За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 740
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Може ли източника на информацията?

# 151
# 152
  • Пловдив
Изобщо не съм спазвала времето за мляко. Давала съм и такова над час престояло, нищо му няма.

# 153
  • Пловдив
Изобщо не съм спазвала времето за мляко. Давала съм и такова над час престояло, нищо му няма.

И аз така, дори след час и нещо съм давала и не е имало проблем.

# 154
При смяна на педиатъра на бебето трябва ли да се носи някаква бележка от предишния личен лекар за направените ваксини?

# 155
Здравейте мами .
Аз също обмислям да сменя педиатърката на бебо.Освен картона други документи трябва ли да ми даде лекарката.

# 156
Питането ми е за малко по-голямо дете, но се надявам някой да може да ми отговори. Къде можем да идем да направят клизма на дете на 2 години? Не се е изхождало над седмица. Микро клизмите и глицериновите свещички не помагат...

# 157
При смяна на педиатъра на бебето трябва ли да се носи някаква бележка от предишния личен лекар за направените ваксини?
Носите си здравния картон където се записват ваксините на детето,ако е във вас,ако е в педиатъра си го взимате.Това е 🙂
Дарк виж сироп Лактулоза,малката като беше бебе така я оправихме

# 158
Здравейте ,да питам за бебе на 3 м. Появиха му се крусти по горната част на главата и сякаш намирисват леко неприятно ? Нормално ли е ? От тях ли е миризмата? Какво да използвам ?

# 159
Мими, а колко дена не беше акала? Аз подозирам, че има огромна, твърда тапа отпред и отстрани излиза по някое малко меко парченце. Напъва, но дори и след клизма успява да изака много малко количество

# 160
5-7 нямам точен спомен ама и беше крива,правихме клизма ама не можеше постоянно така ....После й олекваше,явно беше че не се чувстваше добре.

# 161
  • София
При домашното посещение от педиатър каза че на лявото му рамо ще излезе нещо като пъпка да не се притеснявам от ваксината е, която му е сложена в болницата
Спомена нещо и за гърдичките че ще изпъкнат леко и ще се издуят,но не запомних точно какво каза... Някоя от вас ако е по запозната....

# 162
При домашното посещение от педиатър каза че на лявото му рамо ще излезе нещо като пъпка да не се притеснявам от ваксината е, която му е сложена в болницата
Спомена нещо и за гърдичките че ще изпъкнат леко и ще се издуят,но не запомних точно какво каза... Някоя от вас ако е по запозната....
Не всички деца имат белег от Бцж ваксината, може да се появи, може и да не се появи.
Гърдичките се подуват, може и секрет да тече. Така бебето се чисти от майчините хормони. Не се прави нищо, не се пипа, не се цеди! Минава само. При момиченцата може да има и вагинален секрет, също минава с времето.

# 163
Привет, някой може ли да ми обясни как да обърна съня да е след хранене? Малката е на 5 месеца и половина и от начало си тръгна така. Спи, яде, играе и пак спи, обаче е с рефлукс. Сега се върти и влачи. Такова повръщане пада след хранене, ако не я заглеждам поне час и нещо по гръб.

# 164
Здравейте ,да питам за бебе на 3 м. Появиха му се крусти по горната част на главата и сякаш намирисват леко неприятно ? Нормално ли е ? От тях ли е миризмата? Какво да използвам ?

Нормално е да има крусти бебето, от тях е миризмата.
Важното е да не ги чоплите.
При моето бебе се изчистиха много бързо с крем против крусти на Мустела + шампоан от същата серия.
Друг вариант е да се мажат със зехтин, но не съм пробвала аз лично.

Общи условия

Активация на акаунт