Случи ми се нещо странно XXV

• 91 428
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
И аз мисля, че някой от домашните е оставил костите и не си признава.
Вкъщи слагам блокчето за т. чиния винаги от дясно, няколко пъти  блокчето се озовава в ляво. Разпитвам домашните, никой не си  признава, че го е местил, бях започнала да се филмирам. След поредната "мистериозна" смяна на местата ги притиснах и майка ми си призна, че позицията, която съм избирала, не я е кефила и тя го е местила Simple Smile

# 691
  • в сърцата на децата <3
Тази история ме подсети за случка от студентските ми години. Живеех в стая единичка в общежитие, по стечение на обстоятелствата ме бяха настанили в апартамент, в който отсядат гост преподаватели. Т.е. 4 самостоятелни стаи с общи санитарни възли. Тъй като знам, че съм сама, заключвам направо етажа, прибирам се в стаята си и си върша рутинните задачки. По някое време, към 23 часа, решавам да минавам през банята и да лягам. Влизам със засилка ииии.... Цялата баня в кръв! По стените, по пода... Буквално все едно някой е разфасовал труп 😱 Газ обратно, облякох се и в паниката си викнах такси и драснах към квартирата на приятелка. На другия ден мистерията се разкри - имала съм си компания, някаква доцентка, която решила жената да си боядиса косата, но не си измила банята, защото имаше чистачка 😂😂😂 Сега ми е смешно, но тогава бях много сериозно стресната.

# 692
  • Sofia
Мърла е била доцентката 🤨

# 693
Здравейте. Няколко пъти през последните години ми се случва на сън следното странно нещо : както си спя почвам да усещам задушаване, все едно съм се вцепенила цялата и искам да крещя за помощ, но не мога.. И усещам, че има дух край мен. Просто в съня си знам, че има някакво присъствие, което ми причинява това състояние.. Дори не бих казала "на сън", защото аз умишлено и осъзнато искам да викам, да крещя, но съм се вцепенила и не мога да мръдна. Веднъж примерно се опитвах с всички сили да се завъртя за да събудя мъжа ми, но не можех и като ме "отпусна" бях цялата в пот. Друг път усещах сякаш някой ме души и аз си казвах Ето пак някой ми прави нещо, трябва ми помощ, почвах да се пъна да викам, но нищо.. Нито глас, нито движение мога да направя и всичко завършва с пот и голям уплах.. Не е точно на сън както казах, защото осъзнавам и разбирам, че нещо става и търся помощ, уплашена съм .. Не мога дори да обясня самото преживяване, но опитах максимално.. На някой случвало ли му се е и има ли обяснение? Почвам да се плаша, защото зачестява. Тази нощ също...

# 694
  • Terra incognita
Класически случай на сънна парализа Simple Smile
Нищо странно. Много хора го изживяват и споделят идентични неща.

# 695
Вероятна класическа сънна парализа, но ако проявите зачестяват не е зле да се проверите и за сънна апнея. Това ми хрумва на прима виста.

# 696
Оле, това мед. проблем ли ще се окаже накрая.. Ужас. Имаме бебе и не съм спала повече от 4ч накуп от година и нещо, явно си казва думата липсата на сън..

# 697
Сънна парализа е. Случвало ми се е броени пъти. Даже преди няколко дни и беше много гадно. Виждах черна сянка, която седи над бебешкото легло на сина ми и шъшка..
После се замислих, по време на сънната парализа дали не виждаме неща, които наистина се случват, но са невидими в будно състояние. Тоест наистина да има "някой" при нас в стаята. Scream

# 698
Аз тъкмо се зачетох по въпроса.. Пише, че може да има и халюцинации, дори усещания. Точно същото преживявам, но още не съм имала халюцинации. Много е гадно наистина, но не виждам да пише какво се прави..

# 699
  • Deutschland
Сънна парализа. Препоръчва се да не се спи по гръб

# 700
  • Terra incognita
За мен винаги е било много странно защо по време на сънна парализа се виждат разни демони, сенки и тем подобни създания. Почти всички, преживели това, са имали подобни хслюцинации.
Един познат се кълнеше, че зад вратата на спалнята му седи дявол, а той бил парализиран и не можел да извика...
Нямаше ли подобен филм на тази тематика? Мисля, че се казваше Мара.

# 701
  • Deutschland
Писала съм и преди. Веднъж имах сънна парализа и доста преди нея, тоест когато си легнах, имах чувството, че зад главата ми има котка. В момента, в който заспах, една котешка лапа ме натисна по шията и тогава започна кошмара. Нямах сили да се обърна, задушавах се, исках да извикам за помощ, но и стон не излизаше от устата ми. Накрая се примирих, викам отивам си явно и всичко приключи. Лапата се махна и това беше. През цялото време обаче си бях в съзнание.
Само да кажа, че котки у нас никога не сме имали.

# 702
Отдавна описан  феномен.
Художникът  Джон Хенри Фюсли има поредица от картини по темата.
*Нощен кошмар* -1781г
Скрит текст:

# 703
Оказва се май че е често явление. При мен винаги е усещането за дух. Голям ужас е точно защото си в съзнание, но си парализиран и сякаш някой ти прави нещо. Наистина интересно обаче защо все са гадости-душене, дяволи, духове и тн.... Ето че вече поне имам разумно обяснение, но пък като пак ми се случи едва ли ще е по-леко..

# 704
Ян, важно е да осъзнаеш какво се случва, за да се събудиш по-лесно. Поне при мен е така. Като се успокоя, знаейки че е сънна парализа, се събуждам.

Общи условия

Активация на акаунт