За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 729
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Рано приключи синът ми с АМ. Някъде към 9-10 месеца беше. Вместо АМ, предлагах други неща /беше захранен почти с всичко/. След това вкарах и прясно мляко и изобщо не съм имала драми. В момента е почти на 14 месеца.
Но той и никога не е търсил АМ. Примерно вечеря мусака да речем към 20-21ч. и чак сутринта като се събуди давам примерно кисело мляко с овесени ядки.

# 136
Моето е на 2 годинки и си пие все още АМ преди сън. На годинка и два месеца си спря сутрешното хранене с АМ в 6 часа. Ще яде АМ вечер преди сън докато иска Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 19:07 от toni1189

# 137
Понеже става рано, две не виждам и тя си го пиеше без проблем та някъде до година и 8 за закуска ам

Някой да е купувал козирка за баня за детето за главичката да не влиза вода че изпада в страшен рев като дойде време за миене на косата,може пък да помогне🙄😇 и от кои сте доволни че гледам има доста модели по сайтовете ...

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 08:26 от Mimi9999

# 138
Здравейте, задала съм си въпроса и към специалисти, но чакам отговор. Искам да попитам и вас, като опитни майки, дали това е нормално. Става въпрос за бебе, което онзи ден направи 6 месеца, но се роди в 35 г.с и съответно е на 5 месеца коригирана възраст.
Имам две притеснения. Първото е, че от няколко дни насам виждам как с едната (дясната) ръка прави много резки движения. Например показвам му играчка и той в стремежа си да я хване прави движения напред-назад, не мога да го обясня по по-добър начин. Опитах се да прилича видео, но не успявам. Може ли да се свържете с мен на лично и ще изпратя.
Второто ми притеснение е относно главата. Много добре я държи, но отново като е развълнуван и види нещо ново или интересно започва да я клати. Според вас тези две неща струват ли ви се нормални? Няма други бебета около мен и не мога да направя сравнение, затова питам вас!
Хубав и усмихнат ден!

# 139
Моето бебе е на 4м и половина. Постоянно прави резки движения, дали с ръце, дали с крака и глава. Никога не съм го приемала като нещо странно. Какво те тревожи? Бебето е много малко, няма как да очакваш невероятно координирани движения. Учи се, пробва различни неща. Моето и в съня си понякога размята ръце.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 09:14 от Radeva-87

# 140
  • София
Mammasita, направи консултация с педиатър. Ако той сметне за необходимо може да те насочи към специалист.
Моят син е роден в 34г.с. На 6м освен да лежи по гръб и размахва ръце и крака друго май не е правил.

# 141
мамасита, звярът е роден около термин. на около 6 месеца започна да прави подобни движения с ръце и крака. почти като тикове. главно когато е превъзбудена. доколкото разбрах са нормални тскива движения и ще отшумят до към годинката. при нея когато й хванем ръка/крак или я разсеем спират веднага. тоест не става въпрос за 'класически' тик.

# 142
Аз наскоро бях писала за подобен проблем с клатене на главата наляво-надясно. Изчетох целия интернет, гледах клипове, говорих с педиатъра. Оказва се напълно нормално нещо, което ще отшуми след време. И ние като го разсеем и спира.
Прочетох, че така се успиват някои бебета. Пък и нашия последно време е труден със спането и може да му се е насъбрала умора.
Така че, не се притеснявайте. Най-вероятно е нещо нормално и ще отшуми. Blush

# 143
Благодаря на всички момичета, които се включиха! Бъдете здрави в тези времена! 🍀🍀🍀

# 144
И моето дете си клати главата. Ще питам и аз педиатърката за всеки случай, но казват уж, че е нормално. Някои деца от зъбите си клатели главите наляво - надясно.

# 145
  • София
Колко време преди да се даде АМ  на бебето трябва да бъде направено?
Т. Е. Може ли да се даде 30 мин след като е приготвено?

# 146
  • София
Някъде по пакета пише, по спомен до 1ч, но аз винаги приготвям непосредствено преди пиене, та някой който го е правил да каже с точност.

# 147
30мин. Не би трябвало да е проблем ,ако не пиша изрично някъде на опаковката . Мисля по логика ,в която има 1 капки за колики ,колийф и те задължително трябва да престоят в млякото 15 до 30 мин преди даване . Чела съм ,че и до 1 час може ,но не съм давала след 30-та минута.

# 148
  • София
А защото капките трябва да престоят толкова време....
На опаковката пише непосредствено преди даване.... А в болницата го получава малко по гладко отколкото си пише
Там със сигурност минават поне 10 мин преди да се даде

# 149
А защото капките трябва да престоят толкова време....
На опаковката пише непосредствено преди даване.... А в болницата го получава малко по гладко отколкото си пише
Там със сигурност минават поне 10 мин преди да се даде
Ами капките са разграждане на лактозата в млякото и толкова време им трябвало да си "свършат работата" .

Общи условия

Активация на акаунт