Клиники в Истанбул - тема 14

• 56 985
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, момичета, значи горе долу колкото си представях. А да попитам относно ПИД, понеже виждам, че сте правили - на кой ден го правят, само на 5ден ли, понеже при първия ни опит имахме 15 ембриона до 3ден и не би било възможно да ги излседваме всичките? И второ-ако имаме, примерно 3 ембриона и ПИД покаже, че не са много добри всичките , как се процедира? Прави ли се все пак трансфер с някой от Е или се отменя опита и не се пристъпва към трансфер?

# 166
Здравейте, предстои ми оставане в Истанбул по време на стимулацията от 4.12. до около 9-10 декември. Пациентка съм на Аджибадем и досега за по една вечер отсядах в хотел (срещу 45 евро за нощувка), но за по-дълъг престой бихте ли ми препоръчали апартамент? Не държа да е близо до болницата, защото предполагам ще имам осигурен транспорт за прегледите, даже предпочитам в Бешикташ, Шишли или Таксим, за да не скучая, защото ще съм сама.

# 167
Момичета има ли някой от вас в момента в Истанбул?Трябва ми едно лекарство .

# 168
Момичета има ли някой от вас в момента в Истанбул?Трябва ми едно лекарство .
Аз съм в Истанбул. Ще помогна ако мога какво е лекарството?

# 169
На някоя от вас да и е правена хистероскопия за премахване на сраствания В Турция?  Искам да знам, дали успяват от първия път да ги премахнат, боли ли, спирала слагали ли са и т.н. Може и на лично, благодаря!

Здравейте, след две хистероскопии в БГ заради 1/3 септум , двурога матка и абразио, много опити. В Турция установиха почти никаква кухина, и сепум 1/3... в клиника Брюксел, проф. Караман хистеро, спирала, лекарства , месец след това махане на спиралата, поставяне на балон за около 2 Мин., месец след това ЦС. Резултат : почти перфектна кухина. Не съм имала кървене или неразположения, всичко мина леко, но с много лекарства, лигавицата се обнови.Ходих на преглед в Бехчеджи преди две седмици и бяха изключително впечатлени от работата на проф. На лично мога да изпратя снимки. Успех.

# 170
Момичета, тези от вас, които са направили поне една процедура в Истанбул, можете ли да кажете приблизтелно колко ви излезе всичко-процедура, прегледи, престой и т.н.,за да можем все пак да преценим дали е поносимо за нас. Дали се влиза в рамките на около 10 000лв.?  Благодаря!
Както знаете 2.500 € е процедурата,между 800-1000€ инжекции за стимулация,зависи от вашите дози,Дай Боже за трансфер Ви трябват 5 дни предвсрително около 200 евро инжекции и 500 евро за замразяване на останалите ембриончета. След това трябва да имате пари ,за да си подсигурите инжекции от там до 10-12 седмица(към 300, максимум 400 € май ми излезнаха,не помня с точност). Можете да си закупите по-малко и после да ходите до Одрин за останалите,както много момичета са правили. В тези пари не се включват нощувките ,като следователно стимулацията е 14 дни ,вече вие си преценяте,дали ще останете през цялото време там или ще пътувате. Аз ходих всеки ден да ми ги бият в клиниката инжекциите,че да не объркам нещо.Всички са мн мили. Друго нещо ,което е изкл.важно е ,че ако имате нужда от отстраняване на проблем ,като лапароскопия или хистероскопия -това оскъпява. Докторите няма да трансферират ембрион в токсична среда…както масово се процедира в Бг,вс през пръсти.Лапароскопията излиза около 1610 €,за един-два дни се стои. За хистероскопия вече не знам.   Всички други разходи за разходки или шопинг ,или по забележителности,в този уникален град,са абсолютно индивидуални. Храната е сравнително евтина и мн вкусна,там няма да се охарчите кой знае колко,но пак си зависи.Изказах коментар за цените относно клиника Бахчеджи.Желая Ви успех!!! 🍀🌹

# 171
Благодаря, момичета, значи горе долу колкото си представях. А да попитам относно ПИД, понеже виждам, че сте правили - на кой ден го правят, само на 5ден ли, понеже при първия ни опит имахме 15 ембриона до 3ден и не би било възможно да ги излседваме всичките? И второ-ако имаме, примерно 3 ембриона и ПИД покаже, че не са много добри всичките , как се процедира? Прави ли се все пак трансфер с някой от Е или се отменя опита и не се пристъпва към трансфер?
ПИД правят само на ембриони на 5-ти ден , които са станали с опр. брой клетки. Може да изчакат някои ембриони и до 6-ти ден. Вие избирате колко ембриона да се изследват. Взимат клетки на 5-ти ден и ги замразяват. После като излезе резултата се прави ЗЕТ. В Мемориал цената на инвитро включва и първият ЗЕТ . Аз при второто ходене за ЗЕТ нищо не съм плащала - само хотел и храна.

# 172
Ехаа, Карли, снимките, които ми прати са впечатляващи! Разликата е от небето до земята. Върна ми надеждата, че бях се отчаяла. Евала на този доктор!Евала!
На някоя от вас да и е правена хистероскопия за премахване на сраствания В Турция?  Искам да знам, дали успяват от първия път да ги премахнат, боли ли, спирала слагали ли са и т.н. Може и на лично, благодаря!

Здравейте, след две хистероскопии в БГ заради 1/3 септум , двурога матка и абразио, много опити. В Турция установиха почти никаква кухина, и сепум 1/3... в клиника Брюксел, проф. Караман хистеро, спирала, лекарства , месец след това махане на спиралата, поставяне на балон за около 2 Мин., месец след това ЦС. Резултат : почти перфектна кухина. Не съм имала кървене или неразположения, всичко мина леко, но с много лекарства, лигавицата се обнови.Ходих на преглед в Бехчеджи преди две седмици и бяха изключително впечатлени от работата на проф. На лично мога да изпратя снимки. Успех.

# 173
Момичета минавам да пръсна малко надежда в групата. Вчера беше нашия първи преглед в Мемориал. За отношение изобщо няма да говоря, само ще кажа, че в 11 ч. отидохме в болницата и в 15 някъде приключихме, като през 90% от времето сме били в прегледи и консултации. Изключително подробно взимат анамнеза. Ние сме с много тежки мъжки фактор-без живи сперматозоиди в еякулата, и о чудо-те намериха няколко живи сперматозоида. Лечение на мъжа ми не са изписали, дадоха му да направи още няколко изледвания. На мен ми дадоха да направя изледвания за тромбофилии и цветна снимка в ехомар, макар че носих такава от Токуда. Спахме в апартамент, който наехме през airbnb, намира се на около 10 минути с кола (може и по малко, ако няма задръстване), пеша не сме го вървяли. Около апартамента има всякакви магазини за храна, закусвални, за плодове и зеленчуци, въобще една търговска улица за всичко необходимо. Силно се надявам, че всичко при нас ще приключи по възможно най-добрия начин, а на всички, които им предстои да вземат решение дали в България или Турция-да го направят преди да са си оставили нервите и парите в нашите болници.

# 174

Благодаря много, много,много на всички за подробната информация! Изясниха ми се доста неща. Лапароскопия имам правена в България миналата година,така че поне с това сме приключили тук. Ясно, че може да има непредвидени разходи, но така поне имаме наум някаква приблизителна сума. Все пак парите не са малко, но по-важно е да се получат нещата. Тук бяхме по фонд, ама каква полза, като не се получава?...
Успех на всички Heart

# 175
Archi_S И на нас ни излезе 10 000 лв.миналия месец - процедурата, път, хотел, лекарства, храна и ПИД на 2 ембриона. Малко повече дадохме отколкото трябваше за хотел, но пък бях с ниски дози лекарства. Много е индивидуално, според мен е добре да имате поне 15 000 левa.
За ПИД доколкото знам, ако има хромозомни дефекти не връщат, защото повечето хромозомни дефекти са несъвместими с живота, тоест дори да имате бременност няма да завърши добре. Ако има структурни дефекти зависи от случая, да кажат дамите с повече опит, аз в момента чакам за първи път резултати от ПИД.

# 176
Аз отказах ПИД, имам 3 на пети ден и не исках да ги рискувам. Господ ще реши кое и дали ще се хване. Има си случаи, при които се налага, разбира се но и там всичко е и за пари.

# 177
Аз отказах ПИД, имам 3 на пети ден и не исках да ги рискувам. Господ ще реши кое и дали ще се хване. Има си случаи, при които се налага, разбира се но и там всичко е и за пари.

Спрете да подвеждате момичетата за необходимостта от изследване на ембриона преди трансфер!
Това което сте написали е абсолютно нелепо.
С трансфер на ембрион с генетични мутации се рискува живота на майката.
Вашето решение си е ваша отговорност и не я натрапвайте на другите жени, моля.
Бих ви поканила в темата "аборт след малформации на плода". Ще ви обеснят там дамите кое е за пари и кое не е! И ще видите за какво количество от потърпевши семейства има, за съжаление.

Настръхвам само като си помисля как някой би повярвал на мнения като вашето!
Давайте такива съвети само, ако имате медицинско основание защо да НЕ се прави ПИД и защо е излишно.
Генетично здрави сме с мъжа ми, имаме кариотип. Нямаме проблем с яйцеклетки или сперматозоиди и тяхното качество. Първа стимулация - свеж трансфер без имплантация, втори ЗЕТ с аборт по мед причини в ШЕСТИ месец на живо дете с малофорнации. И двата ембриона без ПИД!
Втора стимулация с ПИД здраво родени детенце, и втори трансфер с протичаща бременност.
Има случаи при които не се налага ПИД, но той е ключов за успеваемостта и спокойното протичане на бременността.
Съжалявам за грубия тон, но понякога някой мнения трябва да бъдат сложени на място, защото ми омръзна да повтарям едно и също. Доверете се на лекарите и на науката, а не на късмета и шанса, ще си спестите много нерви.
Успех на всички момичета!

# 178
Archi_S И на нас ни излезе 10 000 лв.миналия месец - процедурата, път, хотел, лекарства, храна и ПИД на 2 ембриона. Малко повече дадохме отколкото трябваше за хотел, но пък бях с ниски дози лекарства. Много е индивидуално, според мен е добре да имате поне 15 000 левa.
За ПИД доколкото знам, ако има хромозомни дефекти не връщат, защото повечето хромозомни дефекти са несъвместими с живота, тоест дори да имате бременност няма да завърши добре. Ако има структурни дефекти зависи от случая, да кажат дамите с повече опит, аз в момента чакам за първи път резултати от ПИД.

Благодаря, дано е добър резултата ви!

# 179
За ПИД - ест. бременност прекъсната, заради малоформации . Аборт , заради тризомия от инвитро. Аборт неизяснен - еср. бременност. При всеки ПИД от 4 ембриона - 2 или 3 увредени - веднъж единият имаше Даун и още 3 проблема … Всички изследвания и кариотип иначе са ми нормални.
Аз бях в Мемориал , заради ПИД. Някои имат късмет без ПИД, но за други е много важен. След 4 кюртажа и 3 аборта , имах само един ембрион след ПИД в Мемориал  и здраво бебе. ВБг три опита с ПИД неуспешни.
Дори и в Бг след тризомията от инвитро, Стаменов искаше само с ПИД да правя опити.
И това е между 30-38 г.

Общи условия

Активация на акаунт