Майчинството счетоводно - 91

• 36 095
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
[
Предаден е до няколко дни след получаване. ПИК имам и ще следя. Благодаря ви.
Ако е предаден или вече трябваше да имаш превод за ноември, или най-късно на 14.12 трябва да си получиш парите.

# 256
За да търся вариант за по-дълга отпуска, било то и неплатена вероятно има сериозна причина.
Ще съм благодарна ако някоя от вас има опит с казуса !
quote author=Ала-Бала link=topic=1385827.msg43954125#msg43954125 date=1639136564]
Добре де, тогава чл. 167а-(4) за кого се отнася? Цитирам:
4) Родител (осиновител), който сам се грижи за отглеждане на детето, има право на отпуск по ал. 1 в размер 12 месеца в случаите, когато:
1. не се намира в брак с другия родител и не живее в едно домакинство с него;
А вие наистина ли не живеете в едно домакинство?
Здравейте, в 45 дневен болничен съм преди раждане. Този болничен обхваща датите 09.11-23.12 кога да очаквам плащане от НОИ? Благодаря предварително.
10 работни дни от подаването му в НОИ. Ако сте го предали на работодателя през м.11, днес е крайния срок да го входира в НОИ.
Взимате ПИК и следите.
[/quote]

# 257
Iren  Предаден е от работодателя днес най-вероятно. Ще следя с ПИК.

# 258
Момичета, до 23.11 бях в последния болничен, който е след раждане. Попълнила съм декларацията, която ми дадоха от ЧР и казаха, че са я подали, но в системата на НОИ още нищо не пише. Според вас кога да очаквам плащането за ноември?

# 259
Момичета, до 23.11 бях в последния болничен, който е след раждане. Попълнила съм декларацията, която ми дадоха от ЧР и казаха, че са я подали, но в системата на НОИ още нищо не пише. Според вас кога да очаквам плащането за ноември?
10 работни дни след подаването й

# 260
Здравейте, момичета.
Имам едно питане, което никак не ми е ясно и ще съм много благодарна ако някоя от вас успее да ми помогне. В момента съм на държавна работа по заместване на момиче в майчинство,но забременях и сега съм във втори месец. Работата ми е доста натоварваща психически и честно казано предпочитам да си спестя стреса и да си взимам някакви дълги болнични, защото се прибирам смазана вкъщи и смятам, че не е пълноценно за мен и плода този тип натоварване. На тази позиция съм от 3месеца за срок от 2г. Имате ли идея от кога мога да взимам болничен? Имат ли право да ме съкратят, защото примерно не съм минала изпитателния срок от 6месеца? Как се процедира като цяло в такъв случай? Ще съм благодарна на всякакви идеи за получаване на информация или за отговор на въпросите. Благодаря предварително! 😊😊😊

# 261
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Можеш да вземеш болничен, когато лекарят ти прецени или се разберете.За да ти го плащат, трябва да имаш общо 6 месеца стаж през живота си.Едва ли в държавно предприятие ще тръгнат да те уволняват.Когато се върне на работа титулярът, който заместваш, твоят договор директно се прекратява, независимо дали си в болничен/майчинство.

# 262
Можеш да вземеш болничен, когато лекарят ти прецени или се разберете.За да ти го плащат, трябва да имаш общо 6 месеца стаж през живота си.Едва ли в държавно предприятие ще тръгнат да те уволняват.Когато се върне на работа титулярът, който заместваш, твоят договор директно се прекратява, независимо дали си в болничен/майчинство.
Много благодаря за отговора. 😊

# 263
А по време на майчинство, без значение първа или втора година, може ли да се тегли жилищен кредит? 🤔

# 264
  • София-Младост
А по време на майчинство, без значение първа или втора година, може ли да се тегли жилищен кредит? 🤔
За можене може, дали ще го отпуснат е друг въпрос. Говорете с банката.

# 265
За можене може, дали ще го отпуснат е друг въпрос. Говорете с банката.

Ясно, благодаря ви

# 266
Здравейте,  Столична община дава ли еднократна помощ за раждане или само тази от социалните?

# 267
  • София-Младост
Здравейте,  Столична община дава ли еднократна помощ за раждане или само тази от социалните?
Само тази от АСП.

# 268
Значи, това на което попаднах, спрямо образование е било само проект,  неприет явно.

# 269
Здравейте. Имам въпрос ще се радвам ако някой може да ми помогне.
Работя в частна фирма на 6 часа и отделно се самоосигурявам като земеделски производител. Бях в майчинство до преди ме щесец сега съм в платена отпуска, но разбрах че съм бременна. Мисля че платената отпуска ще ми стигне за 12-то седмици, който ми трябват за болничен, за да мога направо да излезна в болничен да не се връщам на работа, защото е натоварено и минават страшно много хора. Работя в голям хипермаркет на каса с клиенти. Дай боже всичко да е наред с бременността и след отпуската изляза в болничен и така до края какви пари бих могла да получавам месечно? Защото имаме кредит и трябва да си преценим Доходите за да не се видим в затруднение. Актуализираха ми заплата, но не знам без да се върна дали е фиктивно макар да се подписах. 720лева ме осигуряват на 6 часа и вечер като земеделски не знам точно как се падат,но съм с право на болнични. Стана много дълго и сигурно всичко разбъркано написах. Имам право на болнични, но не знам каква горе долу би могла да е сумата. Също така с първото дете вземах минимално майчинство най вероятно пак ще е така. Но ме притеснява факта с болничните да не са прекалено малко.

Общи условия

Активация на акаунт