Градинарство - моето хоби 29

• 40 958
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Аз смятам да не слагам геотекстил ако така се казва . Чудя  се друго .Като си взимам растения в саксийка  и ги засявам наравно с почвата, как да ги покрия с 5 см мулч ?Няма и как да отнема толкова сантиметра от пръстта в саксийката.
То см. на мулча не са задължителни, слага се кой - колкото му е на сърце. През по-тънък слой обаче ще избиват повече бурени.
За малките саксийки има лесно - мулча се намества с ръчички, така че да се спуска леко скосено от 5 см до 0 см при стъблото (да се образува като стена на фуния).

# 646
Идвам да се хваля с едни семеначета. Сях два-три пъти,но най-накрая успях!
Албиция:

Градинска ружа:

Мулч съм слагала преди време,но беше тънък слой и за една година изчезна. Повече не съм слагала. Хубаво е,особено с този цветния.

# 647
На лаленца наблегнах тази година, то пък почти никое не излезе с обещания на опаковката цвят, но разнообразяват гамата в двора.
Скрит текст:

# 648
Дами, много хубави пролетни градинки показвате. Радост за очите!
Аз няма да видя отново жълтата си магнолия. Мина слана, два пъти ни натрупва сняг. Изгоряли са малко и от цветовете на магнолията Nigra, но тя е по-късна и се надявам да цъфти. Няма да ми липсва толкова цвета, колкото невероятния аромат, който се носи от цъфналите магнолии Sob

# 649
Дами, много хубави пролетни градинки показвате. Радост за очите!
Аз няма да видя отново жълтата си магнолия. Мина слана, два пъти ни натрупва сняг. Изгоряли са малко и от цветовете на магнолията Nigra, но тя е по-късна и се надявам да цъфти. Няма да ми липсва толкова цвета, колкото невероятния аромат, който се носи от цъфналите магнолии Sob

Е, само до следващата година предполагам, не е завинаги съсипана. Магнолии никога не сме отглеждали, но съм виждала и наистина аромата е страхотен.. В един хотел в Хисаря, (бивша резиденция на Т. Живков ако не се лъжа) имаше огромно дърво Магнолия, бях там по времето, когато цъфтеше и наистина е невероятен.

# 650
Не можах да ги харесам магнолиите и това е. Харесвам буйна зеленина и фойерверки от цветове. Голите пръчки с цветове през една педя не са моето.
Ама добре че, хората не сме еднакви.

# 651
На моите хортензии замръзнаха и почерняха горните пъпки (((, днес явно беше минус, стъклата на колата ми бяха със скреж.

# 652
  • Бургас

Така изглежда нашият двор отпред, след като отрязахме ореха. Под тези трупи имаше хости, хойхери, и щеше да има много циганчета, които не успях да купя .В близките дни, ако няма дъждове и гостите ми не се уплашат от снимките, ще се посвърши поне част от рязането и прибиране на дървата. Ще има поне за две години . Много се надявам да спася растенията , макар че тази част от двора сега ще бъде слънчева и трябва да мисля за друга организация. Доволна съм, че се свърши тази работа и огромна грижа ни се махна от раменете. Щастлива съм, че никой не пострада при тази операция.

# 653
Дървото явно е било изгнило, като гледам изрязаното. Добре сте направили.
Пак ще покара:)

# 654
Много тъжно 😥 Ореховите дървета и липите са ми любими

# 655
  • На морето!
Как сте след неочакваната кратка зима? При нас нямаше сняг, но имаше слана, но пролетта тук така или иначе е студена и няма щети засега.
Днес, понеже не се работило, изкарах няколко часа  в копане, плевене, садене и скубане. Посях и семенца на няколко вида китки, декоративни тикви покрай оградата и луковички на Лютичеата, подготвих и лехата за доматите. Ще снимам след месец, виждам че Клематиса е тръгнал отново, Орловият нокът се е засилил и половината от розите, които сложих есента са се захванали. Рапорт даден!

И, естествено въпрос. Според вас това роза ли е? Беше се свила някак под една огромна смокиня и като я орязахме това храстче щедро се разлисти.
Гледам, че старите собственици са я рязали, няма бодли и е със супер дребни листа. Не съм я виждала да цъфти миналата година. Чудя се дали да ѝ дам шанс, дали да я фризирам някак или просто да я махна и на нейно място да посадя някой хубав розов храст (уф, че гадно звучи), ако изобщо е роза. Какво ще ме посъветвате?
Скрит текст:

# 656
Рапарига според мен е загинала присадката роза и е останала подложката шипка

# 657
"Розата" ми прилича на трендафил, ноооооо щом не цъфти направо слагай нещо ново, ще те радва още този сезон.

Пролетта е иди-доди, цветята са окей, зеленчука страда, ама той и без това е за забавление, за тревата имам нова ножица-трепач, само дето е тежка и ми отмаля ръката, трябва да вдигам гирички Smile Започна и гризането на цветя, любопитно е, че от анемоните само розовите са цели, всичко останало е на парцали.

Тръгнаха и храсталаците, и се усетих че ММ така и не подстрига храсти миналия сезон, което аз кръцнах това беше Rolling Eyes Но пък напоследък той каквото кръцне съсипва. Керията която подстрига преди време наистина се сгъсти, но от 2 метра са останали 2 стръка Scream А теренът долу е пълен с луковици и не искам да ги разбутвам да садя големи неща. В чуденка съм какво да правя това място, миналата година садих декоративен грах, но много шума остава след него да се разчиства и не ми се занимава с такова пак.
Скрит текст:

# 658
  • Пловдив
На мен ,листата ми заприличаха на роза ,но аз не съм разбирач. Миналата есен успешно в корених около 20 резници от съседските високи храстовидни рози .Презимуваха отвън ,под пластмасова бутилка .
Кажете сега ,когато ги местя с пръст ли трябва да е ?

Пожелайте ми успех и с местенето на тази фотиния .

Поръчах си обикновени смърчове и поблазнена от безплатната доставка добавих и една японска върба и пенисетум  .Не ,че знам къде ще ги засаждам ,вероятно до пампаската трева...Голяма краста е тази градина ... Simple Smile

# 659
Да ви похваля, бяхте прави за климатиса Hug Наистина е тръгнал с пълна сила …

И още великденски красоти

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 19:08 от driada

Общи условия

Активация на акаунт