова/ Козловски. Мишина/ Галямов най- много ми допадат през сезон от "трите големи" двойки, но тука с едно падане изостанаха. Кадирова/ Колесов печелят всичките ми точки симпатия- приятни са за гледане, пързалят се под Хабанера, а Ясмина има най- готиното име.

Момичетата. Няма да пиша подробно, че имам чувството, че сто пъти съм им коментирал програмите през сезона. Хрустальный- Камила пак падна, Акатьева този път също. Не съм голям фен на Аделия Петросян, но какво да кажа след такова пързаляне- практическо перфектно. За мен има може би най- добрите пируети сред жените в спорта в момента.
Софя Муравьова ми става нещо като любимка и ѝ пожелавам утре подиум. Туктамишева с пореден безупречен 3А (жалко за каскадата), Яметова се надявам да запази кратката програма и за другия сезон, Горбачьова затвърди добрите впечатления от юниорското, а и като цяло от сезона. София Захарова ми е много приятна за гледане с тези програми, а и тук беше идеално наместена между  фаворитките, добра възможност да си отдъхнеш. Гушина и Фралова (готина рокля и външен вид) отново с чисти програми, добавиха към нивото на съревнованието. Виктория Федянина падна и остана последна, а и някак целия сезон ми остана под радара, нейните програми са ми най- непознати. Самоделкина уж улесни програмата, но пак падна. Явно ще си остане без чисто пързаляне този сезон. Жалко, не крия, че и двете ѝ програми ми харесват.

На танците пожелавам успех на Кагановская/ Ангелопол, защото много ми допадна показателната им програма, която показаха на няколко шоута миналия месец.Smile

# 616
  • MJF
Руския ФГП сеньори ще го гледам след ЮСП. Видях че Ермолина качва на ютуб канала ѝ кратки видеоинтервюта с участниците.
Прочетох те внимателно Iceman. Значи ще ме радват спортните дуети.

ЮСП
Започнах кратките момчета:
Скрит текст:
Видях първите 14 стъпили на краткия лед. Относително себе си добре се справиха с програмите си :
I Ali Efe GUNES
II Jegor MARTSENKO,  Heung Lai ZHAO и  Yu-Hsiang LI.
III     Jakub LOFEK и с право оглави временното класиране. Помня го с тази добра програма от югп, мда.
Какво "твориха" съдиите до тук видях с периферното зрение, жалко, но на тяхната съвест е . А това как почна състезанието - с музикална глешка, бих наказвала сериозно отговорните. Щото малко ми беше на 4К.... Rolling Eyes

Александра Бойкова/Дмитрий Козловский
Анастасия Мишина/Александр Галлямов
Анна Фролова
Матвей Ветлугин
Продължавам с кратките младежи в Калгари:
Скрит текст:
III
Ноа Боденщайн зарадва Шефик и останалите със стабилно изпълнение. Но доста бавен и вял , не случайно завърши след музиката. Наказаха го за това но се чудех защо са 2 точки наказание та отворих протокола. Там пише "Time violation -2.00" Thinking нещо ми убягва в правилата. Но така ме сърбят ръцете да накажа с двойна глоба тез до бортика с музиката.
Първия 3А за състезанието изпълни Даниел Мартинов. И първите технически невалидолни скокове. Стабилно изпълнение.
IV
Власенко с втори чист 3а за старта но веднага след това сгреши рита. Така и не съумява чиста кратка с аксел на голям старт.
Ракич спрямо себе си с добро изпълние , въпреки грешката на рита, но скоковете както си знаем не са силната му страна. Приятен кавър който къде къде по-търпимо звучи в ледена зала от оригинала. Даже приятен.
Тед много информиран за нашите майка и син Каймакчиеви. Явно щото знае , че съм се засилила с критики по негов адрес Wink
Гледам го Raffaele Francesco ZICH как плавно и грациозно лети по леда и си мисля:
"Ето за кой тип фигуристи няма място в състезателното фигурно на isu. Скоковете са беда, по ръст и останали параметри  отпадат и двете дуетни дисциплини и какво остава?! А е наслада да се гледа такова пързаляне. "

Кратките младежи почти изгледани, вижда им се края. Протокола
Скрит текст:
V
Hyungyeom KIM- много добре за себе си , PB .Nozomu YOSHIOKA с максимална трудност и чисто изпълнение, браво,` PB. Yudong CHEN след чудесния 3а се вкара във филм и остана без каскада, а как добре почна и продължи след това, много жалко, но трябва да не научи на чисти кратки, чакам си. Kyrylo MARSAK не можа да повтори чистото си хубаво изпълнение от ЕП на кратката.
VI
Francois PITOT зарадва себе си и Понсар с чисто изпълнение. Но сдвои каскадата. Adam Hagara се стара, получи и PB. Naoki Rossi попораснал, скоковете му е ми харесват, но той се стара и този път се получи PB изпълнение.
По едно време в тези 2 групи все пак ми втръсна от "испаншини" като музика.
VII
Уесли Чю разгеле с чисто изпълнение, отдавна не му се беше получавало на моя екран, браво.
Остават ми още 5 кратки левента. Као Миура е от друга планета на останалия фон. Smile но квотите не са шега работа. Ей на , при момичетата са само с 2.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 22:50 от Шошулчо

# 617
  • MJF
Дописвам впечатленията си от кратките младежи на ЮСП.
Скрит текст:
Dias JIRENBAYEV остана без каскада но останалото се получми по-чисто от колкото на 4К. Въобще двамата със съотборника му Rakhat BRALIN ги хвалих там, а тук минаха на волната, да видим там какво ще вържат.
Андреас Нордебек се бори с 3а но съм доволна , че останалото нататък го пързаля стабилно този сезон. С тези двамцата поредни се получиха две много симпатични изпълнения и имат браво от мен.
Победителя от 4К 2023 с леко колебание на каскадата, Као герой след Колорадо Спрингс сега и в Калгари. Няма да му броим еритроцитите.
За финал на този дълъг старт Мемола - най-високия без съмнение сред тях с голяма колебание на комбинацията но останалото се получи добре.

Не само при девойките но и при юношите чаках "третия японец"  и като така и така не дочаках за молко да преброя Наоки Роси за такъв Wink . Наложи се да правя справка и за тях. Не е лесно и на японския фронт. Никак.

Дмитрий Алиев

За да не се чудя като на синглите проверих участниците при танците предварително на ЮСП. И какво забелязах и там?! Липсва словашкия танцов дует Симова- Аксьонов. Много жалко за този интересен и перспективен дует, който последно гледахме на ЕП.  И каква е причината? Проблем с виза. Ей затова не обичам турнири на северноамериканския фронт, освен още 2 причини. Миша Джи не знам дали вече е написал автобиография относно визите в своята фигурнопързална спортна кариера. Визови проблеми имаше и на 4К и сега и на ЮСП. А да не се сещам къде провеждат съответните турнири тез две федерации Frowning1 този сезон.
Кратки танци.
Миналата година извън липсващите 3 руски и 1 беларуски дуета е имало 24 на ЮСП. Тази година въпреки същите липси плюс и словашкия - 30 в наличност. Rolling Eyes  . Емотикона е не за друго а за гледката която виждам в първите 3 групи. Хем отредактирах не малко от тях след като видях първата минута и половина да речем от изпълнението им.
Скрит текст:
I
Anita STRAUB / Andreas STRAUB добре си изпълниха туизлите и ми хареса програмата. Sofiia DOVHAL / Wiktor KULESZA- партньора ми вдъхна доверие.
II
Xuantong LI / Xinkang WANG - живнах и ме развеселиха на няколко пъти, нямат танго но фламенко  и сие да.
Grace Elizabeth VAINIK / Yehor BARSHAK - партньора ми вдъхна доверие.
III
Ashlie SLATTER / Atl ONGAY-PEREZ -малко в повече стегати от вълнението , трябва да се борят с него.
Helena CARHART / Volodymyr HOROVYI . добре за себе си, но малко повече тежко/монументално ми се стори.
Jenna HAUER / Benjamin STARR- изпълнението им ми хареса една идея повече от на горните.
Въобще от тези 15 дуета както са към момента ми е интересно как ще се развият тепърва три - британския и двата американски.
IV
Ткаченко-Киляков за себе си добре, тази поддръжка като изпълнение много ефектна.
Karla Maria KARL / Kai HOFERICHTER и     Sandrine GAUTHIER / Quentin THIEREN се стараха в тангата си но и при двата дуета не ми достига четкост и точност в кратака.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 22:20 от Шошулчо

# 618
Русия, Гран При.

Танци-ей, моите приятели Кагановская/ Ангелопол ме зарадваха с победа. Програмата, която ми хареса в няколко шоута се оказа, че била тяхната волна. Без много- много да отбирам от дисциплината пак страшно много ми хванаха окото, атрактивно изпълнение, нестандартни моменти, много готино за гледане. Такива програми могат да ми вдигнат интереса към дисциплината.

Момичета-
ами, Петросян си спечели с разлика, направи няколко четворни, че даже и добави четворен флип в арсенала. Заслужена победа. Когато Лиза остана на минимална разлика зад Камила ме хвана яд, че може да изпусне победата по такъв начин, но след като Петросян спечели ми мина ядът.Smiley Камила вървеше сякаш към победа, но май остана без въздух във втората половина и изглеждаше много разстроена. Акатьева и тя беше много близо до медала, а за мене ѝ надписаха втората оценка. Софя Муравьова с нова рокля, веднага ми се наби на очи. 5-о място, а Плюшенко беше необичайно весел в kiss and cry. Много харесвам да я гледам, дано стабилизира аксела и добави и някой четоворен другия сезон.Останалото си го има. Алина Горбачьова определено се пързаля с повишено самочувствие след титлата, а първият 4S беше превъзходен.Гушина пак си беше стабилна и остави добри впечатления. Яметова с първо падане на сезона, през следващия очаквам да пробва 4S, а защо не и 3A. София Захарова пак усмихната, със зареждаща волна. Може би няма талантът на доста от останалите момичета, но много ми хареса през целия сезон. Ана Фралова пак що- годе прилично, Самоделкина без коментар, още от същото при нея, а Федянина не успях да я гледам, но и тя си беше най- слабата, дори само като име. Обобщението е, че при Хрустальный конвейрът си върви, Камила не спечели нито един от двата важни старта, но титлите си останах при тях. Останалите се борят за място под слънцето. Надявам се другия сезон да видим Вероника Жилина при дамите.

Двойки- Бойкова/ Козловски пак печелят, Мишина/ Галямов пак са втори на минимална разлика и печелят моята симпатия от "големите", а Тарасова/ Морозов пак закопаха надеждите на феновете си, че могат да направят чиста програма- общо- взето и тук още от същото. Хабибулина и Княжух имаха много амбициозна програма с лутцове и ритбергери, изпълнение с променлив успех.

За мъжете пак не ми остана време, не съм и гледал кой е спечелил. Тия дни ще хвърля едно око.

За самите финали ще кажа, че форматът с 12 човека и 8-9 двойки е оптимален- нито много къс, нито пък с по 30 и няколко човека, които е абсурд да изгледам.

# 619
  • MJF
E трябва задължително да видим волния Дмитрий Алиев.
Iceman, виж как за нула време напредна. Разшири фронта с дуетните дисциплини, даже и любимци вече придобиваш. WinkSmile
Във връзка волна/показателен номер. Така се те юньорите. Не им остава време видиш ли ти за гала номер. Редки са изключенията а така добре в повечето случаи им се получава, особено ако треньорските им щабове им отпуснат повече свобода в творчеството на тези номера. А иначе редовно на гала си катаят бивша  състезателна програма, че даже в повечето случаи поне не е "префасонирана". Tired

ЮСП
Ритмичния танц
Скрит текст:
Силна  и симпатична V-а група. Все пак не се мина без падане но този път не бяха Мразкови.
Трите американски танцови дуета са дебютанти тази година и ако трябва да ги сравня в кратката този път наистина водят Leah NESET / Artem MARKELOV. Интересното е че нито един не е при Шпилбанд. Към момента Popcorn и той "мракобесничи" на този старт видимо с грузинския дует.
В следващите 3 дуети имаше леки колебания на туизлите от страна на партньорките но хваля и трите дуета   за силните им страни които донякъде и съумяха да покажат на 6 Phebe BEKKER / James HERNANDEZ , Katerina MRAZKOVA / Daniel MRAZEK и Angelina KUDRYAVTSEVA / Ilia KARANKEVICH , с оценкита на британския дует и кипърския не съм съгласна въобще. Първата за пореден път недоумявам защо е толкова завишена а втората определено занижена за това което видях.
VI
Първите 3 дуета в тази група действително показаха PB изпълнения. Най се изненадах на Селин- Jean-Hans, някой там все пак е отделил малко внимание на патерните. Браво и на Грим-Савицкий - този път без колебания. Браво и на Хана-Йе, Йе видимо работи над себе си в правилното направление, а като се сетя от къде тръгна.....браво.
Не е лесно на дуетите, които този сезон са при сеньорите и юньорите този сезон с тези 2 различни танца. На ЕП Mariia PINCHUK / Mykyta POGORIELOV по ми харесаха с латиното си от колкото тук с тангото си.
Тежко изпълнение от домакините на този турнир. Видимо. Подозирам пубертета като основна причина. Надя-Питър и този сезон с флуктуации в изпълненията прекалени за тяхната класа. Да ги видя на волната какво ще вържат.
Гледайки сега протокола все пак въобще не ми харесва че ISU не прави разлика м/у югп и ЮСП. На гран-при разбирам да има какво ли не, да не започвам с примери какво ниво сме виждали там като състезатели. Приемам го и го разбирам. Но за мен ЮСП е друга бира, друг ранг и т.н. И трябва да има по-адекватен минимум за участие /отбор. Тук определено имаше цяла излишна група дуети , че да не кажа и 2 групи. Peace

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 14:01 от Шошулчо

# 620
  • MJF
ЮСП
Ударно изгледах волните момичета и девойки. Какво имам предвид? До като дойде ред на последната група имаше много падания, много валидолни изпълнения и аз не малка част от тях "изредактирах".
Протокола
Скрит текст:
Съответно и коментара ми е "ударен" , само тези които се откроиха на този старт.
Inga GURGENIDZE нямаше да е толкова назад в класирането ако не бяха се "замахнали"  с щаба ѝ на кратката на 3а , който там въобще не се получи. На волната с начало 3а-2т и 3а. Нататък относително чисто до края.
Nikola FOMCHENKOVA за себе си се справи добре с волната си. Особено на фона на своята група и предишната. Но и при двете посочени фигуристки има една камара недостатъци, да дерзаят. Просто на фона ги откроих.
Нина Петрьокина освен някаква здравословна причина подозирам , че е разчела сили на СП и съответно този старт е .....Не ми се рови да видя заявката на естонската федерация за световното сега.
Kaiya RUITER освен здравословните са я налегнали и пубертетните неволи. Но въпреки това пързалянето ѝ остана естетическа гледка.
Репонд се постегна на волната и гледам , че в протокола има само една отметка, туй добре.
Клер Сео като Кая само че в по-тежък пубертет. С отговорността за американските квоти при това. Стара се и извън скоковете се получи приятно.
Lorine SCHILD ми е интересно как ще се развие на френския фронт занапред.
На "котето" Минсол ѝ липсваше само опашка за да е пълна картината . Това една от най - сполучливите програми на юньорския фронт в раздела "момичета" този сезон . За себе си добре се справи. Емоционално имаше и по-добри изпълнения назад в сезона. Получи PB от съдиите.
Xiangyi AN- дебютен сезон. На кратката се зачудих на оценката ѝ но реших , че заради общия фон, съдиите де що имаше по-годно от отегчение го оцениха..... Но на волната все пак картината се разгърна. Сега проверих isu-биото - пише Ришо хореограф на програмите ѝ но дори и да е вярно явно са "по Ришо". Олд-скул във всяко едно отношение по линия скокове, пързаляне и програми. И като се вгледах в протокола нашия съдия Весела Попова ми се издигна в очите. Защото и тя така е видяла и оценила Satisfied.
Yujae KIM, Ami NAKAI и   Jia SHIN изпълнителни момичета набор 2008-2009.  Yujae с отметка на рита, изненадани няма. Ами след падането на 3а нататък чиста волна. Джиа падна леко в самия край преди последния пирует за да ни Smile. И трите картина по учебник на своите школи.
Мао Шимада безусловно първа на този старт. Като изключим q- то на 4Т чиста волна с 3а и 4т. Останалото извън скоковете също на максимално ниво.
Крайното класиране
На пиедестала 3 доволни от себе си момичета. Челната четворка еднаква и на кратката и на волната . Обичам такива стартове, сериозно подготвили се за 2 изпълнения.

Loïcia Demougeot and Théo Le Mercier
Артур Даниелян

И нещо което забелязах сега. Като по-прегледни ползвам цветните протоколи на skatingscores.com. Сигурна съм че когато гледах руското национално го нямаха въобще, хем аз нали постфактум гледам стартовете. Та нямаше въобще руски старт качен тогава. Сега виждам че са ги добавили за целия сезон назад. Туй добре. Щото помня че януари като забелязах липсата  силно ги "благослових". Взели са си поука. Тъй, тъй.

Волните танци   и  крайното класиране.
Приятна танцова състезателна волна гала се получи, най-вече в своето разнообразие. А за него "вината" е основно в разнообразните треньорски/творчески щабове а не ....
Малко отпред назад но честито на треньорския щаб Матео Зани- Barbora Reznickova и сие. Честит им първи златен медал от ЮСП. Нов треньорски екип в тази група се присъедини. Разгеле.
В тези 20 изпълнения имаше достатъчно стилово разнообразие  и няколко програми и изпълнения които откроих и ще запомня.
Жалко че Грим-Савицкий не завършиха състезанието.
Скрит текст:
Ashlie SLATTER / Atl ONGAY-PEREZ се представиха сериозно и добре на първия си юсп.
 Louise BORDET / Thomas GIPOULOU  с приятно изпълнение на тази им симпатична програма, една от които ще помня от този сезон при юньорите.
Helena CARHART / Volodymyr HOROVYI с приятна класическа танцова програма и много добре изпълнена.
Тези 3 дуета виждам сега в таблицата , че са получили PB, мда.
Angelina KUDRYAVTSEVA / Ilia KARANKEVICH доволни от своето sb изпълнение на тази весела програма.
При Sandrine GAUTHIER / Quentin THIEREN ми хареса самата програма но не и изпълнението ѝ от тези двама фигуристи, слаб дует.
Leah NESET / Artem MARKELOV с едно от най- ярките изпълнения на този старт, да не кажа и най-яркото. Получи се "атмосферно/на един дъх/спектакъл" както им казвам на такива и те се случват рядко. Та имат голямо браво затова. Хем "карибски пирати" сме гледали "на килограм" във фигурното а и тази програма назад в сезона имаше друг вид. Нещо са добавили/редактирали и пр. и се получи това изпълнине-минишедьовър. Чак рапирите/сабите /пиките или каквото е там Smiley си представих в действие. Мда.
Надя-Питър се стараха но на мен волната не ми много харесва като програма, прекалено стандартна ми е и аз вместо нея се разсейвам с проблемите им към момента извън конкретната програма. Така да го кажа.
Phebe BEKKER / James HERNANDEZ с наказателна точка за предържана поддържка. Ако не беше тя...и аз явно трябва да съм ѝ благодарна ooooh! . E не е този дует на нивото на челната тройка. Не е разликата там от подуима 6 стотни. А иначе извън "съдийския мрак" на този старт двамата се стараха и съм съгласна да им е sb. Сега виждам че са им дали и PB. Хубус.
Хана -Йе и Danse Macabre който ми хареса от раз, още от самото начало на сезона в Куршевел. Йе особено ме Smile във втората част, Хана с колебания в първата. Честит им медал, първи от такъв ранг.
Катерина Мразекова и Даниел Мразек успяха. Две изпъления без падане на ЮСП и напълно заслужен , желан и дочакан златен медал. Почнаха ударно този сезон с онзи танцов рекорд в Острава, Mr. Green разбудиха с него фигурнопързалната танцова общност и .... започна лавината от падания. Ту тук, ту там. Но в Калгари се удържаха.
Волната им програма не ми харесва, не ми харесва и осанката на Катирени. Автоматично се сещам пък от тях и треньорския щаб и за хроничния проблем при Натали Ташлер та .....Пожелавам на Зани и сие в м/усезона да поработят над тези важни и в същото време поправими неща. А на Катерина - Даниел пожелавам да не ги стига кармата на "юношески световни шампиони" при сеньорите.
Какво имаме като резултат? В отсъствие на руската федерация и налични канадска и американска под палката на
Ms. Hilary SELBY имаме събрани канадски и британски дует реално на едно място. А преди тях чешки и корейски. А американски на 5-о място , но те и трите им съвсем нови за юньорския м/ународен кръг. А Шпилбанд почти не видян на този старт, а  Зуева по формата на Ткаченко.
Та така Popcorn
Поздрав с Pirates of the Caribbean   и Danse Macabre от мен. Bowtie

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 09:12 от Шошулчо

# 621
Цитат
Трёхкратная олимпийская чемпионка в танцах на льду канадка Тесса Вирту вместе с 41 бывшим канадским олимпийским спортсменом раскритиковали Национальный олимпийский комитет страны (COC) за поддержку Международного олимпийского комитета (МОК) в вопросе возможного возвращения россиян на международные соревнования.

«Мы осуждаем заявления COC, поддерживающие возможность участия россиян и белорусов в нейтральном статусе на Олимпиаде 2024 года в Париже. Отстранение от международных соревнований — это не просто отказ в допуске к турнирам из-за паспорта, это протест против происходящего в мире и признание роли международного спорта в геополитике», — говорится в заявлении спортсменов, текст которого приводит AP News.
Кучетата си лаят, керванът си върви. Апропо, за 2024 не знам, но до Олимпиадата в Милано и Кортина се надявам вече да са взели решение за Валиева. Там пък може да изскочи още някой казус, че да има с какво да се занимават до другите ЗОИ.

# 622
  • MJF
С ОИ съм приключила. Нито се интересувам нито ще гледам. След Пекин 22. Касае всички спортове независимо от сезона. Хем аз търпелива овца излязох. Заричах се още след Сочи 14. Но в Корейския цикъл поддадох заради големи любимци. А на "ковидната" още даже не искам и да се сещам на какво ме направиха като зрител. Та така да си се гледат, да си веят парцали и пр.
От мен "зрител по флаг" въобще не става на какъвто и да е спорт и винаги ме е напрягало/много неприятно ми е било като има няма ми се веят знамена на екрана. Особено именно на ОИ. Neutral Face "тъпа гледка" отвсякъде.
Това ми е мнението за олидвижението.
ЮСП
Почти привърших волните младежи, така че финално ще ги изкоментирам набързо. То протокола е най-краткия коментар Wink
Само Wesley CHIU и Као Миура ми остана да видя но съм видяла протокола.
Скрит текст:
Та добре че японската федерация "върна" Као на ЮСП за да видим нещо. Това не в обида на останалите състезатели на този старт. Преобладаващо фигуристи в борба със своя 3а а и не малко въобще без такъв.
"Сива картина" общо взето но не е за първи път нито за последен на ЮСП при момчетата. А и за капак ги качиха на ...., поне и Тед на няколко пъти го повтори Wink
Мен лично ме развесели един фигурист на волната програма- Hyungyeom KIM. Справката показва че съм го виждала миналия сезон 21-22 но чак пък да го помня, не бих казала. Та този сезон го виждам за първи път. Развесели ме по няколко причини. Сам по себе си с позитивно излъчване. Презентира и в двете програми. Органичен на леда.... И скача акселите си след като спре едва ли не Smile, позната гледка на корейския мъжки фронт. Ама така се готви за тях и спира , че чак аз от дивана пред екрана бях готова вече да скоча. Голяма скица Smiley
Крайното класиране също показва нагледно какво състезание се получи.
Честито на медалистите. Там най -щастлив Наоки Роси. С първите 8 в крайното класиране както са подредени съм в мир на база двата дни.
Ще догледам утре Уесли и Као и ще прегледам галата, понякога има весели на нея. Да видим. А и ако не е блокирана м/увременно де.

Ще продължа с руския ФГП. Там ще видя юньорските спортни дуети и целия сеньорски финал.

# 623
  • MJF
Хм, отдавна не бях "влизала" във fsuniverse.net и снощи нещо се присетих за тях. И то вярно дошло време на синхронното. Юньорското. Но ....номер. Отворих въпросното https://isu.org/media-centre/libraries/iceskatingchannel , прочетох, "благослових" звучно другарите в ISU и го затворих. Без мен. "Не съм тинейджър" - така коментирам такива тъпи изпълнения Peace
А сега ме напуши смях, щото отворих тубата и там по поръчка https://www.youtube.com/@mainstreamFS/streams . Та ми мина афекта. Без синхро няма да остана. Останалите да си се гледат.
И тези https://www.youtube.com/@JuraSynchro/videos  този сезон въобще "не се събудиха".
И като се сетя за напъна им за олиспорт........пародия и половина.

А иначе догледах волните момчета на ЮСП. И на последните двама трудно им се отдадоха волните . Уесли се оказа с 2 2т при  двата опита за 4-ворни  такива и поне единия да се бе получил троен та да не са тикава големи загубите.  
Попрегледах и галата. Стигнала съм до златните медалисти. Като изключа Жизел от Xiangyi An в самото начало на първата част.  И Хана-Ие с кратката  2021-2022 във втората част. Единствените 2 изпълнения които изгледах. Гала на тъмно, каквато въобще не харесвам и в такива случаи тези които ми излизат и в черно облечени въобще ги прескачам. Танцовите дуети видях че опитаха да "продават сексапил",  лирика или аеробика ама всички много стандартно та изредактирани. Един спортен дует в началото  имаше с правилен подход и след като скокове и туист не им се получават и на състезание си спестиха тези неща и на галата и добре направиха за разлика от колегите им по профил. Еле пък  и в тази тъмница. Та така. Приключих с Калгари и ЮСП. За 2 неща хваля домакините. Първо - харесаха ми букетите на награждаванията. Второ - хареса ми че трите знамена на нагаждаванията се вдигаха на едно ниво. За нищо повече не мога да ги похваля. Да не ми се обиждат. Хем ей на , с критиките дори няма да започна, ще ги спестя.

Местя се в Санкт Петербург. Няма да проверявам надморската височина. Wink разгеле.

# 624
  • MJF
Изгледах руския фгп юноьри спортни дуети. И с това за мен сезона при юньорите завърши. Май Thinking

Не ми хареса този номер с тази пързалка/ледено поле, което е от по-тесните. Напрегнаха ми излишно спортните дуети и грешките , особено на кратката при Осокина-Грицаенко , се дължаха на този факт.
Юньорските спортни дуети . Преобладаващо ги видях и на националнато им за юньори. И повечето една идея по-добре се справиха с този старт. Туй добре. Ако не беше тясната за тях пързалка и още по-добре щеше да се получи.
Какво да кажа обобщаващо?! И тук като в останалите дисциплини, една част от юньорите изтеглени при сеньорите и при юньорите оставени няколко познати дуети и преобладаващо пресни такива/новосвормирани. Да видим нататък как ще се развият.
Изгледах и краткия ден на руския фгп
Анблок и четирите дисциплини. И понеже така ги изгледах, сега ми е слято всичко и кой знае какъв конкретен коментар трудно ще сполуча.
Скрит текст:
Ритмичния танц- трудно изгледан, не помня някой въобще да ми хареса. И като програма и като изпълнение. Даже няколко откровено с отрицателен знак.
Дами
Искаше ми се по-добри кратки изпълнения от Самоделкина и Фролова но не би. Лиза с прилично изпълнение но не sb на моя екран. Гущина и Захарова- вече запомнени от мен - с приятни изпълнения. Яметова също.  По останалите нямам коментар. В техен интерес е Wink
Спортните дуети - тук леденото поле не пречеше колкото на юньорите но все пак...Протокола
Рита на Бойкова - Козловский се получи сравнително добре, изхвърлянето без забележки, добър пракат за тях.
Мишина -Галямов още не започнали и падане на луца. Останалото до края чисто.
Ясмина КАДЫРОВА / Валерий КОЛЕСОВ се зарадваха с чисто изпълнение. Юлия АРТЕМЬЕВА / Алексей БРЮХАНОВ също. От това трябва да са доволни. 2 пресни дуета от добре познати 4 "муцуни". Но. В м/усезона задължително трябва да поработят над презентация , контакт в дуета на леда ...."Прясна" гледка са  и това разваля впечатлението от техническото им можене. Сега напълно ми е ясно че са "нови" дуети но те тези проблеми си ги имаха и в предишните им. Та затова им напомням че е крайно време. Peace
Дарья БОЯРИНЦЕВА / Роман ПЛЕШКОВ затвърдиха с това си чисто изпълнение доброто впечатление което ми оставиха след последния им старт на моя екран. Браво.
Наталья ХАБИБУЛЛИНА / Илья КНЯЖУК могат и по-добре. Време и те да "дръпнат". Нещо заседнаха като ниво.
Моите зайци Анастасия МУХОРТОВА / Дмитрий ЕВГЕНЬЕВ  жалко че не направиха чисто изпълнение и поднаха на салхова, малшанс защото на повторението се видя защо така се получи. Пфу.
Мъжете
Този път Ковальов, Игнатов и Попов решиха да ме радват и аз доволна от тях, нямам забележки. Гуменник се замахна на максималната своя трудност и малко се поколеба на 4рит. Но се удържа. Браво.
Ветлугин, Даниелян, Алиев и Мозальов- за жалост не можаха да ме зарадват с по-чисти изпълнения на кратките си като за последно. Но здраве да е . Следва да ги видя на волната.
За останалите нямам коментар. Видяни.
Волния ден съм го започнала. Първи са волните танци. Почти видяни, умишлено разсеяно, просто за да не ги прескоча и продължа с волните дами.

Брей, не очаквах такова класиране от съдиите  на волните танци, че и крайното. А иначе е точно така- първи трябва да са довчерашните юньори Василиса КАГАНОВСКАЯ / Валерий АНГЕЛОПОЛ. Безусловно. Само те бяха и гледаеми на този старт. Останалите до един да не ми се обиждат. Касае най-вече треньорските щабове. Tired

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 08:55 от Шошулчо

# 625
# 626
  • MJF
Руския ФГП.
Остава ми да видя волните мъже.
Волните дами. Цветния протокол
Скрит текст:
Какво да кажа?! Независимо от няколкото грешки се получи приятен финал, аз доволна. Анна Фролова много ми допадна и на двете си програми. Откритията ми този сезон - Захарова и Гущина направиха добър старт. Яметова след тях. Останалите до края в борба със своите ултраси.
Крайното класиране
Спортните дуети след краткия празник който устроиха, очаквах че няма да имат сили за волен празник. И познах. Донякъде. Получиха се 2 чисти волни. Цветния протокол., крайното класиране.
Скрит текст:
Съгласна с класирането на волната и крайното на първите 2 дуета.
Грешките започнаха с такива на скоковете, добавиха се изхвърляния и се случи и на поддръжка. Но въпросните програми аз вече съм ги видяла да ги изпълняват чисто и на 6 назад в сезона , така че......нямам забележки. Все пак всички се постараха за последния състезателен старт в сезона.
Мишина -Галямов с готино изпълнение, пижонско може да се каже Smile , зарадваха ме.
Бойкова - Козловский по-нервно но се получиха 2 стабилни и чисти изпълнения на един старт. Заслужено първи , в една точка с Мишина - Галямов.
Артемева-Брюханов, Хабибулина -Княжук, Кадъйрова- Колесов и Бояринцева-Плешков проведоха много добре сезона . Видях от тях не един път чисти изпълнения и на двете им програми. Харесват ми как са групирани и им стискам палци в мотивацията.
Моите зайци Мухортова - Евгениев още не дружат с по-голяма стабилност но съм сигурно , че поне по веднъж видях и двете им програми чисто изпълнине , така че съм в мир.
Тарасова - Морозов за мен са извън състезателната програма, така да го кажа. Те си знаят защо продължават. Но е факт че се пречкат на младежта а аз такова нещо в големите федерации хич не харесвам.
И така сезона на руските спротни дуети се почули мнооого силен и добър. И сеньори и юньори. Пълен възторг.
И смятам така и да завърша този сезон в тази дисциплина. Т.е. няма да гледам  спортните дуети на СП. Въобще. Ще се справят и без мен, няма да отпусна дори изключения. Ще ги видя постфактум в протокола.

Emily Chan and Spencer Howe
- видеоинтервю

# 627
Още не съм изгледал мъжете, ама ще им дойде времето и на тях. Както и да е, днес официално свършва сезона в Русия, макар и с неофициално състазание (това прозвуча готино)- турнира по шоупрограми. 24 участници от всички дисциплини, трябва да представят изцяло нови и непоказвани програми, жури определя победителите, зрителите също ще дават отделни награди и так далее. Честно казано, това е сигурно най- добрата идея на ФФККР през сезона. Със сигурност ще има драми, но без това не може. Очаквам с голям интерес това събитие, довечера от 16:00. Ето и малко подробности: https://www.championat.com/figureskating/article-5025657-turnir- … nd-nominacii.html

# 628
  • MJF
Аз днес ще ги почна волните мъже на фгп.

Тъй като не съм зрител на гали и сие ще чакам отзиви от теб от тази днешна поредна на руския фронт. Състезателното фигурно и за федерацията и за състезателите приключи с ФГП. Всичко настоящо и предстоящо е .....гали в прав текст.

Jozef Sabovčík - видеоинтервю.
Bradie Tennell
Caroline Green and Michael Parsons

РФГП
Волните мъже и протокола
Скрит текст:
Начало с много лоши падания от Ветлугин, въобще кънката не се зацепва за леда. Такива падания после и при Ерохов а Ковальов направо ме довърши. Още силно ме боли от всичките тези падания. Но веднага след Ветлугин се получи най-доброто изпълнение за тази волна- Дима Алиев. Такъв пракат от него отдавна не съм виждала на волна , браво, голямо браво.
Самарин на конкретния фон на този старт бе смотрибилен, не го изредактирах. Но останалите 2 мои дразнителя към момента на руския мъжки фронт официално след кратката на този старт ги сложих в бан. Вечен при това. Съдиите със Семененко и Кондратюк ме тормозят вече 3ти сезон и моята търпелива чаша преля. Peace . Не знам за Тарасова-Морозов дали това им бе последен старт в състезателната кариера но на моя екран за Семененко и Кондратюк настана тоз момент.
Даниелян за себе си направи sb старт по двете програми и аз съм доволна.
Мозальов за жалост натрупа грешки към края като свърши горивото. Игнатов по същия сценарий. Искаше ми се все пак поне малко повече стабилност и от двамата на волната. Еххх.
Иван Попов го хваля за целия сезон. Дерзае и се развива този дебютант при сеньорите.
Пьотр наш Гуменник със сетни сили и калкулатор издържа до края. Наситен сезон за него. Пиедестали на които се радвах. Моа доволна.
Крайното класиране. Такива "елеватори" м/у кратка и волна като се получат хич не харесвам. Съдиите удариха дъното принципно, аз чак два бана "раздадох" "благодарение" на тях, та....Но аз доволна от този старт.
Какво да кажа за мъжкия фронт този сезон?! Ами имат браво от мен. До един. Видях през сезона достатъчно чисти изпълнения на програмите. Хем аз още не съм си догледала самата серия и не съм забравила до къде съм стигнала Wink. Мен запис-зрителя а и "рачешки" не ми пречи и ще си догледам и руското ГП и isu ЮГП. Smile както си знам бавно и славно.
Руския фронт го пускам в почивка. Доста наситен сезон се получи с всичики тези вътрешни стартове направени така че да копират нормален фигурнопързален сезон. Голяма похвала за това на федерацията. Съответно и състезателите се стараха. Отделно , както вече го и споменахме с Iceman, на фона на минусите с настоящото делене, имаше един много голям плюс. Това че изтеглиха при сеньорите не малка част от миналогодишните "старши" юньори и на тяхно място при юньорите видяхме много нови лица, не малка част от които се изявиха много добре. Още нещо за което хваля руската федерация. А третата ми похвала към тях е броя състезатели по различните стартове. Не съкратиха а напротив - увеличиха. Това по няколко причини е ход достоен за адмирации.
Та така.

Поздрав към отбора ни с волното изпълнение на Мишина - Галямов .

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 09:02 от Шошулчо

# 629
Е, всеки с вкуса си.Това състезание вчера до голяма степен компенсира липсата на показателни програми през сезона, с изключение на ЧР. Хайде, за етапите от Гран При съм съгласен, че ще стане много пренаситено с гали, но на ФГП можеха да ги включат. Както и да е, ето малко размишления за вчера.

Събитието страшно много ми допадна. Имаше невероятно разнообразие от музика- от съветски филмови песни, през Sweet Dreams, Шакира, та чак до Гангнам Стайл. Ще опитам да откроя малко по- сбито някои участници, че са цели 24.
Ягудин- с абсолютно заслужена и неоспорима победа в образа на Марсел Марсо. Страхотен, когато го видях си казах, че трябва да е първи. След края каза, че с премията ще си купи нови колене и догодина пак ще участва. Синицина/ Катсалапов бяха страхотни, Михаил Коляда страшно много ми се понрави и ме е яд,. че не влезе в тройката. Шербакова го измести с хубав номер от "17 мига от пролетта" и добра хореография, но ми се стори, че самата тя изобщо не е в оптимална форма. Сонечка Акатьева с изключително приятно изпълнение, красива музика и до голяма степен, поне вчера, опроверга мнението ми, че е робот.Smiley Кагановская/ Ангелопол бяха с Гангнам Стайл, много готини и пак ми беше кеф да ги гледам. Матвей Ветлугин направи пародийна компилация на известни номера на Лиза, Плюшенко, Загитова и Ягудин и въпреки, че отиде назад в класирането, беше много оригинален. Камила се превърна в шаман и за мен заслужаваше по- висока оценка, а Медведева направи програма, посветена на олимпиадата на Пьончан. Лиза беше готина, както винаги, но ми се щеше нещо една идея по- добро. Поздравления и за Елена Радионова, която сама си беше направила номера. Замалко да забравя Мишина/ Галямов- да излезеш с фанелки на Зенит в Москва е... доста смело.Smiley  Негативните оценки са малко- Загитова не можах да я възприема като Мерилин Монро, Марк Кондратюк не ми допадна като Малкия принц, като по- скоро хореографията не ми хареса, очаквах и доста повече от Дима Алиев.
В заключение ще кажа, че който има свободни 3,5 часа му препоръчвам да изгледа състезанието. Организацията беше добра, наградният фонд също, а освен наградените от топ 3, петимата съдии дадоха по една награда на още петима участници, а и зрителите определиха още трима победители във всяка от категориите. 11 наградени от 24 и всички са доволни. Надявам се това събитие да стане традиция и да се провежда всеки сезон.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 12:41 от Iceman

Общи условия

Активация на акаунт