Градинарство - моето хоби 29

• 40 577
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • На морето!
Дзън, пак с въпрос съм аз. Това според вас какво цвете е?

# 676
  • Карлово

Божур?

# 677
Неуспявам да видя съхненето на снимка ,може ли по-близка ?
 По принцип ,кипаристите са по-издържливи на болести ,спрямо туите .Във вътрешността им е нормално да съхнат клонки ,а отвън е много често поради птичка ,която е повредила клончето. Няма да им навреди едно пръскане с препарат съдържащ син камък.Ние пръскахме с Шампион .Но,най добре попитайте в агроаптека .
Ще снимам от близо в понеделник. Иначе вида им е лъже кипарис Елводии. За устойчиви ги избрахме.

# 678
На клематисите дето аз ги купувам от магазин си пише номерче на етикета, то показва коя група за подстрижка са.Освен това може да обърнеш внимание как и кога расте. Не го пипаш една година и ще си покаже.

Онова горе е божурче, да.

# 679
  • На морето!

Божур?
Дано!

# 680
Този божур обаче прилича на див 😃
Изкарва червен рехав цвят и за три дена окапва. Хубавите божури имат по-тъмни листа.

# 681
Дари, не са съхнали моите кипариси, изрязах ги защото исках да се оформят като дърво със стъбло и корона.

# 682
Като казахте божури.
Тази година може и да имам цвят!

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 20:28 от MarietaYo

# 683
  • под тепетата
Чета и се радвам на красотите ви!
Това е див божур. Листата му са като на копър. На Яйлата са пак с малко листа на цвета- 5-6, а зелените са му като на градинския.

На градинския цветните листа са много повече. Може да е бял, розов, червен.

# 684

Ето отблизо съхненето на моите Елводии. Всичките 15 дървета го имат в по-малка или по-голяма степен, на всичките - в основата. Най-големи са сухите участъци от снимки 2 и 3. Другите са по-скоро като 1.
Приемам съвети, като отбелязвам, че съм обърнала внимание на всички, които до момента споделихте мнение само по описание.

# 685
Режи от дъно.
Дане би да имате куче и да препишква/маркира?
А сз се прибирам днес и Ей тез’ красавци ме изненадват

# 686
  • Пловдив
И аз помислих отначало ,че може да е маркирано от животно ,но доколкото съм чела ,го почернява .Да не би да им идва кисела почвата с този мулч ,нищо че са иглолистни ?Възможно е и да е болест  или да искат наторяване ,ако не е достатъчно богата почвата .
Днес ,насадих част от растенията .Наистина, малките изглеждат странно раздалечени  ,докато пораснат ,но се надявам разстоянието им да е добре ,според каквото съм прочела .Фотинията почти мигновенно след изваждането,показа признаци на стрес в края на червените клончета и се надявам да не умре . Когато засадя и останалите ,ще мулчирам .

И трите декоративни треви .

# 687
  • На морето!
И аз бих предположила куче. Моето така ми умори една клета туя.

Някой има ли Рододендрон? Чудя се дали да не посадя на мястото на бившата роза, която вече е шипка.  Чета, че бил много капризен и се чудя дали ще се справя. Шарена сянка е вакантното местенце и освен Хортензия и Рододендрон, не се сещам какво друго цъфтящо храстче или дръвче би се чувствало добре там.

# 688
Моят Рододендрон е в саксия
Пролетен поздрав!
Прибрах се и за 2 дена градината е променена! Майският цвят е тръгнал, божури ще имам, вибурнумът е на топки, лалета, ириси, момина сълза, кандилки …

Тази розичка е от миналогодишен резник. Без бодли е.

# 689
Чета и се радвам на красотите ви!
Това е див божур. Листата му са като на копър. На Яйлата са пак с малко листа на цвета- 5-6, а зелените са му като на градинския.

На градинския цветните листа са много повече. Може да е бял, розов, червен.
не е това див божур
Дивият изглежда като питомния, само дето е много по-ароматен
https://pronewsdobrich.bg/2019/04/30/divite-bozhuri-privlichat-t … stnostta-yaylata/

Общи условия

Активация на акаунт