Фигурно пързаляне - 10

• 40 867
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • MJF
След като те прочетох се навих да видя Ветлугин. Голям Smiley . Жалко че толкоз кратко, тъкмо загрях, много сполучливи имитации. А и с тоалетите отделно. hahaha
За настроение го пускам и тук - Матвей Ветлугин
Много добре че са качили и по отделно изпълненията. Особено за такива темерути за гали като мен.

Visit to the Gates of the Sun*
Mariia and Mikhail Nosovitsky

Стягаме вече багажа за Сайтама. 13 метра надморска височина. Няма да слагам кислородна бутилка в багажа. Wink

А ето и подробности по "номера" на Матвей.
Цари експидитивност и туй добре.

Таблицата
Стартираме със спортните дуети . Синглите имат по ден пауза, алогизъм , на да беше първи....

Мъжете
Скрит текст:
Виждам нашия Златков на линия. Селевко старши значи е на СП, него най отдавна не съм го виждала от естонското сеньорско трио. Бо на линия. Японското трио различно от това на 4К, дори аз се затъжих за Шома Wink, важното е че Томоно е на линия е аз доволна. В американското трио се радвам че все пак виждам Торгашев, значи е набрал TES минимума нейде докато аз се разсейвах от националното му до тук.
Гледаме Кийгън като за последно на състезателния лед.
Дами
Скрит текст:
Белгийско трио този път, с двете юньорки след Луна. На Нина Пинцароне специално ще стисна палци. Петрьокина е време да се изяви поне на един старт този сезон като хората, поне с една от двете си програми. Лорин Шилд също директно от ЮСП на СП, да видим. Виждам и ветерана ни Даша Грм. Японското и корейското трио повече от интересни, стискам им палци. В американското трио съм доволна че Амбър и Брейди са на линия.
Ema DOBOSZOVA нищо не ми говори а останалите са обичайно заподозрените към своите федерации. Вкл. и нашата Фейгин
Танци Проверих техпанела- шества Молина на този старт. Да видим.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 18:10 от Шошулчо

# 631
  • MJF
Озаптявам се едвам, едвам, тъпкайки устата си със запаса пуканки, онзи огромния , дето ми остана от злощастния последен isu- конгрес. Иначе ще се впусна в коментар и ще станe ферман.
How the  ISU new  age eligibility rules affect pair skating
И думи от едни от засегнатите - Sophia Baram and Daniel Tioumentsev
Преглъщам Popcorn ли прeглъщам Popcorn

Mai Mihara

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 12:11 от Шошулчо

# 632
  • София
Шоши,
прегледах обстойно резултатите от световното за юноши и девойки, ама не видях нещо което да ми грабне окото и направи впечатление, освен поредната японка с троен аксел в програмата си... Сефте...
Но да те питам теб като експерт и всичко гледащ. Има ли юноша или девойка от калибъра на най-големите шампиони? Т.е. уменията и лекотата на бъдещ голям шампион, световен и олимпийски? Някой, който да има потенциала, в смисъл то няма как да знаем бъдещето и какво ще се случи, особено в този толкова сложен спорт...

Иначе аз малко гледах от сезона, факт, но ви чета винаги и си следя резултатите. Най-много съм гледал Чок и Бейтс. Просто без най-големия ми любимец за всички времена (Юзуру Ханю) ми секна интереса и желанието (ама е временно де). Отделно няма ги руснаците, което е огромна яма за този спорт и също така го няма и Нейтън Чен. Общо взето за мен е нещо като нулева година/сезон. Много липси има, особено пък в двойките (и двете направления), те направо са ми безинтересни вече. Ако Чок и Бейтс се откажат пък съвсем ще спра да ги следя. Поне на този етап, докато не излезе нещо интересно.
Има нещо като смяна на поколенията и тези новите не са ми интересни просто.

# 633
  • MJF
Ами сецна се работата. Сецна се и ISU. Факт. Ей на , кратко и ясно си обобщил настоящия сив сезон.
Без федерацията която развива единствено юньорския спорт на високо ниво.....видяхме картината на юньорския кръг на ISU - количество , количество а качество ..... Към този факт добавяме и още един- ковидните последици за юньорите- броя че имаха 2 нулеви сезон. Не един а два броя аз броя.
Въпросната Мао Шимада родена ноември 2008. Попада изцяло жертва на решението за което продължавам да се тъпча с пуканки след като днес си го припмних с Фладе. Олимпийска надежда т.е. не е, дори по ЕГН.  С възрастовите реформи на дамския фронт ясно че като техническо скоково  ниво ще дръпнем назад. Няма как да е по друг начин. Юньорките ще се мариноват ен на брой сезони на юньорския фронт а като дойде реда им при сеньорите техническите им постижения  ще са опадали от настоящия пубертет.
Юношите на първо четене са без виден такъв талант за който питаш. Но при тях надеждата умира последна за такъв Wink . По няколко причини нещата при тях се случват и бавно и бързо , та се надявам идните сезони да има приятни изненади. Вкл. от такива които още не сме видяли.
Спортните дуети без руските такива , да не казвам голяма дума , но ги няма. Отделно за мен чашата преля и ей на , стигнах до СП на което няма да погледна дори на гала спортен дует. И въобще не се шегувам. А на ЮСП видях само 2 кратки програми при тях. За волни 2 вече никакво желание нямах.
Танците най не са засегнати и от реформата и от ковид и от .......този сезон и на ЮСП и сега на СП направо Crazy с броя им. Но повечето е количество. За жалост.

Чок-Бейтс в двубой с Пайпър-Пол на теория за липсваща и на двата дуети световна титла. Единствено интересно ще ми стане в танците ако някой трети се окичи с нея . Wink Smile

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 14:24 от Шошулчо

# 634
Аз съм напълно съгласен с определението "нулев сезон". Без руснаците, т. нар. Световно първенство (особено при мацките и спортните двойки) ще изглежда като треторазрядно състезание. Много показателна беше и полупразната зала на Гран При Финалитe в Торино. В Русия направиха каквото можаха, за да привлекат внимание на фенове и фигуристи, но в доста имена си личеше, че няма кой знае каква мотивация през този сезон. Както писах и преди, от всичките драми най- много спечелиха по- неизвестните състезатели/ състезателки от Русия, които получиха шанс да се изявят на домашната Гран При, пред най- голямата аудитория в кариерите си.

# 635
  • MJF
"Отворих" ютуб траслацията на кратките дами за проверка. Треджиди - не един а двама коментатори дочух, единия със сигурност "онзи фоб". Пак ще гледам почти без звук фигурно. Rolling EyesDisappointed . ISU дерзае ли дерзае окончателно да ме изгони от този спорт като зрител.

Кратките дами по ред
Скрит текст:
I
Ema DOBOSZOVA и Sofja STEPCENKO се справиха добре с кратките си. Софя на pb.
II
Гледайки Ланг силно мърморя по пубертета. Всичко освен скоковете е приятно и на ниво  при нея.
Исаев за себе си прилично.Jade HOVINE също.
Грм прекалено голяма подготовка на флипа и ....Подозирам че това бе прощално изпълнение на Даша на състезателния лед.
Като изключим каскадата останалото Микутина добре го събра.
Жалко че не се получи по - чисто 3л-3т при Шилд, както на ЮСП, но добре се справи при дебюта ѝ на СП.
III
Нашата Александра със sb на моя екран, видях че и за съдиите е така. Браво.
Брейди с поредно чисто визуално изпълнение на кратката. Но имаше за какво и поорязаха по скоковете.
Lindsay VAN ZUNDERT се справи много добре относно себе си , отдавна не съм виждала такова убедително изпълнение от нея.
С класирането след първите 3 групи общо взето съм съгласна. Но не напълно де.
IV
Лара Наки с визуално чисто изпълнение и близо до sb.
Мисля че добре стисках палци на Пинцароне, като изключим неточността на луца в каскадата останалото бе по масло. Браво на Нина.
Амбър цял сезон се тормози с този рит и този път не се въздържа. Пфу.
Репонд с поука от Амано на кратката на ЮСП Wink и сега на контрол от воле на кратката. За себе си браво.
След Кими още една дебютантка на СП - Chaeyeon. Помня от какви стегнати изпълнения почна сезона а днес едно по-освободено /с настроение изпълнение. Като за нея. Отделно и спаси програмата си, въпреки неточностите в скоковете. Има голямо браво от мен.
V
Маделин предвид деградацията ѝ този сезон, на финала му събра като за себе си сносна кратка.
Ринка с рамо като домакин , въпреки грешките ѝ получи според мен щедра оценка.
Шот герой за себе си. Докато я гледах как събра такава кратка се сетих за предпоследното ѝ геройство на японски терен , помня подвига ѝ на ГП 2021 Smile . Вдъхновява се Никол на японски терен. Wink . Но аз чак пък такава оценка не бих ѝ дала.
Куракова до края на сезона върна 3ф-3т. С отметка но го опита.
Левито получи sb , чиста кратка за нея. Но от мен такава оценка нямаше да получи.
Ето, ето, дочаках чиста кратка от Петрьокина този сезон. Радвам се че успя след всички терзания до тук в сезона. Хем той доста наситен за нея. Пак. Браво.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 17:06 от Шошулчо

# 636
  • София
Изгледах всички кратки дами 🙄
Обожавам големи форуми в Япония, защото там истински обичат и ценят този прекрасен спорт!

Много от момичетата гледах за първи път, а някои сефте за този сезон, защото наистина почти нищо не съм гледал този сезон.

И да ви кажа, хареса ми това което видях, въпреки че липсваха четворни скокове и тройни аксели.

Първо да кажа, че съм много доволен от Саша. Браво, момиче. За пореден път, Фейгин показва много здрави нерви и на най-големия възможен форум дава най-доброто от себе си. Това което може. И това е повече от достатъчно, за да сме доволни и ние от нея. Браво!

За останалите накратко в телеграфен стил
Скрит текст:
Мия Риса Гомес зле ; дървена
-
Зелен светофар за Анастасия Грачова! първи троен лудз за деня
-
Ема Добожова пък с първо 3+3 + СБ
-
София Степченко - троен лудз + троен тулуп - най-сложната комбинация от началото на състезанието. Хубав троен флип ; нелепа грешка при пируета. СБ.
-
Кристен Спърс - енергична, добра интерпретация ; ново СБ

От всички най-много ми хареса Кристен!

= = =

Юлия Ланг много зле, много грешки
-
Кристина Исаев - още едно посредствено изпълнение ; СБ за това??? Ами значи явно е била много зле през сезона
-
Жад Хувин Белгия - ново СБ ; не ми хареса
-
Даша Гръм - стисках и палци, кофти падане, имаше шанс за доста повече, не се възползва, жалко
-
Олга Микутина - избърса леда с дупето ; но като я гледам и веднага си личи просто класата на пързаляне и по-сложните елементи, жалко за падането и недостатъчната ротация.
-
Лорин Шилд - добре се измъкна на комбото, не всеки го може на толкова важно състезание, браво! Добро изпълнение, хареса ми.

В тази група номер 1 за мен е Шилд!

= = =

Мадрилена Китромилис - ееее как можа така с двойния аксел, уф уф уф. Ужас, направо катастрофа. Хем отказа скока, хем и падна, тц тц тц
-
Елишка Брезинова ; само 3+2 ; лош лудз ; обърка и двойния аксел
-
Яна Юркинен - жалко за подпирането на леда при флипа
-
Александра Фейгин - зелено 7 от 7! Браво! СБ! Юхуу!
-
Брейди Тенел - виждал съм далеч по-добра Брейди в миналото... Но пак ми хареса. Тя си е класа.
-
Линдзи Ван Зундерт - Много ми хареса това което видях.

От тази група съм пристрастен и Фейгинчето е номер 1. Но много ми хареса и нидерландката!

= = =

Лара Наки - СБ ; визуално ми хареса

Нина Пинцароне - бива, в добра форма е явно ; СБ!
-
Юлия Заутер - обърка всичко, провал
-
Амбър Глен - добра скорост и динамика, но гадни дребни грешчици, аргх. Хареса ми.
-
Кими Репонд - много ми хареса, браво
-
Ким - обърка всичко, ужас!

Пинцароне е топа тук.

= = =

Маделин Скизас - виждал съм доста по-добри неща от нея, но се справи някак си
-
Ринка Уатанабе - ужас. отиде тройния аксел ; отиде и втория скок ; задължително 3+3 нещо там да се спаси ; скандални оценки от съдиите, срамота
-
Никол Шот - топ програмата дотук! БРАВО! СБ
-
Екатерина Куракова – СБ ; хареса ми, ама с някои уговорки
-
Исабо Левито – за първи път я гледам. Хареса ми. Това ли е топ американската мадама? Красиво и сложно изпълнение без да има най-сложните нива особено в скоковете. СБ
-
Нина Петрокина – отлично изпълнение като финал на тази много силна група! СБ! Браво, браво, страхотна.

ТОП Група. Повечето момичета ми харесаха, сложно ми е да ги оценя.
И все пак приза получава естонката, Нина Петрокина!

= = =

Анастасия Губанова – не ми хареса, може много повече. Ядец.

Маи Михара – за мен това не е най-доброто изпълнение, моите ‘’уважения’’ към съдиите...

Хаеин Лий – КРАСОТА! Кратко и ясно!

Йелим Ким – еее, Йелим, жалко. Аут е от борбата за медалите за мен след това слабо изпълнение. Жалко. Провал.

Каори Сакамото – браво на Каори, прекрасна, прекрасна! Сложна програма ; много бърза по леда ; СБ ; абе топ заявка още от сега за златния медал. Браво!

Луна Хендрикс – вече толкова години все едно и също от красивата Хендрикс, язък. Все по една ключова грешчица на важен форум... А иначе всичко си има, еххх

Раздвоен съм между японката и корейката, но сложността и скоростта бият естетиката.
1 и 2 са логично класирани, но може би не чак с такава разлика.
Михара не ми е за 3-то място.

# 637
  • MJF
Охо, Daivolo, по -добре в края на сезона отколкото никога през него. WinkSmile Hug
Първо ще си допиша за последната група на дамите и ще се върна да те прочета.

Скрит текст:
Настя Губанова разгеле с треньора си но нервно и с неточности се получи. Жалко.
Маи Михара такава стабилност "намери" този сезон , зарадва ме за пореден път, много. Браво. Хем на роден терен.
Приемам че пубертета отминава при Haein и се появи стабилност за победителката на 4К. Пу пу пу. Като изключа че изхода от каскадата можеше да е по-добър и един опит за залитане на пирует...хубаво изпълнение.
Yelim и това според мен най-лошо падане на днешните кратки дами, заболя ме. Браво че спаси програмата и не остана без елемент като се вкара в този филм. Палци на волната от мен специално.
Каори чудесна. След като мърморех в първата част на сезона , по няколко направления при това , днес съм Satisfied . Моа доволна, забележка нямам. Палци на волната.
Луна към края вече трудно я догледах. Гледам без звук изцяло днес. А нейните 2 програми принципно без звук този сезон заради музикалния ѝ избор. Е не ми харесват и това е . Blush днес след каскадата просто спрях картината и не я догледах. Да не ми се сърди.
И така класирането. С челното трио съм напълно в мир но надолу имам забележки. Днес Левито , Луна и Ринка са особени късметлийки че не съм съдия иначе такава оценка само през крив макарон щеше да видят. Wink Mr. Green

Diavolo, прочетох те. Мда готина кратка се получи. Стараха се. Достатъчно sb-та и pb- та се получиха.
 Аз съм в мир с Маи и Haein в една точка и тази преднина на Каори пред тях. Така и аз бих ги оценила.

Утре продължаваме с волните спортни дуети и кратките мъже. Наш Александър първи на леда а веднага след него и Торгашев. Хайде палци от мен на всички левенти.

Кратките мъже
На фона на ЕП, 4К и ЮСП  този сезон , може да кажем че СП почна удрано в първата група с 4 четворни и 3а по план.
Скрит текст:
I
Александър Златков почти не съм го виждала от ЮСП 2018. Много променен, въобще не го познах, а и с тази прическа съвсем Smile. Прилично се справи предвид вся и всьо, над очакванията ми.
Торгашев с творчество на всички скокове, изненадани няма , но минахме без бабачка на аксела, не паднахме, планувания 4т скочихме. Предвид вся и всьо това е старт на плюс. Гледайки го се сетих за дългата му юньорска кариера , за нервите ми със съдиите и него , за борбата му с 3а и .....този сезон на националното му направо му се зарадвах като го видях. Дъъъълга ми е историята с Ендрю Mr. Green . Хайде да се залавят с Рафаел за идния сезон и здраве. При сеньорите няма шанс така да ме дразни със съдиите както при юньорите. Ама знае ли се Thinking
Рещенко скочи 4с и нататък ...sb получи. Но и той и Орцел пример как не се прави така тактически с кратката ако искаш по -предно класиране. На мястото на Конрад 4т щях да го заменя с троен скок, луц най-вероятно а не ...Пфу.
Нюбъри без звук има хорео гротеска, направо се потресох. Туй за гала като пародия може да мине но  за състезателна програма .... Rolling Eyes , хем назад в сезона чак толкоз зле не бе таз програма. Трудно го догледах. Бях готова с чехъла за съдийския корпус но разгеле , размина им се. Не дръзнаха да го поставят пред Златков с всичкото туй дето показа Граам. Мераците на британската федерация в танците ги знам и затова там са в бан, не ги гледам, не ги знам, "мирувам" нооооо да внимават в картинката по другите дисциплини Peace
II
Кирило бе на път да повтори подвига си от ЕП. Почна на контрол, тактически правилно, скочи всичко и ...включи главата и реши да "твори" на пируетите. Пфу.
Бурак с опит да усложни кратката с комбинация трети скоков елемент. Хваля го затова , че след колебанията по аксела и луца все пак успя с 3ф-3т.
Самойлов не повтори геройството си от кратката на  ЕП, падане , бабачка, поне каскадата спаси. Пфу.
Городницки обичайно върнал към края на сезона 3а. Но нещо ново по Марк е , че видимо е порадботил над себе си с физиката. Браво, първо чисто кратко изпълнение за състезанието и заслужено първи във временното класиране. Чудесен подарък за рождения ден си направи.
III
Разгеле Литвинцев на състезателния лед на моя екран този сезон. М/увременно смяна на треньора. Чиста кратка. Браво. Даже голямо браво предвид паузата.
Старостин така и не можа да пребори като хората аксела на кратката и на ЕП и тук. Останалото по масло.
Tomas-Llorenc също от тези , които е задължително да катаят чиста кратка защото....Този път и падане и неточности в скоковете.
Бо с 3луц но не с четворния си. Този сезон ясен. Да видим следващия . Ако продължи. След като видим и волната де.
Аз ако бях съдия Зандрон нямаше да мине на волната. Да не ми се обижда.

IV
Появява се на леда Михаил Селевко и за се чудя какво става. Онзи ден по диагонал като видях участниците не знам защо останах с впечатления че ще гледам  батко Александър ooooh!. Добре че този път един четворен в кратката но пак не се мина без падане. Пфу.
Нордебек този път съвсем не се разбра с аксела си и падна на него.
Шайдоров доволен от себе си. А може и повече.
Кевин наш Еймос днес герой. Събра такава кратка като контент, браво. Признавам че не очаквах.
Егадзе остана без каскада  и лош жребий след такъв Кевин.
Джейсън с чиста кратка с неговия си скоков контент. Браво.V
Бричги се справи прилично с кратката си. 4-2 за разлика от ЕП но одобрявам този ход напълно на този старт. Доволна.
Както на кратките дами Ринка така и тук Сота Ямамото бе домакински подкрепен.Кофти приземявания се видяха на повторението. Жалко така пред родна публика.
След него и Томоно не с чиста кратка. На мястото на Томоно щях да заменя 4с  с нещо тройно на този старт. По няколко статегически причини. Но кой ме пита. Пфу Sad, така ми се искаше чиста тази кратака. А иначе по изпълнението ѝ забележки нямам , кефя се 3,5минути.
Малинин скочи стаблино своя контент. Повече кометар от това да внимават следващия сезон с кратката програма като такава нямам. Толкоз да не е тази програма за него , че ......
Мориси по-жив от последните 2 пъти на моя екран.
Салхова на Василевс всички знаем че е мираж но днес и комбинацията страда. Ако бях съдия ....
Освен това тази програма така и не можах да я харесам целия сезон.
VI
Еее ама Ча днес ме възрадва. Първо с много правилен настой излезе на кратката. Помним какво се случи на предишния му старт, да не почвам че ще са афектирам. Та. Второ днес кратката се получи абсолютно на sb като изпълнение. Нейсе ми хареса. Докара я до ниво за гледане все пак от мен. Браво. Доволна съм. Майкъл подозирам също. 6+ от мен има днес Ча. Много съм доволна че успя.
Аз м/увременно се сетих че мога да гледам на руския фронт без коментатори. Късно но загрях Blush , та свърши след първите 2 групи на кратките мъже моето беззвуково мъчение. Satisfied

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 18:37 от Шошулчо

# 638
  • MJF
Дописвам за кратките мъже, че докато се натуткам и времето за редакция в горния пост свърши.

Скрит текст:
Та след Ча високата нота продължи с наш Кийгън. Ухилена до уши и припяваща си изгледах Месинг. Чудесен и много се радвам , че успя да събере стаблина кратка. Въобще от тези двамата днес съм Satisfied
Задължително ще ги видя повторно, мда.
Матео за жалост не можа да продължи високата вълна. Първо рита а после бабачката на аксела ме довърши. Sad
Шома относно себе си добре, извън вечните му недостатъци в моя тефтер. Но при него и при Браун съдиите чрезвичайно ми се набиха в очите. Хем се старая да не гледам. Tired
Фа за жалост прегоря. Нито един чист скок. След тях на хореото някак си естествено се получи драматизма в двойно. Пфу, а така ми се искаше чисто изпълнение на тази програма в края на сезона.
Даниел по-добре от колкото на ЕП.
Сега разгледах класирането. Още преди да се вгледам видях няколко безобразия. Тех-панела не ми хареса днес. Съдиите ясно , че по задание са пак гола вода. Да не ми се обиждат до един.
А иначе от самата кратка съм доволна. Имаше достатъчно светли моменти.
Какви емоции само на Ча , на Кийгън, на Кевин, на Бричги и тюхкане на Томоно и Фа. По останалите също.
Моа Satisfied

Утре продължаваме с цели 33 танца и волните дами. - първа на леда Фейгин.
Което ме подсети че пропуснах да видя кой по-точно няма да видим на волния лед при мъжете. Жалко за Кирило. Ако зависеше от мен той щеше да е на волната . За сметка на Зандрон.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 22:21 от Шошулчо

# 639
  • София
Танци на лед / Кратка програма

Медиииииии, Ивъъъъъъън. Много много се радвам! 😜😈😎😍
Очаквах голяма битка между моите хора и винаги екстравагантните канадци, но вечните Гиняр и Фабри изненадаха Гилис и Порие. Както и да е. Да се върна на Чок и Бейтс. Бравоооо, бравооо. Този път изглеждат готови да грабнат последния шанс, уф уф уф. Обикновено гърмят заради сложността на скорост, гледат да минат отвъд. Защо? Няма смисъл. Това ти е играта, без изсилване, но със най-сложните компоненти. Недей да рискуваш отвъд риска... Уважавай играта, съдиите, правилника и най-вече собствените си възможности. Пребориха себе си и явно подчиниха и съдиите!

Мъже / Кратка програма

Като цяло съм много доволен от кратката мъжка програма!

Ето и моите бележки накратко за всичките участници по групи и ред на излизане на леда

Скрит текст:
Александър Златков
Самото участие на световното е голям успех за Сашо. С тази програма никакъв шанс да участва на волната програма, но БРАВО. Аз доволен от това което видях. Имаше хорео. Добро представяне. А и той е доволен, това казва всичко. СБ

Андрю Торгашев
Първи опит за четворен. ПаданЬе! Слабичко като цяло. Не само в скоковете, но и в пируетите.

Георгий Рещенко
четворен салхов, брей?! WTF? След това обаче много слабо, ама много. Никакво хорео, грешки, липса на синхрон с музиката, падане, опропастена комбинация. Абе кошмар. СБ?! Явно момчето не се пързаляло през сезона...

Конрад Орцел
4С+2Т! Уау?! Не се шегуват момчетата. Здрава греда с 4-ия тулуп. Два четворни?! :о Чака цяла вечност за тройния аксел. Тези паузи трябва да се санкционират по някакъв начин. Като цяло не ми хареса. Дървено изпълнение.

Греъм Нюбъри
Добро начало, жалко за след това. Крах на цялата програма. Скоростта може би му попречи, не знам и аз. Има нещо сбъркано в тази програма. Не ми стои сериозно.

Не ми хареса тези първа група, никого няма да отлича! Браво на Сашо!

= = =

Кирило Марсак
Най-добрия троен аксел от началото на вечерта. Бива, понрави ми се. Но можеше и повече.

Бурак Демирбога
Добре, че се пребори за тройната след тези грешни приземявания. Това бе ключово за него. Като цяло доста грешчици и не само при скоковете. Не му се получи, жалко. СБ за това също показва или много слаб сезон, или малко участия...

Владимир Самойлов
Много тежко падане, ужас. Може би от там дойде и само единичния аксел, което е хиксче. Не ми хареса изобщо.

Марк Городницки
Имаме нов шампион при тройните аксели! Разгеле, видяхме първото истинско чисто изпълнение като зелен светофар и 7 от 7. А и темпото бе добро. Хареса ми. Браво! Повече от заслужен СБ!

Яри Кеслер
Ха, гледал съм го, ама никога и на голям форум. Или поне нямам спомен. Слабо представяне. Каква груба грешка на комбинирания пирует. Липса на концентрация.

= = =

Владимир Литвинцев
Отличен четворен тулуп! И това повлече крак. Железен! Безспорно най-добрата програма дотук измежду всички. Ще дръпне с много. Като че ли завърши след времето, но да видим съдиите. Не са видели такова. Заслужен СБ!

Никита Старостин
Хареса ми. Добра програма. Сложна, изпълни добре хореото и бе в такт с музиката. Добри елементи. Нов СБ!

Томас Сабате
Доста конфузно падане. Много разпилян. Слабо представяне, много грешки във всички елементи.

Боян Дзин!
Жалко за този хикс в началото. Винаги е риск да влизаш с четворен лудз, но това е Боян, този, който направи четворната революция в мъжкото фигурно пързаляне!

Маурицио Зандрон
Много посредствено изпълнение. Виждал съм къде, къде по-добри изпълнения от него. А той не беше ли италианец??? Не трябваше да му зачитат комбото!!

Адам Хагара
Не ми хареса кой знае колко. Но е само на 16 г. Всичко е пред това момче. Желая му успех. СБ!

= = =

Михаил Селевко
Цяла вечност чака за четворния тулуп. Жалко за аксела. От монд. Слабо, а тръгна с голяма кошница. Като цяло бива, има потенциал момчето.

Андреас Нордебек
Любима моя музика, ама Джони Кеш не е за всеки... Само стъпките му ми харесаха. Качествен фигурист е, но тази музика не е за него.

Михаил Шайдоров
Отлично начало с 4С. Брей, успешен втори четворен в комбото. Искаше да е 4+3 ама нз. Той е първия, който дотук във вечерта прави два успешни четворни. Изпълнението му не ми хареса. Само скок-подскок и нищо друго. СБ.

Кевин Еймос
Чиста програма, зелен светофар. Не знам как успя да се пребори за комбото 4+3. Много силни крака и много опит! Останалото е ясно. Един от най-приятните за гледане фигуристи! Огромен СБ, Уау!

Ника Егадзе
Ужас. Провали всичко. Нелепица от грешки. Без комбо?! Кошмар. Няма как да влезе във финала...

Джейсън Браун
Ха, жив ли е още наш Джейсън? Да видим дали е променил нещо. Едва ли, на тези години трудно се променят неща... Ами да, видяхме добрия стар Браун. Нищо ново под слънцето. Чиста програма, много техника и отлично пързаляне, но всичко това сме го виждали хиляди пъти от много фигуристи. Поздравления за постоянството обаче.

= = =

Лукас Бричги
Искаше 4+3 ама аде. Измъкна го е точно определение за този скок. Браво, пребори се. Зелен светофар. Можеше и по-добре ама нз. На световно като на световно. Надградил е от последния път, когато го гледах!

Сота Ямамото
Много лошо подходи за скока. Но се пребори. Много дълга подготовка за салхова и там не добро изпълнение. И в пируета грешка. Падане на аксела. Пълен провал.

Казуки Томоно
Отличен 4+3, после лоша подготовка и жестоко падане на салхова. Ауч. Много добра презентация, много силен на леда. За мен най-силното изпълнение дотук цялостно. И жалко за това тежко падане. Тези точки могат да се окажат решаващи в края. СБ. Щеше да е +100 точки, ядец.

Иля Малинин
Майко мила, 4 лудз с 3 тулуп, не се шегува това момче. От монд 4Т. Фантастичен 3 аксел от сложен заход. Ами ето го бъдещия голям шампион. А тук само Шома Уно може да го бутне, но само ако не бърка. Малинин ума убийствена волна. Самият Малинин пък е най-голямата заплаха за Чен за следващите олимпийски игри. Много подценен на втора оценка за компонентите и напълно справедливо за момента, защото компоненти на практика липсват... Но този филм сме го виждали вече. Общо взето така тръгват всички в началото с изключение на гениите... След 2 г. това 39/41 като нищо стане с лекота 46/48. Логичен СБ!

Мориси Квителашвили
Лошо падане. И аксела не стана. Трябваше 4+3, но се пребори за комбото, събра се се все пак Мориси. Виждали сме много по-силни кратки от грузинеца. Провал.

Денис Василевс
Един от любимците ми. Слабо изпълнение като за него. Цялата му кратка програма бе една голяма борба, битка. И заради това не видях онова заради което го харесвам. Тази програма не е за него!

= = =

Джунхван Ча
Уау, прекрасен! Надградил е много. Най-добрата му кратка програма. И феноменален троен аксел. Всичко бе ТОП. Бравооооо. СБ!

Кийгън Месинг
Страхотен 4+3. На наш Кихън като му тръгне програмата и няма спиране. Още едно безупречно и вдъхновяващо изпълнение. Уау, какво начало на последната група! СБ!

Матео Рицо
Ееее, жалко за този коварен ритбергер. Кошмар, вместо троен аксел, хиксче. Край!

Шома Уно
Силно начало с коронния си четворен флип. Първа грешка, няма 4+3! Доста завишени оценки за това леко нервно изпълнение... Но той Шома винаги е бил бутан от съдиите, откакто се помня. Нищо не се е променило. СБ!

Адам Сиао Хим Фа
Доста превъзбуден, а не би трябвало след европейската титла. Елиминира се от борбата още след кратката програма. Жалко. Но той рядко е имал безгрешна кратка програма. На европейското бе изключение...

Даниел Грасъл
Неубедителен 4лудз. От там и програмата не му се получи като цяло. Виждал съм го по-силен в миналото. Жалко и за двамата италианци!

# 640
Малинин е заявил 6 четворни за волната, плюс каскада с троен аксел. Абсолютна лудост, но дано успее.

# 641
  • MJF
Отзад напред се включвам.
Да и аз видях заявката на Иля вчера. Имам и коментар. Такъв от дивана пред екрана и като не ми е дете. Аз съм "за". Сега  е момента. Аргументите ми в скрито.
Скрит текст:
Предвид неимоверното натоварване на тялото му, дълго с всичкия този набор ясно че няма да го гледаме още дълго. Сега е на пика си. Така и така са се замахнали на всичкото ей това и може да се получи това невероятно нещо. Та нека опитат на най-големия форум. СП.

А иначе Diavolo си знае че ще го прочета от до след като и аз изгледам коментираното от него.

Аз видях 33-2 кратки танца и идвам да се хваля. Bowtie

Скрит текст:
Реших че нещо трябва да променя в моето гледане на танците. Щото  деградирах като зрител напоследък. Та реших че ще се върна мнооого назад в моето гледане. Седнах от първия дует на леда и започнах да ги гледам само във  "втория етаж"- от средата на бедрата нагоре и ни педя надолу. И само с периферното зрение "първия етаж"- баш това което гледам иначе. Та гледах "втория етаж" в туй ала латино. В началото, на първите три групи, се тренирах направо. А тръгна да гледам надолу а... спирах картината , коригирах се и продължавах BlushSweat Smile . След третата група взех да свиквам и към последните 2 бях вече факир Mr. Green в такова гледане.
Отделно от това изредактирах преобладаващото количество K&C моменти. Само Сара Уртадо - виртуално Кирил Халявин, Лука Ланоте и Никол Дела Моника, Матео Зани и сие, Зуева и сие и Барбара видях от до видях.  
И така какво видях в танците . Направо съм много изненадана. Съвсем сериозно.
Принципно не съм от латино кръвна група и това не е моя тематика. Та с интерес следях кой в коя категория е . На кой му идва от вътре това което има по програма и кой колко се опитва и старае да се справи от този дето са от моята кръвна група.
Та при това мое гледане  изпъкнаха дуетиq които иначе не ги толкова откроявам а други пък които са по начало добре в 'първия етаж" "пострадаха " по втори етаж  и прорами. Мда.
Преди да се отплесна с примери сега гледайки таблицата съжалявам че Анна Симова - Кирил Аксенов и Marie DUPAYAGE-Thomas NABAIS не стигат до волната. Аз бих ги видяла там за сметка на Mariia IGNATEVA-Danijil  SZEMKO и Holly HARRIS-Jason CHAN .
Та някакъв разхвърлян и не по ред на излизане а по класирането отдолу нагоре коментар.
Органични в латиното - Richard Kang In KAM ,  Jennifer JANSE VAN RENSBURG, Ревия, Дайс и май това е в тази група.
Тези които се стараха и им се получава гледаемо откроих. Но "увяхнаха" при това мое гледане бая дуети вкл. Лопарьова-Брисо, Грийн-Парсънс... които по задание са ми сред по-големите любимци. Мда.
А най -зле се оказа положението при ветераните при това мое гледане. Там поголовно ми "издишаха" с програми и втори етаж. Странно до някъде но факт.
Истината е че аз към момента в танците не бих дала златен медал. Peace
И отделно вече е крайно време поне 4-5 дуета от баш ветераните да спрат Peace .
Имам и още един коментар породен от това гледане и той е относно "танцовото стадото"- Мари- Франс, Ромен и сие. Почти всичките им дуети еднакви във "втория етаж"- от мимики, през ръце и жестове и въобще. Е много тъпо. И като добавя факта че там с техниката се занимават само "по празник".....На път съм към замисляне да ги слагам в бан. Съвсем сериозно. Лъснаха по бели гащи днес при мен. И могат да се сърдят само на ISU  за това а не на мен.    
Сега ще се върна да прочета Diavolo за танците.
Diavolo , още малко  търпение, да изчакаме волната и тогава.....
Само да вметна че похапнах доволно Popcorn гледайки разбора в танците - челната тройка, ясно че нямам предвид самите фигуристи и изпълненията им днес а ..... Разсипах си пуканките скачайки с Барбара. Mr. Green
В съдийския панел до Халина видях  Christopher BUCHANAN и покрай него  на  няколко пъти се афектирах като се сещах как ме лиши ISU този сезон и от синхрото.

Утре продължаваме с волния танц и волните мъже

Аз след 31 танца няма как да гледам още нещо. Утре продължавам с дамите  Blush

Diavolo, прочетох те и за кратките мъже. И аз доволна от Златков. Хем повече от Фейгин. И то точно защото презентра, имаше желание. Мда и мен Нордебек ме радва този сезон с музиката на кратката Satisfied

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 21:41 от Шошулчо

# 642
  • София
Танци на лед / Волна програма

Дааааааа!!! 🤩😍😎😜😈
Мадисън Чок и Ивън Бейтс са световни шампиони!
Най-накрая, най-накрая след толкова години мъки, провали, съдийски тесли (2015) и пр. и пр. Браво, има Господ на този свят!
Абсолютно заслужен триумф. Безапелационни на кратката програма и да, Мади падна нелепо при излизането от пируета, но това бе дребна грешка, в смисъл загубата чисто математически нямаше как да окаже влияние в общото класиране! Само -1 ще има, защото падането не бе част от технически елемент!
Но няма да са те ако не направят някоя глупост като тази, пф. Драма куин Меди, хаха! 😂

Заслужено второ място за италианските ветерани Гиняр и Фабри, а канадците с бронза. Аз също така бих ги класирал.

Така 10 г. по-късно отново титла за САЩ в танците след великите Дейвис и Уайт.

Жени / Волна програма

Тук съм леко разочарован, но всичко е спойлер секцията.

Скрит текст:
Александра Фейгин
Не и бяха съвсем чисти скоковете, но се справи като цяло. Но програмата и не бе лесна и Саша се бори здраво. Бе много уморена в края, но се стегна и завърши подобаващо. Доволен съм, браво! СБ!

Лара Наки Гутман
Изцяло зелен светофар! 12 от 12. Превъзходна програма. Може би една от най-добрите и волни програми. СБ за общото класиране.

Юлия Заутер
Още едно раздаване и добра програма. Как само стартира тази волна. СБ / СБ

Яна Юркинен
разконцентрира се само двойния луд и пропуснатата планирана комбинация, лош бътерфлай за влизането в либела и куп още грешки при скоковете. Лудза и изяде главата. Разочароваща волна програма при дебюта на СП!

Олга Микутина
Доста съмнителни скокове, на границата бяха всичките... През цялото време остави впечатлението, че се бори с програмата, а това не би трябвало да се усеща.

Линдзи Ван Зундерт
Пиратката от карибите ми хареса. Много приятно момиче. Приятна хореография. Не и се получиха скоковете обаче, много много грешки и непълни ротации

Лара Наки с класа над останалите в тази група!

= = =

София Степченко
Такова силно начало с първата каскада и след това грешка след грешка. Жалко. Обикновено става обратното. Много проблеми, това се отрази и на програмата и.

Йелим Ким
Кошмарно начало и добър край, но това не е първенството на Ким. След провала в кратката програма тук трябваше да надгради, а то нищо подобно.

Маделин Скизас
Браво! Обичам когато всичко е зелено! Второ 12 от 12 за вечерта! И първа хубава програма след доста участнички. Това трябва да е СБ и 1 място!

Ринка Уатанабе
Тук очаквам яко надграждане, дано и влезе тройния аксел. Мне, греда! И надграждане нямаше каквато аз лично очаквах... И тя като Ким, каквото казах за корейката важи и за японката! Но в по-малка степен.

Нина Пинцароне
Браво. Къде го чукаш, къде се пука. Оставям настрана зеления светофар и ново 12 от 12. Самото и изпълнение бе истинска красота. Прикова ми вниманието от-до. Прекрасна! Очакван СБ. Какъв дебют на СП!

Кими Рипонд
Даа, стана състезание. Прекрасно изпълнение, прекрасна програма. Бронза от европейското не е бил случаен. Какъв пореден дебют и ново 12 от 12. Второ поредно и трето за тази група. Браво. И тук ясен СБ. И 1 място. Браво. Надгради!

Невероятна група и то не заради Ким и Уатанабе! Изненадка. Не знам коя ми хареса най-много, пфф. Хайде Пинцароне.

= = =

Ким
Съжалявам, но не мога да кажа/изпиша сложното и първо име без грешка и ще си го спестя (Чаеюн?!).
Браво! Топ изпълнение. Поредно. Браво на момичетата. Тук видяхме най-сложните, но и най-категоричните и безапелационни скокове. Страхотно кардио, в края бе много свежа. Всичко бе прекрасно. Може би личен резултат? Очаквам СБ и категорично 1 място!
Направо да си го кажа, заявка за топ 5 за мен! Жалко за кратката и програма!

Анастасия Губанова
Малко бавничка ми се вижда особено на фона на корейката. Жалко за падането.  Мне, това не бе волната на Настя. Втората част на волната липсваше. Може би умора в края на сезона, а тя все пак се раздаде много на ЕП, където взе златото.

Амбър Глен
Нямаше ротация на тройния аксел!! Не ми хареса тази волна програма. И тя уморена изглежда.

Екатерина Куракова
Начало с най-сложната каскада дотук! Прекрасна е за гледане. Много талантлива фигуристка. Жалко за грешките, особено след този силен старт. Направи доста леки, базови грешки. Направо не е истина.

Брейди Тенел
Винаги ще харесвам Брейди, но уви най-добрите и години са в миналото. Отделно, Тенел е от онова поколение, където чисто технически не са на това ниво (визирам скоковете) на новата генерация.

Никол Шот
Браво на Никол. Ето още една ветеранка, но в отлична форма и толкова силна ментално. Браво. След прекрасната кратка програма последва и прекрасна волна програма! 12 от 12, простичък план (и без троен лудз), но с перфектно изпълнение и плюсчета. И толкова класно пързаляне и присъствие. Браво! СБ + СБ! Минимум 8 място на СП! Браво!

= = =

Нина Петрокина
Не ми хареса! Можеше и по-добре. Не добро начало на финалната група. Бори се много, но не успя! СБ за това??? Мхмхм, странно. Явно е била слаба през сезона или е имала малко участия.

Луна Хендрикс
Жалко за падането, ех как ме е яд. Но пък се събра, оставаха и два скока и двата задължително трябваше да са в комбинация, едната даже тройна. И успя! Като цяло ми хареса, но съм виждал и по-добри волни от нея.

Исабо Левито
Ах, как може да падне, тюх. Тежка задача сега за втората част от волната. Ще и трябват 3 каскади! Отиде едната комбинация. Няма опит и план Б...
Амии не, не това се търсеше от Исабо и екипа и. Провал! Целта беше подиум, а подиум няма да има за световната шампионка при девойките.

Маи Михара
Как само се спаси от падане след тройния флип, браво! Браво за волната обаче не мога да кажа. Голямата пауза при нея от най-големия форум се отрази. Не виждам как това ще е подиум, а това бе целта преди форума. В кратката програма и помогнаха съдите, но тук няма какво да я спаси, особено след провалената каскада с тройния лудз, който даже нямаше и ротация. Рязане ще има тук! И да, втори медал за белгийката Хендрикс! УАУ!

Хаеин Лий
Айде, моето момиче. Стискам силно палци! Юхууууу, прекрасна, прекрасна!!!
10 години по-късно, Корея отново ще има подиум при дамите. След кралица Ю На Ким (най-великата)! Браво на Лий. Истинско удоволствие е да се гледа. Прекрасна хореография, скорост, пързаляне, всичко бе на световно ниво. Но има още да надгражда. Което е добре. СБ+СБ!

Каори Сакамото
Тежка задача за Каори, Лий дебне! Уф, нима ще остави всичките си каскади за втората част? Поне две ще има. Ау, само единичен флип. Ако обърка и последната каскада, корейката ще е световна шампионка! Хм, ритбергера да се гледа под лупа!
Уф, удържа някак си. Май, май ще грабне титлата. Жалко за Лий, но разликата от кратката програма ще окаже своята тежест. А и Каори се пребори за тройния тулуп след объркания флип, пребори и ритбергера. Едно да бе объркала и щеше да е чао.
Даам. Емии, честито! СБ за общия сбор. Дублиране на световната титла. Мико Андо е изравнена!

Моята шампионка обаче е прекрасната слънчева корейка!

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 15:22 от Diavolo

# 643
  • София
Брей, никой не пише.
Аз си приключих чинно всичко. 😊

Мъже / Волна програма

Като цяло мъжете ме впечатлиха. Силна волна програма и много неща за историята!

Скрит текст:
Адам Хагара
Не е добре когато четири поредни елементи са ти все скокове... И 90% наблъскано в първата част от програмата. Иначе браво за почти чистото изпълнение, съмнявам се, че ще видим много такива днес. Силно световно за него като цяло. СБ + СБ! За първи път минава 200 точки общ сбор. Но има още много работа що касае компонентите.

Маурицио Зандрон
Отвратително падане, чак мен ме заболя. Заболя го, след това така и не се съвзе. Кошмарна волна.

Андрю Торгашев
Още едно лошо падане. Бори се, но видях само борба, а никакво фигурно пързаляне. Много работа ще има с него.

Мориси Квителашвили
Много слаб Мориси, въпреки четворния салхов и четворния тулуп. Не ми хареса. Слабо световно.

Андреас Нордебек
Малко грешки направи, бе свеж в края, енергичен. По-лека програма откъм техническите елементи, но пък я изпълни почти чисто. Като цяло ми хареса. Браво.

Боян Дзин
Лошо падане на четворния лудз. Айде пак и на тулупа. Ужас. Не, не, Бояна отказвай се... Не искам да го гледам така да се мъчи. Още по средата на волната бе дроп. Не знам дали някога е имал по-лоша волна програма...

= = =

Михаил Шайдоров
Най-чистото 4+3 за днес досега. Страхотен четворен салхов също така. Уау, какво начало! Мале във втората част нов четворен и то с ойлер и троен салхов?! Дори и да ги няма оборотите, браво. ТОП изпълнение като техника, браво! Рязко вдигна нивото. За малко да чукне 100 точки. Откъм презентация куца обаче. Доста бавен по леда.

Сота Ямамото
Тук очаквам яка атака! И тя започна с цамбурване в леда! 3 поредни четворни за статистиката! Слаб Сота! Провалено домашно световно!

Никита Старостин
Поредно падане за вечерта. Хубаво съчетание, хваща окото определено. Трябва да поработи над скоковете. СБ за общия сбор точки.

Михаил Селевко
4 тулуп. Отиде четворния салхов. Още едно момче, което се е фиксирало предимно в скоковете. Цялостно не ми хареса. Чака го много работа. СБ+СБ!

Марк Городницки
Браво, видяхме първата изцяло зелена светлина, 12 от 12 без грешки! Самото изпълнение също бе живо с много работа с ръцете. Браво. Много добра хореография. Две чисти програми, отлично СП за израелеца. И без четворни може!! СБ+СБ!
И има нещо много сбъркано в точкуването след като Марк е след Ямамото в класирането. Срам!

Матео Рицо
Наш Рицо, айде Матео! Очаквам мощна атака! 4+2, добро начало. Браво за винаги рисковия и коварен четворен ритбергер! Ех, Матеоооо. Баш на последните два скока се омота. Разгрупира четворния тулуп и приземи на два крака тройния аксел. Тюх! Но като цяло съм доволен. Силна волна за Рицо и ще дръпне доста в класирането според мен. СБ!

= = =

Адам Сиао Хим Фа
Отново лошо начало! Офф, Адам, 3 от 3 грешки?! Аксела повторение от кратката. Браво за четворния салхов! Много добра втора част за Фа (типично за него), но като цяло не ми изглежда емоционално изцеден след европейското първенство.

Денис Василевс
Махни го този четворен салхов бе момко! Аксела му е все така красота! Добре човек, защо, защоо. Само двоен флип, ядец. Но като цяло браво, много силна волна, топ изпълнение!

Владимир Литвинцев
4+3Т + 4Т ; 12 от 12 – зелен светофар! След същото в кратката! Безспорно голямата изненада на това световно, браво! Много ми хареса как в края видимо останал без сили се събра и приземи тройния лудз! СБ + СБ!

Лукас Бричги
Да видим сега след Рицо и Фа, дали и третия призьор от ЕП ще атакува тройката! 4+2Т! Аргх, разгрупира втория четворен тулуп. Пф, омота се с комбинирания пирует баш в края, ама нищо. Браво, поредно силно изпълнение. Много хубава програма. Много ми импонира. Удоволствие бе да го наблюдавам! СБ+СБ и 1 място досега, бравос!

Даниел Грасъл
4 лудз! Уау! 4 ритбергер, ама грешка, той си е коварен винаги. Лошо, няма 4Флип, само троен в комбо. Прекалено амбициозна програма за Грасъл. Задоволително изпълнение като цяло, но според мен това не е залък за неговата уста и цялото това подскачане му страдат компонентите.

Казуки Томоно
4+2Т и лошо падане на втория 4Т. Добър компенсиращ 4 салхов. Страхотни каскади във втората част и какво темпо само с което завърши. Браво, цялостно впечатляваща волна на Казуки! Жалко за това падане, сега щяхме да видим първата стотачка от техническите елементи. Браво. СБ+СБ! И заявка за топ 6!

= = =

Джейсън Браун
Силно начало на Браун. Балетната школа си каза думата. Много рядко съм го виждал толкова концентриран и категоричен при скоковете. Браво! Чиста волна, от-до за пример! И прекрасно фигурно пързаляне!

Кевин Еймос
Манифик! Бравооооо ; Шапоооооо ; Гладиаторът в залата! След балетиста дойде ред и на акробата, хехе. Нямам думи за това изпълнение! СБ+СБ! 1 място! Мале!

Кийгън Месинг
4+2Т + 4Т ; ееее само 1 аксел ; ау ау каква грешка при клел приземяването за пируета, много грубо, жалко. Отиде целия елемент, а и компонентите ще пострадат. Жалко. Но пак, добро изпълнение, класата си личи.

Джунхван Ча
4 салхов + 4 тулуп – браво! Много чисти, а тулупа бе най-добрия дотук в цялата волна надпревара! УАУ, ново 12 от 12. Не е истина, какво правят тези мъже днес! Ето я и първата стотачка! Браво, браво. И сложност имаше и програма и красиво пързаляне в такт с музиката! СБ+СБ!
Имаме история! За първи път, Република Корея има медал от СП!

Иля Малинин
Имаме нова история! За първи път на СП имаме 4 аксел! Според мен рекордът от 127 точки на Нейтън Чен се клати сериозно... При 4 видни грешки имаме около 110 точки грубо...
Но 4-ия аксел е много лош оценен на базова стойност. Абсурдно е 4-ия аксел да носи само 1.5 точки повече от лудза! АБСУРД!
Грешка в края при пируета, залитна. Ако надгради в тази част от пързалянето, а той ще, то няма кой да го бие! Но трябва много работа. СБ за общ сбор точки.

Шома Уно
Опрости волната програма след грешките на Малинин и преднината пред Ча. Но и това стига. Съвсем дребни грешки, които не са решаващи. Трета стотачка! Впечатляваща волна и въпреки, че често съм критикувал Шома и съдийството, цялостно бих казал заслужена титла. Но пак, реално всичко се реши от оценките на съдиите за компонентите. Те решиха подредбата в призовата тройка!
2 световна титла с Уно с което се изравнява с Юзуру Ханю.

# 644
  • MJF
И аз преди малко приключих със състезанието но нямам възможност да седна да пиша.
Обаче очаквах да си разлял чаши шампанско, мезе и пр. Wink

Хайде Diavolo, честито  за Чок -Бейтс Wine Glass . Дочака и ти. Дълго и търпеливо.

Сега само ще кажа впечатленията ми на едро в няколко изречения.
Та гледах вчера анблок първо волните дами и после почти без пауза волните мъже. При дамите на пиедестала се радвах най-вече на Ли и ако зависеше от мен по волна и сие тя щеше да е на първо място.
Медали аз незачитам след ОИ 2022 така или иначе никакви на ISU а и не съм от броящите им медалите и титлите, не съм им агент, та там Каори двукратна световна , Луна бронзова и т.н ....... и иде голямата запейтайка. , без руските състезателки. Два аксела се опитаха и не се получиха. Толкоз. Останалото по контент мога да сравнявам само здраво стиснала калкулатор с таблицата/списъка на скоковете на ISU. Така без нито един 3а и нататък.
Мъжете. Всичко вървеше във възходяща до K&C на Малинин. Думите на Скорняков и Рафаел чути добре. Това е и моя комнетар. Шома въпреки че направих пауза от 15-тина минути след оценката на Малинин така и може да се каже че го гледах но не го видях. На пиедестала бяха предимно като 3 препикана мушката. Това беше напълно излишно от страна на ISU.
И за капак имат световни шампиони с падане в танците. Самото падане ме Smile , тъй като не беше опасно.
Не помня кога за последно имахме шампиони с падане. Просто ме мързи да отворя списъка с шампионите  за да се сетя веднага.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 20:48 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт